Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Distillery Kleiner, zajímavý marketing nebo si jen dělají srandu?

   << Předchozí příspěvky | 1, 2, 3, 4, 5...> | Zobrazit celou diskuzi   
                           

Distillery Kleiner, zajímavý marketing nebo si jen dělají srandu?


Ivan Hlavatý (3451) - xxx.xxx.234.140 (?)
11.2.2017 17:04, počet návštěv: 18860
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Táto aj iné firmy s podobnou "marketingovou" politikou by nemali zabúdať na výrok A.L. (foto). IH. (Slovenské porekadlo to isté vyjadrilo stručnejšie: Lož má krátke nohy, ďaleko nezájde).
Obrázky:

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
                           

Distillery Kleiner, zajímavý marketing nebo si jen dělají srandu?


bunny (753) - xxx.xxx.67.176 (?)
11.2.2017 17:16
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Co to udělá s pověstí všech destilátů z ČR - když jejich etalon chutná takto - si můžem jen domýšlet.

s povesťou českých destilátov to neurobí absolútne nič. tiež myslím, že nie je stanovený žiadny chuťový štandard. to čo popisuje p. Rafael je úplne nezmyselný príklad, lebo tam išlo o napodobeninu a tu ide o povedzme originálnu receptúru, ktorá má nezameniteľnú, špecifickú chuť. ta chuť môže byť kľudne hnusná, ide o to, aby dokázali presvedčiť spotrebiteľa, že toto je to pravé orechové. nikde nie je napísané, že chuť slivovice od jelínka, žufánka a pod. je to pravé orechové :) 

minule som čítal o pistáciách. sú preto také drahé, lebo sa údajne pestujú neviem kde a nikde inde a dokonca, že je tam striedavá rodivosť stromov a neskoro vstupujú do rodivosti. arašidy, vlaššké orechy sú lacnejšie a pri tom mi môžu chutiť viac. už viac príkladov vám neviem dať, vy ma nechcete chápať :D

Připojit reakci
                           

Distillery Kleiner, zajímavý marketing nebo si jen dělají srandu?


host - xxx.xxx.187.216 (?)
11.2.2017 17:33
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

K tématu jeden dotaz.

Zrání pálenky v kameninových nádobách - mimo odležení a stabilizaci produktu - dá kamenina pálence něco prospěšného??

Připojit reakci
                           

Distillery Kleiner, zajímavý marketing nebo si jen dělají srandu?


host - xxx.xxx.139.99 (?)
11.2.2017 17:49
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Vůbec nic.

V klasické výrobě, v době našich předků kteří ještě neznali nerezovou ocel, se kamenina používala ani ne tak ke zrání, ale spíš k odležení a zharmonizování destilátů a některých druhů likérů. (Moc těch materiálů na výběr neměli...)
Takových výrobků které se k zrání v sudech moc nehodily a styk se vzduchem, kyslíkem, by jim spíš ublížil.
Typickým příkladem jsou třeba giny.

Rafael.

Připojit reakci
                           

Distillery Kleiner, zajímavý marketing nebo si jen dělají srandu?


bunny (753) - xxx.xxx.67.176 (?)
11.2.2017 18:18
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

neviem, neviem :) keby mám rodinnú firmu a vyrábam ovocné destiláty, tak by som kvôli kleiner destilátom dosť zle spával. je v ponuke vo viacerých obchodoch, dobrá distribučná sieť, marketingová politika, veľmi životaschopný projekt. držím palce. 

Připojit reakci
                           

Distillery Kleiner, zajímavý marketing nebo si jen dělají srandu?


host - xxx.xxx.139.99 (?)
11.2.2017 18:26
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pane bunny, já Vás chápu, jen to myslíme, díváme se na to každý z jiného pohledu.
Tak to zkusím takhle:

́Jsme na zahradnickém, ovocnářském apod. foru.
Kdo ze zde přispívajících či čtenařů by si na svou zahradu nebo sad vysadil divoké myrobalány když i ty šlechtěné se moc neosvědčily?
K čemu by mu byly?
Není lepší pěstovat a zpracovávat ušlechtilé druhy peckovin?
Z podřádné suroviny kvalitní výrobek udělat nejde i kdyby se výrobce na hlavu stavěl!
(Jsou samozřejmě i četné výjimky jako např. trnky, ptáčnice, divoké višně a i spousta jiných, ale myrobálany k ním rozhodně nepatří!)

Rafael.

Připojit reakci
                           

Distillery Kleiner, zajímavý marketing nebo si jen dělají srandu?


bunny (753) - xxx.xxx.67.176 (?)
11.2.2017 18:39
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

p. Rafael, vy sám ste do názvu témy použili slovo "marketing" a celý čas sa snažím vám a nie len vám vysvetliť, že s ohľadom na marketing je to veľmi dobrý, životaschopný projekt. verte mi, že každú vetu v popise by som vedel "zreálniť" a úplne ináč interpretovať. vy sa na to stále pozeráte z pohľadu pestovateľa, kvality surovín a ja skôr z pohľadu ekonomického, marketingového, podnikateľského. chuť je tak individuálna, že ja by som to absolútne neodsudzoval. vždy sa snažím pochopiť prečo niekto robí čo robí a čo tým sleduje. čas ukáže, či som sa mýlil alebo nie. dôvod, pre ktorý vám to celý čas píšem je ten, aby ste videli, že je aj iný pohľad na "problematiku", lebo obklopiť sa ľuďmi s rovnakým názorom je síce jednoduché, horšie keď zistíte, že všetci ste na rovnakej lodi, ktorá sa vola titanic :) 

Připojit reakci
                           

Distillery Kleiner, zajímavý marketing nebo si jen dělají srandu?


PP. (5356) - xxx.xxx.9.135 (?)
11.2.2017 19:18
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Z podřádné suroviny kvalitní výrobek udělat nejde i kdyby se výrobce na hlavu stavěl!

To platí asi jen v likérnictví. Třeba jitrnice a prejt jsou na tom úplně opačně. Jak říká doktor ze Saturnina: " Jako suroviny samé podřadné věci, ale výsledek - skvost".

Připojit reakci
                           

Distillery Kleiner, zajímavý marketing nebo si jen dělají srandu?


vyslouzil (16622) - xxx.xxx.236.1 (?)
11.2.2017 23:29
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Je to opačně. Platí to jen pro ty jitrnice. A to ještě ne docela. Jedl jsem spoustu jitrnic, kde ty podřadné suroviny ošidili a na výsledku to bylo znát.

Připojit reakci
                           

Distillery Kleiner, zajímavý marketing nebo si jen dělají srandu?


host - xxx.xxx.3.102 (?)
12.2.2017 11:11
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

To neříká doktor Vlach, ale bývalý manžel tety Kateřiny, který měl "továrnu na katastrofy" wink

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4, 5...> | Zobrazit celou diskuzi   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Destilace - základní dotazy2019.10.20181590
Koupě automatické pálenice 6718.10.201810962
Jablkovy kvas meranie cukru1118.10.2018680
Kolik cukru má být v kvasu při pálení3918.10.201864212
Hruškovice1918.10.201819844
Destilační přístroj - sestrojení5517.10.2018122953
Vady pálenky716.10.2018898
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?2916.10.201814045
Jak legálně provozovat domácí pálenici?616.10.2018606
Hruškový kvas1716.10.20185315
Teplota a rýchlosť kvasenia1015.10.20181111
Biely povlak na slivkovom kvase 115.10.2018251
Kvašení jablečného moštu315.10.2018352
Deka se propadá, ale cukr ukazuje 7%714.10.20181041
Pálení z řepného cukru1513.10.20183778
Turbo kvasnice1313.10.20181118
Ražná - ražovica1213.10.201834478
Škrábavost pálenky3312.10.201844841
Pálenka z dýně5612.10.201845509
Uchovanie kvasu, resp skorší termín pálenia1011.10.2018909
Jablkovy kvas2611.10.20183414
Šípkovica ako ma to229.10.201832238
Nová pálenice - jaký kotel?528.10.201850810
Vápno do kvasu pred destiláciou - áno alebo nie?46.10.2018643
Stárnutí slivovice - zajímavý poznatek156.10.201811260
Ohřev kvasu olejem a teplota a bezpečnost - požár265.10.201820486
Průběh kvašení jablek 65.10.20181001
Kolko odobrat metylalkoholu553.10.201887042
Cukornatosť slivky83.10.2018811
Kde sehnat malou pálenici1891.10.2018339981
Kvas Oskeruše711.10.201869475
Methanol51.10.2018925
Paleni slivovice doma727.9.20181664
Poraďte jaké kvasinky2424.9.201811025
Kvas z jablek3623.9.20188165
Destilačná kolona vs Dvojstupňová destilácia122.9.2018843
Domácí pálenice1622.9.20183399
Teoretický výnos1419.9.20182716
Můj první kvas2119.9.20183846
Kdy pálit hruškový kvas217.9.20181788
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Domácí klobásy18.10.2018
Domácí klobásy16.10.2018
Domácí klobásy15.10.2018
Dehtování14.10.2018
Jak uchovat hotový kvas11.10.2018
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2018
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů