Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Kompotovice

Kompotovice


host - xxx.xxx.128.84 (?)
1.4.2013 20:05, počet návštěv: 7162
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím!  Před vánocemi se u nás dělal úklid spíže a zjistilo se, že tam je spousta nakvašených a starých kompotů(ne kyselých), marmelád, povidel atd. Tak jsem to všechno naložil do sudu a nechal vykvasit. Dnes je ale už duben a cukroměr mi stále ukazuje, že to není vykvašené - je to sladké.sad. Chutná to jako sladké víno. Kvasinky jsem dával. Poradí mi prosím někdo jestli je to vypálitelné? Děkuji.

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Kompotovice


vyslouzil (16831) - xxx.xxx.92.38 (?)
1.4.2013 21:07
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Vypálitelné to je, ale ještě bych ten kvas zředil vodou a nechal prokvasit zbytkový cukr, kterého je tam dle chuti ještě hodně.

Připojit reakci
      

Kompotovice


Maty (979) - xxx.xxx.92.43 (?)
2.4.2013 17:26
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Vypálitelné to bude, pitelné nikoli. A když, tak počítejte s bolestí hlavy druhý den...

Připojit reakci
         

Kompotovice


host - xxx.xxx.203.29 (?)
23.5.2013 9:49
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já jsem to kdysi udělal také. Destilát z prokvašených kompotů a povidel byl vynikající.

Připojit reakci
            

Kompotovice


host - xxx.xxx.230.193 (?)
30.9.2013 9:39
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Taky jsem byl u toho, když předemnou pálili 200 l vykvašených kompotů. Neuvěřitelně to teklo, výskočka byla přes 90%. A výsledná lihovost dosáhla 75 %.Málem to palič nemohl změřit. V chuti převládal černý rybíz, protože těchto kompotů tam bylo nejvíc:-) 

Připojit reakci
               

Kompotovice


host - xxx.xxx.19.34 (?)
14.11.2017 17:49
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím.

Letos jsem  taky hodil  do už vykvašených meruněk  několik kompotů, převážně taky  meruňkových.Výsledek byl vynikající, po chvilce  po štamprli, se dostavila  jemná vůně těch  kompotů, což teda  všichni co  okusili,  komentovali s  povděkem.Taky už  je ta  gořalka pryč.Tak pro příště, pokud bude  co ,tak to  zase půjde  do kotla:-)

Připojit reakci
                  

Kompotovice


host - xxx.xxx.236.138 (?)
14.11.2017 18:15
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tak to Vám blahopřeji, obohatit vůni meruňkovice není tak úplně jednoduché a nepochybuji o tom, že toto je ta cesta k výbornému a ve vůni zajímavému destilátu. Meruňkový destilát již po třech letech velmi ztrácí ve vůni a to je na soutěžích ovocných destilátů opravdu problém. Není to jediný destilát, kterého se tento problém týká. Platí to i pro třešňovice, višňovice, o malinovici ani nemluvě. Kočka mi chodí po klávesnici... PŠ

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Pálenka z moštu4319.12.201813311
Švestkový kvas - bílá plíseň 1318.12.20181571
Domácí pálení - danový přestupek nebo už trestný čin?2118.12.201842603
Koupě automatické pálenice 10317.12.201824178
Stojanek na cedění kvasu 717.12.2018835
Aroma slivovice2716.12.20183450
Uchování opakování kvašení turbokvasnic2116.12.20181924
Zápach pálenky816.12.2018815
Jblkový kvas (druhák)516.12.2018643
Jak vyrobit mandlovou "slivovici"?1915.12.20182547
Třešně, přeslazený kvas, doba kvašení, kdy pálit?1414.12.20182930
Slivovice vs. calvados22511.12.2018331688
Ukončení destilace + ředění110.12.2018532
Mišpule610.12.20187234
Kvas ze švestek "na pokračování"419.12.20188662
Turbo kvasnice328.12.20183882
Ananasovice, pomerančovice164.12.201811879
Domácí pálenice174.12.20185323
Jednokotlová destilácia s deflegmátorom52.12.20181243
Jak legálně provozovat domácí pálenici?71.12.20182604
Kolko odobrat metylalkoholu6230.11.201893567
Jablkovy kvas meranie cukru6127.11.20188853
Refraktometr na měření kvasu2227.11.20186626
Zakalená slivovice17027.11.2018209170
Vínovice226.11.2018470
Kvas z cca 20kg broskví2825.11.201810660
Teoretický výnos2323.11.20185024
Jablkovy kvas5723.11.20189758
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?4021.11.201819613
Jaký zavařovací hrnec na destilaci1220.11.20185672
Uchovanie kvasu, resp skorší termín pálenia1419.11.20182897
Paleni slivovice doma1117.11.20184769
Hruškovice2817.11.201824205
Cukr nebo med?414.11.2018969
Kvašení ušlechtilými kvasinkami nebo nadivoko6914.11.201856899
Škrábavost pálenky4014.11.201850226
Trnkovica (trnka obecna)3710.11.201822582
Pliseň na švestkách 210.11.2018800
Stárnutí slivovice - zajímavý poznatek167.11.201814565
Destilace - základní dotazy415.11.20188432
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Uzení masa11.12.2018
Uzení masa11.12.2018
Uzení masa10.12.2018
Uzení masa8.12.2018
Dehtování8.12.2018
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2018
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů