Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
 Zahradní grily Weber - plynové, elektrické a lávové grily 
přesný výraz

Pálení > Ideální cukernatost při zakládání kvasu

Ideální cukernatost při zakládání kvasu


host - xxx.xxx.199.212 (?)
18.9.2011 19:28
Tento příspěvek (zjistit adresu)

Prosím, mohl by mi někdo poradit jakou cukernatost by měl mít čerstvě založený kvas?Dělal jsem ho z hrušek, do 50 l jsem dal tak 8l vody, bylo to husté. A při změření byla cukernatost tak 8%.Děkuji.

Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   

Ideální cukernatost při zakládání kvasu


host - xxx.xxx.46.205 (?), 12.4.2015 13:34
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Kazdy kto zaklada kvas by mal mat refraktometer. Z ciny sa da objednat za cca.20usd.Meranie hustych kvasov s cukromerom je neskutocne nepresne lebo huste zlozky skresluju cukornatost. Na refraktometer staci cez papierovu servitku kvapnut zmes a vysledok je presny. Kvas by mal mat minim. 20st.brix aby nechytal neziaduce kvasenia. Ak nemate enzymy a specialne kvasinky tak minimane vinove kvasinky by som dal podla navodu na obale. Taktiez zivnu sol. Nebat sa docukrit do cca. 20brix ked davate kvasinky.(ziadny smrad ani skrabanie hrdala z toho nebude).smrad hrozi ked kvas nema dostatocnu cukornatost. Kvasinky alkoholoveho kvasenia potrebuju ziviny a cukor na vznik alkoholu. Pokial nieco chyba, zacnu prevladat neziaduce druhy kvasenia. Pokial ide o hrusky tak minimalne kys.citronovu by som dal aby sa znizilo pH. Aspon 3. Potlaci to znehodnotenie kvasu.Refraktomer je dobry na presne sledovanie premeny cukru na alkohol. U hrusiek je treba byt pozorny. Pokial je kvas husty tak odporucam pouzit Enzym Distyzim FM.mam s nim velmi dobru skusenost.velmi dobre to skvapalni kvas.

Připojit reakci
      

Ideální cukernatost při zakládání kvasu


EL Edgar (98) - xxx.xxx.76.161 (?), 26.10.2019 19:51
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Aká je horná hranica obsahu cukru v kvase (Brix), ktorú dokážu skvasiť (premeniť na alkohol) “divoké“ kvasinky?

Existuje dôveryhodný zdroj, ktorý popisuje túto problematiku?

           ďakujem.

Připojit reakci
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Průměr komínu k udírně27.9.2020
Nakládání a vakuování masa na uzení26.9.2020
Průměr komínu k udírně22.9.2020
Generátor kouře25.8.2020
Generátor kouře25.8.2020
Proč?6.8.2020
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2020