Kompotovice



host - 230.193 (?)
30.9.2013 9:39

Taky jsem byl u toho, když předemnou pálili 200 l vykvašených kompotů. Neuvěřitelně to teklo, výskočka byla přes 90%. A výsledná lihovost dosáhla 75 %.Málem to palič nemohl změřit. V chuti převládal černý rybíz, protože těchto kompotů tam bylo nejvíc:-) 

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
host - 128.84 (?), 1.4.2013 20:05, zobrazeno: 11865x

Zdravím!  Před vánocemi se u nás dělal úklid spíže a zjistilo se, že tam je spousta nakvašených a starých kompotů(ne kyselých), marmelád, povidel atd. Tak jsem to všechno naložil do sudu a nechal vykvasit. Dnes je ale už duben a cukroměr mi stále ukazuje, že to není vykvašené - je to sladké.sad. Chutná to jako sladké víno. Kvasinky jsem dával. Poradí mi prosím někdo jestli je to vypálitelné? Děkuji.

Adresa příspěvku
Připojit reakci
   
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 92.38 (?), 1.4.2013 21:07

Vypálitelné to je, ale ještě bych ten kvas zředil vodou a nechal prokvasit zbytkový cukr, kterého je tam dle chuti ještě hodně.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
Maty - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (976) - 92.43 (?), 2.4.2013 17:26

Vypálitelné to bude, pitelné nikoli. A když, tak počítejte s bolestí hlavy druhý den...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 203.29 (?), 23.5.2013 9:49

Já jsem to kdysi udělal také. Destilát z prokvašených kompotů a povidel byl vynikající.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 230.193 (?), 30.9.2013 9:39

Taky jsem byl u toho, když předemnou pálili 200 l vykvašených kompotů. Neuvěřitelně to teklo, výskočka byla přes 90%. A výsledná lihovost dosáhla 75 %.Málem to palič nemohl změřit. V chuti převládal černý rybíz, protože těchto kompotů tam bylo nejvíc:-) 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 19.34 (?), 14.11.2017 17:49

Zdravím.

Letos jsem  taky hodil  do už vykvašených meruněk  několik kompotů, převážně taky  meruňkových.Výsledek byl vynikající, po chvilce  po štamprli, se dostavila  jemná vůně těch  kompotů, což teda  všichni co  okusili,  komentovali s  povděkem.Taky už  je ta  gořalka pryč.Tak pro příště, pokud bude  co ,tak to  zase půjde  do kotla:-)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 236.138 (?), 14.11.2017 18:15

Tak to Vám blahopřeji, obohatit vůni meruňkovice není tak úplně jednoduché a nepochybuji o tom, že toto je ta cesta k výbornému a ve vůni zajímavému destilátu. Meruňkový destilát již po třech letech velmi ztrácí ve vůni a to je na soutěžích ovocných destilátů opravdu problém. Není to jediný destilát, kterého se tento problém týká. Platí to i pro třešňovice, višňovice, o malinovici ani nemluvě. Kočka mi chodí po klávesnici... PŠ

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika