Jablkovy kvas



Stránky: 1,  2,  3,  4,  5  >   
host - 254.139 (?) 
25.9.2018 19:38, zobrazeno: 46165x

ahojte, mam otazku. mam zalozeny jablkovy kvas 18.8.2018, bez cukru a ziadnych prisad, mam tam kvasnu zatku a dnes mi ukazal refraktomer 7-8 Bx. to vsak nie je problem, kvas je aj pekny, bez plesni, ale sa mi zda stale na vrchu dost husty. myslite ze mozem este teraz po 5 tyznoch pridat enzym na lepsi rozklad kvasu alebo uz to nechat tak?

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   
host - 19.119 (?), 25.9.2018 19:53

Když jste ho tam nepřidal hned při přípravě, je zbytečné jej tam teď přidávat!! Chce to vydržet, ono se to podá!!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 92.38 (?), 25.9.2018 22:29

Na povrchu bude hustý vždycky, protože pevný podíl plave. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
Kamil Severa - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (109) - 234.79 (?), 26.9.2018 8:05
Po dokvaseni se mi deka i mnohdy ponori v sudech s kvasnou zatkou a hladina je čirá. Ale během kvaseni je deka vždy jak říkáte.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 237.32 (?), 26.9.2018 8:30

dakujem vsetkym za odpoved. este jedna vec by ma zaujimala, davate dole vrchny kolac pred palenim? alebo ho mozem nechat?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 61.186 (?), 26.9.2018 8:54

Jo, pevný podíl plave vždy při kvašení nebo dokvašování. Ale ne proto, že by byl lehčí, ale proto, že je nadnášen CO2!!!
A až na pár výjimek po dokvašení začíná klesat kde dnu a odshora se začíná objevovat čím dál čistější tekutina což je známkou dokončeného kvašení.
Domácí ovocní vinaři to dobře znají.


Ale zakladatelům nízkocukernatých kvasů, odpůrcům utěsněných sudů s bublátky, přikyselování.., nejde takový postup, čekání na to, doporučit.
U nich musí platit primitivní pravidlo, že jak v sudu zhasne plamínek tak co nejdřív do palírny.

Rafael.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 92.38 (?), 26.9.2018 10:28

U nich musí platit primitivní pravidlo, že jak v sudu zhasne plamínek tak co nejdřív do palírny

Opravil bych - jak v sudu nezhasne plamínek...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 236.1 (?), 27.9.2018 9:15

Jo, pevný podíl plave vždy při kvašení nebo dokvašování. Ale ne proto, že by byl lehčí, ale proto, že je nadnášen CO2!!!

Nadnášený je, to je pravda, ale pravda je i to, že jablka - na rozdíl třeba od hrušek - jsou lehčí než voda a na vodě plavou. To platí i o rozdrcených jablkách ještě před začátkem kvašení, než se vůbec začne CO2 tvořit. Zakládáte-li jablkový kvas - ať s vodou nebo z čistých jablek, pevný podíl plave od začátku nahoře. V průběhu kvašení dojde k cytolýze rostlinných buněk a úniku lehčích komponent - např. vzduchových vakuol. Pevný podíl se stane těžším a přestane-li být nadnášen,  může klesnout na dno. Jistou roli hraje i to, že šťáva s alkoholem má menší hustotu než s cukry.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 68.76 (?), 26.9.2018 17:43
Kde a jake se ty enzymy daji sehnat?
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 39.192 (?), 27.9.2018 8:19

Za ten plamínek se velmi omlouvám a děkuji za opravu protože někdo by tomu mohl asi i uvěřit.., protože...:
Kde a jake se ty enzymy daji sehnat?
Nevím jak komu, ale mi se při čtení podobných témat tady na zahradě už dlouho zobrazuje reklama - alkoholesence.cz
A tam spoustu takových věcí nabízejí. Podle mého názoru, i když je moc nesleduji, se hodně lepší a na rozdíl od jejích začátků začínají, nebo už jsou, na úrovni. A komu vadí jejich vysoké ceny může se tam aspoň poučit a pak hledat jinde.

P.S. Totéž platí i o jiném vlákně o Turbokvasinkách...

Kdyby byl dotaz a diskuze na praktické zkušenosti s nimi bylo by to určitě přínosné, ale takové tláchání...

Rafael.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika