Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.

Pálení > Dozrávám hrušky na trávníku - vzniká ještě cukr?

Stránky: 1, 2, 3, 4, 5   

Dozrávám hrušky na trávníku - vzniká ještě cukr?


host - xxx.xxx.99.191 (?)
7.9.2015 12:20, počet návštěv: 21734
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Nasbíral jsem u silnice 200 kg padaných hrušek. Ale jsou tvrdé, nezralé. Mám je rozložené na slunci na trávníku. Zajímalo by mě, jestli v nich ještě vzniká nová sladkost, když už nejsou na stromě...? Nebo při tomto dozrávání hruška už jen zežloutne a změkne, ale nový cukr už nevznikne? Děkuji za názory.

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
      

Dozrávám hrušky na trávníku - vzniká ještě cukr?


vyslouzil (17488) - xxx.xxx.67.66 (?)
7.9.2015 15:01
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Něco cukru vznikne rozložením škrobů, nějaké cukry odejdou dýcháním. Takže nárůst je, ale ne velký. Dozráním ale vznikají v ovoci aromatické látky a o ty v destilátu taky jde.Je třeba ovšem počítat s tím, že natlučené plody začnou během uskladnění hnít. Sládnoucí hrušky v trávě jsou taky pochoutkou pro myši a slimáky. Tedy nechat dopzrát ano, ale ne na trávě nýbrž v bednách a pravidelně (ob den) kontrolovat.
   Pokud byly hrušky padané, jak píšete, pak jsou zralé a dozrávání je zbytečné. Jestli jste třepal nezralé, potom je lepší nechat je uležet.

Připojit reakci
         

Dozrávám hrušky na trávníku - vzniká ještě cukr?


host - xxx.xxx.17.210 (?)
7.9.2015 15:16
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

a alkohol nevznika?

Připojit reakci
            

Dozrávám hrušky na trávníku - vzniká ještě cukr?


host - xxx.xxx.39.35 (?)
7.9.2015 16:27
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Mám drobátko jiný problém s dozráváním hrušek. Vlastním stromek, vysazený ještě otcem "no name", zimní odrůda (půl stromu jsem přerouboval), která ještě na jaře je tak při běžném uskladnění na sekání obuškem. Dříve se nechávaly hrušky dozrát v obilí, ale to nemám. Nevěděl by někdo fígl, co s tím? Díky.   I.

Připojit reakci
               

Dozrávám hrušky na trávníku - vzniká ještě cukr?


jariel231 (152) - xxx.xxx.146.203 (?)
13.9.2015 21:11
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Sklízejte je co nejdéle. Pro urychlení zrání je  dejte do ložnice pod postel.

Připojit reakci
            

Dozrávám hrušky na trávníku - vzniká ještě cukr?


Pavla z Brna (108) - xxx.xxx.48.212 (?)
7.9.2015 16:32
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ne, ten vytváří až kvasinky v kvasu za anaerobních podmínek.

Připojit reakci
            

Dozrávám hrušky na trávníku - vzniká ještě cukr?


PP. (5472) - xxx.xxx.9.135 (?)
7.9.2015 16:32
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Škrob -> cukr -> alkohol -> ocet -> voda. Vyberte si.

Připojit reakci
               

Dozrávám hrušky na trávníku - vzniká ještě cukr?


host - xxx.xxx.101.224 (?)
7.9.2015 19:44
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

aj CO2

Připojit reakci
         

Dozrávám hrušky na trávníku - vzniká ještě cukr?


host - xxx.xxx.96.238 (?)
7.9.2015 16:17
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Děkuji Vám za odpověď. Hrušky byly padané, nikoli trhané nebo třepané, přesto hodně tvrdé. Nechám je tedy ještě pár dnů dozrát a budu se těšit, že nějakou cukernatost a aroma ještě získám. smiley

Připojit reakci
            

Dozrávám hrušky na trávníku - vzniká ještě cukr?


host - xxx.xxx.187.224 (?)
7.9.2015 20:06
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

U padaného, tím pádem natlučeného ovoce bych spoléhal na to, že ovoce je zralé. Větší obavy než z nedostatku cukru bych měl z možného vzniku hniloby a oxidaci ovoce v natlučených místech. Hrušky bych přehnal přes šroťák a založil kvas ihned.    j.c.

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4, 5   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Destilačná kolona vs Dvojstupňová destilácia122.9.20182212
Můj první kvas2119.9.20187970
Kdy pálit hruškový kvas217.9.20182560
Palírny v Karlovarském kraji116.9.2018532
Kvasinky a enzymy29.9.20181680
Měření hladiny alkoholu ve sladkém alkoholu116.9.201817148
Meruňkovice 2018 - vysoký výnos102.9.20184745
Drevené soudky obecne192.9.201816311
Slivovice 2017282.9.201812254
Uskladnění slivovice v dub. sudu851.9.201899310
Pálenka z datlí (datlová pasta)330.8.20181862
Pálenka z mrkve2729.8.201833308
Přidání kvasu během kvašení328.8.20182145
Založení kvasu vinné révy1628.8.20189371
Plesnivé švestky v kvasu1426.8.201810904
Kvalita domacej palenky12023.8.201855918
Pěstitelská pálenice v okolí Brna1622.8.20185802
Prekvasenie/zoctovanie kvasu720.8.20183310
Pálenice na Drahanské vrchovině120.8.2018785
Kvasná ovocná sezóna 2018815.8.20182451
Meruňkový kvas314.8.20181708
Marhulový kvas nekvasí3013.8.201824100
Je to Durancie? 26.8.20181699
Slazení ořechovky25.8.20181358
Destilační kolona 12.8.20182436
Prosím o rady - založení kvasu 1929.7.201824876
Plíseň na povrchu 223.7.20182177
Jablečný kvas2823.7.201855305
Becky na kvas1923.7.201827443
Špendlíky3120.7.201839775
Proč se přidává cukr do meruňkového maču?2416.7.201819907
Kvas z čerešní = ako na to1113.7.20186468
Izolace přestupní trubky310.7.20181509
Jak vyrobit kvas na vodku?2230.6.201851908
Malinovica626.6.20182384
Destilát z kukuřice2723.6.201886705
Marpelně kvas1422.6.20184504
Dubove barikové chipsy - výroba a spracovanie520.6.20182460
Kostkovica - Jadrnicka819.6.20184567
Jaký vybrat refraktometr?2819.6.201827381
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů