Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chaty, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Kompotovice

Kompotovice


host - xxx.xxx.128.84 (?)
1.4.2013 20:05, počet návštěv: 6333
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím!  Před vánocemi se u nás dělal úklid spíže a zjistilo se, že tam je spousta nakvašených a starých kompotů(ne kyselých), marmelád, povidel atd. Tak jsem to všechno naložil do sudu a nechal vykvasit. Dnes je ale už duben a cukroměr mi stále ukazuje, že to není vykvašené - je to sladké.sad. Chutná to jako sladké víno. Kvasinky jsem dával. Poradí mi prosím někdo jestli je to vypálitelné? Děkuji.

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Kompotovice


Miloš Vysloužil (15656) - xxx.xxx.92.38 (?)
1.4.2013 21:07
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Vypálitelné to je, ale ještě bych ten kvas zředil vodou a nechal prokvasit zbytkový cukr, kterého je tam dle chuti ještě hodně.

Připojit reakci
      

Kompotovice


Martin (978) - xxx.xxx.92.43 (?)
2.4.2013 17:26
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Vypálitelné to bude, pitelné nikoli. A když, tak počítejte s bolestí hlavy druhý den...

Připojit reakci
         

Kompotovice


host - xxx.xxx.203.29 (?)
23.5.2013 9:49
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já jsem to kdysi udělal také. Destilát z prokvašených kompotů a povidel byl vynikající.

Připojit reakci
            

Kompotovice


host - xxx.xxx.230.193 (?)
30.9.2013 9:39
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Taky jsem byl u toho, když předemnou pálili 200 l vykvašených kompotů. Neuvěřitelně to teklo, výskočka byla přes 90%. A výsledná lihovost dosáhla 75 %.Málem to palič nemohl změřit. V chuti převládal černý rybíz, protože těchto kompotů tam bylo nejvíc:-) 

Připojit reakci
               

Kompotovice


host - xxx.xxx.19.34 (?)
14.11.2017 17:49
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím.

Letos jsem  taky hodil  do už vykvašených meruněk  několik kompotů, převážně taky  meruňkových.Výsledek byl vynikající, po chvilce  po štamprli, se dostavila  jemná vůně těch  kompotů, což teda  všichni co  okusili,  komentovali s  povděkem.Taky už  je ta  gořalka pryč.Tak pro příště, pokud bude  co ,tak to  zase půjde  do kotla:-)

Připojit reakci
                  

Kompotovice


host - xxx.xxx.236.138 (?)
14.11.2017 18:15
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tak to Vám blahopřeji, obohatit vůni meruňkovice není tak úplně jednoduché a nepochybuji o tom, že toto je ta cesta k výbornému a ve vůni zajímavému destilátu. Meruňkový destilát již po třech letech velmi ztrácí ve vůni a to je na soutěžích ovocných destilátů opravdu problém. Není to jediný destilát, kterého se tento problém týká. Platí to i pro třešňovice, višňovice, o malinovici ani nemluvě. Kočka mi chodí po klávesnici... PŠ

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Kvasenie stavy z cukrovej trstiny1322.2.20181529
Zakalení macerátu1322.2.20181240
Mišpule418.2.20185198
Modrý kal 1918.2.20181347
Ražná - ražovica1117.2.201828778
Dosladzovanie domaceho brandy a znizovanie liehovitosti116.2.2018136
Kde sehnat malou pálenici18514.2.2018310863
Obnovení kvasu3813.2.20183356
Marhulový kvas nekvasí2712.2.20185688
Slad - pálení205.2.201817497
Kvas Oskeruše701.2.201861477
Destilace levného vína528.1.2018792
Cukerný kvas z poských rychlokvasinek127.1.2018280
Vypeckovat svestky?2025.1.20181827
Repák + řepná pálenka2925.1.201853464
Slivovice 20171614.1.20182279
Sejmutí etiket z lahví766.1.2018100603
Kde se stala chyba?113.1.20181504
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?1329.12.20173545
Odkôstkovač ovocia3226.12.201744785
Prosba o radu - vhodná koncentrace alkoholu v lutru před 2D718.12.20171339
destilační přístroj102816.12.20171309169
Hruškový kvas, konec kvašení2914.12.20174185
Archivace slivovice - co a jak?210.12.2017713
Test na metanol5010.12.201763911
Založení kvasu z bobulí stolní vinné révy 64.12.20171010
Jablečný kvas má zbytkvou cukernatost 6% Brix, co s ním?134.12.201719233
Palenka z exotickeho ovoce42.12.201714622
Manipulácia s kvasom424.11.2017866
Kompotovice714.11.20176334
Malinovice, Banánovice, Melounovice139.11.201718440
Dozrávám hrušky na trávníku - vzniká ještě cukr?426.11.201715723
Merunkovice - Marhulovica143.11.20173335
Křísotvorná kvasinka v kvasu302.11.201722975
Pálení Matolin530.10.20171076
PET flase - Slivovica (alkohol obecne)2429.10.201728968
Švestkovy kompot616.10.20171058
Archivace slivovice5712.10.201731842
Jak vyrobit kvas na žitnou?413.10.2017109673
Samosběr švestek?11.10.2017677
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Problémy s plechovou udírnou23.2.2018
Jake drevo23.2.2018
Jake drevo23.2.2018
Problémy s plechovou udírnou22.2.2018
Problémy s plechovou udírnou22.2.2018
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama | Podněty a připomínky
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2018
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů