Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Jblkový kvas (druhák)

Jblkový kvas (druhák)


sawe (61) - xxx.xxx.135.210 (?)
10.12.2018 10:13, počet návštěv: 2554
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Chtěl jsem pálit z jablečného kvasu, ale nešlo to, protože se to připalovalo, tak jsem to musel přecedit přes sito a ten zbytek jsem dával znovu do hoboků. Bylo to asi 2x 40 kg, tak jsem na to nalil 80 l vody a přidal 20 kg cukru. Už to kvasí 4 týdny. Počítám, že kolem Silvestra to budu pálit. Mýslíte že to bude dobré, když jsem tam dal tolik cukru? Mam to v kotelni. Cca 18°C

indecision

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Jblkový kvas (druhák)


vyslouzil (17046) - xxx.xxx.92.238 (?)
10.12.2018 15:26
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Když už Vám to kvasí, tak je na dotaz trochu pozdě. Bude-li to dobré, to záleží hlavně na chuťových nárocích koštujícího. Já bych asi k cukru a vodě už nedával ten zbytek kvasu.

Připojit reakci
      

Jblkový kvas (druhák)


host - xxx.xxx.236.138 (?)
10.12.2018 19:31
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Souhlas. A jestli se primární kvas opravdu připálil, nečekejte žádný zajímavý destilát.Jablečný kvas je pohříchu velmi často hustý, pokud se použije enzym, zlepši se to, ale přesto doporučuji tyto kvasy před zpracováním ředit přímo v kotli. Pokud jste připálenou část kvasu odstranil, kotel řádně vyčistil je otázka, proč jste jej tak dramaticky ředil, destilát bude velmi lihovitý a málokdo pozná, že jablečný, ale pitelné to asi bude. Obecně nesouhlasím s názorem autorek Malleová - Schmickleová Domácí výroba lihovin, že by se do hustých kvasů měla přidávat voda, doporučují až třetinu. Domnívám se, že toto množství vody přispívá k hydrolýze cenných vonných a chuťových složek. Obecně je vůbec přidavek vody do kvasů velmi složitý problém, hlavně se to týká kdoulí, moruší a oskeruší. Rozhodně ne hrušek, jablek (jen vyjimečně), švestek, třešní a meruněk. slosar-petr@seznam.cz

Připojit reakci
      

Jblkový kvas (druhák)


host - xxx.xxx.1.125 (?)
10.12.2018 20:14
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jak se to už mělo snahu připálit tak myslím, že se to bude opakovat.
Pokud to kvasí, tak by k nějaké infekci a nákaze dojít nemělo. I vzhledem k ročnímu období a teplotě.
Osobně bych tu mňagu dal do pytlů, ty zavěsil a nechal několik dnů vykapat. A ten balast bez lítosti vyhodil.
Tak nějak jsem to kdysi dělával, třeba u měkkých hrušek a podobných věci které nešly klasicky efektivně vylisovat.
Ještě to jde udělat ve vinařské nakvašovací kádi. Nebo v něčem podobném s kohoutem dole, síty, tkaninou a jalovým víkem něčím zatíženým...

Rafael.

Připojit reakci
         

Jblkový kvas (druhák)


sawe (61) - xxx.xxx.50.195 (?)
16.12.2018 9:12
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

dnes jsem měřl cukr a ukázalo mi to 7°

Připojit reakci
            

Jblkový kvas (druhák)


sawe (61) - xxx.xxx.135.210 (?)
8.1.2019 14:20
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

dnes naměřena cukernatost 4° myslíte že možu pálit, nebo to ještě nachat (na kolik??)

Připojit reakci
               

Jblkový kvas (druhák)


vyslouzil (17046) - xxx.xxx.92.38 (?)
8.1.2019 17:07
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Kvasí to? Odchází CO2? Zhasíná svíčka? To jsou podle mě důležitější údaje než naměřené stupně.
   Cena kvasu z jablečného druháku se limitně blíží ceně přidaného cukru. Tedy nemá velký smysl prodlužovat kvašení kvůli pár deci kvalitativně problematického destilátu.

Připojit reakci
                  

Jblkový kvas (druhák)


sawe (61) - xxx.xxx.135.210 (?)
11.1.2019 11:44
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

tak nevím pane Vysloužil, mě tada u nás na dědině paliči říkali, že jak to má pod 4° nejlépe 2 ° tak že može jít na kotel.

Připojit reakci
                     

Jblkový kvas (druhák)


ewas (28) - xxx.xxx.135.210 (?)
18.1.2019 8:57
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Sawe, správně ti radili nech to na 2°a na kotel s tím. yes

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Archivace slivovice223.4.201992
Palenka z exotickeho ovoce923.4.201920260
Jak rychle vypeckovat švestky423.4.2019174
Kvas z mandarinek1616.4.20191166
Malinovice, Banánovice, Melounovice1615.4.201925797
destilační přístroj104915.4.20191419632
Lze využít drtič větví i na ovoce?2912.4.201947915
Zápach v trnkovici po lihu86.4.20191336
Turbo kvasnice345.4.20196736
Délka prokvašení kdoulového kvasu74.4.20191578
Aroma slivovice364.4.20199588
Zakalovanie slivovice pri druhom paleni33.4.2019421
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?543.4.201927792
Palenka z datli?92.4.20195757
Ochutnávka Radimov623.3.20191551
Stojanek na cedění kvasu 1721.3.20194068
Modry povlak na Broskvovici719.3.2019662
Parciální fermentace518.3.2019918
Ananasový kvas214.3.2019559
Kvas z mirabelek2011.3.201912629
Kvasenie a palenie manga710.3.2019953
Dřinka - použití229.3.201929439
Destilace - základní dotazy497.3.201914115
Test na metanol8025.2.201986849
3D pálení2323.2.20193783
Koupě automatické pálenice 11021.2.201935541
Jablkovy kvas meranie cukru6919.2.201915627
Posudzovanie ovocného kvasu717.2.20191510
Odpeckovač317.2.2019751
Ryngle vhodné k pálení1315.2.20192167
Kvas přes zimu1012.2.20192299
Stárnutí slivovice - zajímavý poznatek2411.2.201919355
Kvasná zátka1611.2.201911546
Pálenka z melasy207.2.20192923
Škrábavost pálenky464.2.201958582
Destilát z piva a vína121.2.201913180
Kolko odobrat metylalkoholu6631.1.2019104575
Ředění slivovice629.1.20195853
Jaký zavařovací hrnec na destilaci1629.1.20199183
Cukr626.1.20191700
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Uzení masa studeným kouřem19.4.2019
Uzení masa studeným kouřem19.4.2019
Uzení masa studeným kouřem18.4.2019
Strojek na uzavírání konzerv14.4.2019
Generátor kouře18.3.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů