Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Hruškový kvas, konec kvašení

Stránky: 1, 2, 3 | Zobrazit celou diskuzi   

Hruškový kvas, konec kvašení


host - xxx.xxx.160.157 (?)
6.10.2017 13:07, počet návštěv: 11199
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den pánové,

chtěl bych Vás poprosit o radu. Založil jsem hruškový kvas, na začátku jsem naměřil 21Bx, přidal ušlechtilé kvasnice a po začátku kvašení (cca za druhý den) jsem hermeticky uzavřel a nechal hadičku na ucházení CO2. Takto to kvasilo cca 6 dní a přestalo. Otevřel jsem a naměřil 9Bx, kvas krásný, deka bez náznaků nějaké vady. Domníval jsem se, že kvas pořád pracuje, ale třeba nádoba není úplně hermeticky uzavřená a tak může CO2 unikat někde jinde. Zase jsem zavřel a po 4 dnech a kvas beze změny, 9Bx. Otázka co s tím teď? Promíchat, přidat živnou sůl, zase kvasinky nebo už vypálit? Jinak uskladněno v místnosti se stálou teplotou 17-19st.C.

Děkuji za radu.

Jiří 

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Hruškový kvas, konec kvašení


Kamil Severa (64) - xxx.xxx.187.206 (?)
6.10.2017 23:11
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

21Bx u hruškového kvasu?? Opravdu?? Nějak se mi nezdá tak vysoká hodnota bez přídavku cukru. Orientační měření vínoměrem bylo?

Připojit reakci
      

Hruškový kvas, konec kvašení


vyslouzil (16631) - xxx.xxx.236.1 (?)
7.10.2017 8:47
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jestliže jste měl 21% cukru v hruškovém (doslazeném) kvasu, měl jste hodnotu pozdního sběru vinných hroznů. Pak je neprokvašený zbytkový cukr vcelku logický.

Připojit reakci
      

Hruškový kvas, konec kvašení


host - xxx.xxx.160.157 (?)
7.10.2017 10:38
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Děkuji za reakci, cukry jsem vskutku přidával, a to 3kg/100kg. Minulý rok se mně kvas pokazil, neprokvasil vůbec, tak jsem tento rok cukr přidal a taky kvasinky ušlechtilé. Nepřidával jsem ale živnou sůl a ani jsem neupravoval Ph.

Připojit reakci
   

Hruškový kvas, konec kvašení


host - xxx.xxx.159.180 (?)
10.10.2017 13:53
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ptáte se, co s tím.

Kdyby to byl můj kvas a kdybych měl teplotu v místnosti, kterou uvádíte, přilil bych kýbl velmi vlažné vody (abych trochu snížil lihovitost v kvasu) a nechal to tak ještě týden - snad by se to trochu rozbublalo. Pak bych znovu změřil - a asi šel s kvasem ke kotli.

Ale co čtenář, to jiný názor.

Připojit reakci
      

Hruškový kvas, konec kvašení


host - xxx.xxx.33.3 (?)
10.10.2017 16:06
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pokud hrusky obsahuji malo cukru    nepomuze zadna vlazna voda hned na zacatku jste mel pridat cukr    hrusky jsou potvora kdyz si nepohlidate kvaseni ktere trva max 4 tydny kvas z octovati a muzete ho v palenici vylit do kanalu

Připojit reakci
         

Hruškový kvas, konec kvašení


vyslouzil (16631) - xxx.xxx.92.38 (?)
10.10.2017 17:31
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jakéhopak málo cukru? Kvas měl při zakládání 21 Brix, to je podle Vás málo a do takového byste ještě přidával další cukr?

Připojit reakci
            

Hruškový kvas, konec kvašení


host - xxx.xxx.33.3 (?)
10.10.2017 18:58
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Kdyz to nekvasi je to mala cukernatost    jakasi Brix me nic nerika ani neznam    palim 40 roku   po starem zpusobu nikdy jsem nemel problemys kvasem   mozna na Vysocine tomu rozimi vic nez ve stredni morave a otazka koilik jste napalil palenky za svuj zivot 

Připojit reakci
               

Hruškový kvas, konec kvašení


host - xxx.xxx.243.114 (?)
10.10.2017 22:13
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Možná je to důsledek 40 let pálení, ale zcela zjevně nechápete psaný text. Pisatel hruškový kvas přisladil, kvasilo to do doby, dokud nezačal být obsah alkoholu toxický pro kvasinky. Protože na začátku byl obsah cukru příliš vysoký, zůstává v kvasu ještě hodně zbytkového cukru. Přilitím vody by se snížila koncentrace alkoholu v kvasu a teoreticky by mohl ještě nějaký cukr prokvasit...

Připojit reakci
                  

Hruškový kvas, konec kvašení


vyslouzil (16631) - xxx.xxx.92.38 (?)
10.10.2017 22:57
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

otazka koilik jste napalil palenky za svuj zivot...

V tom jste lepší. Poprvé jsem pálil až roku 1983. Jinak souhlasím s názorem, že veškerý cukr neprokvasil a lepší než přislazovat by bylo kvas naředit anebo zbytkový cukr obětovat a jít pálit.

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3 | Zobrazit celou diskuzi   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Hruškovice2221.10.201820180
Kvas s hrusiek a jablk1521.10.20188870
Kvas ze švestek "na pokračování"1820.10.20182102
Cukerný kvas z poských rychlokvasinek220.10.20181030
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?3120.10.201814315
Čo s pálenkou nižšej kvality820.10.20183485
Destilace - základní dotazy2220.10.20182275
Koupě automatické pálenice 6819.10.201811414
Délka prokvašení kdoulového kvasu119.10.2018104
Jablkovy kvas meranie cukru1419.10.2018984
Kolik cukru má být v kvasu při pálení3918.10.201864772
Destilační přístroj - sestrojení5517.10.2018123181
Vady pálenky716.10.2018961
Jak legálně provozovat domácí pálenici?616.10.2018694
Hruškový kvas1716.10.20185462
Teplota a rýchlosť kvasenia1015.10.20181193
Biely povlak na slivkovom kvase 115.10.2018344
Kvašení jablečného moštu315.10.2018395
Deka se propadá, ale cukr ukazuje 7%714.10.20181108
Pálení z řepného cukru1513.10.20183854
Turbo kvasnice1313.10.20181167
Ražná - ražovica1213.10.201834564
Škrábavost pálenky3312.10.201845007
Pálenka z dýně5612.10.201845635
Uchovanie kvasu, resp skorší termín pálenia1011.10.2018956
Jablkovy kvas2611.10.20183529
Šípkovica ako ma to229.10.201832319
Nová pálenice - jaký kotel?528.10.201850901
Vápno do kvasu pred destiláciou - áno alebo nie?46.10.2018682
Stárnutí slivovice - zajímavý poznatek156.10.201811382
Ohřev kvasu olejem a teplota a bezpečnost - požár265.10.201820543
Průběh kvašení jablek 65.10.20181047
Kolko odobrat metylalkoholu553.10.201887262
Cukornatosť slivky83.10.2018841
Kde sehnat malou pálenici1891.10.2018340352
Kvas Oskeruše711.10.201869654
Methanol51.10.2018955
Paleni slivovice doma727.9.20181743
Poraďte jaké kvasinky2424.9.201811123
Kvas z jablek3623.9.20188318
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Domácí klobásy19.10.2018
Domácí klobásy18.10.2018
Domácí klobásy16.10.2018
Domácí klobásy15.10.2018
Dehtování14.10.2018
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2018
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů