Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chaty, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma
Držáky na dřevo.cz
Kozy na řezání dřeva motorovou pilou přímo od výrobce


Pálení > Kvas ma 11 obj. % alk. a stale 13 Brix

Kvas ma 11 obj. % alk. a stale 13 Brix


host - xxx.xxx.67.195 (?)
10.11.2016 10:26, počet návštěv: 1676
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravim,

Mam 300l kvasu z Duranzii nalozenych v 60l sudoch asi 8 tyzdnov.

Kvas bol 2 tyzdne vonku v chladku a zaciatkom septembra bolo dost teplo. Nasledne bol prestahovany do kotolne, kde je stabilnych 20 - 22C. Do kvasu neslo ani zrnko cukru.

Cez vikend som si vsimol, ze ziaden zo 6 sudov uz nekvasi. Zmeral som cukor refraktomerom a ukazalo mi 13 Brix vo vsetkych sudoch. Kolac bol stale hore. Vcera som teda kupil chladnomilne kvasinky Saccharomyces cerevisiae. Určené pre kvasnú teplotu 8 - 34°C. Účinnosť do 18 obj. % alkoholu. Zarobil som dvojnasobnu davku 20g na 50l. Dobre som ich rozkvasil v zmesi vody a mustu a vmiesal do kazdeho suda. Pridal som zivnu sol a este som do kazdeho suda prilial 3l teplej vody. Premiesal som kvas a prefukol slaufom. Dnes pozeram ale nevidim tam moc velke zmeny. V par sudoch to vyzera akoby sa tvoril novy kolac ale CO2 v sude zatial nieje. Dnes som ale niekde vyhrabal vinomer a obsah alkoholu je 11 obj. % alk. 

Co s tym? Pockat par dni ci sa to znova rozkvasi? Alebo utekat do palenice? Nieje skoda toho cukru?

Palim len nejake 3 roky a strasne ma to bavi. Pritom skoro vobec nepijem. :D

Dakujem

Martin

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Kvas ma 11 obj. % alk. a stale 13 Brix


host - xxx.xxx.49.210 (?)
10.11.2016 12:58
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tak refraktometr je hlavně potřebný při zakládání kvas, kolik mělo ovoce než šlo do bečky 20,25,30Brix? Kdyby mělo 25Brix a víc tak bych při zakládání kvasu přidal  vodu na tu vaši 60l tak +-7l, teď je tam tolik alkoholu že už to kvasinky nezvládají a přestává kvasit. Počkal bych cca týden a když se neudělá koláč tak bych to zavezl do pálenice, určitě nemusíte utíkat J

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Distillery Kleiner, zajímavý marketing nebo si jen dělají srandu?7423.6.20179309
Zapomenutý kvas ze švestek102.6.2017687
Ohřev kvasu olejem a teplota a bezpečnost - požár2523.5.201715920
Kolik cukru má být v kvasu při pálení1915.5.201734950
Kompoty - kvas48.5.2017539
Vydrží kvas ze sladu?73.5.2017983
Dřevo do destilátu292.5.201712472
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?626.4.20171120
Palenie z exotickeho ovocia1225.4.20175516
Slivovice vs. calvados22323.4.2017290887
destilační přístroj102723.4.20171207669
Vyroba konaku z vinovice719.4.20177103
Drevené soudky obecne1819.4.201710603
Zakalená slivovice1669.4.2017174562
Škrábavost pálenky3128.3.201732675
Tatratea jak na to?1625.3.20173993
Geist425.3.2017830
Pálenka z dýně4419.3.201730676
Radimov koštovka páleniek 118.3.2017468
Průtahové destiláty387.3.20175701
Tepelné médium do dvouplášťového kotle821.2.20172663
Kalení destilátů jinak2416.2.20175337
Poslední frakce destilace kvasu - využití?816.2.20172130
drtič na ovoce409.2.2017103975
Čo s pálenkou nižšej kvality78.2.20172170
Kvas Oskoruse5923.1.201752528
Vymrazování916.1.20172592
Uskladnění slivovice v dub. sudu8414.1.201772343
Kvalita domacej palenky1209.1.201733057
Domácí ořechovice9027.12.2016143501
Množení turbo kvasinek1322.12.20162397
Aceton v pálence - lze vyvětrat a kde se bere?2518.12.201613448
Kvašení ušlechtilými kvasinkami nebo nadivoko6817.12.201644804
Odkalovač na koloně?411.12.20161963
Kvas z hrušek - zastavení227.11.20161212
Nahořklá slivovice6823.11.201654203
Jak zakopat slivovici4622.11.201639795
Refraktometer - poradte vhodny1522.11.20164672
Švestkový kvas - zastavení417.11.20162021
Zbytkový cukr 15Bx u Durancie217.11.20161307
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Jak si udělat zdraví neškodné hranolky, chipsy apod.?23.6.2017
Jak si udělat zdraví neškodné hranolky, chipsy apod.?22.6.2017
Udene kuriatko7.6.2017
Udene kuriatko6.6.2017
Udene kuriatko6.6.2017
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama | Podněty a připomínky
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2017
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů