Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Ideální cukernatost při zakládání kvasu

Ideální cukernatost při zakládání kvasu


host - xxx.xxx.199.212 (?)
18.9.2011 19:28, počet návštěv: 21835
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Prosím, mohl by mi někdo poradit jakou cukernatost by měl mít čerstvě založený kvas?Dělal jsem ho z hrušek, do 50 l jsem dal tak 8l vody, bylo to husté. A při změření byla cukernatost tak 8%.Děkuji.

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Ideální cukernatost při zakládání kvasu


host - xxx.xxx.46.205 (?)
12.4.2015 13:34
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Kazdy kto zaklada kvas by mal mat refraktometer. Z ciny sa da objednat za cca.20usd.Meranie hustych kvasov s cukromerom je neskutocne nepresne lebo huste zlozky skresluju cukornatost. Na refraktometer staci cez papierovu servitku kvapnut zmes a vysledok je presny. Kvas by mal mat minim. 20st.brix aby nechytal neziaduce kvasenia. Ak nemate enzymy a specialne kvasinky tak minimane vinove kvasinky by som dal podla navodu na obale. Taktiez zivnu sol. Nebat sa docukrit do cca. 20brix ked davate kvasinky.(ziadny smrad ani skrabanie hrdala z toho nebude).smrad hrozi ked kvas nema dostatocnu cukornatost. Kvasinky alkoholoveho kvasenia potrebuju ziviny a cukor na vznik alkoholu. Pokial nieco chyba, zacnu prevladat neziaduce druhy kvasenia. Pokial ide o hrusky tak minimalne kys.citronovu by som dal aby sa znizilo pH. Aspon 3. Potlaci to znehodnotenie kvasu.Refraktomer je dobry na presne sledovanie premeny cukru na alkohol. U hrusiek je treba byt pozorny. Pokial je kvas husty tak odporucam pouzit Enzym Distyzim FM.mam s nim velmi dobru skusenost.velmi dobre to skvapalni kvas.

Připojit reakci
      

Ideální cukernatost při zakládání kvasu


EL Edgar (78) - xxx.xxx.76.161 (?)
26.10.2019 19:51
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Aká je horná hranica obsahu cukru v kvase (Brix), ktorú dokážu skvasiť (premeniť na alkohol) “divoké“ kvasinky?

Existuje dôveryhodný zdroj, ktorý popisuje túto problematiku?

           ďakujem.

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Ředění slivovice1075.12.2019246474
Pálenka z kdoulí222.12.201923852
Dřevo do destilátu462.12.201933335
Škrábavost pálenky5125.11.201969009
Destilační přístroj - sestrojení6225.11.2019141814
Domácí pálenice1923.11.201912595
Tis cerveny323.11.2019630
destilační přístroj105523.11.20191470625
Destilat z duly (kdoule)416.11.201912137
Zakalená část pálenky1311.11.20192160
Kvas smrdí podobně jako ředidlo2111.11.201933021
Jablkovy kvas meranie cukru716.11.201923552
Trnkovica (trnka obecna)395.11.201929782
Pečetní vosk114.11.20192049
Palenka z datli?103.11.20197404
Refraktometr na měření kvasu243.11.201914323
Vaření hroznového vina21.11.2019487
Mereni obsahu alkoholu v likeru431.10.2019758
Pálenka z dýně6030.10.201959662
Cukr, cukr a jenom cukr1528.10.201919933
Míchat lutr při 2D?528.10.20191594
Ideální cukernatost při zakládání kvasu326.10.201921836
Zakalená slivovice17222.10.2019239367
Koupě Palírny 1614.10.20194556
Poraďte jaké kvasinky289.10.201919526
Hrušky, páliť alebo počkať?55.10.20191509
Test na metanol832.10.201997689
Kvas trnky630.9.20191309
Šípkovica ako ma to2326.9.201941945
Vzdálenost trubky od kotla626.9.20191425
Marhulovy kvas je moc husty1523.9.20192311
Posudzovanie ovocného kvasu920.9.20193853
Co se děje se slivovicí při uskladnění zraje?1615.9.201923863
Novy kvas nekvasi712.9.20191818
Výtěžnost a cena1012.9.20192352
Redeni palenky po destilaci, nebo pred konzumaci?710.9.20191864
Smíchání dvou kvasů?155.9.201911263
Destilační přístroj193.9.20194641
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?5930.8.201938245
Da se to este?927.8.20191801
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Elektrická udírna z Mountfield5.12.2019
Elektrická udírna z Mountfield5.12.2019
Destilát z medu - zná někdo návod na naložení kvasu?4.12.2019
Destilát z medu - zná někdo návod na naložení kvasu?3.12.2019
Uzeni bucek3.12.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů