Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chaty, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma
Držáky na dřevo.cz
Kozy na řezání dřeva motorovou pilou přímo od výrobce


Pálení > Kvas ma 11 obj. % alk. a stale 13 Brix

Kvas ma 11 obj. % alk. a stale 13 Brix


host - xxx.xxx.67.195 (?)
10.11.2016 10:26, počet návštěv: 1345
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravim,

Mam 300l kvasu z Duranzii nalozenych v 60l sudoch asi 8 tyzdnov.

Kvas bol 2 tyzdne vonku v chladku a zaciatkom septembra bolo dost teplo. Nasledne bol prestahovany do kotolne, kde je stabilnych 20 - 22C. Do kvasu neslo ani zrnko cukru.

Cez vikend som si vsimol, ze ziaden zo 6 sudov uz nekvasi. Zmeral som cukor refraktomerom a ukazalo mi 13 Brix vo vsetkych sudoch. Kolac bol stale hore. Vcera som teda kupil chladnomilne kvasinky Saccharomyces cerevisiae. Určené pre kvasnú teplotu 8 - 34°C. Účinnosť do 18 obj. % alkoholu. Zarobil som dvojnasobnu davku 20g na 50l. Dobre som ich rozkvasil v zmesi vody a mustu a vmiesal do kazdeho suda. Pridal som zivnu sol a este som do kazdeho suda prilial 3l teplej vody. Premiesal som kvas a prefukol slaufom. Dnes pozeram ale nevidim tam moc velke zmeny. V par sudoch to vyzera akoby sa tvoril novy kolac ale CO2 v sude zatial nieje. Dnes som ale niekde vyhrabal vinomer a obsah alkoholu je 11 obj. % alk. 

Co s tym? Pockat par dni ci sa to znova rozkvasi? Alebo utekat do palenice? Nieje skoda toho cukru?

Palim len nejake 3 roky a strasne ma to bavi. Pritom skoro vobec nepijem. :D

Dakujem

Martin

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Kvas ma 11 obj. % alk. a stale 13 Brix


host - xxx.xxx.49.210 (?)
10.11.2016 12:58
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tak refraktometr je hlavně potřebný při zakládání kvas, kolik mělo ovoce než šlo do bečky 20,25,30Brix? Kdyby mělo 25Brix a víc tak bych při zakládání kvasu přidal  vodu na tu vaši 60l tak +-7l, teď je tam tolik alkoholu že už to kvasinky nezvládají a přestává kvasit. Počkal bych cca týden a když se neudělá koláč tak bych to zavezl do pálenice, určitě nemusíte utíkat J

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Tatratea jak na to?1625.3.20173120
Geist425.3.2017425
Pálenka z dýně4419.3.201728416
Radimov koštovka páleniek 118.3.2017189
Vydrží kvas ze sladu?615.3.2017363
Slivovice vs. calvados2207.3.2017282233
Průtahové destiláty387.3.20174148
Distillery Kleiner, zajímavý marketing nebo si jen dělají srandu?7222.2.20176901
Tepelné médium do dvouplášťového kotle821.2.20172097
Kalení destilátů jinak2416.2.20174401
Poslední frakce destilace kvasu - využití?816.2.20171549
drtič na ovoce409.2.2017101295
Čo s pálenkou nižšej kvality78.2.20171731
Dřevo do destilátu228.2.201710235
Palenie z exotickeho ovocia1026.1.20174712
Kvas Oskoruse5923.1.201750235
Vymrazování916.1.20171884
Uskladnění slivovice v dub. sudu8414.1.201769324
Kvalita domacej palenky1209.1.201729616
Domácí ořechovice9027.12.2016139363
Množení turbo kvasinek1322.12.20161780
Zakalená slivovice16422.12.2016166446
Aceton v pálence - lze vyvětrat a kde se bere?2518.12.201611531
Kvašení ušlechtilými kvasinkami nebo nadivoko6817.12.201642369
Odkalovač na koloně?411.12.20161541
Kvas z hrušek - zastavení227.11.2016866
Nahořklá slivovice6823.11.201651995
Jak zakopat slivovici4622.11.201637363
Refraktometer - poradte vhodny1522.11.20163852
Švestkový kvas - zastavení417.11.20161556
Zbytkový cukr 15Bx u Durancie217.11.20161053
Ohřev kvasu olejem a teplota a bezpečnost - požár2415.11.201614853
Slivkový kvas - viac druhov612.11.20161659
Kvas ma 11 obj. % alk. a stale 13 Brix210.11.20161346
Proč tolik cukru38.11.20161543
Odsíření lutru vínovice?77.11.20161552
Výběr domácí pálenice43.11.20162043
Náhrada škody od pálenice253.11.20165949
Trnkový kvas - zarazení kvašení61.11.20161418
Pálení vínovice a pěnění vína v kotli31.11.20161181
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Uzení masa26.3.2017
Uzení masa24.3.2017
A až Z o uzení19.3.2017
A až Z o uzení19.3.2017
A až Z o uzení19.3.2017
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama | Podněty a připomínky
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2017
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů