Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Jblkový kvas (druhák)

Jblkový kvas (druhák)


sawe (66) - xxx.xxx.135.210 (?)
10.12.2018 10:13, počet návštěv: 2882
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Chtěl jsem pálit z jablečného kvasu, ale nešlo to, protože se to připalovalo, tak jsem to musel přecedit přes sito a ten zbytek jsem dával znovu do hoboků. Bylo to asi 2x 40 kg, tak jsem na to nalil 80 l vody a přidal 20 kg cukru. Už to kvasí 4 týdny. Počítám, že kolem Silvestra to budu pálit. Mýslíte že to bude dobré, když jsem tam dal tolik cukru? Mam to v kotelni. Cca 18°C

indecision

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Jblkový kvas (druhák)


vyslouzil (17163) - xxx.xxx.92.238 (?)
10.12.2018 15:26
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Když už Vám to kvasí, tak je na dotaz trochu pozdě. Bude-li to dobré, to záleží hlavně na chuťových nárocích koštujícího. Já bych asi k cukru a vodě už nedával ten zbytek kvasu.

Připojit reakci
      

Jblkový kvas (druhák)


host - xxx.xxx.236.138 (?)
10.12.2018 19:31
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Souhlas. A jestli se primární kvas opravdu připálil, nečekejte žádný zajímavý destilát.Jablečný kvas je pohříchu velmi často hustý, pokud se použije enzym, zlepši se to, ale přesto doporučuji tyto kvasy před zpracováním ředit přímo v kotli. Pokud jste připálenou část kvasu odstranil, kotel řádně vyčistil je otázka, proč jste jej tak dramaticky ředil, destilát bude velmi lihovitý a málokdo pozná, že jablečný, ale pitelné to asi bude. Obecně nesouhlasím s názorem autorek Malleová - Schmickleová Domácí výroba lihovin, že by se do hustých kvasů měla přidávat voda, doporučují až třetinu. Domnívám se, že toto množství vody přispívá k hydrolýze cenných vonných a chuťových složek. Obecně je vůbec přidavek vody do kvasů velmi složitý problém, hlavně se to týká kdoulí, moruší a oskeruší. Rozhodně ne hrušek, jablek (jen vyjimečně), švestek, třešní a meruněk. slosar-petr@seznam.cz

Připojit reakci
      

Jblkový kvas (druhák)


host - xxx.xxx.1.125 (?)
10.12.2018 20:14
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jak se to už mělo snahu připálit tak myslím, že se to bude opakovat.
Pokud to kvasí, tak by k nějaké infekci a nákaze dojít nemělo. I vzhledem k ročnímu období a teplotě.
Osobně bych tu mňagu dal do pytlů, ty zavěsil a nechal několik dnů vykapat. A ten balast bez lítosti vyhodil.
Tak nějak jsem to kdysi dělával, třeba u měkkých hrušek a podobných věci které nešly klasicky efektivně vylisovat.
Ještě to jde udělat ve vinařské nakvašovací kádi. Nebo v něčem podobném s kohoutem dole, síty, tkaninou a jalovým víkem něčím zatíženým...

Rafael.

Připojit reakci
         

Jblkový kvas (druhák)


sawe (66) - xxx.xxx.50.195 (?)
16.12.2018 9:12
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

dnes jsem měřl cukr a ukázalo mi to 7°

Připojit reakci
            

Jblkový kvas (druhák)


sawe (66) - xxx.xxx.135.210 (?)
8.1.2019 14:20
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

dnes naměřena cukernatost 4° myslíte že možu pálit, nebo to ještě nachat (na kolik??)

Připojit reakci
               

Jblkový kvas (druhák)


vyslouzil (17163) - xxx.xxx.92.38 (?)
8.1.2019 17:07
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Kvasí to? Odchází CO2? Zhasíná svíčka? To jsou podle mě důležitější údaje než naměřené stupně.
   Cena kvasu z jablečného druháku se limitně blíží ceně přidaného cukru. Tedy nemá velký smysl prodlužovat kvašení kvůli pár deci kvalitativně problematického destilátu.

Připojit reakci
                  

Jblkový kvas (druhák)


sawe (66) - xxx.xxx.135.210 (?)
11.1.2019 11:44
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

tak nevím pane Vysloužil, mě tada u nás na dědině paliči říkali, že jak to má pod 4° nejlépe 2 ° tak že može jít na kotel.

Připojit reakci
                     

Jblkový kvas (druhák)


ewas (28) - xxx.xxx.135.210 (?)
18.1.2019 8:57
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Sawe, správně ti radili nech to na 2°a na kotel s tím. yes

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Novy kvas nekvasi619.7.2019199
Meruňkový kvas 4119.7.201937052
Ananasový kvas318.7.20191042
Poraďte jaké kvasinky2714.7.201915304
Pálenka z mladých smrčků310.7.20191193
Kolik nateče ze 100l vína59.7.2019795
Pach po acetonu35.7.2019453
Z ceho udelat visnovku153.7.20191649
Domácí ořechovice1131.7.2019201434
destilační přístroj105030.6.20191432620
Kvas z mandarinek1923.6.20192275
Zapach dymu623.6.20191585
borovička717.6.201920240
Slivovice jak poznat archív109.6.201910081
Malinovice, Banánovice, Melounovice177.6.201927827
Zakalovanie slivovice pri druhom paleni730.5.20191428
Koňak, brandy, vínovice a jiné ušlechtilé destiláty2730.5.201935309
Turbo kvasnice3519.5.20198564
Palenka z exotickeho ovoce1012.5.201921695
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?544.5.201931136
Pálenka zo sorbitolu61.5.20191121
Škrábavost pálenky4727.4.201961619
Archivace slivovice427.4.2019922
Jak rychle vypeckovat švestky423.4.2019881
Lze využít drtič větví i na ovoce?2912.4.201949191
Zápach v trnkovici po lihu86.4.20191887
Délka prokvašení kdoulového kvasu74.4.20192045
Aroma slivovice364.4.201911283
Palenka z datli?92.4.20196343
Ochutnávka Radimov623.3.20191964
Stojanek na cedění kvasu 1721.3.20194891
Modry povlak na Broskvovici719.3.20191044
Parciální fermentace518.3.20191298
Kvas z mirabelek2011.3.201913987
Kvasenie a palenie manga710.3.20191445
Dřinka - použití229.3.201930662
Destilace - základní dotazy497.3.201916339
Test na metanol8025.2.201990091
3D pálení2323.2.20194862
Koupě automatické pálenice 11021.2.201940383
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Elektrická udírna z Mountfield19.7.2019
Uzení domácích klobás17.7.2019
Uzení domácích klobás16.7.2019
Zavaření pálivých papriček13.7.2019
Elektrická udírna z Mountfield16.6.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů