Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Jblkový kvas (druhák)

Jblkový kvas (druhák)


sawe (52) - xxx.xxx.135.210 (?)
10.12.2018 10:13, počet návštěv: 1711
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Chtěl jsem pálit z jablečného kvasu, ale nešlo to, protože se to připalovalo, tak jsem to musel přecedit přes sito a ten zbytek jsem dával znovu do hoboků. Bylo to asi 2x 40 kg, tak jsem na to nalil 80 l vody a přidal 20 kg cukru. Už to kvasí 4 týdny. Počítám, že kolem Silvestra to budu pálit. Mýslíte že to bude dobré, když jsem tam dal tolik cukru? Mam to v kotelni. Cca 18°C

indecision

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Jblkový kvas (druhák)


vyslouzil (16898) - xxx.xxx.92.238 (?)
10.12.2018 15:26
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Když už Vám to kvasí, tak je na dotaz trochu pozdě. Bude-li to dobré, to záleží hlavně na chuťových nárocích koštujícího. Já bych asi k cukru a vodě už nedával ten zbytek kvasu.

Připojit reakci
      

Jblkový kvas (druhák)


host - xxx.xxx.236.138 (?)
10.12.2018 19:31
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Souhlas. A jestli se primární kvas opravdu připálil, nečekejte žádný zajímavý destilát.Jablečný kvas je pohříchu velmi často hustý, pokud se použije enzym, zlepši se to, ale přesto doporučuji tyto kvasy před zpracováním ředit přímo v kotli. Pokud jste připálenou část kvasu odstranil, kotel řádně vyčistil je otázka, proč jste jej tak dramaticky ředil, destilát bude velmi lihovitý a málokdo pozná, že jablečný, ale pitelné to asi bude. Obecně nesouhlasím s názorem autorek Malleová - Schmickleová Domácí výroba lihovin, že by se do hustých kvasů měla přidávat voda, doporučují až třetinu. Domnívám se, že toto množství vody přispívá k hydrolýze cenných vonných a chuťových složek. Obecně je vůbec přidavek vody do kvasů velmi složitý problém, hlavně se to týká kdoulí, moruší a oskeruší. Rozhodně ne hrušek, jablek (jen vyjimečně), švestek, třešní a meruněk. slosar-petr@seznam.cz

Připojit reakci
      

Jblkový kvas (druhák)


host - xxx.xxx.1.125 (?)
10.12.2018 20:14
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jak se to už mělo snahu připálit tak myslím, že se to bude opakovat.
Pokud to kvasí, tak by k nějaké infekci a nákaze dojít nemělo. I vzhledem k ročnímu období a teplotě.
Osobně bych tu mňagu dal do pytlů, ty zavěsil a nechal několik dnů vykapat. A ten balast bez lítosti vyhodil.
Tak nějak jsem to kdysi dělával, třeba u měkkých hrušek a podobných věci které nešly klasicky efektivně vylisovat.
Ještě to jde udělat ve vinařské nakvašovací kádi. Nebo v něčem podobném s kohoutem dole, síty, tkaninou a jalovým víkem něčím zatíženým...

Rafael.

Připojit reakci
         

Jblkový kvas (druhák)


sawe (52) - xxx.xxx.50.195 (?)
16.12.2018 9:12
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

dnes jsem měřl cukr a ukázalo mi to 7°

Připojit reakci
            

Jblkový kvas (druhák)


sawe (52) - xxx.xxx.135.210 (?)
8.1.2019 14:20
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

dnes naměřena cukernatost 4° myslíte že možu pálit, nebo to ještě nachat (na kolik??)

Připojit reakci
               

Jblkový kvas (druhák)


vyslouzil (16898) - xxx.xxx.92.38 (?)
8.1.2019 17:07
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Kvasí to? Odchází CO2? Zhasíná svíčka? To jsou podle mě důležitější údaje než naměřené stupně.
   Cena kvasu z jablečného druháku se limitně blíží ceně přidaného cukru. Tedy nemá velký smysl prodlužovat kvašení kvůli pár deci kvalitativně problematického destilátu.

Připojit reakci
                  

Jblkový kvas (druhák)


sawe (52) - xxx.xxx.135.210 (?)
11.1.2019 11:44
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

tak nevím pane Vysloužil, mě tada u nás na dědině paliči říkali, že jak to má pod 4° nejlépe 2 ° tak že može jít na kotel.

Připojit reakci
                     

Jblkový kvas (druhák)


ewas (28) - xxx.xxx.135.210 (?)
18.1.2019 8:57
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Sawe, správně ti radili nech to na 2°a na kotel s tím. yes

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Škrábavost pálenky4119.1.201952691
Umístění palírny3918.1.20194135
Jablkovy kvas meranie cukru6218.1.201911026
Chut po siře318.1.2019329
Jblkový kvas (druhák)918.1.20191712
3D pálení215.1.2019660
Délka prokvašení kdoulového kvasu413.1.2019828
Destilace - základní dotazy4811.1.201910619
Pálenka z melasy1611.1.20191420
Aroma slivovice3411.1.20196265
Využití zbytku po pálení jablečného moštu111.1.2019269
Destilovať v medi, alebo antikore2110.1.201917046
Test na metanol578.1.201977903
Automaticka palirna ovoce 28.1.2019611
Kvas přes zimu36.1.2019709
Síření sudů25.1.2019328
Kolko odobrat metylalkoholu655.1.201998341
Pálenka z dýně584.1.201949601
Jak vyrobit mandlovou "slivovici"?232.1.20194734
Koupě automatické pálenice 1042.1.201928379
Slivovice vs. calvados2281.1.2019337627
Cukr51.1.2019748
Cukr nebo med?151.1.20192744
Ukončení destilace + ředění930.12.20182440
Stojanek na cedění kvasu 1430.12.20182302
Zapach dymu429.12.2018710
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?4226.12.201822316
Švestkový kvas - bílá plíseň 2624.12.20184843
Kotel na pálení destilátu621.12.20183578
Domácí pálení - danový přestupek nebo už trestný čin?2219.12.201844822
Pálenka z moštu4319.12.201814614
Uchování opakování kvašení turbokvasnic2116.12.20182560
Zápach pálenky816.12.20181527
Třešně, přeslazený kvas, doba kvašení, kdy pálit?1414.12.20183481
Mišpule610.12.20187722
Kvas ze švestek "na pokračování"419.12.20189926
Turbo kvasnice328.12.20184763
Ananasovice, pomerančovice164.12.201812617
Domácí pálenice174.12.20186728
Jednokotlová destilácia s deflegmátorom52.12.20181908
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů