Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Distillery Kleiner, zajímavý marketing nebo si jen dělají srandu?

   << Předchozí příspěvky | 1, 2, 3, 4, 5...> | Zobrazit celou diskuzi   
                           

Distillery Kleiner, zajímavý marketing nebo si jen dělají srandu?


Ivan Hlavatý (3590) - xxx.xxx.234.140 (?)
11.2.2017 17:04, počet návštěv: 20176
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Táto aj iné firmy s podobnou "marketingovou" politikou by nemali zabúdať na výrok A.L. (foto). IH. (Slovenské porekadlo to isté vyjadrilo stručnejšie: Lož má krátke nohy, ďaleko nezájde).
Obrázky:

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
                           

Distillery Kleiner, zajímavý marketing nebo si jen dělají srandu?


bunny (757) - xxx.xxx.67.176 (?)
11.2.2017 17:16
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Co to udělá s pověstí všech destilátů z ČR - když jejich etalon chutná takto - si můžem jen domýšlet.

s povesťou českých destilátov to neurobí absolútne nič. tiež myslím, že nie je stanovený žiadny chuťový štandard. to čo popisuje p. Rafael je úplne nezmyselný príklad, lebo tam išlo o napodobeninu a tu ide o povedzme originálnu receptúru, ktorá má nezameniteľnú, špecifickú chuť. ta chuť môže byť kľudne hnusná, ide o to, aby dokázali presvedčiť spotrebiteľa, že toto je to pravé orechové. nikde nie je napísané, že chuť slivovice od jelínka, žufánka a pod. je to pravé orechové :) 

minule som čítal o pistáciách. sú preto také drahé, lebo sa údajne pestujú neviem kde a nikde inde a dokonca, že je tam striedavá rodivosť stromov a neskoro vstupujú do rodivosti. arašidy, vlaššké orechy sú lacnejšie a pri tom mi môžu chutiť viac. už viac príkladov vám neviem dať, vy ma nechcete chápať :D

Připojit reakci
                           

Distillery Kleiner, zajímavý marketing nebo si jen dělají srandu?


host - xxx.xxx.187.216 (?)
11.2.2017 17:33
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

K tématu jeden dotaz.

Zrání pálenky v kameninových nádobách - mimo odležení a stabilizaci produktu - dá kamenina pálence něco prospěšného??

Připojit reakci
                           

Distillery Kleiner, zajímavý marketing nebo si jen dělají srandu?


host - xxx.xxx.139.99 (?)
11.2.2017 17:49
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Vůbec nic.

V klasické výrobě, v době našich předků kteří ještě neznali nerezovou ocel, se kamenina používala ani ne tak ke zrání, ale spíš k odležení a zharmonizování destilátů a některých druhů likérů. (Moc těch materiálů na výběr neměli...)
Takových výrobků které se k zrání v sudech moc nehodily a styk se vzduchem, kyslíkem, by jim spíš ublížil.
Typickým příkladem jsou třeba giny.

Rafael.

Připojit reakci
                           

Distillery Kleiner, zajímavý marketing nebo si jen dělají srandu?


bunny (757) - xxx.xxx.67.176 (?)
11.2.2017 18:18
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

neviem, neviem :) keby mám rodinnú firmu a vyrábam ovocné destiláty, tak by som kvôli kleiner destilátom dosť zle spával. je v ponuke vo viacerých obchodoch, dobrá distribučná sieť, marketingová politika, veľmi životaschopný projekt. držím palce. 

Připojit reakci
                           

Distillery Kleiner, zajímavý marketing nebo si jen dělají srandu?


host - xxx.xxx.139.99 (?)
11.2.2017 18:26
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pane bunny, já Vás chápu, jen to myslíme, díváme se na to každý z jiného pohledu.
Tak to zkusím takhle:

́Jsme na zahradnickém, ovocnářském apod. foru.
Kdo ze zde přispívajících či čtenařů by si na svou zahradu nebo sad vysadil divoké myrobalány když i ty šlechtěné se moc neosvědčily?
K čemu by mu byly?
Není lepší pěstovat a zpracovávat ušlechtilé druhy peckovin?
Z podřádné suroviny kvalitní výrobek udělat nejde i kdyby se výrobce na hlavu stavěl!
(Jsou samozřejmě i četné výjimky jako např. trnky, ptáčnice, divoké višně a i spousta jiných, ale myrobálany k ním rozhodně nepatří!)

Rafael.

Připojit reakci
                           

Distillery Kleiner, zajímavý marketing nebo si jen dělají srandu?


bunny (757) - xxx.xxx.67.176 (?)
11.2.2017 18:39
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

p. Rafael, vy sám ste do názvu témy použili slovo "marketing" a celý čas sa snažím vám a nie len vám vysvetliť, že s ohľadom na marketing je to veľmi dobrý, životaschopný projekt. verte mi, že každú vetu v popise by som vedel "zreálniť" a úplne ináč interpretovať. vy sa na to stále pozeráte z pohľadu pestovateľa, kvality surovín a ja skôr z pohľadu ekonomického, marketingového, podnikateľského. chuť je tak individuálna, že ja by som to absolútne neodsudzoval. vždy sa snažím pochopiť prečo niekto robí čo robí a čo tým sleduje. čas ukáže, či som sa mýlil alebo nie. dôvod, pre ktorý vám to celý čas píšem je ten, aby ste videli, že je aj iný pohľad na "problematiku", lebo obklopiť sa ľuďmi s rovnakým názorom je síce jednoduché, horšie keď zistíte, že všetci ste na rovnakej lodi, ktorá sa vola titanic :) 

Připojit reakci
                           

Distillery Kleiner, zajímavý marketing nebo si jen dělají srandu?


PP. (5382) - xxx.xxx.9.135 (?)
11.2.2017 19:18
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Z podřádné suroviny kvalitní výrobek udělat nejde i kdyby se výrobce na hlavu stavěl!

To platí asi jen v likérnictví. Třeba jitrnice a prejt jsou na tom úplně opačně. Jak říká doktor ze Saturnina: " Jako suroviny samé podřadné věci, ale výsledek - skvost".

Připojit reakci
                           

Distillery Kleiner, zajímavý marketing nebo si jen dělají srandu?


vyslouzil (16827) - xxx.xxx.236.1 (?)
11.2.2017 23:29
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Je to opačně. Platí to jen pro ty jitrnice. A to ještě ne docela. Jedl jsem spoustu jitrnic, kde ty podřadné suroviny ošidili a na výsledku to bylo znát.

Připojit reakci
                           

Distillery Kleiner, zajímavý marketing nebo si jen dělají srandu?


host - xxx.xxx.3.102 (?)
12.2.2017 11:11
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

To neříká doktor Vlach, ale bývalý manžel tety Kateřiny, který měl "továrnu na katastrofy" wink

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4, 5...> | Zobrazit celou diskuzi   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Švestkový kvas - bílá plíseň 1318.12.20181557
Domácí pálení - danový přestupek nebo už trestný čin?2118.12.201842597
Koupě automatické pálenice 10317.12.201824178
Stojanek na cedění kvasu 917.12.2018834
Aroma slivovice2716.12.20183450
Uchování opakování kvašení turbokvasnic2116.12.20181923
Zápach pálenky816.12.2018814
Jblkový kvas (druhák)516.12.2018643
Jak vyrobit mandlovou "slivovici"?1915.12.20182544
Třešně, přeslazený kvas, doba kvašení, kdy pálit?1414.12.20182927
Slivovice vs. calvados22511.12.2018331682
Ukončení destilace + ředění110.12.2018531
Mišpule610.12.20187233
Kvas ze švestek "na pokračování"419.12.20188661
Turbo kvasnice328.12.20183880
Ananasovice, pomerančovice164.12.201811879
Domácí pálenice174.12.20185321
Jednokotlová destilácia s deflegmátorom52.12.20181243
Jak legálně provozovat domácí pálenici?71.12.20182603
Kolko odobrat metylalkoholu6230.11.201893562
Jablkovy kvas meranie cukru6127.11.20188848
Refraktometr na měření kvasu2227.11.20186625
Zakalená slivovice17027.11.2018209161
Vínovice226.11.2018470
Kvas z cca 20kg broskví2825.11.201810659
Teoretický výnos2323.11.20185024
Jablkovy kvas5723.11.20189756
Pálenka z moštu4221.11.201813267
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?4021.11.201819612
Jaký zavařovací hrnec na destilaci1220.11.20185664
Uchovanie kvasu, resp skorší termín pálenia1419.11.20182896
Paleni slivovice doma1117.11.20184769
Hruškovice2817.11.201824204
Cukr nebo med?414.11.2018969
Kvašení ušlechtilými kvasinkami nebo nadivoko6914.11.201856897
Škrábavost pálenky4014.11.201850222
Trnkovica (trnka obecna)3710.11.201822581
Pliseň na švestkách 210.11.2018800
Stárnutí slivovice - zajímavý poznatek167.11.201814563
Destilace - základní dotazy415.11.20188420
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Uzení masa11.12.2018
Uzení masa11.12.2018
Uzení masa10.12.2018
Uzení masa8.12.2018
Dehtování8.12.2018
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2018
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů