Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Kvas smrdí podobně jako ředidlo

Stránky: 1, 2, 3   

Kvas smrdí podobně jako ředidlo


host - xxx.xxx.110.131 (?)
14.9.2009 8:48, počet návštěv: 32056
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, letos jsem se rozhodl nasbírat si trošku ovoce na výrobu kořalenky. Asi před týdnem jsem přivezl mirabelky, dal je do sudu a trochu podrtil. Asi po třech dnech jsem si přivoněl a nestačím se divit... Asi si otevřu prodejnu barvy, laky. Nemám s tímto procesem zkušenosti, mohli byste mi prosím poradit jak(a jestli) je moje situace kritická? Dá se to ještě nějak napravit?

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Kvas smrdí podobně jako ředidlo


host - xxx.xxx.186.98 (?)
14.9.2009 9:21
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Asi tam máte aceton.

Karlos.

Připojit reakci
      

Kvas smrdí podobně jako ředidlo


tomast (566) - xxx.xxx.244.4 (?)
14.9.2009 9:34
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

nemusí to být zrovna aceton, nicméně zvrhlo se vám kvašení. Existují rody kvasinek (např. Hansenula), které neprodukují etanol, ale třeba etylacetát a k podobnému účelu se používají i průmyslově. O bakteriích ani nemluvě.

je teď otázka, zdali máte v kvasu nějaký etanol a zdali se ta "nežádoucí voňavka" dá nějak rozumně odstranit. Řada sloučenin má velmi nízké podnětové prahy, tzn. k tomu, aby vyvolávaly nepříznivý chuťový vjem, stačí stopy těchto látek - pěkným příkladem budiž třeba denaturační činidla.

Připojit reakci
         

Kvas smrdí podobně jako ředidlo


host - xxx.xxx.156.208 (?)
27.9.2009 22:22
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jste si jistej, že to je aceton?Při kvašení vzniká CO2 a ten "praští" do nosu a člověku neznalému to příjde jako ředidlo.Samozřejmě může jít o "zvrhnutí" kvasu, ale těžko posuzovat na dálku.

Připojit reakci
            

Kvas smrdí podobně jako ředidlo


Rony (1072) - xxx.xxx.175.250 (?)
27.9.2009 23:43
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zažil jsem jednu ochutnávku vypálené slivovice, kde taky byl cítit aceton a skutečně je to po nějakém špatném kvašení. Co je ještě u těchto nějak zkažených destilátů podivné, že na výšku lahve po delším klidu dojde k určitému "odmísení " složek a obvykle ta horší bývá u vrchu.

Připojit reakci
               

Kvas smrdí podobně jako ředidlo


host - xxx.xxx.168.165 (?)
13.4.2013 7:11
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Aceton je s vodou mísitelný v jakémkoli poměru. Pokud se oddělovala vrstva, šlo jejspíše o etylacetát (pach po kanagomu).   mef

Připojit reakci
                  

Kvas smrdí podobně jako ředidlo


host - xxx.xxx.233.95 (?)
9.8.2019 12:09
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jj, to je přesně ono, úplně jak lepidlosurprise

Připojit reakci
            

Kvas smrdí podobně jako ředidlo


host - xxx.xxx.17.207 (?)
30.9.2009 12:40
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ten aceton byl ze začátku, pak jsem přidal další plody a začalo to praštět do nosu(CO2). Snad se to nijak neprojeví ve výsledku...

Připojit reakci
               

Kvas smrdí podobně jako ředidlo


host - xxx.xxx.6.34 (?)
8.11.2009 18:04
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

To je normální stav. Stane se to když kvas nastartuje velmi bouřlivě. Jako letos švestky- -bylo horké září.

Připojit reakci
                     

Kvas smrdí podobně jako ředidlo


host - xxx.xxx.169.36 (?)
7.1.2010 15:02
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ahoj, minulý rok jsem byl v pálenici s jablečným kvasem.Byl z jaderniček a voněl nádherně.Po destilaci krásná vůně jablkovice.Když jsem doma vymýval bečky ucítil jsem lehký nádech acetonu.Jablkovici jsem nechal odvětrávat měsíc v otevřeném demižonu.Když jsem chodil přičichávat k hrdlu, vždy jsem cítil lehce aceton.Ale jenom krátce, pak už to vonělo, jako kdyby se ten smrad držel na samém vrchu demižonu.Pak jsem několikrát přelil z jednoho demižonu do druhého, a aceton už jsem nikdy necítil.měl jsem podezření, že v pálenici málo oddělili úkap, ale jelikož byl aceton cítit z beček po kvasu, tak jsem to vyloučil.Dodnes je to pro mě záhada.Napadlo mě akorát, jestli nemůže vznikat aceton rozkladem kvasinek na dně bečky.myslím si, že pokud by destilát byl stále cítit po acetonu, řešil bych to zahřátím v hrnci tak na 50 st, kdy by mělo dojít k odpařením těchto nežádoucím smradům.

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Zakalená část pálenky1311.11.20191436
Kvas smrdí podobně jako ředidlo2111.11.201932057
Pálenka z kdoulí208.11.201922916
Jablkovy kvas meranie cukru716.11.201922159
Trnkovica (trnka obecna)395.11.201928884
Pečetní vosk114.11.20191741
Palenka z datli?103.11.20197062
Refraktometr na měření kvasu243.11.201913448
Destilat z duly (kdoule)32.11.201911574
Vaření hroznového vina21.11.2019276
Mereni obsahu alkoholu v likeru431.10.2019453
Pálenka z dýně6030.10.201958496
Tis cerveny129.10.2019205
Cukr, cukr a jenom cukr1528.10.201919234
Míchat lutr při 2D?528.10.20191307
Ideální cukernatost při zakládání kvasu326.10.201921495
Zakalená slivovice17222.10.2019236272
Dřevo do destilátu4517.10.201931820
Koupě Palírny 1614.10.20193901
Poraďte jaké kvasinky289.10.201918862
Hrušky, páliť alebo počkať?55.10.20191195
Test na metanol832.10.201996253
Kvas trnky630.9.20191061
Šípkovica ako ma to2326.9.201940858
Vzdálenost trubky od kotla626.9.20191141
Marhulovy kvas je moc husty1523.9.20191995
Posudzovanie ovocného kvasu920.9.20193589
Co se děje se slivovicí při uskladnění zraje?1615.9.201923205
Novy kvas nekvasi712.9.20191596
Výtěžnost a cena1012.9.20191978
Redeni palenky po destilaci, nebo pred konzumaci?710.9.20191498
Destilační přístroj - sestrojení606.9.2019139737
Smíchání dvou kvasů?155.9.201910822
Destilační přístroj193.9.20194042
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?5930.8.201936936
Da se to este?927.8.20191509
borovička827.8.201922022
Kvas broskve226.8.20191179
Marhulovy kvas s kostkami1426.8.20192172
Olej v destilatu222.8.2019769
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Udírna9.11.2019
Udírna9.11.2019
Lovecký a Turistický salám9.11.2019
Udírna8.11.2019
Jak obalit uzené maso?7.11.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů