Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chaty, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Kvas ma 11 obj. % alk. a stale 13 Brix

Kvas ma 11 obj. % alk. a stale 13 Brix


host - xxx.xxx.67.195 (?)
10.11.2016 10:26, počet návštěv: 1880
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravim,

Mam 300l kvasu z Duranzii nalozenych v 60l sudoch asi 8 tyzdnov.

Kvas bol 2 tyzdne vonku v chladku a zaciatkom septembra bolo dost teplo. Nasledne bol prestahovany do kotolne, kde je stabilnych 20 - 22C. Do kvasu neslo ani zrnko cukru.

Cez vikend som si vsimol, ze ziaden zo 6 sudov uz nekvasi. Zmeral som cukor refraktomerom a ukazalo mi 13 Brix vo vsetkych sudoch. Kolac bol stale hore. Vcera som teda kupil chladnomilne kvasinky Saccharomyces cerevisiae. Určené pre kvasnú teplotu 8 - 34°C. Účinnosť do 18 obj. % alkoholu. Zarobil som dvojnasobnu davku 20g na 50l. Dobre som ich rozkvasil v zmesi vody a mustu a vmiesal do kazdeho suda. Pridal som zivnu sol a este som do kazdeho suda prilial 3l teplej vody. Premiesal som kvas a prefukol slaufom. Dnes pozeram ale nevidim tam moc velke zmeny. V par sudoch to vyzera akoby sa tvoril novy kolac ale CO2 v sude zatial nieje. Dnes som ale niekde vyhrabal vinomer a obsah alkoholu je 11 obj. % alk. 

Co s tym? Pockat par dni ci sa to znova rozkvasi? Alebo utekat do palenice? Nieje skoda toho cukru?

Palim len nejake 3 roky a strasne ma to bavi. Pritom skoro vobec nepijem. :D

Dakujem

Martin

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Kvas ma 11 obj. % alk. a stale 13 Brix


host - xxx.xxx.49.210 (?)
10.11.2016 12:58
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tak refraktometr je hlavně potřebný při zakládání kvas, kolik mělo ovoce než šlo do bečky 20,25,30Brix? Kdyby mělo 25Brix a víc tak bych při zakládání kvasu přidal  vodu na tu vaši 60l tak +-7l, teď je tam tolik alkoholu že už to kvasinky nezvládají a přestává kvasit. Počkal bych cca týden a když se neudělá koláč tak bych to zavezl do pálenice, určitě nemusíte utíkat J

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Kompotovice714.11.20175624
Hruškový kvas, konec kvašení2814.11.20172480
destilační přístroj102910.11.20171280923
Malinovice, Banánovice, Melounovice139.11.201717109
Kvasenie stavy z cukrovej trstiny126.11.2017888
Dozrávám hrušky na trávníku - vzniká ještě cukr?426.11.201714728
Merunkovice - Marhulovica143.11.20172509
Repák + řepná pálenka253.11.201748992
Křísotvorná kvasinka v kvasu302.11.201721828
Pálení Matolin530.10.2017597
PET flase - Slivovica (alkohol obecne)2429.10.201727814
Švestkovy kompot616.10.2017721
Archivace slivovice5712.10.201729219
Jak vyrobit kvas na žitnou?413.10.2017103521
Samosběr švestek?11.10.2017373
Kde sehnat malou pálenici18430.9.2017300925
Kvas Oskoruse6228.9.201757497
Pálenka z dýně5528.9.201737194
Ako dosiahnúť kvalitu?1025.9.20171102
Kolko odobrat metylalkoholu5318.9.201775221
Voda do kvasu?1918.9.20171853
Kolik cukru má být v kvasu při pálení3418.9.201743032
Ražná - ražovica1018.9.201726433
Destilace vína - vínovice5216.9.201776456
Kvas z jahod411.9.2017557
Na koľko bx prisladit kvas?76.9.20171281
Zakalená slivovice1685.9.2017185238
Test na metanol504.9.201760722
Refraktometer - poradte vhodny2223.8.20176776
Odkôstkovač ovocia2917.8.201742249
Destilační přístroj - sestrojení5315.8.2017110684
Destilát z kukuřice2611.8.201763505
Kompotová jamovice2031.7.20171838
Domácí ořechovice9330.7.2017155032
Pridanie kvasiniek pod kolac?328.7.2017569
Marhulový kvas nekvasí2327.7.20174538
Vydrží kvas ze sladu?827.7.20171865
Bílý povlak na kvasu 226.7.20171254
Kvasenie visni223.7.2017406
Distillery Kleiner, zajímavý marketing nebo si jen dělají srandu?8921.7.201714940
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Generátor kouře9.11.2017
Generátor kouře7.11.2017
Doplnění zelňáku4.11.2017
Dmácí uzený sýr3.11.2017
Udírna dehtuje3.11.2017
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama | Podněty a připomínky
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2017
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů