Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Hruškový kvas, konec kvašení

Stránky: 1, 2, 3 | Zobrazit celou diskuzi   

Hruškový kvas, konec kvašení


host - xxx.xxx.160.157 (?)
6.10.2017 13:07, počet návštěv: 13595
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den pánové,

chtěl bych Vás poprosit o radu. Založil jsem hruškový kvas, na začátku jsem naměřil 21Bx, přidal ušlechtilé kvasnice a po začátku kvašení (cca za druhý den) jsem hermeticky uzavřel a nechal hadičku na ucházení CO2. Takto to kvasilo cca 6 dní a přestalo. Otevřel jsem a naměřil 9Bx, kvas krásný, deka bez náznaků nějaké vady. Domníval jsem se, že kvas pořád pracuje, ale třeba nádoba není úplně hermeticky uzavřená a tak může CO2 unikat někde jinde. Zase jsem zavřel a po 4 dnech a kvas beze změny, 9Bx. Otázka co s tím teď? Promíchat, přidat živnou sůl, zase kvasinky nebo už vypálit? Jinak uskladněno v místnosti se stálou teplotou 17-19st.C.

Děkuji za radu.

Jiří 

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Hruškový kvas, konec kvašení


Kamil Severa (75) - xxx.xxx.187.206 (?)
6.10.2017 23:11
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

21Bx u hruškového kvasu?? Opravdu?? Nějak se mi nezdá tak vysoká hodnota bez přídavku cukru. Orientační měření vínoměrem bylo?

Připojit reakci
      

Hruškový kvas, konec kvašení


vyslouzil (16892) - xxx.xxx.236.1 (?)
7.10.2017 8:47
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jestliže jste měl 21% cukru v hruškovém (doslazeném) kvasu, měl jste hodnotu pozdního sběru vinných hroznů. Pak je neprokvašený zbytkový cukr vcelku logický.

Připojit reakci
      

Hruškový kvas, konec kvašení


host - xxx.xxx.160.157 (?)
7.10.2017 10:38
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Děkuji za reakci, cukry jsem vskutku přidával, a to 3kg/100kg. Minulý rok se mně kvas pokazil, neprokvasil vůbec, tak jsem tento rok cukr přidal a taky kvasinky ušlechtilé. Nepřidával jsem ale živnou sůl a ani jsem neupravoval Ph.

Připojit reakci
   

Hruškový kvas, konec kvašení


host - xxx.xxx.159.180 (?)
10.10.2017 13:53
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ptáte se, co s tím.

Kdyby to byl můj kvas a kdybych měl teplotu v místnosti, kterou uvádíte, přilil bych kýbl velmi vlažné vody (abych trochu snížil lihovitost v kvasu) a nechal to tak ještě týden - snad by se to trochu rozbublalo. Pak bych znovu změřil - a asi šel s kvasem ke kotli.

Ale co čtenář, to jiný názor.

Připojit reakci
      

Hruškový kvas, konec kvašení


host - xxx.xxx.33.3 (?)
10.10.2017 16:06
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pokud hrusky obsahuji malo cukru    nepomuze zadna vlazna voda hned na zacatku jste mel pridat cukr    hrusky jsou potvora kdyz si nepohlidate kvaseni ktere trva max 4 tydny kvas z octovati a muzete ho v palenici vylit do kanalu

Připojit reakci
         

Hruškový kvas, konec kvašení


vyslouzil (16892) - xxx.xxx.92.38 (?)
10.10.2017 17:31
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jakéhopak málo cukru? Kvas měl při zakládání 21 Brix, to je podle Vás málo a do takového byste ještě přidával další cukr?

Připojit reakci
            

Hruškový kvas, konec kvašení


host - xxx.xxx.33.3 (?)
10.10.2017 18:58
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Kdyz to nekvasi je to mala cukernatost    jakasi Brix me nic nerika ani neznam    palim 40 roku   po starem zpusobu nikdy jsem nemel problemys kvasem   mozna na Vysocine tomu rozimi vic nez ve stredni morave a otazka koilik jste napalil palenky za svuj zivot 

Připojit reakci
               

Hruškový kvas, konec kvašení


host - xxx.xxx.243.114 (?)
10.10.2017 22:13
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Možná je to důsledek 40 let pálení, ale zcela zjevně nechápete psaný text. Pisatel hruškový kvas přisladil, kvasilo to do doby, dokud nezačal být obsah alkoholu toxický pro kvasinky. Protože na začátku byl obsah cukru příliš vysoký, zůstává v kvasu ještě hodně zbytkového cukru. Přilitím vody by se snížila koncentrace alkoholu v kvasu a teoreticky by mohl ještě nějaký cukr prokvasit...

Připojit reakci
                  

Hruškový kvas, konec kvašení


vyslouzil (16892) - xxx.xxx.92.38 (?)
10.10.2017 22:57
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

otazka koilik jste napalil palenky za svuj zivot...

V tom jste lepší. Poprvé jsem pálil až roku 1983. Jinak souhlasím s názorem, že veškerý cukr neprokvasil a lepší než přislazovat by bylo kvas naředit anebo zbytkový cukr obětovat a jít pálit.

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3 | Zobrazit celou diskuzi   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Škrábavost pálenky4119.1.201952559
Umístění palírny3918.1.20194058
Jablkovy kvas meranie cukru6218.1.201910979
Chut po siře318.1.2019313
Jblkový kvas (druhák)918.1.20191687
3D pálení215.1.2019647
Délka prokvašení kdoulového kvasu413.1.2019815
Destilace - základní dotazy4811.1.201910559
Pálenka z melasy1611.1.20191413
Aroma slivovice3411.1.20196186
Využití zbytku po pálení jablečného moštu111.1.2019257
Destilovať v medi, alebo antikore2110.1.201916998
Test na metanol578.1.201977854
Automaticka palirna ovoce 28.1.2019594
Kvas přes zimu36.1.2019699
Síření sudů25.1.2019325
Kolko odobrat metylalkoholu655.1.201998246
Pálenka z dýně584.1.201949561
Jak vyrobit mandlovou "slivovici"?232.1.20194704
Koupě automatické pálenice 1042.1.201928256
Slivovice vs. calvados2281.1.2019337520
Cukr51.1.2019731
Cukr nebo med?151.1.20192722
Ukončení destilace + ředění930.12.20182418
Stojanek na cedění kvasu 1430.12.20182283
Zapach dymu429.12.2018706
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?4226.12.201822246
Švestkový kvas - bílá plíseň 2624.12.20184805
Kotel na pálení destilátu621.12.20183559
Domácí pálení - danový přestupek nebo už trestný čin?2219.12.201844780
Pálenka z moštu4319.12.201814571
Uchování opakování kvašení turbokvasnic2116.12.20182550
Zápach pálenky816.12.20181515
Třešně, přeslazený kvas, doba kvašení, kdy pálit?1414.12.20183454
Mišpule610.12.20187713
Kvas ze švestek "na pokračování"419.12.20189874
Turbo kvasnice328.12.20184744
Ananasovice, pomerančovice164.12.201812593
Domácí pálenice174.12.20186680
Jednokotlová destilácia s deflegmátorom52.12.20181885
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Uzení masa20.1.2019
Uzení masa20.1.2019
Uzení masa19.1.2019
Uzení masa19.1.2019
Drtič odpadu19.1.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů