Kvas asi nekvasí



host - 178.195 (?) 
19.12.2013 18:22, zobrazeno: 9802x

Dobrý den, prosím o radu, před 3 měsíci jsem posbíral trnky, v sudu pěkně kvasily a teď když měřím kvas refraktometrem tak to už 2 měsíce ukazuje 10°.kvas mám uzavřený víkem a v dílně u radiátoru.mám ještě čekat nebo přidat nějaké kvasinky?díky za rady

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   
host - 39.219 (?), 19.12.2013 18:37

Zkuste projít diskuzi z miulých dní, třeba napoví.

Rozhodně bych se ale zamyslel nad uložením vašeho kvasu.     j.c.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 40.230 (?), 20.12.2013 19:00

Zkusit ochutnat namočený prst. Kvas by neměl být sladký. Pokud švestky (a hlavně pološvestky) pěkně kvasili, tak většinou je už vykvašeno.  Málokterý kvas sám od sebe přestane kvasit uprostřed procesu kvašení. To by musela proběhnout hodně velká změna podmínek. Na teplém místě kvas vykvasí i za 6 týdnů. Levné měřiče cukernatosti jsou hodně "orientační", ne každý s ním umí zacházet. S pozdravem.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika