Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Kvas přes zimu

Kvas přes zimu


Admiva (2) - xxx.xxx.216.36 (?)
6.1.2019 13:42, počet návštěv: 2657
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den,

nestihl jsem letos nechat vypálit jednu bečku trnek a v současné době ji mám v průjezdu. Chci se zeptat, jakým způsobem jí mám nejlépe skladovat, když bych ji chtěl za rok nechat vypálit. Díky.

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Kvas přes zimu


vyslouzil (17090) - xxx.xxx.236.1 (?)
6.1.2019 15:38
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Vzduchotěsně uzavřít. Přes zimu se kvasu nic nestane. Jinak nevidím žádný smysl v pálení až za rok. Minimálně Vám bečka bude překážet. 

Připojit reakci
   

Kvas přes zimu


host - xxx.xxx.86.167 (?)
6.1.2019 15:43
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nejlépe při nejnižší teplotě a řádně uzavřít, aby to nechytlo octové kvašení a neztrácel se líh. Vykvašený kvas může vydržet i 6 měsíců, ale tady se počítá, že nejpozději na jaře se vypálí až na Vás příjde řada v palírně. Čekat rok a pak to míchat, předpokládám, s čerstvým kvasem... nevím, nevím.

Připojit reakci
      

Kvas přes zimu


Admiva (2) - xxx.xxx.216.36 (?)
10.2.2019 22:25
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

díky za ubezpečení a za pomoc.

Připojit reakci
   

Kvas přes zimu


pavelmicek (41) - xxx.xxx.221.243 (?)
11.2.2019 14:44
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Kde jsem letos pálil mají co dělat do května, 18hod denně. Pak si dají měsíc pauzu a začínají novou sezónu. Rozhodně bych se objednal na nejdřívější termín.

Taková dlouhá macerace bude ždímat aroma z pecek. Pokud půjdou pecky i do vařáku bude z toho peckovice... alespoň pro mne. Jak pomalu sbírám zkušenosti pochopil jsem, že patřím do táboru, kteří upřednostňují čisté ovocné aroma bez příchutě pecky. Už asi nejsem fanatik, který poctivě odpeckovává do bečky, ale do vařáku bych nepustil ani "jednu" pecku.

Připojit reakci
      

Kvas přes zimu


host - xxx.xxx.46.98 (?)
12.2.2019 8:54
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jak ten kvas těch pecek zbavujete?

Připojit reakci
         

Kvas přes zimu


pepa kot (377) - xxx.xxx.53.112 (?)
12.2.2019 9:34
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu) Připojit reakci
            

Kvas přes zimu


host - xxx.xxx.19.119 (?)
12.2.2019 10:36
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ty pecky z kvasu jdou, snadno oddělit i přes obyčejnou plastovou přenosku na ovoce, jen si musíte vybrat tu se správnámi otvory.

Hezký den...

Připojit reakci
         

Kvas přes zimu


pavelmicek (41) - xxx.xxx.221.243 (?)
12.2.2019 13:18
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

V Moravských Knínicích tady nad Brnem mají odpeckovačku. Proto již neodděluji pecky ručně před zakládáním kvasu. Bude účinější (myšleno na ztráty tekutého podílu) než cezení přes síto. Pokud to však budete pasírovat přes jakousi formu síta podomácku, dost by tomu měly pomoci enzymy, které se aplikují před kvasinkami mimojiné za účelem lepšího rozložení pevných složek ovoce a lepšího oddělení dužiny od pecky.

Připojit reakci
            

Kvas přes zimu


vyslouzil (17090) - xxx.xxx.92.238 (?)
12.2.2019 13:55
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

dost by tomu měly pomoci enzymy...

Enzymy do peckového ovoce nedávám. Když jsou švestky řádně vykvašené, je kvas složen z úplně tekutého podílu, jakési kaše a samostatných pecek bez jakkoli ulpívající dužiny - po zamíchání jich většina klesne na dno. Neumím si představit, co víc by se švestkami dokázal udělat pektolytický enzym.

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
borovička717.6.201919773
Z ceho udelat visnovku717.6.2019513
Zapach dymu515.6.20191294
Slivovice jak poznat archív109.6.20199716
Malinovice, Banánovice, Melounovice177.6.201926878
Zakalovanie slivovice pri druhom paleni730.5.20191182
Koňak, brandy, vínovice a jiné ušlechtilé destiláty2730.5.201934728
Pálenka z mladých smrčků230.5.2019795
Turbo kvasnice3519.5.20197848
Palenka z exotickeho ovoce1012.5.201921199
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?544.5.201929899
Pálenka zo sorbitolu61.5.2019939
Škrábavost pálenky4727.4.201960485
Archivace slivovice427.4.2019758
Jak rychle vypeckovat švestky423.4.2019632
Kvas z mandarinek1616.4.20191576
destilační přístroj104915.4.20191427709
Lze využít drtič větví i na ovoce?2912.4.201948649
Zápach v trnkovici po lihu86.4.20191674
Délka prokvašení kdoulového kvasu74.4.20191832
Aroma slivovice364.4.201910575
Palenka z datli?92.4.20196060
Ochutnávka Radimov623.3.20191786
Stojanek na cedění kvasu 1721.3.20194525
Modry povlak na Broskvovici719.3.2019861
Parciální fermentace518.3.20191137
Ananasový kvas214.3.2019804
Kvas z mirabelek2011.3.201913286
Kvasenie a palenie manga710.3.20191208
Dřinka - použití229.3.201930092
Destilace - základní dotazy497.3.201915383
Test na metanol8025.2.201988772
3D pálení2323.2.20194327
Koupě automatické pálenice 11021.2.201938530
Jablkovy kvas meranie cukru6919.2.201916947
Posudzovanie ovocného kvasu617.2.20191761
Odpeckovač317.2.20191001
Ryngle vhodné k pálení1315.2.20192575
Kvas přes zimu1012.2.20192658
Stárnutí slivovice - zajímavý poznatek2411.2.201920347
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Elektrická udírna z Mountfield16.6.2019
Litinový hrnec15.6.2019
Proč mi nechytají víčka?15.6.2019
Litinový hrnec15.6.2019
Elektrická udírna z Mountfield14.6.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů