Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chaty, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Kompotovice

Kompotovice


host - xxx.xxx.128.84 (?)
1.4.2013 20:05, počet návštěv: 5855
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím!  Před vánocemi se u nás dělal úklid spíže a zjistilo se, že tam je spousta nakvašených a starých kompotů(ne kyselých), marmelád, povidel atd. Tak jsem to všechno naložil do sudu a nechal vykvasit. Dnes je ale už duben a cukroměr mi stále ukazuje, že to není vykvašené - je to sladké.sad. Chutná to jako sladké víno. Kvasinky jsem dával. Poradí mi prosím někdo jestli je to vypálitelné? Děkuji.

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Kompotovice


Miloš Vysloužil (15441) - xxx.xxx.92.38 (?)
1.4.2013 21:07
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Vypálitelné to je, ale ještě bych ten kvas zředil vodou a nechal prokvasit zbytkový cukr, kterého je tam dle chuti ještě hodně.

Připojit reakci
      

Kompotovice


Martin (978) - xxx.xxx.92.43 (?)
2.4.2013 17:26
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Vypálitelné to bude, pitelné nikoli. A když, tak počítejte s bolestí hlavy druhý den...

Připojit reakci
         

Kompotovice


host - xxx.xxx.203.29 (?)
23.5.2013 9:49
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já jsem to kdysi udělal také. Destilát z prokvašených kompotů a povidel byl vynikající.

Připojit reakci
            

Kompotovice


host - xxx.xxx.230.193 (?)
30.9.2013 9:39
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Taky jsem byl u toho, když předemnou pálili 200 l vykvašených kompotů. Neuvěřitelně to teklo, výskočka byla přes 90%. A výsledná lihovost dosáhla 75 %.Málem to palič nemohl změřit. V chuti převládal černý rybíz, protože těchto kompotů tam bylo nejvíc:-) 

Připojit reakci
               

Kompotovice


host - xxx.xxx.19.34 (?)
14.11.2017 17:49
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím.

Letos jsem  taky hodil  do už vykvašených meruněk  několik kompotů, převážně taky  meruňkových.Výsledek byl vynikající, po chvilce  po štamprli, se dostavila  jemná vůně těch  kompotů, což teda  všichni co  okusili,  komentovali s  povděkem.Taky už  je ta  gořalka pryč.Tak pro příště, pokud bude  co ,tak to  zase půjde  do kotla:-)

Připojit reakci
                  

Kompotovice


host - xxx.xxx.236.138 (?)
14.11.2017 18:15
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tak to Vám blahopřeji, obohatit vůni meruňkovice není tak úplně jednoduché a nepochybuji o tom, že toto je ta cesta k výbornému a ve vůni zajímavému destilátu. Meruňkový destilát již po třech letech velmi ztrácí ve vůni a to je na soutěžích ovocných destilátů opravdu problém. Není to jediný destilát, kterého se tento problém týká. Platí to i pro třešňovice, višňovice, o malinovici ani nemluvě. Kočka mi chodí po klávesnici... PŠ

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Archivace slivovice - co a jak?210.12.2017141
Test na metanol5110.12.201761431
Založení kvasu z bobulí stolní vinné révy 64.12.2017529
Jablečný kvas má zbytkvou cukernatost 6% Brix, co s ním?134.12.201718086
Palenka z exotickeho ovoce42.12.201713768
Manipulácia s kvasom424.11.2017482
Kompotovice714.11.20175856
Hruškový kvas, konec kvašení2814.11.20172925
destilační přístroj102910.11.20171286253
Malinovice, Banánovice, Melounovice139.11.201717397
Kvasenie stavy z cukrovej trstiny126.11.20171005
Dozrávám hrušky na trávníku - vzniká ještě cukr?426.11.201714904
Merunkovice - Marhulovica143.11.20172658
Repák + řepná pálenka253.11.201749994
Křísotvorná kvasinka v kvasu302.11.201722047
Pálení Matolin530.10.2017701
PET flase - Slivovica (alkohol obecne)2429.10.201728110
Švestkovy kompot616.10.2017801
Archivace slivovice5712.10.201729812
Jak vyrobit kvas na žitnou?413.10.2017104915
Samosběr švestek?11.10.2017438
Kde sehnat malou pálenici18430.9.2017302708
Kvas Oskoruse6228.9.201757894
Pálenka z dýně5528.9.201737796
Ako dosiahnúť kvalitu?1025.9.20171250
Kolko odobrat metylalkoholu5318.9.201775946
Voda do kvasu?1918.9.20172090
Kolik cukru má být v kvasu při pálení3418.9.201743886
Ražná - ražovica1018.9.201726924
Destilace vína - vínovice5216.9.201777122
Kvas z jahod411.9.2017623
Na koľko bx prisladit kvas?76.9.20171426
Zakalená slivovice1685.9.2017186292
Refraktometer - poradte vhodny2223.8.20177018
Odkôstkovač ovocia2917.8.201742509
Destilační přístroj - sestrojení5315.8.2017111296
Destilát z kukuřice2611.8.201764257
Kompotová jamovice2031.7.20171960
Domácí ořechovice9330.7.2017155635
Pridanie kvasiniek pod kolac?328.7.2017654
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
A až Z o uzení5.12.2017
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny3.12.2017
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny3.12.2017
Dmácí uzený sýr1.12.2017
Jak naložit maso na uzení28.11.2017
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama | Podněty a připomínky
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2017
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů