Hodnata s cukroměru



kropal - (3) - 84.213 (?) 
29.9.2016 17:53, zobrazeno: 4306x

Dobrý den,

prosím o radu, jestli správně chápu svůj nový cukroměr. Cukroměr má stupnici od 1000 do 1200. Hodnata kvasu po 7 týdnech je 1030. Chápu správně, že cukernatost kvasu je nyní 3°??? Děkuji.

Kvas
Kvas
Adresa příspěvku
Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   
ivap - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (754) - 243.114 (?), 29.9.2016 18:41

To měříte i s těmi švestkami? Tento typ cukroměru funguje na principu hustoty kapaliny, takže z toho nabraného kvasu musíte odstranit ovoce a měřit jen kapalinu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
kropal - (3) - 84.213 (?), 29.9.2016 19:29

Natahnul jsem tekuninu z kvasu pomocí injekční stříkačky a přečepoval ji do odměrného válce kde jsem měřil cukernatost, tudíž bez ovoce pouze s mírnou příměsí dužniny. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika