Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Izolace přestupní trubky

Izolace přestupní trubky


host - xxx.xxx.39.35 (?)
6.7.2018 20:05, počet návštěv: 892
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)
Mam aparat v chladnem sklepe. A zda se mi ze pri 1D musím uplne moc topit. Dokonce teplota par v hlave 100st a vyteka teprv 20% alkohol. Na vstupu do chladiče 88stupňu.teplota v kotli 90st. Ma vyznam dat tubex na trubku. Ať se tak neochlazuje a nevrací tolik par z5 do vařáku? Muže to mít vliv na chuť?
Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Izolace přestupní trubky


Standa_HK_ (1070) - xxx.xxx.248.187 (?)
6.7.2018 20:46
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zkuste nejprve ovinout "pomačkaným alobalem". Samotný alobal působí jako tepelné zrcadlo a pomačkaný pod sebou udrží malou vrstvu vzduchu jako tepelnou zolaci.

SfK.

Připojit reakci
      

Izolace přestupní trubky


host - xxx.xxx.214.129 (?)
10.7.2018 9:50
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tyto situace mně napadaly když jsem četl knihu od Malleové str. 56. Píše se tam že trubka má být co nejširší, nejnižší, nejkratší a má od kotle k chladiči klesat, aby byly pro páru co nejnižší tlakové ztráty a nedocházelo k opakované nekontrolované destilaci. Výsledkem má být lepší kvalita. Tlakové ztráty musí řešit každý topenář. Fyzika je jenom jedna. Srovnejte zde provozované palírny s provedením palíren ve Skotsku, ty proslulé labutí krky. Ty asi v podstatě splňují požadavky Malleové. Čím užší a tenčí trubka, tím pomalejší odbyt páry, pára stačí předávat teplo trubce, kondenzuje a to furt kolem dokola nikdo neví kolikrát. Při pomalém topení, které se všeobecně doporučuje se množství páry snižuje a tím tuplem se zvýší poměr vrácené páry. Zateplením trubky se tomu snad mírně pomůže, ale je to jako zavedení turba na motoru místo zvětšení objemu válců.

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Švestkový kvas - bílá plíseň 1318.12.20181557
Domácí pálení - danový přestupek nebo už trestný čin?2118.12.201842597
Koupě automatické pálenice 10317.12.201824178
Stojanek na cedění kvasu 917.12.2018834
Aroma slivovice2716.12.20183450
Uchování opakování kvašení turbokvasnic2116.12.20181923
Zápach pálenky816.12.2018814
Jblkový kvas (druhák)516.12.2018643
Jak vyrobit mandlovou "slivovici"?1915.12.20182544
Třešně, přeslazený kvas, doba kvašení, kdy pálit?1414.12.20182927
Slivovice vs. calvados22511.12.2018331682
Ukončení destilace + ředění110.12.2018530
Mišpule610.12.20187233
Kvas ze švestek "na pokračování"419.12.20188661
Turbo kvasnice328.12.20183880
Ananasovice, pomerančovice164.12.201811879
Domácí pálenice174.12.20185321
Jednokotlová destilácia s deflegmátorom52.12.20181243
Jak legálně provozovat domácí pálenici?71.12.20182603
Kolko odobrat metylalkoholu6230.11.201893561
Jablkovy kvas meranie cukru6127.11.20188848
Refraktometr na měření kvasu2227.11.20186625
Zakalená slivovice17027.11.2018209161
Vínovice226.11.2018470
Kvas z cca 20kg broskví2825.11.201810659
Teoretický výnos2323.11.20185024
Jablkovy kvas5723.11.20189756
Pálenka z moštu4221.11.201813267
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?4021.11.201819612
Jaký zavařovací hrnec na destilaci1220.11.20185664
Uchovanie kvasu, resp skorší termín pálenia1419.11.20182896
Paleni slivovice doma1117.11.20184769
Hruškovice2817.11.201824204
Cukr nebo med?414.11.2018969
Kvašení ušlechtilými kvasinkami nebo nadivoko6914.11.201856897
Škrábavost pálenky4014.11.201850222
Trnkovica (trnka obecna)3710.11.201822581
Pliseň na švestkách 210.11.2018800
Stárnutí slivovice - zajímavý poznatek167.11.201814563
Destilace - základní dotazy415.11.20188420
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Uzení masa11.12.2018
Uzení masa11.12.2018
Uzení masa10.12.2018
Uzení masa8.12.2018
Dehtování8.12.2018
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2018
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů