|
Kvas z cca 20kg broskví
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 151.252 (?), 15.8.2010 13:01, zobrazeno: 20880x
Dá se vůbec dobře prokvasit malé množství broskví cca 20kg?A hlavně kde potom tak malé množství přepálit?Před lety jsem nechal kvasit 50kg broskví a toto množství už mě i legálně vypálili na malém kotli 150L.Ale 20L mě asi nikdo legálně nevypálí a domácí samohonce moc nevěřím v kvalitě.
Adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 249.126 (?), 29.8.2018 20:10
Před osmnácti dny jsem založil broskvový kvas, část jsem promlel na masovém mlýnku, část jsem pouze rozpůlil, vše jsem vypeckoval. Přidal jsem1 kg cukru, v plastovém soudku promýchal zakryl fólií a položil víko. Bylo jich asi 35 kg. Před třemi dny ještě hezky voněl, dnes čpí, jako když z něj uniká čpavek. Může mi někdo poradit, co se s kvasem stalo? Co jsem udělal špatně?
Standa
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 53.80 (?), 30.8.2018 19:41
Proč po vykvašení cedit?
Podle mého názoru je to zbytečná ztráta lihu, aromatu a chuťových látek.
Ale po pravdě napsáno destilát z aronii, ani průtahový po maceraci plodů po výrobě likéru, mě nijak neoslovil. Ale likér ano, ten byl velmi oblíbený. Až na, že neskutečně barvil a špinil.
Proč to vlastně píšu do broskví?
Rafael.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18311) - 236.1 (?), 31.8.2018 11:03
Proč po vykvašení cedit?
. Každoročně dělávám jablečný mošt s aroniemi (cca 10%) a je výborný. Pil jsem onehdy destilát z aronií a chutnal mi. Tak jsem rok nato naložil 100 l jablečného moštu a do něj ty aronie. Nechal jsem to přepálit kompletně. Nebylo to dobré. Usoudil jsem, že na vině byly ponechané celé aronie v kotli a že kdybych vypálil jen ochucený zkvašený mošt, bylo by to lepší. Ale pravda je, že už jsem to nezrealizoval, větší množství aronií se mi pak už nepodařilo (nechtělo) natrhat.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 53.80 (?), 31.8.2018 13:20
Dělal jsem i destilát z aroniového vína, ale větší rozdíly oproti klasickému kvasu jsem nezaznamenal. Jen ten, že ty aronie se špatně lisují. Jsou moc tvrdé, tak se musí nechat dost nakvasit. Ale stejně mi přijde ta práce s nimi včetně sběru neadekvátní k výsledku.
Rafael.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | 1, 2, 3
|
|
|
Venkovní kuchyně: inspirace pro perfektní letní vaření
Pokud máte to štěstí, že bydlíte v domě, nevynechávejte myšlenku na vybudování venkovní kuchyně. Vař...
Nápady na malé zahrady, které udělají velký dojem
Pokud jde o zahrady, ne vždy platí, že větší je lepší. Zvláště pokud si můžete prostor přizpůsobit p...
7 nejprodávanějších AKU sekaček na trávu v českých e-shopech
Jaro se blíží a s ním i čas, kdy naše zahrady vyžadují více péče. Pro mnohé z nás, kteří hledají efe...
8 zahradnických tipů pro krásnou a úspěšnou zahradu
Zahradničení může být terapeutickým způsobem, jak se zbavit stresu, strávit čas o samotě a kochat se...
10 bylinek, které můžete pěstovat v interiéru ve vodě po celý rok
Bylinky mají často léčivé, relaxační i kulinářské vlastnosti a je skvělé, když je můžeme mít doma po...
|
|
|
|