Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Kvas přes zimu

Kvas přes zimu


Admiva (2) - xxx.xxx.216.36 (?)
6.1.2019 13:42, počet návštěv: 2056
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den,

nestihl jsem letos nechat vypálit jednu bečku trnek a v současné době ji mám v průjezdu. Chci se zeptat, jakým způsobem jí mám nejlépe skladovat, když bych ji chtěl za rok nechat vypálit. Díky.

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Kvas přes zimu


vyslouzil (16993) - xxx.xxx.236.1 (?)
6.1.2019 15:38
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Vzduchotěsně uzavřít. Přes zimu se kvasu nic nestane. Jinak nevidím žádný smysl v pálení až za rok. Minimálně Vám bečka bude překážet. 

Připojit reakci
   

Kvas přes zimu


host - xxx.xxx.86.167 (?)
6.1.2019 15:43
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nejlépe při nejnižší teplotě a řádně uzavřít, aby to nechytlo octové kvašení a neztrácel se líh. Vykvašený kvas může vydržet i 6 měsíců, ale tady se počítá, že nejpozději na jaře se vypálí až na Vás příjde řada v palírně. Čekat rok a pak to míchat, předpokládám, s čerstvým kvasem... nevím, nevím.

Připojit reakci
      

Kvas přes zimu


Admiva (2) - xxx.xxx.216.36 (?)
10.2.2019 22:25
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

díky za ubezpečení a za pomoc.

Připojit reakci
   

Kvas přes zimu


pavelmicek (40) - xxx.xxx.221.243 (?)
11.2.2019 14:44
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Kde jsem letos pálil mají co dělat do května, 18hod denně. Pak si dají měsíc pauzu a začínají novou sezónu. Rozhodně bych se objednal na nejdřívější termín.

Taková dlouhá macerace bude ždímat aroma z pecek. Pokud půjdou pecky i do vařáku bude z toho peckovice... alespoň pro mne. Jak pomalu sbírám zkušenosti pochopil jsem, že patřím do táboru, kteří upřednostňují čisté ovocné aroma bez příchutě pecky. Už asi nejsem fanatik, který poctivě odpeckovává do bečky, ale do vařáku bych nepustil ani "jednu" pecku.

Připojit reakci
      

Kvas přes zimu


host - xxx.xxx.46.98 (?)
12.2.2019 8:54
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jak ten kvas těch pecek zbavujete?

Připojit reakci
         

Kvas přes zimu


pepa kot (392) - xxx.xxx.53.112 (?)
12.2.2019 9:34
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu) Připojit reakci
            

Kvas přes zimu


host - xxx.xxx.19.119 (?)
12.2.2019 10:36
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ty pecky z kvasu jdou, snadno oddělit i přes obyčejnou plastovou přenosku na ovoce, jen si musíte vybrat tu se správnámi otvory.

Hezký den...

Připojit reakci
         

Kvas přes zimu


pavelmicek (40) - xxx.xxx.221.243 (?)
12.2.2019 13:18
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

V Moravských Knínicích tady nad Brnem mají odpeckovačku. Proto již neodděluji pecky ručně před zakládáním kvasu. Bude účinější (myšleno na ztráty tekutého podílu) než cezení přes síto. Pokud to však budete pasírovat přes jakousi formu síta podomácku, dost by tomu měly pomoci enzymy, které se aplikují před kvasinkami mimojiné za účelem lepšího rozložení pevných složek ovoce a lepšího oddělení dužiny od pecky.

Připojit reakci
            

Kvas přes zimu


vyslouzil (16993) - xxx.xxx.92.238 (?)
12.2.2019 13:55
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

dost by tomu měly pomoci enzymy...

Enzymy do peckového ovoce nedávám. Když jsou švestky řádně vykvašené, je kvas složen z úplně tekutého podílu, jakési kaše a samostatných pecek bez jakkoli ulpívající dužiny - po zamíchání jich většina klesne na dno. Neumím si představit, co víc by se švestkami dokázal udělat pektolytický enzym.

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Stojanek na cedění kvasu 1721.3.20193633
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?5019.3.201926040
Modry povlak na Broskvovici719.3.2019460
Parciální fermentace518.3.2019739
Ochutnávka Radimov515.3.20191084
Ananasový kvas214.3.2019373
Kvas z mirabelek2011.3.201912087
Kvasenie a palenie manga710.3.2019774
Dřinka - použití229.3.201928977
Destilace - základní dotazy497.3.201913167
Test na metanol8025.2.201985360
3D pálení2323.2.20193356
Turbo kvasnice3423.2.20196125
Palenka z datli?623.2.20195318
Koupě automatické pálenice 11021.2.201933787
Jablkovy kvas meranie cukru6919.2.201914677
Posudzovanie ovocného kvasu717.2.20191352
Odpeckovač317.2.2019569
Ryngle vhodné k pálení1315.2.20191864
Kvas přes zimu1012.2.20192057
Stárnutí slivovice - zajímavý poznatek2411.2.201918603
Kvasná zátka1611.2.201911206
Pálenka z melasy207.2.20192497
Zápach v trnkovici po lihu67.2.2019915
Škrábavost pálenky464.2.201957382
Aroma slivovice352.2.20198701
Destilát z piva a vína121.2.201912779
Kolko odobrat metylalkoholu6631.1.2019102927
Ředění slivovice629.1.20195618
Jaký zavařovací hrnec na destilaci1629.1.20198666
Cukr626.1.20191513
Umístění palírny3918.1.20195664
Chut po siře318.1.2019690
Jblkový kvas (druhák)918.1.20192361
Délka prokvašení kdoulového kvasu413.1.20191199
Využití zbytku po pálení jablečného moštu111.1.2019600
Destilovať v medi, alebo antikore2110.1.201918523
Automaticka palirna ovoce 28.1.20191146
Síření sudů25.1.2019603
Pálenka z dýně584.1.201951293
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Generátor kouře18.3.2019
Uzení masa studeným kouřem18.3.2019
Dehtování18.3.2019
Dehtování16.3.2019
Jake drevo15.3.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů