Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chaty, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma
Držáky na dřevo.cz
Kozy na řezání dřeva motorovou pilou přímo od výrobce


Pálení > Fleret

Fleret


Miloš Vysloužil (14400) - xxx.xxx.236.1 (?)
20.10.2016 10:14, počet návštěv: 1549
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Náhodou jsem dostal jednu láhev komerčního destilátu - hruškovici Fleret z Beskyd. V letáku Makra ji v dárkovém balení nabízejí za prohibiční cenu. Darované pálenky většinou nepiju, tady jsem učinil výjimku. Je pravda, že 50% destiláty se příliš často v běžné obchodní síti neprodávají. Vyloženě špatná ta hruškovice jistě není, ale Jelínkova Wiliams budík je jiná liga. 
P.s. Láhev je vyfocená až po otevření a degustaci

Obrázky:
 Hruškovice Fleret 50%
Hruškovice Fleret 50%
Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Fleret


host - xxx.xxx.46.90 (?)
23.10.2016 22:16
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dnes je uz mozne kupit aj komercne destilaty v slusnej kvalite. Samozrejme, majitel musi dbat na cely proces od vyberu ovocia az po uskladnenie.

Připojit reakci
   

Fleret


Kamil Severa (26) - xxx.xxx.234.79 (?)
24.10.2016 9:44
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
A Vám chutná Jelinkův budík Williams? Myslím si že i průměrná domácí hruškovice je lepší než ten dovoněný budík. Třeba se ale pletu. Za mě je to ale tak jak říkám. Je to týden co jsem o své hruškovici pochyboval. Ochutnal jsem originál budik a rychle jsem pochybnosti zrušil) ale jak říkám každý to máme jinak i ve vší úctě k Vám.
Připojit reakci
      

Fleret


Miloš Vysloužil (14400) - xxx.xxx.11.221 (?)
24.10.2016 10:10
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Musím přiznat, že mi Jelínkův budík chutná. A když si vzpomenu na raut Vizovického trnkobraní,  jak ve srovnání s ostatními destiláty šel na dračku, asi nejsem zcela sám.
   Voňavý je, to ano. Jestli je ale dovoněný, nevím, nemyslím si to.  Pil jsem domáci hruškovice z wiliamsek a z muškatelek, které voněly prakticky stejně a dovoněné prokazatelně nebyly.

Připojit reakci
         

Fleret


Kamil Severa (26) - xxx.xxx.234.79 (?)
24.10.2016 10:27
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Jj chuti máme každý jiny) vzpomínám jak na mém koštu pro kamarády jsem mezi vzorky přidal Jelínka a dostal ve dvou případech za 1)))
Připojit reakci
            

Fleret


host - xxx.xxx.14.170 (?)
27.10.2016 17:47
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Williamsky z Jelínkových sadů v Chile jsou celkem zajímavou vstupní surovinou. Ony i vína z této oblasti jsou "navoněná".

V.

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Tatratea jak na to?1625.3.20173120
Geist425.3.2017425
Pálenka z dýně4419.3.201728416
Radimov koštovka páleniek 118.3.2017189
Vydrží kvas ze sladu?615.3.2017363
Slivovice vs. calvados2207.3.2017282233
Průtahové destiláty387.3.20174148
Distillery Kleiner, zajímavý marketing nebo si jen dělají srandu?7222.2.20176901
Tepelné médium do dvouplášťového kotle821.2.20172097
Kalení destilátů jinak2416.2.20174401
Poslední frakce destilace kvasu - využití?816.2.20171549
drtič na ovoce409.2.2017101295
Čo s pálenkou nižšej kvality78.2.20171731
Dřevo do destilátu228.2.201710235
Palenie z exotickeho ovocia1026.1.20174712
Kvas Oskoruse5923.1.201750235
Vymrazování916.1.20171884
Uskladnění slivovice v dub. sudu8414.1.201769324
Kvalita domacej palenky1209.1.201729616
Domácí ořechovice9027.12.2016139363
Množení turbo kvasinek1322.12.20161780
Zakalená slivovice16422.12.2016166446
Aceton v pálence - lze vyvětrat a kde se bere?2518.12.201611531
Kvašení ušlechtilými kvasinkami nebo nadivoko6817.12.201642369
Odkalovač na koloně?411.12.20161541
Kvas z hrušek - zastavení227.11.2016866
Nahořklá slivovice6823.11.201651995
Jak zakopat slivovici4622.11.201637363
Refraktometer - poradte vhodny1522.11.20163852
Švestkový kvas - zastavení417.11.20161556
Zbytkový cukr 15Bx u Durancie217.11.20161053
Ohřev kvasu olejem a teplota a bezpečnost - požár2415.11.201614853
Slivkový kvas - viac druhov612.11.20161659
Kvas ma 11 obj. % alk. a stale 13 Brix210.11.20161346
Proč tolik cukru38.11.20161543
Odsíření lutru vínovice?77.11.20161552
Výběr domácí pálenice43.11.20162043
Náhrada škody od pálenice253.11.20165949
Trnkový kvas - zarazení kvašení61.11.20161418
Pálení vínovice a pěnění vína v kotli31.11.20161181
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Uzení masa26.3.2017
Uzení masa24.3.2017
A až Z o uzení19.3.2017
A až Z o uzení19.3.2017
A až Z o uzení19.3.2017
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama | Podněty a připomínky
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2017
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů