Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Jblkový kvas (druhák)

Jblkový kvas (druhák)


sawe (61) - xxx.xxx.135.210 (?)
10.12.2018 10:13, počet návštěv: 2762
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Chtěl jsem pálit z jablečného kvasu, ale nešlo to, protože se to připalovalo, tak jsem to musel přecedit přes sito a ten zbytek jsem dával znovu do hoboků. Bylo to asi 2x 40 kg, tak jsem na to nalil 80 l vody a přidal 20 kg cukru. Už to kvasí 4 týdny. Počítám, že kolem Silvestra to budu pálit. Mýslíte že to bude dobré, když jsem tam dal tolik cukru? Mam to v kotelni. Cca 18°C

indecision

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Jblkový kvas (druhák)


vyslouzil (17084) - xxx.xxx.92.238 (?)
10.12.2018 15:26
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Když už Vám to kvasí, tak je na dotaz trochu pozdě. Bude-li to dobré, to záleží hlavně na chuťových nárocích koštujícího. Já bych asi k cukru a vodě už nedával ten zbytek kvasu.

Připojit reakci
      

Jblkový kvas (druhák)


host - xxx.xxx.236.138 (?)
10.12.2018 19:31
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Souhlas. A jestli se primární kvas opravdu připálil, nečekejte žádný zajímavý destilát.Jablečný kvas je pohříchu velmi často hustý, pokud se použije enzym, zlepši se to, ale přesto doporučuji tyto kvasy před zpracováním ředit přímo v kotli. Pokud jste připálenou část kvasu odstranil, kotel řádně vyčistil je otázka, proč jste jej tak dramaticky ředil, destilát bude velmi lihovitý a málokdo pozná, že jablečný, ale pitelné to asi bude. Obecně nesouhlasím s názorem autorek Malleová - Schmickleová Domácí výroba lihovin, že by se do hustých kvasů měla přidávat voda, doporučují až třetinu. Domnívám se, že toto množství vody přispívá k hydrolýze cenných vonných a chuťových složek. Obecně je vůbec přidavek vody do kvasů velmi složitý problém, hlavně se to týká kdoulí, moruší a oskeruší. Rozhodně ne hrušek, jablek (jen vyjimečně), švestek, třešní a meruněk. slosar-petr@seznam.cz

Připojit reakci
      

Jblkový kvas (druhák)


host - xxx.xxx.1.125 (?)
10.12.2018 20:14
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jak se to už mělo snahu připálit tak myslím, že se to bude opakovat.
Pokud to kvasí, tak by k nějaké infekci a nákaze dojít nemělo. I vzhledem k ročnímu období a teplotě.
Osobně bych tu mňagu dal do pytlů, ty zavěsil a nechal několik dnů vykapat. A ten balast bez lítosti vyhodil.
Tak nějak jsem to kdysi dělával, třeba u měkkých hrušek a podobných věci které nešly klasicky efektivně vylisovat.
Ještě to jde udělat ve vinařské nakvašovací kádi. Nebo v něčem podobném s kohoutem dole, síty, tkaninou a jalovým víkem něčím zatíženým...

Rafael.

Připojit reakci
         

Jblkový kvas (druhák)


sawe (61) - xxx.xxx.50.195 (?)
16.12.2018 9:12
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

dnes jsem měřl cukr a ukázalo mi to 7°

Připojit reakci
            

Jblkový kvas (druhák)


sawe (61) - xxx.xxx.135.210 (?)
8.1.2019 14:20
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

dnes naměřena cukernatost 4° myslíte že možu pálit, nebo to ještě nachat (na kolik??)

Připojit reakci
               

Jblkový kvas (druhák)


vyslouzil (17084) - xxx.xxx.92.38 (?)
8.1.2019 17:07
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Kvasí to? Odchází CO2? Zhasíná svíčka? To jsou podle mě důležitější údaje než naměřené stupně.
   Cena kvasu z jablečného druháku se limitně blíží ceně přidaného cukru. Tedy nemá velký smysl prodlužovat kvašení kvůli pár deci kvalitativně problematického destilátu.

Připojit reakci
                  

Jblkový kvas (druhák)


sawe (61) - xxx.xxx.135.210 (?)
11.1.2019 11:44
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

tak nevím pane Vysloužil, mě tada u nás na dědině paliči říkali, že jak to má pod 4° nejlépe 2 ° tak že može jít na kotel.

Připojit reakci
                     

Jblkový kvas (druhák)


ewas (28) - xxx.xxx.135.210 (?)
18.1.2019 8:57
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Sawe, správně ti radili nech to na 2°a na kotel s tím. yes

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Z ceho udelat visnovku417.6.2019150
Zapach dymu515.6.20191263
Slivovice jak poznat archív109.6.20199681
Malinovice, Banánovice, Melounovice177.6.201926843
Zakalovanie slivovice pri druhom paleni730.5.20191162
Koňak, brandy, vínovice a jiné ušlechtilé destiláty2730.5.201934685
Pálenka z mladých smrčků230.5.2019768
Turbo kvasnice3519.5.20197816
Palenka z exotickeho ovoce1012.5.201921181
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?544.5.201929802
Pálenka zo sorbitolu61.5.2019923
Škrábavost pálenky4727.4.201960423
Archivace slivovice427.4.2019746
Jak rychle vypeckovat švestky423.4.2019617
Kvas z mandarinek1616.4.20191560
destilační přístroj104915.4.20191427484
Lze využít drtič větví i na ovoce?2912.4.201948611
Zápach v trnkovici po lihu86.4.20191669
Délka prokvašení kdoulového kvasu74.4.20191818
Aroma slivovice364.4.201910541
Palenka z datli?92.4.20196046
Ochutnávka Radimov623.3.20191782
Stojanek na cedění kvasu 1721.3.20194509
Modry povlak na Broskvovici719.3.2019855
Parciální fermentace518.3.20191126
Ananasový kvas214.3.2019797
Kvas z mirabelek2011.3.201913274
Kvasenie a palenie manga710.3.20191192
Dřinka - použití229.3.201930067
Destilace - základní dotazy497.3.201915296
Test na metanol8025.2.201988693
3D pálení2323.2.20194303
Koupě automatické pálenice 11021.2.201938427
Jablkovy kvas meranie cukru6919.2.201916882
Posudzovanie ovocného kvasu617.2.20191753
Odpeckovač317.2.2019992
Ryngle vhodné k pálení1315.2.20192563
Kvas přes zimu1012.2.20192640
Stárnutí slivovice - zajímavý poznatek2411.2.201920317
Kvasná zátka1611.2.201912038
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Elektrická udírna z Mountfield16.6.2019
Litinový hrnec15.6.2019
Proč mi nechytají víčka?15.6.2019
Litinový hrnec15.6.2019
Elektrická udírna z Mountfield14.6.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů