Jak vyrobit kvas na vodku?



Stránky: 1,  2,  3   
host - 128.229 (?) 
7.3.2010 13:35, zobrazeno: 71857x

Poradili byste mi, jak vyrobit kvas případně i další postup k výrobě vodky? Předem moc děkuji.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   
ontario - (2) - 186.105 (?), 21.4.2010 16:33

Myslím, že nejlepší způsob, jak dosáhnout čistý alkohol je ten, jak jsem to prováděl v 70tých letech při přebytku cukru dostaného při práci na jzd na řepě.Na 5 litrů vody 1 kg cukru -rozpustit cukr, přidat kvasnice-nazačátku změřit cukroměrem cukernatost a po bouřlivém kvašení a dokvášení za cca 3 neděle změřit cukernatost-max 1-2.Potom vypálit.Podle mých zkušeností z minulosti dalo se vypálit z tohoto množství cca 0,75 l alkoholu. Potom vzniknutý alkohol ředit na požadovanou stupnovitost, přidáním cuk.roztoku a gycerinu možno vyrobit vodku, spříchutěmi ostatní bud likery, borovičku,gin a pod.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 129.96 (?), 21.4.2010 17:08

Podle místních diskutérů by měl takto získaný alkohol z řepného cukru nějak pálit v krku a měla by po něm bolet hlava. Mohl byste napsat nějaké Vaše zkušenosti?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 0.142 (?), 29.3.2015 18:34

Mám vyzkoušeno 10 kg cukru rozpustit v 10 litrech teplé vody promíchat přilít 20 litrů studené vody promíchat přidat 1 kg vážených kvasnic nejlépe rozmíchaných robotem a zamíchat a nechat kvasit cca 10 až 14 dní záleží na teplotě v místnosti.Náklady cca 250 kč výtěžnost až 10 litrů čtyřicetiprocentni kořalky.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
pata - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (109) - 54.252 (?), 13.8.2013 2:08

Vodku si vyrobíte celkem snadno z cukru, pokud použijete správné kvasinky. Každý výrobce má samozřejmě svoje výrobní tajemství. Pokud seženete ty, co jsou na fotce, není problém pomocí nich vyrobit 50 l vynikající vodky. Výběr správné palírny je samozřejmostí.

kvas - vodka
kvas - vodka
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 236.138 (?), 3.4.2015 18:30

Znáte tu reklamu z TV, že snad 6x destilovaná je to ono? Starou belu, tajemství vodky je jen v jemnosti lihu, nikoliv v počtu destilací a pak v ingrediencích. Ale kdo to umí a ví? A kvasinky použijte jaké chcete. slosar-petr@seznam.cz

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 211.27 (?), 9.8.2015 17:48

Tak nám co nevíme,  pane Šlosare poraďte, at´ taky víme.

Díky

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 236.138 (?), 10.8.2015 10:51

Ono to vlastně žádné tajemnství není. Tato informace, jak zjemnit např. 40% roztok lihu bez ohledu na jeho provenienci, spočívá podle autoru Grégr, Uher: Průmyslová výroba lihovin, v přídavku aktivního uhlí. Hned upozorňuji na to, že není problém uhlí přidat, problém je ho odstranit - filtrace. Je mnoho desítek druhů aktivního uhlí, vhodný typ je např. CW-20, které je velmi běžné a chemikům všude dostupné. Pravděpodobně by se dalo použít i tzv. živočišné uhlí, ovšem muselo by se např. v hmoždíři dobře rozetřít. Doporučované množství je asi 1 - 1,5 pol. lž. na 4 l 40% lihu po dobu 7 - 10 dní. Podstata zjemňování lihu aktivním uhlím spočívá v adsorpci ethanolu na povrchu uhlí. Má obrovský povrch, přibližně 500 m2/g. Zachycené molekuly EtOH podléhají oxidaci a následným reakcím, vzniká celá plejáda dalších sloučenin v množství méně nežli 10 ppm, které se desorbují a uvolňují místo dalším. Je doporučováno občasné zamíchání sedimentovaného uhlí, zhruba po týdnu se uhlí nechá sedimentovat a zjemněný roztok lihu se stáhne hadičkou (zhebruje). Zbytek nad uhlím se musí zfiltrovat možná několikrát přes tentýž kávový filtr, nejvhodnější je filtrační přepážka z křemeliny, ale tato filtrační hmota je dostupná jen chemikům - méně zkušeným poradím jak na to. slosar-petr@seznam.cz

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
Qesham - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (126) - 183.190 (?), 26.8.2015 22:05

Na vojně jsme rozmixovali čistič oken s živočišným uhlím, přefiltrovali přes piják ze sešitu, obarvili karamelem a s rumovou trestí to bylo k nerozeznání od originálu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 165.33 (?), 26.8.2015 22:44
Jo, přesně tak se vyrábějí levné konzumní lihoviny. Rozdíl je jen v použitém lihu.Ten technický nebo denaturovaný se musí trochu vyčistit a ten potravinářský se zas musí zdanit. Rozdíl mezi nimi konzumenti kterým jsou tyto lihoviny určeny nemají šanci poznat. Rafael.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika