Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Kvas smrdí podobně jako ředidlo

Stránky: 1, 2   

Kvas smrdí podobně jako ředidlo


host - xxx.xxx.110.131 (?)
14.9.2009 8:48, počet návštěv: 30363
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, letos jsem se rozhodl nasbírat si trošku ovoce na výrobu kořalenky. Asi před týdnem jsem přivezl mirabelky, dal je do sudu a trochu podrtil. Asi po třech dnech jsem si přivoněl a nestačím se divit... Asi si otevřu prodejnu barvy, laky. Nemám s tímto procesem zkušenosti, mohli byste mi prosím poradit jak(a jestli) je moje situace kritická? Dá se to ještě nějak napravit?

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Kvas smrdí podobně jako ředidlo


host - xxx.xxx.186.98 (?)
14.9.2009 9:21
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Asi tam máte aceton.

Karlos.

Připojit reakci
      

Kvas smrdí podobně jako ředidlo


tomast (566) - xxx.xxx.244.4 (?)
14.9.2009 9:34
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

nemusí to být zrovna aceton, nicméně zvrhlo se vám kvašení. Existují rody kvasinek (např. Hansenula), které neprodukují etanol, ale třeba etylacetát a k podobnému účelu se používají i průmyslově. O bakteriích ani nemluvě.

je teď otázka, zdali máte v kvasu nějaký etanol a zdali se ta "nežádoucí voňavka" dá nějak rozumně odstranit. Řada sloučenin má velmi nízké podnětové prahy, tzn. k tomu, aby vyvolávaly nepříznivý chuťový vjem, stačí stopy těchto látek - pěkným příkladem budiž třeba denaturační činidla.

Připojit reakci
         

Kvas smrdí podobně jako ředidlo


host - xxx.xxx.156.208 (?)
27.9.2009 22:22
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jste si jistej, že to je aceton?Při kvašení vzniká CO2 a ten "praští" do nosu a člověku neznalému to příjde jako ředidlo.Samozřejmě může jít o "zvrhnutí" kvasu, ale těžko posuzovat na dálku.

Připojit reakci
            

Kvas smrdí podobně jako ředidlo


Rony (1072) - xxx.xxx.175.250 (?)
27.9.2009 23:43
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zažil jsem jednu ochutnávku vypálené slivovice, kde taky byl cítit aceton a skutečně je to po nějakém špatném kvašení. Co je ještě u těchto nějak zkažených destilátů podivné, že na výšku lahve po delším klidu dojde k určitému "odmísení " složek a obvykle ta horší bývá u vrchu.

Připojit reakci
               

Kvas smrdí podobně jako ředidlo


host - xxx.xxx.168.165 (?)
13.4.2013 7:11
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Aceton je s vodou mísitelný v jakémkoli poměru. Pokud se oddělovala vrstva, šlo jejspíše o etylacetát (pach po kanagomu).   mef

Připojit reakci
                  

Kvas smrdí podobně jako ředidlo


host - xxx.xxx.233.95 (?)
9.8.2019 12:09
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jj, to je přesně ono, úplně jak lepidlosurprise

Připojit reakci
            

Kvas smrdí podobně jako ředidlo


host - xxx.xxx.17.207 (?)
30.9.2009 12:40
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ten aceton byl ze začátku, pak jsem přidal další plody a začalo to praštět do nosu(CO2). Snad se to nijak neprojeví ve výsledku...

Připojit reakci
               

Kvas smrdí podobně jako ředidlo


host - xxx.xxx.6.34 (?)
8.11.2009 18:04
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

To je normální stav. Stane se to když kvas nastartuje velmi bouřlivě. Jako letos švestky- -bylo horké září.

Připojit reakci
                     

Kvas smrdí podobně jako ředidlo


host - xxx.xxx.169.36 (?)
7.1.2010 15:02
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ahoj, minulý rok jsem byl v pálenici s jablečným kvasem.Byl z jaderniček a voněl nádherně.Po destilaci krásná vůně jablkovice.Když jsem doma vymýval bečky ucítil jsem lehký nádech acetonu.Jablkovici jsem nechal odvětrávat měsíc v otevřeném demižonu.Když jsem chodil přičichávat k hrdlu, vždy jsem cítil lehce aceton.Ale jenom krátce, pak už to vonělo, jako kdyby se ten smrad držel na samém vrchu demižonu.Pak jsem několikrát přelil z jednoho demižonu do druhého, a aceton už jsem nikdy necítil.měl jsem podezření, že v pálenici málo oddělili úkap, ale jelikož byl aceton cítit z beček po kvasu, tak jsem to vyloučil.Dodnes je to pro mě záhada.Napadlo mě akorát, jestli nemůže vznikat aceton rozkladem kvasinek na dně bečky.myslím si, že pokud by destilát byl stále cítit po acetonu, řešil bych to zahřátím v hrnci tak na 50 st, kdy by mělo dojít k odpařením těchto nežádoucím smradům.

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Koupě Palírny 718.9.2019612
Co se děje se slivovicí při uskladnění zraje?1615.9.201921723
Marhulovy kvas je moc husty1213.9.2019943
Novy kvas nekvasi712.9.20191049
Výtěžnost a cena1012.9.20191199
Posudzovanie ovocného kvasu812.9.20192777
Redeni palenky po destilaci, nebo pred konzumaci?710.9.2019727
Destilační přístroj - sestrojení606.9.2019136736
Smíchání dvou kvasů?155.9.20199854
Destilační přístroj193.9.20192743
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?5930.8.201934181
Míchat lutr při 2D?329.8.2019525
Pečetní vosk1027.8.20191002
Da se to este?927.8.2019860
borovička827.8.201921017
Kvas broskve226.8.2019774
Marhulovy kvas s kostkami1426.8.20191419
Olej v destilatu222.8.2019425
Myrobalány? Je možné kvasit je společně? 916.8.20191415
Cukr, cukr a jenom cukr1413.8.201917648
Aroma meruňkovica813.8.20191404
Pálení ovocných vín1912.8.201911339
Melounovice610.8.2019804
Kvas smrdí podobně jako ředidlo209.8.201930364
destilační přístroj10529.8.20191445908
Refraktometr na měření kvasu233.8.201911731
Trubka ke chladiči21.8.2019568
Z ceho udelat visnovku2231.7.20193279
Cudny proces palenia430.7.2019830
Meruňkový kvas 4627.7.201945833
Ražná - ražovica1526.7.201943706
Obsah alkoholu ve kvasu725.7.20191293
Ananasový kvas318.7.20191473
Poraďte jaké kvasinky2714.7.201917032
Pálenka z mladých smrčků310.7.20191747
Kolik nateče ze 100l vína59.7.20191482
Pach po acetonu35.7.20191153
Domácí ořechovice1131.7.2019206472
Kvas z mandarinek1923.6.20192882
Zapach dymu623.6.20191937
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování14.9.2019
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování13.9.2019
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování10.9.2019
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování10.9.2019
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování10.9.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů