Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Kvas přes zimu

Kvas přes zimu


Admiva (2) - xxx.xxx.216.36 (?)
6.1.2019 13:42, počet návštěv: 3110
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den,

nestihl jsem letos nechat vypálit jednu bečku trnek a v současné době ji mám v průjezdu. Chci se zeptat, jakým způsobem jí mám nejlépe skladovat, když bych ji chtěl za rok nechat vypálit. Díky.

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Kvas přes zimu


vyslouzil (17297) - xxx.xxx.236.1 (?)
6.1.2019 15:38
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Vzduchotěsně uzavřít. Přes zimu se kvasu nic nestane. Jinak nevidím žádný smysl v pálení až za rok. Minimálně Vám bečka bude překážet. 

Připojit reakci
   

Kvas přes zimu


host - xxx.xxx.86.167 (?)
6.1.2019 15:43
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nejlépe při nejnižší teplotě a řádně uzavřít, aby to nechytlo octové kvašení a neztrácel se líh. Vykvašený kvas může vydržet i 6 měsíců, ale tady se počítá, že nejpozději na jaře se vypálí až na Vás příjde řada v palírně. Čekat rok a pak to míchat, předpokládám, s čerstvým kvasem... nevím, nevím.

Připojit reakci
      

Kvas přes zimu


Admiva (2) - xxx.xxx.216.36 (?)
10.2.2019 22:25
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

díky za ubezpečení a za pomoc.

Připojit reakci
   

Kvas přes zimu


pavelmicek (47) - xxx.xxx.221.243 (?)
11.2.2019 14:44
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Kde jsem letos pálil mají co dělat do května, 18hod denně. Pak si dají měsíc pauzu a začínají novou sezónu. Rozhodně bych se objednal na nejdřívější termín.

Taková dlouhá macerace bude ždímat aroma z pecek. Pokud půjdou pecky i do vařáku bude z toho peckovice... alespoň pro mne. Jak pomalu sbírám zkušenosti pochopil jsem, že patřím do táboru, kteří upřednostňují čisté ovocné aroma bez příchutě pecky. Už asi nejsem fanatik, který poctivě odpeckovává do bečky, ale do vařáku bych nepustil ani "jednu" pecku.

Připojit reakci
      

Kvas přes zimu


host - xxx.xxx.46.98 (?)
12.2.2019 8:54
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jak ten kvas těch pecek zbavujete?

Připojit reakci
         

Kvas přes zimu


pepa kot (377) - xxx.xxx.53.112 (?)
12.2.2019 9:34
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu) Připojit reakci
            

Kvas přes zimu


host - xxx.xxx.19.119 (?)
12.2.2019 10:36
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ty pecky z kvasu jdou, snadno oddělit i přes obyčejnou plastovou přenosku na ovoce, jen si musíte vybrat tu se správnámi otvory.

Hezký den...

Připojit reakci
         

Kvas přes zimu


pavelmicek (47) - xxx.xxx.221.243 (?)
12.2.2019 13:18
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

V Moravských Knínicích tady nad Brnem mají odpeckovačku. Proto již neodděluji pecky ručně před zakládáním kvasu. Bude účinější (myšleno na ztráty tekutého podílu) než cezení přes síto. Pokud to však budete pasírovat přes jakousi formu síta podomácku, dost by tomu měly pomoci enzymy, které se aplikují před kvasinkami mimojiné za účelem lepšího rozložení pevných složek ovoce a lepšího oddělení dužiny od pecky.

Připojit reakci
            

Kvas přes zimu


vyslouzil (17297) - xxx.xxx.92.238 (?)
12.2.2019 13:55
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

dost by tomu měly pomoci enzymy...

Enzymy do peckového ovoce nedávám. Když jsou švestky řádně vykvašené, je kvas složen z úplně tekutého podílu, jakési kaše a samostatných pecek bez jakkoli ulpívající dužiny - po zamíchání jich většina klesne na dno. Neumím si představit, co víc by se švestkami dokázal udělat pektolytický enzym.

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Koupě Palírny 1019.9.2019760
Co se děje se slivovicí při uskladnění zraje?1615.9.201921745
Marhulovy kvas je moc husty1213.9.2019963
Novy kvas nekvasi712.9.20191054
Výtěžnost a cena1012.9.20191212
Posudzovanie ovocného kvasu812.9.20192784
Redeni palenky po destilaci, nebo pred konzumaci?710.9.2019732
Destilační přístroj - sestrojení606.9.2019136766
Smíchání dvou kvasů?155.9.20199865
Destilační přístroj193.9.20192755
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?5930.8.201934231
Míchat lutr při 2D?329.8.2019538
Pečetní vosk1027.8.20191010
Da se to este?927.8.2019867
borovička827.8.201921021
Kvas broskve226.8.2019782
Marhulovy kvas s kostkami1426.8.20191424
Olej v destilatu222.8.2019426
Myrobalány? Je možné kvasit je společně? 916.8.20191425
Cukr, cukr a jenom cukr1413.8.201917663
Aroma meruňkovica813.8.20191412
Pálení ovocných vín1912.8.201911346
Melounovice610.8.2019810
Kvas smrdí podobně jako ředidlo209.8.201930378
destilační přístroj10529.8.20191446043
Refraktometr na měření kvasu233.8.201911754
Trubka ke chladiči21.8.2019570
Z ceho udelat visnovku2231.7.20193283
Cudny proces palenia430.7.2019836
Meruňkový kvas 4627.7.201945854
Ražná - ražovica1526.7.201943724
Obsah alkoholu ve kvasu725.7.20191297
Ananasový kvas318.7.20191476
Poraďte jaké kvasinky2714.7.201917047
Pálenka z mladých smrčků310.7.20191758
Kolik nateče ze 100l vína59.7.20191490
Pach po acetonu35.7.20191166
Domácí ořechovice1131.7.2019206526
Kvas z mandarinek1923.6.20192893
Zapach dymu623.6.20191937
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování14.9.2019
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování13.9.2019
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování10.9.2019
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování10.9.2019
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování10.9.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů