Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.

Pálení > Ideální cukernatost při zakládání kvasu

Ideální cukernatost při zakládání kvasu


host - xxx.xxx.199.212 (?)
18.9.2011 19:28, počet návštěv: 22302
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Prosím, mohl by mi někdo poradit jakou cukernatost by měl mít čerstvě založený kvas?Dělal jsem ho z hrušek, do 50 l jsem dal tak 8l vody, bylo to husté. A při změření byla cukernatost tak 8%.Děkuji.

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Ideální cukernatost při zakládání kvasu


host - xxx.xxx.46.205 (?)
12.4.2015 13:34
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Kazdy kto zaklada kvas by mal mat refraktometer. Z ciny sa da objednat za cca.20usd.Meranie hustych kvasov s cukromerom je neskutocne nepresne lebo huste zlozky skresluju cukornatost. Na refraktometer staci cez papierovu servitku kvapnut zmes a vysledok je presny. Kvas by mal mat minim. 20st.brix aby nechytal neziaduce kvasenia. Ak nemate enzymy a specialne kvasinky tak minimane vinove kvasinky by som dal podla navodu na obale. Taktiez zivnu sol. Nebat sa docukrit do cca. 20brix ked davate kvasinky.(ziadny smrad ani skrabanie hrdala z toho nebude).smrad hrozi ked kvas nema dostatocnu cukornatost. Kvasinky alkoholoveho kvasenia potrebuju ziviny a cukor na vznik alkoholu. Pokial nieco chyba, zacnu prevladat neziaduce druhy kvasenia. Pokial ide o hrusky tak minimalne kys.citronovu by som dal aby sa znizilo pH. Aspon 3. Potlaci to znehodnotenie kvasu.Refraktomer je dobry na presne sledovanie premeny cukru na alkohol. U hrusiek je treba byt pozorny. Pokial je kvas husty tak odporucam pouzit Enzym Distyzim FM.mam s nim velmi dobru skusenost.velmi dobre to skvapalni kvas.

Připojit reakci
      

Ideální cukernatost při zakládání kvasu


EL Edgar (81) - xxx.xxx.76.161 (?)
26.10.2019 19:51
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Aká je horná hranica obsahu cukru v kvase (Brix), ktorú dokážu skvasiť (premeniť na alkohol) “divoké“ kvasinky?

Existuje dôveryhodný zdroj, ktorý popisuje túto problematiku?

           ďakujem.

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Palenka z vína1022.1.20201575
Kolko odobrat metylalkoholu6822.1.2020116278
Nevydarené prvé pálenie820.1.20202465
Koňak, brandy, vínovice a jiné ušlechtilé destiláty2715.1.202039005
Kompotovice714.1.20208593
Vodka514.1.20201190
Destilace - základní dotazy506.1.202022582
Kvas bez lihu44.1.20201169
Vydrží lutr do další sezony?729.12.20191135
Redeni palenky po destilaci, nebo pred konzumaci?1022.12.20193000
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?6020.12.201940732
Slad - pálení2119.12.201924397
Ředění slivovice10916.12.2019252097
Pálenka z kdoulí222.12.201924741
Dřevo do destilátu462.12.201935259
Škrábavost pálenky5125.11.201971607
Destilační přístroj - sestrojení6225.11.2019144095
Domácí pálenice1923.11.201913782
Tis cerveny323.11.2019874
destilační přístroj105523.11.20191482945
Destilat z duly (kdoule)416.11.201912526
Zakalená část pálenky1311.11.20192805
Kvas smrdí podobně jako ředidlo2111.11.201934136
Jablkovy kvas meranie cukru716.11.201925244
Trnkovica (trnka obecna)395.11.201930940
Pečetní vosk114.11.20192517
Palenka z datli?103.11.20197810
Refraktometr na měření kvasu243.11.201915393
Vaření hroznového vina21.11.2019728
Mereni obsahu alkoholu v likeru431.10.20191095
Pálenka z dýně6030.10.201961299
Cukr, cukr a jenom cukr1528.10.201920809
Míchat lutr při 2D?528.10.20191886
Ideální cukernatost při zakládání kvasu326.10.201922303
Zakalená slivovice17222.10.2019243777
Koupě Palírny 1614.10.20195416
Poraďte jaké kvasinky289.10.201920392
Hrušky, páliť alebo počkať?55.10.20191852
Test na metanol832.10.201999965
Kvas trnky630.9.20191631
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Sůl v naloženém mase na uzení25.1.2020
Sůl v naloženém mase na uzení25.1.2020
Sůl v naloženém mase na uzení25.1.2020
Sůl v naloženém mase na uzení25.1.2020
Sůl v naloženém mase na uzení25.1.2020
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů