Hruškový kvas, konec kvašení



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4   
                     
host - 159.180 (?) 
13.11.2017 8:43

Nic proti Vám, už 40 let chodíte do pálenice...

Pozdní hrušky v nevytápěné kůlně vykvasí za 4-6 týdnů. Zřejmě dobrej oddíl. A jak ten kvas 4 týdny hlídáte? To ho při každé návštěve otevřete??? surprise

Hrušky pár let dělám. Bez úpravy pH nalitím cca 2 dcl kyseliny sírové si to neumím představit. Na rozdíl od Vás 4-6 týdnů nijak nehlídám, naopak je to stále zavřené pod kvasnou zátkou. Cukr ani med nedávám.

Bez urážky prosím - ale z Vašeho příspěvku mi tak nějak vyplývá, že ani dlouhá desetiletí práce s ovocem nemusí být zárukou kvality vlasního kvasu a následného pálení. Přesto přeji v kůlně "hodně bublin".

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
                     
host - 33.3 (?), 13.11.2017 9:57

Par let je u me 2 roky     kdy bych nekomu u nas na vesnici rekl jestli tam dal do kvasu kyselinu sirovou tak by si mysleli jestli mi mi nehrabe    

kvas mivam 50l plastovych beckach s velkym uzaverem za ty roky poznam kdy bude kvas hotovy         kvasnou zatku jem kdysi pouzivalna na ribizove vino

jinak preji dobre vypaleni hrusek s kyselinou sirovou priste tam dejte vice kyseliny at to ma grady

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 11.155 (?), 13.11.2017 10:18

Musím souhlasit s p. 159180. Od doby, co přidávám do hruškového kvasu kyselinu, je na něm méně křísu i méně cítit octem. Jistě. stabilitu kvasu lze zvýšit i větším množstvím cukru, kvalitu výsledného destilátu už tolik ne.
   Že někde na vesnici neznají snižování pH nestabilních kvasů, to o ničem nevypovídá. Kdybychom neznalému motoristovi řekli, že do naftových motorů se leje voda s močovinou, taky by si myslel že nám hrabe.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 159.180 (?), 13.11.2017 10:26

Mistře, asi jste nezaznamenal, proč je toto fórum vlastně na světě. Je to proto, abychom si předávali konkrétní dobré a osvědčené zkušenosti z pálení.

Já do hrušek a do sladového kvasu na whisky tu kyselinu budu dávat i nadále, a vůbec nic na tom nezmění fakt, že Vy nevíte proč ji tam dávám. Měření pH, Brix, refraktometr, to opravdu nejsou nadávky. Každý to prostě děláme po svém. Proto na mne ještě nemusí ulpívat Vaše slina podceňování či drobné nenávisti.

Jen tak mimochodem - rybíz se s tvrdým "y" psal už za vašeho mládí... a to i na vesnici. cheeky

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 33.3 (?), 13.11.2017 12:48

Jak se rika i mistr se nekdy utne        jen ze ja nedelam whisku  ale hruskovou palenku         zadne podcenovani   nebo nenavist k vam nemam         ja popisoval kvas z hrusek    vy vyrobu  whisky o ktere nemam zadne znalosti v tom byl cely problem

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 159.180 (?), 14.11.2017 13:13

S Vámi to bude hodně těžký... Přečtěte si schválně ten můj příspěvek nad vaším a prosím ještě jednou a pomaleji. Jen jsem poukázal na to, že do obou uvedených kvasů (sladového i hruškového) se přidává kyselina. Že se tam musí přidávat, aby se snížilo pH a kvas byl stabilnější. Zkuste si někdy na netu najít "Deslik fórum". Tam jsou často moc dobré zkušenosti, a to i s hruškovým kvasem.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 33.3 (?), 14.11.2017 15:54

Mozna ze v Decine pali lepsi palenku nez na Morave   asi se to ted tak dela a vam to vyhovuje proc ne   ja budu pripravovat kvas po staru bez kyseliny     k tomu tematu se uz nebudu vyjadrovat     at se Vam dari

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 92.38 (?), 14.11.2017 17:25

Je to škoda, pane 33.3. Kdybyste byl ochoten přijmout některé novější myšlenky a postupy (jistě ne všechny musejí být nutně lepší)  mohla by se pálit na Moravě pálenka ještě lepší.
   Představte si, že můj tchán v Uh. Hradišti sbíral švestky do dřevěného škopku a ten byl přikrytý jen lepenkou. Nikdo se tomu nedivil a slivovici měl skvělou. To ale neznamená, že to tak musím dělat taky.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 245.153 (?), 14.12.2017 19:04

Zdravím Vás.Tak dnes po 8 týdnech vypáleno.Nateklo 6l ze 100kg.Děkuji za reakce a odpovědi a předem přeji klidné svátky vánoční.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 234.201 (?), 22.8.2022 13:25
Ahojte, tento rok mám v pláne vypáliť páľenku z hrušiek, ktoré rastú u nás na lúkach. Jedná sa o malé guľaté hrušky s výraznou hruškovou chuťou. Mám však malý problém, všetky ktoré spadnú majú ihneď diviaky a iná lesná zver. Odtrhol som jednu hrušku zo stromu, je zelená a tvrdá no po odmeraní cukornatosti ukázal refraktometer hodnotu 19 brix, čo som bol dosť prekvapený. Keď som tú hrušku nechal odstáť na okne zostala krásne žltá. A teraz otázka obrať také hrušky a nechať odležať alebo sa pretekať s divákmi a chodiť každý deň zbierať popadané. Pripájam obrázok hrušky

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4   
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika