Hnijící kvas?



milan209 - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (90) - 39.26 (?)
14.9.2016 17:21

Ja tiež robím kvas prvý krát a podla fotky co som videl iné kvasy tak tvoj vyzerá OK.

Ale aby si mal čisté svedomie tak odober par kvapiek ako vzorku spod tej vrchnej časti a zanes do palenice.  Oni ti hneď povedia ci je to OK. 

Trebárs so špajdlou odober vzorku. 

Ako dlho to je už v sude?

Kvas 30 dňový.
Kvas 30 dňový.
Kvas 25 dňový
Kvas 25 dňový
Kvas 20 dňový
Kvas 20 dňový
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
Stránky: 1,  2,  3,  4   
host - 25.10 (?), 14.9.2016 12:39, zobrazeno: 18278x

Zdravím, letos jsme nasbírali asi 150 litrů trnek, švestek a kadlátek(mix) a asi před týdnem a půl jsem je očistil, trochu rozloupal a lehce podrtil a dal v průběhu 3 dnů do Bečky. Kterou jsem zavřel ale ne ůplně na těsno, promíchal tam dvě kila cukru a každý den do ní koukal.(bojím se že jsem tam pustil vzduch) Kvas začal kvasit, po nádechu nad Bečkou jsem se vždycky zakašlal, ale ted mě přijde že to nahoře zhnědlo a jakoby se rozpouštělo nebo hnilo a když si k tomu dám ucho tak to šumí. Mám to ve sklepě kde je od 15 do 19 stupnů teplo, Je to tak správně a nebo to mám raději odvést do pálenice kde mě to pohlídají?

Adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 25.10 (?), 14.9.2016 12:41

Ješte jsem zaqpoěl uvéct nalil tam asi 5 litrů vody.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 158.60 (?), 14.9.2016 17:15
Zde přikládám dnešní fotografii prosím o radu jestli to tak ma byt :) děkuji předem

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 158.60 (?), 14.9.2016 17:17
Zde

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
milan209 - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (90) - 39.26 (?), 14.9.2016 17:21

Ja tiež robím kvas prvý krát a podla fotky co som videl iné kvasy tak tvoj vyzerá OK.

Ale aby si mal čisté svedomie tak odober par kvapiek ako vzorku spod tej vrchnej časti a zanes do palenice.  Oni ti hneď povedia ci je to OK. 

Trebárs so špajdlou odober vzorku. 

Ako dlho to je už v sude?

Kvas 30 dňový.
Kvas 30 dňový.
Kvas 25 dňový
Kvas 25 dňový
Kvas 20 dňový
Kvas 20 dňový
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
Jiří 1968 - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1422) - 137.210 (?), 14.9.2016 19:22

Ten 25 dňový, velmi OK nevyzeráwink.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
milan209 - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (90) - 39.26 (?), 14.9.2016 19:41

Viem. Vyzerá akoby mal takú bielu pleseň.  Newiem ci je OK.  Ale správa sa aj vonia ako ten 20dnovy. 

Tak uvidím. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 158.60 (?), 14.9.2016 20:04
Děkuji za komentář, udelam jak říkáte donesu kousek do pálenice, v sudu ho mam 12 dní a z toho jsem jeste 3 dny přidával takze tak kolem 9-10 dnu :)
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 236.1 (?), 14.9.2016 20:22

Ten 25 denní kvas je potažen blánou křísu. Odeberte vrchní vrstvičku a vyhoďte ji. Jinak jsou kvasy OK. Nosit kousek kvasu po12 dnech do pálenice je blbost.
   Zavřete sud kvasným uzávěrem (větrajícím ven a ne dovnitř), nechte ho být a za 4 týdny jej odvezte do palírny celý. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
milan209 - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (90) - 39.26 (?), 14.9.2016 20:37

Prosím môžte mi trošku viac definovať slovné spojenie "bránou křísu "

A kolko mm resp. cm mám odobrať?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Husqvarna 36. - zapalování17.4.2024
Ako očistiť zalakované časti?14.4.2024
Cesta z litého betonu13.4.2024
Motorova pila stihl 02813.4.2024
Kouří do místnosti12.4.2024
Ventilátor na krbová kamna12.4.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika