Práveže som ako prvé skúšal ze keď zmacknem boky suda ci hladina v bublatku na strane suda poklesne. Samozrejme poklesla. Následne sa vrátila naspäť po uvolneni stlacania suda. Takže som presvedčený ze je to utesnene dobre.
P. Rafael myslite si ze by malo prísť ešte po 25 dňoch k bublaniu? Keď presvecujem nádobu silnejším svetlom tak vidím dole 8.5cm usadeniny následne nad ňou 34 cm tekutiny a hore 7cm hustého s naznakmi medzi tým hustým sú bublinky co2. To je ten stredný sud na fotkách. Ináč ten stredný je čisto z ringlot. V krajných je asi polovica aj modrých sliviek.
Čo je ale divné ze tie ostatne 2 sudy majú odspodu 30 cm len čistú tekutinu (samozrejme takej červenej farby) a nad ňou nejakých 17cm hustého s bublinkami co2.
Potom som este našiel na jednom strome 10kg sliviek a keďže mi to bolo ĺúto zjesť a ani som už nemal do čoho ich dať tak som to dal do takej provizórne bandasky s hore urezanym vrchom a ešte do dvoch 1.5l PET fľašiek s odrezanym vrchom a stiahnutím v mikrotenovych sáčkoch. Foto prikladám.
Ináč v minulosti som robil víno z ríbezlí a bolo dobré. Tiež z ryže sa mi podarilo urobiť chutné víno. Tak nejaké začiatky už boli.