Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Jblkový kvas (druhák)

Jblkový kvas (druhák)


sawe (61) - xxx.xxx.135.210 (?)
10.12.2018 10:13, počet návštěv: 2386
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Chtěl jsem pálit z jablečného kvasu, ale nešlo to, protože se to připalovalo, tak jsem to musel přecedit přes sito a ten zbytek jsem dával znovu do hoboků. Bylo to asi 2x 40 kg, tak jsem na to nalil 80 l vody a přidal 20 kg cukru. Už to kvasí 4 týdny. Počítám, že kolem Silvestra to budu pálit. Mýslíte že to bude dobré, když jsem tam dal tolik cukru? Mam to v kotelni. Cca 18°C

indecision

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Jblkový kvas (druhák)


vyslouzil (17002) - xxx.xxx.92.238 (?)
10.12.2018 15:26
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Když už Vám to kvasí, tak je na dotaz trochu pozdě. Bude-li to dobré, to záleží hlavně na chuťových nárocích koštujícího. Já bych asi k cukru a vodě už nedával ten zbytek kvasu.

Připojit reakci
      

Jblkový kvas (druhák)


host - xxx.xxx.236.138 (?)
10.12.2018 19:31
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Souhlas. A jestli se primární kvas opravdu připálil, nečekejte žádný zajímavý destilát.Jablečný kvas je pohříchu velmi často hustý, pokud se použije enzym, zlepši se to, ale přesto doporučuji tyto kvasy před zpracováním ředit přímo v kotli. Pokud jste připálenou část kvasu odstranil, kotel řádně vyčistil je otázka, proč jste jej tak dramaticky ředil, destilát bude velmi lihovitý a málokdo pozná, že jablečný, ale pitelné to asi bude. Obecně nesouhlasím s názorem autorek Malleová - Schmickleová Domácí výroba lihovin, že by se do hustých kvasů měla přidávat voda, doporučují až třetinu. Domnívám se, že toto množství vody přispívá k hydrolýze cenných vonných a chuťových složek. Obecně je vůbec přidavek vody do kvasů velmi složitý problém, hlavně se to týká kdoulí, moruší a oskeruší. Rozhodně ne hrušek, jablek (jen vyjimečně), švestek, třešní a meruněk. slosar-petr@seznam.cz

Připojit reakci
      

Jblkový kvas (druhák)


host - xxx.xxx.1.125 (?)
10.12.2018 20:14
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jak se to už mělo snahu připálit tak myslím, že se to bude opakovat.
Pokud to kvasí, tak by k nějaké infekci a nákaze dojít nemělo. I vzhledem k ročnímu období a teplotě.
Osobně bych tu mňagu dal do pytlů, ty zavěsil a nechal několik dnů vykapat. A ten balast bez lítosti vyhodil.
Tak nějak jsem to kdysi dělával, třeba u měkkých hrušek a podobných věci které nešly klasicky efektivně vylisovat.
Ještě to jde udělat ve vinařské nakvašovací kádi. Nebo v něčem podobném s kohoutem dole, síty, tkaninou a jalovým víkem něčím zatíženým...

Rafael.

Připojit reakci
         

Jblkový kvas (druhák)


sawe (61) - xxx.xxx.50.195 (?)
16.12.2018 9:12
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

dnes jsem měřl cukr a ukázalo mi to 7°

Připojit reakci
            

Jblkový kvas (druhák)


sawe (61) - xxx.xxx.135.210 (?)
8.1.2019 14:20
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

dnes naměřena cukernatost 4° myslíte že možu pálit, nebo to ještě nachat (na kolik??)

Připojit reakci
               

Jblkový kvas (druhák)


vyslouzil (17002) - xxx.xxx.92.38 (?)
8.1.2019 17:07
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Kvasí to? Odchází CO2? Zhasíná svíčka? To jsou podle mě důležitější údaje než naměřené stupně.
   Cena kvasu z jablečného druháku se limitně blíží ceně přidaného cukru. Tedy nemá velký smysl prodlužovat kvašení kvůli pár deci kvalitativně problematického destilátu.

Připojit reakci
                  

Jblkový kvas (druhák)


sawe (61) - xxx.xxx.135.210 (?)
11.1.2019 11:44
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

tak nevím pane Vysloužil, mě tada u nás na dědině paliči říkali, že jak to má pod 4° nejlépe 2 ° tak že može jít na kotel.

Připojit reakci
                     

Jblkový kvas (druhák)


ewas (28) - xxx.xxx.135.210 (?)
18.1.2019 8:57
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Sawe, správně ti radili nech to na 2°a na kotel s tím. yes

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Ochutnávka Radimov623.3.20191248
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?5123.3.201926339
Stojanek na cedění kvasu 1721.3.20193765
Modry povlak na Broskvovici719.3.2019494
Parciální fermentace518.3.2019771
Ananasový kvas214.3.2019397
Kvas z mirabelek2011.3.201912141
Kvasenie a palenie manga710.3.2019800
Dřinka - použití229.3.201929054
Destilace - základní dotazy497.3.201913273
Test na metanol8025.2.201985556
3D pálení2323.2.20193411
Turbo kvasnice3423.2.20196185
Palenka z datli?623.2.20195331
Koupě automatické pálenice 11021.2.201933990
Jablkovy kvas meranie cukru6919.2.201914793
Posudzovanie ovocného kvasu717.2.20191367
Odpeckovač317.2.2019598
Ryngle vhodné k pálení1315.2.20191886
Kvas přes zimu1012.2.20192078
Stárnutí slivovice - zajímavý poznatek2411.2.201918688
Kvasná zátka1611.2.201911234
Pálenka z melasy207.2.20192540
Zápach v trnkovici po lihu67.2.2019932
Škrábavost pálenky464.2.201957514
Aroma slivovice352.2.20198764
Destilát z piva a vína121.2.201912824
Kolko odobrat metylalkoholu6631.1.2019103102
Ředění slivovice629.1.20195648
Jaký zavařovací hrnec na destilaci1629.1.20198713
Cukr626.1.20191531
Umístění palírny3918.1.20195701
Chut po siře318.1.2019705
Jblkový kvas (druhák)918.1.20192387
Délka prokvašení kdoulového kvasu413.1.20191218
Využití zbytku po pálení jablečného moštu111.1.2019614
Destilovať v medi, alebo antikore2110.1.201918595
Automaticka palirna ovoce 28.1.20191163
Síření sudů25.1.2019614
Pálenka z dýně584.1.201951391
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Generátor kouře18.3.2019
Uzení masa studeným kouřem18.3.2019
Dehtování18.3.2019
Dehtování16.3.2019
Jake drevo15.3.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů