Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Izolace přestupní trubky

Izolace přestupní trubky


host - xxx.xxx.39.35 (?)
6.7.2018 20:05, počet návštěv: 771
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)
Mam aparat v chladnem sklepe. A zda se mi ze pri 1D musím uplne moc topit. Dokonce teplota par v hlave 100st a vyteka teprv 20% alkohol. Na vstupu do chladiče 88stupňu.teplota v kotli 90st. Ma vyznam dat tubex na trubku. Ať se tak neochlazuje a nevrací tolik par z5 do vařáku? Muže to mít vliv na chuť?
Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Izolace přestupní trubky


Standa_HK_ (993) - xxx.xxx.248.187 (?)
6.7.2018 20:46
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zkuste nejprve ovinout "pomačkaným alobalem". Samotný alobal působí jako tepelné zrcadlo a pomačkaný pod sebou udrží malou vrstvu vzduchu jako tepelnou zolaci.

SfK.

Připojit reakci
      

Izolace přestupní trubky


host - xxx.xxx.214.129 (?)
10.7.2018 9:50
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tyto situace mně napadaly když jsem četl knihu od Malleové str. 56. Píše se tam že trubka má být co nejširší, nejnižší, nejkratší a má od kotle k chladiči klesat, aby byly pro páru co nejnižší tlakové ztráty a nedocházelo k opakované nekontrolované destilaci. Výsledkem má být lepší kvalita. Tlakové ztráty musí řešit každý topenář. Fyzika je jenom jedna. Srovnejte zde provozované palírny s provedením palíren ve Skotsku, ty proslulé labutí krky. Ty asi v podstatě splňují požadavky Malleové. Čím užší a tenčí trubka, tím pomalejší odbyt páry, pára stačí předávat teplo trubce, kondenzuje a to furt kolem dokola nikdo neví kolikrát. Při pomalém topení, které se všeobecně doporučuje se množství páry snižuje a tím tuplem se zvýší poměr vrácené páry. Zateplením trubky se tomu snad mírně pomůže, ale je to jako zavedení turba na motoru místo zvětšení objemu válců.

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Jablkovy kvas meranie cukru917.10.2018374
Destilační přístroj - sestrojení5617.10.2018122664
Hruškovice1816.10.201819589
Vady pálenky716.10.2018821
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?2916.10.201813877
Koupě automatické pálenice 6316.10.201810439
Jak legálně provozovat domácí pálenici?616.10.2018545
Hruškový kvas1716.10.20185219
Teplota a rýchlosť kvasenia1015.10.20181056
Biely povlak na slivkovom kvase 115.10.2018223
Kvašení jablečného moštu315.10.2018311
Deka se propadá, ale cukr ukazuje 7%714.10.20181000
Pálení z řepného cukru1513.10.20183751
Turbo kvasnice1313.10.20181096
Kolik cukru má být v kvasu při pálení3813.10.201863849
Ražná - ražovica1213.10.201834441
Škrábavost pálenky3312.10.201844751
Pálenka z dýně5612.10.201845467
Uchovanie kvasu, resp skorší termín pálenia1011.10.2018885
Jablkovy kvas2611.10.20183341
Šípkovica ako ma to229.10.201832211
Nová pálenice - jaký kotel?528.10.201850667
Vápno do kvasu pred destiláciou - áno alebo nie?46.10.2018624
Stárnutí slivovice - zajímavý poznatek156.10.201811211
Ohřev kvasu olejem a teplota a bezpečnost - požár265.10.201820442
Průběh kvašení jablek 65.10.2018976
Kolko odobrat metylalkoholu553.10.201886956
Destilace - základní dotazy83.10.20181099
Cukornatosť slivky83.10.2018797
Kde sehnat malou pálenici1891.10.2018339636
Kvas Oskeruše711.10.201869376
Methanol51.10.2018907
Paleni slivovice doma727.9.20181633
Poraďte jaké kvasinky2424.9.201810997
Kvas z jablek3623.9.20188072
Destilačná kolona vs Dvojstupňová destilácia122.9.2018819
Domácí pálenice1622.9.20183315
Teoretický výnos1419.9.20182681
Můj první kvas2119.9.20183794
Kdy pálit hruškový kvas217.9.20181746
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Domácí klobásy16.10.2018
Domácí klobásy15.10.2018
Dehtování14.10.2018
Jak uchovat hotový kvas11.10.2018
Jak uchovat hotový kvas10.10.2018
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2018
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů