Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Distillery Kleiner, zajímavý marketing nebo si jen dělají srandu?

   << Předchozí příspěvky | 1, 2, 3, 4, 5   
                           

Distillery Kleiner, zajímavý marketing nebo si jen dělají srandu?


host - xxx.xxx.173.17 (?)
13.2.2017 0:13, počet návštěv: 20996
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

 bunny, už tu reklamu nepřehánějte. Mám dokonce dojem, že jste se už toho moku trochu napil.smiley

           Vladimír

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
                           

Distillery Kleiner, zajímavý marketing nebo si jen dělají srandu?


host - xxx.xxx.168.31 (?)
12.2.2017 13:00
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

su to obycajni kalerabovači! kupil som si ovocny destilat jablkovica52 pol litra za 13eur ani uz neviem co za firma to robila a veru stiplavy sajrajt to bol ale flasa pekna s kuskom jablka na take oyeby uz neverim ziadnej firme, viktor

Připojit reakci
                           

Distillery Kleiner, zajímavý marketing nebo si jen dělají srandu?


host - xxx.xxx.61.101 (?)
12.2.2017 17:44
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Musím říci že se při čtení dobře bavím.

Nikdo to neochutnal neviděl a nepil, ale většina ví, že je to drahé a hnusne.Pánove byli jste už někdy v Marketu? Cena se ustanovuje taková aby se dalo slevnit a jěště vydělat pokud se úspěch nedostaví. A taky jsem přesvědčen, že prodát se dá i kýbl sraček za dobrou cenu pokud k tomu vytvoříte zajímavou historii třeba, že pocházi z královské nočníku a dokážete lidi o tom přesvědčit.

Připojit reakci
                           

Distillery Kleiner, zajímavý marketing nebo si jen dělají srandu?


bunny (748) - xxx.xxx.67.176 (?)
12.2.2017 17:52
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

61.101: ja som sa prestal baviť v momente, keď začali porovnávať kleiner s jelinkom alebo žufankom bez ohľadu na objem produkcie, ktorý má zásadny vplyv na tvorbu ceny uplne ignorujúc dalsie zasadne faktory. poslať ich nastudovať základy cenotvorby, pohyb a posun po krivke dopytu a ponuky, mi prislo velmi neuctive. skôr sa snažím hľadať v ludoch to pozitívne a keby napr. potrebujem vediet niečo o páleni, tak viem koho sa pýtať, ale toto zjavne nie je šálka kávy dotycnych panov :) 

Připojit reakci
                           

Distillery Kleiner, zajímavý marketing nebo si jen dělají srandu?


host - xxx.xxx.153.195 (?)
12.2.2017 18:32
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já jen, nějak jsem nenarazil na eshopech s alkoholem na destiláty z myrobalánů. A nějak se mi nechce věřit, že jejich potenciál objevili až Kleiner &.
*
A jako domácí výrobce, po skoro celoživotních zkušenostech si troufám říct, že jsem vyzkoušel snad všechny mi dostupné suroviny a troufám si neskromně tvrdit, že díky "skoro "nelegálním" nebo v praxi ovocných lihovarů legislativně velmi náročných výrob je hravě překonám. Nebo aspoň většinu z nich.
Takže moc dobře vím jak co chutná a co se z čeho dá vytěžit.
Takže i s těmi myrobalány mám bohaté zkušenosti a proto mně tak vytočil ten Kleinerův marketing.
(Ale prioritně jsem to vlákno založil se zvědavostí na reakce na tuto formu prezentace. Neměl jsem vůbec v úmyslu někoho pomlouvat nebo šířit nějakou osvětu. Dobře to myslím si, vystihl p. Hlavatý - "kdo má občanku, měl by mít i rozum...)
*
Ona ta pálenka z myrobalánů, ale o tom tady v jiných vláknech asi bylo napsáno dost, není přímo nepitná nebo špatná, jen v konkurenci jiných příbuzných peckovin obstát nemůže.
Možná snad jejích výběr, velký výběr a selekce z jeho nesčetných kultivarů by snad dalo něco smysluplného.
Třeba jako to u těch myrobalánů udělal Christoph Keller. Ale to v našem případě zjevně nehrozí..
*
Zabýval jsem se něčím podobným jako on, ale samozřejmě v daleko menším měřítku..
*
Kdo má zájem o netradiční destiláty a likéry v souvislosti s takovými surovinami nechť si důkladně pročte tyto stránky.

Anebo aspoň B. Valentu, snad už po létech můžu napsat, klasika domácího vinařství.

Rafael.

Připojit reakci
                           

Distillery Kleiner, zajímavý marketing nebo si jen dělají srandu?


bunny (748) - xxx.xxx.67.176 (?)
12.2.2017 19:04
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

p. Rafael, viem že ste nemali v úmysle niekoho ohovárať, som si istý že potenciálna klientela na fórum nechodí a keby aj, tak ste vyvolali presne opačný efekt a to záujem o destilát. keby som majiteľ, aj sa vám poďakujem. ináč, keby ste čítali čo som napísal o spolužiačke a víne na opekačku, snažili sa pochopiť, čo som tým chcel povedať, tak by ste výroky typu "viem ako to chutí... " nepoužívali, lebo chuť je veľmi individuálna a spolu s dobrým marketingom... 

skúste rozmýšľať bez emócií, myslíte si, že si kvalitné reštaurácie resp. obchody s alkoholom pokazia svoje dobré meno tým, že by ponúkali nekvalitný, nechutný a predražený alkohol? 

Připojit reakci
                           

Distillery Kleiner, zajímavý marketing nebo si jen dělají srandu?


bunny (748) - xxx.xxx.67.176 (?)
12.2.2017 19:11
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

skúsim ešte jeden príklad. posledný. :) ako dieťa si pamätám, že starí rodičia dávali býčie a baranie žlazy psovi. je to nechutné a hnusné. niekto šikovný prišiel na to, že sa dá na tom zarobiť, lebo je toho málo a zrazu to bola delikatesa. mňam. jemné mäso, so špecifickou chuťou a arómou. celkom drahé. moji starí rodičia vedeli, čo je chutné mäso. dokonca zabíjli aj podľa fáz mesiaca a neviem čoho, ale gule nejedli. toto je marketing, ale nie klamstvo, propagácia a šikovnosť. zobrať psovi z misky gule a ponuknúť ich za nekresťanské peniaze ako delikatesu. :)

Připojit reakci
                           

Distillery Kleiner, zajímavý marketing nebo si jen dělají srandu?


host - xxx.xxx.2.30 (?)
12.2.2017 19:26
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Pan Kleiner bude v Žešově co nevidět otvírat "sklipek" s možností degustace jeho výrobků. Pak nemusíte jezdit do restaurací s Michelinskou hvězdou ;0)
Připojit reakci
                           

Distillery Kleiner, zajímavý marketing nebo si jen dělají srandu?


host - xxx.xxx.156.73 (?)
13.2.2017 10:35
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

skúste rozmýšľať bez emócií, myslíte si, že si kvalitné reštaurácie resp. obchody s alkoholom pokazia svoje dobré meno tým, že by ponúkali nekvalitný, nechutný a predražený alkohol? 

To nevím, nejsem restauratér, neumím tak přemýšlet.
Ale, že by si kazili své jméno výrobky výrobců lihovin nemyslím. Mají dost velký výběr alkoholu a je na každém hostu co si dá.
Pověst podniku nebo udělování michelinských hvězd nevím co s tím má společného? (Michelinské hvězdy jsou o kuchyni, ne o baru, si myslím).
Mi osobně vadí, že nápojové lístky jsou všude víceméně stejné. Pokud si chci dát nebo ochutnat něco co vybočuje z běžné nabídky mám dost problém. (kvalitní Gin, Absinthe, likéry...)

Rafael.

Připojit reakci
                           

Distillery Kleiner, zajímavý marketing nebo si jen dělají srandu?


host - xxx.xxx.194.200 (?)
13.2.2017 10:57
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Za ty peníze je evidentně viděť, že jde pouze o to, aby se našlo pár lidí, kteří si to koupí a ti to stejně ani neotevřou, protože to jako investici brát budou a chcou se vytahovat před druhými.Nemusí to mít špatnou chuť ba naopak, ale za ty peníze a ty kecy kolem, to je cílený marketingový tah na zákazníka.Ta cena tomu neodpovídá srovnejte si jiné destiláty u kterých je historie výroby prokázána a jejich výroba je či není složitější, ale původ surovin, výroby a zrání této značky je zavádějící.Tak ať si to kupují pro své ukojení ti co na to mají.Není nad kvalitní destilát za rozumnou cenu, ale tohle opravdu NE!!!Rožežranost a snobství se s touto značkou nese...

Připojit reakci
   

Distillery Kleiner, zajímavý marketing nebo si jen dělají srandu?


Gareth (14) - xxx.xxx.147.62 (?)
22.2.2017 2:04
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím, tiež by som rád prispel svojou trochou vedomostí či názorov.

už 20 rokov pracujem v Gastronómii (posledné obdobie i v tej vyššej) a nápoje všeobecne sú moje hobby. 

zopár ľudí to tu porovnávalo s inými produktami, napr. vínami, či šampanskými. koľko z vás však vie rozdiel medzi šampanským, šumivým, proseccom, perlivym, sýteným, primarnym kvasenim atd., alebo čo to vlastne znamena bordeaux, burgundy, chablis, tokaj. každa jedna oblast, či dokanca typ vina vychadza z inych podmienok, panuju tam ine predpisy, ceny za pracu. často krát tam máme niekoľkostoročné príbehy spojené so slávnymi osobnosťami. 

a potom su tam aj predajcovia, ktorý sú schopný nájsť klientov, ktorý sú ochotný platiť viac a viac. 

Ano, niekedy je to prehnane, ked fľaša vína (mlady rocnik)  stoji priemerne 13 000 eur.

Ale asi nebude zle, ked sa to z roka na rok opakuje. 

no ale k teme. ked som to preratal na eura, tak mi to vyslo nieco okolo 55eur. na 0,7. to nie je az take zle, ked v rakusku predavaju 0,375 specialnych destilatov z diveho ovocia okolo 160Eur.

Použitie kameninovych nadob sa celkovo vracia do mody, myslim, ze pochadza z moldavska/gruzinska a je to vlastne prapôvodny sposob vyroby vina.  Myslim, ze v tychto amforach prebieha mikrooxidacia, kedže keramika je porézna. takže arómy a isto aj chuť sa vyvíjajú úplne inak, ako to poznáme. (ano, sú pre náročneho konzumenta, ktorý pozna víno a hladá nove obzory.)

a kedže takéto niečo ako mikrooxidacia (zrenie v sude) pomáha vínam, koňakom, calvadosu, rumu či whisky, mohlo by to prospieť i destilátu. je to však na konečnom spotrebiteľovi a jeho vnímaní. Každopádne použitie amfory vnímam pozitívne a príde mi to pokrokove.

Akurát tá dlhá fermentácia trochu zmiatla aj mňa, pretože ak by aj kvasili studeným kvasením do 10 stupňov celzia, (máme tu na to rozličné názory)  tak im to prebehne ovela skor. ale ak vyriesili ph a herm. uzavreté, tak to možno zreje.

Každopádne ma sklamali antinázory prevažnej väčšiny (zopár z vás sú skutočné kapacity), pretože ide o to, či je daná firma poctivá. ak áno, tak ma iba teší, že sa na také niečo podujali. 

Na záver by som rád dodal, že čo má cenu, to sa predá. 

s pozdravom

Jozef Oravec

Připojit reakci
      

Distillery Kleiner, zajímavý marketing nebo si jen dělají srandu?


host - xxx.xxx.231.203 (?)
22.2.2017 6:54
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Použitie kameninovych nadob sa celkovo vracia do mody, myslim, ze pochadza z moldavska/gruzinska a je to vlastne prapôvodny sposob vyroby vina. Myslim, ze v tychto amforach prebieha mikrooxidacia, kedže keramika je porézna. takže arómy a isto aj chuť sa vyvíjajú úplne inak, ako to poznáme. (ano, sú pre náročneho konzumenta, ktorý pozna víno a hladá nove obzory.)

To jsou právě ty reklamní kecy pro neznalé, což mně vytáčí.
Proti kameninovým nádobám samozřejmě nic nemám, jen je třeba si ujasnit jak je to s nimi doopravdy - bez marketingových tlachů.
Když jste nakousl ta vína, tak jistě víte proč vinaři používají většinou pro bílá vína kameninu a pro červená dřevěné sudy?
A není to proto, že by v kamenině probíhaly nějaké zvláštní oxidace, ale proto aby víno zůstalo svěží. Že v ní zrání probíhá úplně stejně jako ve srovnatelných nádobách např. ve skle nebo nerezových tancích.
Podobný příklad jsem zmínil výš, v případech ginů, boroviček apod., u kterých je přístup vzduchu nežádoucí.
A proč někteří vinaři nepouživají místo kameniny nerez?
Protože kamenina je levnější, ne proto že by měla nějaké"zázračné" vlastnosti.
Tak prosté to je a podobné jako plevelné myrobalány nazývat divokými špendlíky.

Rafael.

Připojit reakci
         

Distillery Kleiner, zajímavý marketing nebo si jen dělají srandu?


host - xxx.xxx.120.134 (?)
22.2.2017 12:28
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pán před Vámi nejspíš myslel gruzínskou metodu výroby vína "kvevri" kdy jsou na celý proces výroby vína amfory (kvevri) zakopány do země, někdy na mnoho let, nijak nevypresované. Tado metoda se v posledních letech značně dostává i na naše území, vznikají díky ní ta pravá oranžová vína a rozhodně není pro vinaře vyrobit takto víno levnější než v nerezové nádobě. Dřevěné sudy používají vinaři i pro bílé vína a čímdál častěji. Ale toto je dost mimo téma.

Jinak je fermentace po dobu 9ti měsíců samozřejmě nesmysl, je tím nejspíš myšlena fermentace a následná macerace a i tak to měli popsat, i marketingově by to vyznělo lépe.

Jakub

Připojit reakci
            

Distillery Kleiner, zajímavý marketing nebo si jen dělají srandu?


host - xxx.xxx.153.38 (?)
23.6.2017 20:12
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Něco podobného jako Kleiner. Stále ten "marketing" žije a asi je pořád úspěšný:-(((
Ale založení nového vlákna si to myslím určitě nezaslouží...

Jen je to z třešní. Odrůdové destiláty z odrůd Kordia a Regina.
Podle ceny, asi nic kvalitnějšího a lepšího široko daleko sehnat nepůjde.
Limitované, možná i číslované láhve - 0,35l 43% a jen za1250Kč.
*
Dá se takové nabídce a takovému produktu odolat?

Rafael.

Připojit reakci
               

Distillery Kleiner, zajímavý marketing nebo si jen dělají srandu?


host - xxx.xxx.79.90 (?)
29.6.2017 15:09
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nezlobte se na mě, ale celé toto vlákno mi příjde jako čistá destilace typických českých povah jako je závist a pomlouvačství - přesně dle hesla - nevadí že si nepomůžu, ale hlavně že uškodím.

Odborného jsem se zde mnoho nedozvěděl, zato hnoje je zde nakydáno...

nejlépe to asi vystihl pán, který napsal:

"Nikdo to neochutnal neviděl a nepil, ale většina ví, že je to drahé a hnusne."

Připojit reakci
                  

Distillery Kleiner, zajímavý marketing nebo si jen dělají srandu?


vyslouzil (17061) - xxx.xxx.11.233 (?)
29.6.2017 16:22
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nevšiml jsem si, že by tu chtěl někdo s něčím pomoci. Co odborného byste se chtěl k tomu tématu dozvědět?
Když Vám někdo řekne, že se svým sériovým Trabantem jel dvěstě za hodinu, nebudete mu věřit, třebaže jste v tom autě nejel.

Připojit reakci
                     

Distillery Kleiner, zajímavý marketing nebo si jen dělají srandu?


host - xxx.xxx.139.48 (?)
30.6.2017 1:55
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

To vůbec není o žádné závistí, jen o reklamě, podivném marketingu a oblbování lidí.
Ale pokud tomu někdo chce věřit, těm vyjímečným výrobcům destilátů z planých myrobalánů, teď nověji i z celkem běžných odrůd třešní a podobným, nechť jim věří. A v dobré víře, že narazil na něco extra vyjímečného ať si je kupuje a chlubí se jimi.
Já jen tvrdím, že se jedná o klamavou až lživou reklamu na neskutečně předražené výrobky.
*
Nic víc, nic míň. Ostatně každý, pokud bude mít to "štěstí" a stane se vlastníkem té nějaké" podepsané očíslované láhve", může její obsah ochutnat a porovnat ho s výrobci kteří se k něčemu podobnému nesnižují, ale nabízejí kvalitu za přiměřenou cenu.

Rafael.

Připojit reakci
                        

Distillery Kleiner, zajímavý marketing nebo si jen dělají srandu?


host - xxx.xxx.225.88 (?)
2.7.2017 19:10
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nechci tady preferovat výrobce jejíchž marketing a reklama se mi líbí a z mnoha důvodů jim vše věřím. Byla by to reklama.

Ale v případě Jelínka, zprofanovaného ředěním "pravých" destilátů lihem a vůbec někdy podivných postupů mi to snad projde.

Ač i jako valašský patriot ho moc nemusím, pravdou je, že si na nic nehraje, nepoužívá žádné reklamní triky a svým zákazníkům nelže.

A taky umí vyrobit kvalitní výrobky a navíc za akceptovatelnou cenu.

A když chce, i třeba dobrou whisku ke které nepotřebuje žádnou extra reklamu, ale znalci si ji najdouj a ví o ní...

Rafael.

Připojit reakci
                           

Distillery Kleiner, zajímavý marketing nebo si jen dělají srandu?


vyslouzil (17061) - xxx.xxx.67.66 (?)
2.7.2017 22:19
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Asi nejsem moc náročný konzument, takže mě Jelínkovy destiláty rozhodně neurážejí. A jeho Wiliamska už vůbec ne.. Asi existují ještě lepší hruškovice, ale třeba z těch, co nabízí Makro, mi chutnala nejvíc.
   Jedna věc mi není jasná. Proč R.J. mezi jednodruhovými slivovicemi nenabízí durancii. Nota bene, když prodává i destilát z planých trnek. Pravda, průtahový, ale vůbec ne špatný.

Připojit reakci
                           

Distillery Kleiner, zajímavý marketing nebo si jen dělají srandu?


host - xxx.xxx.159.119 (?)
4.7.2017 23:05
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já taky nejsem náročný konzument. Aspoň v tom smyslu, že bych se pídil a cíleně kupoval nějaké extra drahé lihoviny. Spíš mně zajímá jak kdo, co vyrábí a co se dá v domácích podmínkách udělat líp anebo upravit k chuti své. Jsem jen mlsný a vybíravý...
Tak občas a s těžkým srdcem zainvestuji těžký peníz do "vzdělávání". Proto mě tak vytáčí lživá a klamavá reklama na některé neprávem předražené výrobky. Ještě, že na netu existují odborná alkoholická fora...
(M.j. mi ušetřily spoustu peněz a zklamání. I když v mnoha případech k identifikaci takových výrobků a výrobců stačí zdravý rozum).
*
S těmi duranciemi taky nevím. Ale třeba jsou náročné na údržbu - trny, špatně se strojně setřepávají nebo je jen nějak nenapadly.  Nevím jak v okolí Vizovic, ale v mým končinách se nepěstují, nerostou, skoro nikdo je nezná a i já, bez toho abych se považoval za nějakého ovocnáře a pomologa jsem o nich nic nevěděl. Myslel jsem si hodně dlouho, že je to jen synonymum pro pravé původní švestky. A to dokonce i v době nástupu německých Topů a podobných novinek které už u nás byly v prodeji...

Rafael.

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4, 5   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Turbo kvasnice3519.5.20197336
Palenka z exotickeho ovoce1012.5.201920888
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?544.5.201929121
Pálenka zo sorbitolu61.5.2019808
Škrábavost pálenky4727.4.201959866
Archivace slivovice427.4.2019613
Jak rychle vypeckovat švestky423.4.2019489
Kvas z mandarinek1616.4.20191441
Malinovice, Banánovice, Melounovice1615.4.201926328
destilační přístroj104915.4.20191424263
Lze využít drtič větví i na ovoce?2912.4.201948359
Zápach v trnkovici po lihu86.4.20191495
Délka prokvašení kdoulového kvasu74.4.20191714
Aroma slivovice364.4.201910144
Zakalovanie slivovice pri druhom paleni33.4.2019563
Palenka z datli?92.4.20195893
Ochutnávka Radimov623.3.20191674
Stojanek na cedění kvasu 1721.3.20194303
Modry povlak na Broskvovici719.3.2019765
Parciální fermentace518.3.20191025
Ananasový kvas214.3.2019702
Kvas z mirabelek2011.3.201913024
Kvasenie a palenie manga710.3.20191072
Dřinka - použití229.3.201929799
Destilace - základní dotazy497.3.201914750
Test na metanol8025.2.201988018
3D pálení2323.2.20194074
Koupě automatické pálenice 11021.2.201937140
Jablkovy kvas meranie cukru6919.2.201916372
Posudzovanie ovocného kvasu717.2.20191637
Odpeckovač317.2.2019886
Ryngle vhodné k pálení1315.2.20192399
Kvas přes zimu1012.2.20192517
Stárnutí slivovice - zajímavý poznatek2411.2.201919936
Kvasná zátka1611.2.201911817
Pálenka z melasy207.2.20193267
Destilát z piva a vína121.2.201913545
Kolko odobrat metylalkoholu6631.1.2019105741
Ředění slivovice629.1.20196075
Jaký zavařovací hrnec na destilaci1629.1.20199551
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Uzení masa studeným kouřem19.4.2019
Uzení masa studeným kouřem19.4.2019
Uzení masa studeným kouřem18.4.2019
Strojek na uzavírání konzerv14.4.2019
Generátor kouře18.3.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů