Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Jak vyrobit kvas na žitnou?

Stránky: 1, 2, 3, 4, 5 | Zobrazit celou diskuzi   

Jak vyrobit kvas na žitnou?


host - xxx.xxx.127.232 (?)
16.5.2010 15:32, počet návštěv: 120564
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Prosím o radu jak správně vyrobyt žitnou. Zda lze udělat kvas bez cukru. Děkuji za pomoc. Josef

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Jak vyrobit kvas na žitnou?


host - xxx.xxx.220.205 (?)
16.5.2010 18:16
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Citaci najdete v podrubrice Destilát z kukuřice, ze dne 19.4.2010. P.Š.

Připojit reakci
      

Jak vyrobit kvas na žitnou?


host - xxx.xxx.127.235 (?)
16.5.2010 19:14
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

vyrobit... pardon

Připojit reakci
         

Jak vyrobit kvas na žitnou?


host - xxx.xxx.180.2 (?)
22.12.2010 20:31
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

dobrý den.

žitnou dělám následovně. Nechám naklíčit 17 kg žita v 200 litrovém sudu. Žito klíčí +/- týden. Když mají klíčky 5 cm, tak je zaliji vodou a cukrem. 100 litrů vody a 17 kg cukru. Leší je cukr sypat do kýblu a nalévat vodu, potom přelít do bečky. Kvasí to 9 týdnů.

Potom na tu samou dávku žita udělám tzv. druháka. Opět naliji 100 l vody a 17 kg cukru. Druhá dávka má lepší, voňavější chuť. Opět nechám kvasit 9 týdnů.

takže 17 kg žita, 17 kg cukru, 100 litrů vody

Připojit reakci
            

Jak vyrobit kvas na žitnou?


host - xxx.xxx.95.38 (?)
29.1.2011 12:35
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na několik věcí v souvislosti s Vaším příspěvkem :

-dáváte tam kvasinky

- v případě pálení, pálite vše nebo jen roztok, který slejete

pálil jsem kde co a chtěl bych to zkusit ze žita

děkuji za odpověď

Připojit reakci
            

Jak vyrobit kvas na žitnou?


host - xxx.xxx.75.114 (?)
31.8.2012 17:30
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

cize palite len tu "stavu"...nie zo zitom...

Připojit reakci
            

Jak vyrobit kvas na žitnou?


host - xxx.xxx.174.191 (?)
3.1.2015 16:42
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobry den. Udelal jsem to přesně podle vášeho návodu a po mněřeni cukromněrem je po 10 dnech vykvašeno! Mam to nechat v sudu 9 týdnu?

Připojit reakci
   

Jak vyrobit kvas na žitnou?


host - xxx.xxx.220.205 (?)
23.12.2010 12:01
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Podrobný návod najdete v publikaci B.Malleova, H.Schmicklova: Domácí výroba lihovin, nakladatelství BETA 2004, str 48. Ovšem bez pivovarských kvasnic to nepůjde. Také to můžete dělat postupem, který Vám radí, host 180.2 z 22.12., ale já bych to, tak rozhodně nedělal. Na žitné jsou zajímavé ty chutě, které se do destilátu dostávají právě štěpením škrobu na sacharozu, která je již po rozkladu na monosacharidy schopná zkvasit. Podrobnější postup Vám mohu poslat, nemáte-li citovanou monografii. slosar-petr@seznam.cz

Připojit reakci
      

Jak vyrobit kvas na žitnou?


host - xxx.xxx.180.2 (?)
23.12.2010 17:38
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ještě jsem zapoměl, že nedávám kvasnice. To je potom úplně jiná chuť a dost špatná. Záleží taky na délce kvašení, kolega nechal kvasit 4 týdny a vypálil z dávky 10 litrů 49%. Já napálím 25-27 litrů 53%.

 

Lukas

Připojit reakci
      

Jak vyrobit kvas na žitnou?


vyslouzil (16609) - xxx.xxx.61.6 (?)
23.12.2010 21:16
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Souhlasím s Ing. Šlosarem, že na kvalitní nápoj je třeba rozštěpit polysacharidy z obilí. Na rozdíl od něj si ale myslím, že škrob neobsahuje pentózy, tudíž se neštěpí na sacharózu, nýbrž na maltózu.To je ovšem v praxi nepodstatné.

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4, 5 | Zobrazit celou diskuzi   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Koupě automatické pálenice 5916.10.20189848
Jak legálně provozovat domácí pálenici?416.10.2018367
Teplota a rýchlosť kvasenia1015.10.2018993
Biely povlak na slivkovom kvase 115.10.201885
Kvašení jablečného moštu315.10.2018253
Hruškovice1714.10.201819391
Deka se propadá, ale cukr ukazuje 7%714.10.2018936
Pálení z řepného cukru1513.10.20183707
Turbo kvasnice1313.10.20181040
Kolik cukru má být v kvasu při pálení3813.10.201863653
Ražná - ražovica1213.10.201834389
Škrábavost pálenky3312.10.201844661
Pálenka z dýně5612.10.201845402
Uchovanie kvasu, resp skorší termín pálenia1011.10.2018863
Jablkovy kvas2611.10.20183280
Šípkovica ako ma to229.10.201832177
Nová pálenice - jaký kotel?528.10.201850601
Vápno do kvasu pred destiláciou - áno alebo nie?46.10.2018610
Stárnutí slivovice - zajímavý poznatek156.10.201811140
Ohřev kvasu olejem a teplota a bezpečnost - požár265.10.201820392
Průběh kvašení jablek 65.10.2018948
Vady pálenky54.10.2018677
Kolko odobrat metylalkoholu553.10.201886871
Destilace - základní dotazy83.10.20181078
Cukornatosť slivky83.10.2018776
Kde sehnat malou pálenici1891.10.2018339348
Kvas Oskeruše711.10.201869304
Methanol51.10.2018871
Paleni slivovice doma727.9.20181601
Poraďte jaké kvasinky2424.9.201810941
Kvas z jablek3623.9.20187978
Destilačná kolona vs Dvojstupňová destilácia122.9.2018795
Domácí pálenice1622.9.20183257
Teoretický výnos1419.9.20182649
Můj první kvas2119.9.20183764
Kdy pálit hruškový kvas217.9.20181703
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?2816.9.201813735
Palírny v Karlovarském kraji116.9.2018167
Dřevo do destilátu4115.9.201821982
Kvas z cca 20kg broskví1510.9.20188379
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Domácí klobásy15.10.2018
Dehtování14.10.2018
Jak uchovat hotový kvas11.10.2018
Jak uchovat hotový kvas10.10.2018
Jak uchovat hotový kvas9.10.2018
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2018
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů