Kiwi arguta



Stránky: 1,  2   
host - 96.54 (?) 
4.11.2013 16:46, zobrazeno: 12222x

Zkoušel jste to někdo? Sklidili jsme asi 30 kg,

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 244.2 (?), 4.11.2013 16:55

... já bych to ani nezkoušel, má to cukru asi tak jako broskve, bude se to zvrhávat k octovatění, bez přislazení se to neobejde a vůni výsledného destilátu si neumím představit.

jo takovej kompot, to je jiná pochoutka.

S.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 96.54 (?), 5.11.2013 10:56

Tak to manžel asi velkou radost mít nebude. Už to má nacpané v nádobě. Zkoušela jsem džem. Chutově dobrý, ale barva odpudivá khaki. Jedině ho jíst potmě :-))

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 244.2 (?), 5.11.2013 11:19

tak džem použijte k přislazení kvasu, tedy pokud džem není s přídavkem sorbovky nebo jiné chem. konzervace.

Vodka Amundsen je 6× destilovaná devil, to už je pak původ kvasu téměř podružný wink

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 96.54 (?), 5.11.2013 14:37

Použila jsem tzv.želírovací cukr a tam bohužel je sorban. Šlo by to kiwi přimíchat do švestek? Těch má v soudku asi metrák.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 220.186 (?), 5.11.2013 14:43

nekazil bych švestky...

to radši přimíchat cukr a po vypálení použít na výrobu domácího vaječného koňaku nebo k jinému zpracování, kde by jste kupovali více zdaněný konzumní líh.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 184.220 (?), 5.11.2013 14:45

Pred pár dňami u nás na Slovensku bola nejaká reportáž z pálenice, kde sa chválili, že pálili aj raritnú pálenku-kiwovicu.Tak by to malo ísť.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 96.54 (?), 5.11.2013 17:18

Tak jo. Švestky zvlášť, kiwi zvlášť+ kilo cukru. Pak podám zprávu, jak to dopadlo :-). Dík.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
jirilan - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (801) - 199.227 (?), 5.11.2013 17:59

Manželka namíchala kiwi napůl s jablky a džem vypadá a chutná dobře.  Ze samotného kiwi je to hnusné khaki.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 39.219 (?), 5.11.2013 18:33

Pokud je ještě řeč o marmeládě z kiwi - předloni nám kamarád a vánoce uvařil   kiwi + banán + cukr + kapka rumu do skleničky.  výsledek byl luckcucní.         j.c.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2   
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika