Jak silnou kořalku propagujete?



Stránky: 1,  2   
host - 205.152 (?) 
28.1.2011 12:33, zobrazeno: 21191x

Řekl bych že domácí slivovice pod 50% by neměla být. Jak silnou propagujete pálenku z jablek, meruněk, hrušek? díky Petr

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
      
jacktenrek - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (452) - 218.17 (?), 28.1.2011 12:37
chutnal jsem 85 % slivku, ale to je už moc ;)) chce to ubrat...
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 166.45 (?), 28.1.2011 13:27

85%? Panejo, to musel být utrejch. Obecně se pálí na 52%, něco ztratí, takže se pije kolem 51%. Ale v duchu dotazu, já mám rád každou, která je dobrá.  I.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
jacktenrek - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (452) - 218.17 (?), 28.1.2011 13:34
no samo neředená ;)) jinak moc ten lektvar slivovicovej nemusím - hruškovici jo
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 65.231 (?), 28.1.2011 15:44

Sám pálím když zarodí z meruněk. V pálenici nechám udělat na 55, větrám v poloplných demižonech 2 i 3 měsíce, něco stratí a výsledný produkt se pohybuje mezi 51-53. Bývá dobrá. Od kamaráda z vysočiny beru slivovici která je tak jak vyteče, v průměru 67. Taky je dobrá. Další kluk mi vozí pálenku z hrušek vyštelovanou na 52 a další flašku až 2 jablkovice kolem 60. Shrnu- li to, pokud je dobře vedený kvas, výrobce to nepřežene s cukrem a není vzorek z kotle dělanýho na kšeft, je pálenka dobrá bez ohledu na stupně. Navíc není nikdy problem nechat nějaký litr ostřejšího, zbytek větrat dýl a naředit na sílu jak má kdo rád. Osobně bych ale domácí pálenku pod 50 nedělal.   j.c.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 169.36 (?), 29.1.2011 11:30

Já osobně preferuji mírně zchlazené destiláty-10-15st.Lihovitost mezi 55-60.Vysledoval jsem, že při vyšších koncentracích se projevuje tak lahodná, sladká chutˇ,kterou jsem nikdy nezaznamenal u kupovaných destilátů, které měly kolem 40 %.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 179.11 (?), 1.2.2011 18:58

To by mě zajímalo jakou lahodnou chuť při 60-ti procentech pozorujete? Nepřebíjí tu chuť alkohol? A určitá koncentrace bych řekl že je uplný nesmysl.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 93.81 (?), 1.2.2011 8:53

Dobrý den,

slivovice i jablkovice má mít jednoznačně 51,5 % alkoholu. Ani více, ani méně!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 65.50 (?), 1.2.2011 10:58

Správná koncentrace je ta, která vyhovuje a chutná konzumentovi.
Já osobně na 60%ních destilátech nic lahodně sladkého nepozoruji.  Asi su máčka.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
Peter. - (7) - 68.126 (?), 5.2.2011 8:26

Ahoj slivovica nemá mať viac, ako 51,7% jablko zas 52% ale vypijem všetko medzi 50,5-72% =)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2   
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika