Distillery Kleiner, zajímavý marketing nebo si jen dělají srandu?



bunny - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (813) - 67.176 (?)
11.2.2017 13:08

p. Rafael, ešte jedna poznámka a už snáď končím. vy nikdy nemôžete uvažovať spôsobom "ako uvažujem ja", lebo napr. vaše IQ je vysoko nad priemerom, teda ste kategória ľudí, ktorých je v populáci 1%. uvažovať musíte štýlom "ako sa uvažuje skupina ľudí, ktorá má byť cieľová kategória" a presne na ňu "ušiť" marketing :) 

edit: známy mal obchod pri nemocnici, kde predával o.i. aj alkohol a verte (ale ani nemusíte), že ľudia kupovali podľa určitej cenovej úrovne a nie referencii, resp. podľa toho čo konkrétnej osobe chutí a pod. záleží veľmi od toho komu niečo kupujete, čo tým sledujete a aký účel to má plniť :) 

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
                     
host - 139.99 (?), 11.2.2017 12:52

Mr Bigggg, nevím jak kdo, ale já žádný důvod takhle šíleně přeplácet pálenku z myrobalánů nemám.
Nebo si někdo myslí, že na Prostějovsku roste divoce spousta špendlíků, durancií a mirabelek?
A navíc po takové "reklamě"...
(Když už chci koupit nějaký kvalitní alkohol, ať už pro sebe, nebo jako dárek - v tom případě hlavně, si pročtu recenze na odborných forech abych se nenechal napálit.
*
Ještě jednu perličku si nemůžu odpustit. Nabízeli i 33 let starou meruňkovici ze sudu...!!!
A ještě jednu: Pan Kleiner si v jednom rozhovoru postěžoval, že většina produkce jde do zahraničí. Že češi nejsou schopní rozpoznat kvalitu a jdou jen po ceně.

Rafael.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
bunny - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (813) - 67.176 (?), 11.2.2017 12:58

to máte presne ako s kávou z rôznych hovienok živočíchov, ktorí majú špeciálny tráviaci trakt a zhodnotia ju. ako napr. s dutníkmi, ktoré ručne šúľalú medzi stehnami ženy nejakého kmeňa starostlivo vyberané, aby dotyk tabakových listov s vnútornou stranou stehien a lona danej panny vytváral harmóniu tej správnej chute za nekresťanské peniaze. tiež všetko ide na vývoz, lebo v domácej krajine sa nenájde "správny" zákazník :) 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
bunny - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (813) - 67.176 (?), 11.2.2017 13:08

p. Rafael, ešte jedna poznámka a už snáď končím. vy nikdy nemôžete uvažovať spôsobom "ako uvažujem ja", lebo napr. vaše IQ je vysoko nad priemerom, teda ste kategória ľudí, ktorých je v populáci 1%. uvažovať musíte štýlom "ako sa uvažuje skupina ľudí, ktorá má byť cieľová kategória" a presne na ňu "ušiť" marketing :) 

edit: známy mal obchod pri nemocnici, kde predával o.i. aj alkohol a verte (ale ani nemusíte), že ľudia kupovali podľa určitej cenovej úrovne a nie referencii, resp. podľa toho čo konkrétnej osobe chutí a pod. záleží veľmi od toho komu niečo kupujete, čo tým sledujete a aký účel to má plniť :) 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Hospůdka na mýtince - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (105) - 38.61 (?), 11.2.2017 14:38

Osobně si myslím, že je to jen pokus o marketingový tah.

Chápu, že někde v Praze, v prémiové prodejně alkoholu, se v 17,30 hod. objeví nešťastník, který potřebuje koupit něco jako dárek pro obchodního partnera, se kterým jde na večeři a musí se ukázat, pokud to bude dobře vypadat a bude k tomu dobrý příběh, pak to koupí.

Jsou i jiné alternativy podobného příběhu (nešťastník jdoucí za úředníkem), myslím ovšem, že klasický trh s pěstitelskými destiláty to neohrozí.

Je to jen další alternativa pro zaměstnané podnikatele, kteří nemají čas. Nezaměstnaní, kteří na dávkách času mají dost se této nabídky určitě nezúčastní.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 130.240 (?), 11.2.2017 15:03

produkt je 3 roky v kameninovych sudoch. Ked sa nemina snobska varianta tak z nich mozno naplnia flase lacnej liehoviny do miestnych barov. wink

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 236.1 (?), 11.2.2017 15:31

Pořád se bavíme o průměrně vypáleném destilátu z podprůměrné suroviny. Mnozí tu ohrnují nosy nad destiláty R. Jelínek, kde sjezdili celý svět, aby zjistili, že nejlepší Wiliamsky jsou v Argentině. A tady za víc než dvojnásobek ceny budou nabízet výpalek z plané podnože...
   Je možné, že pár pomýlených cizinců si jako suvenýr tu "typicky českou" pálenku odveze. Nejvýše však jednou. Potom Kleiner vymyslí nový marketingový projekt - tradiční české doutníky z lopuchových listů fermentovaných ve stodolách z nepálených cihel. Co to udělá s pověstí všech destilátů z ČR - když jejich etalon chutná takto - si můžem jen domýšlet.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
bunny - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (813) - 67.176 (?), 11.2.2017 15:53

Pořád se bavíme o průměrně vypáleném destilátu z podprůměrné suroviny.

áno presne. segment trhu, kde sa o.i. aj cenovou politikou radí alkoho f. r. jelínek je úplne iný ako trh, resp. cieľová skupina zákazníkov, ktorí majú byť oslovení touto značkou alkoholu. tu je to celé postavené na tom, že je to alkohol z ovocia, ktoré je limitované, lebo je voľne rastúce, z určitej oblasti a ostatné výrobky majú základnú surovinu pestovanú prakticky kdekoľvek, ničím výnimočnú. inú cenu bude mať trofej medveďa z voľnej prírody, ktorého počet je nízky a inú, keď sa tie medvede chovajú v ohrade za účelom trofeje a napr. kožušinu môže mať kvalitnejšiu medveď z chovu. 

vy sa na to stále pozeráte z hľadiska pestovateľa, z hľadiska kvality vstupných surovín a výsledného produktu. ja zase z hľadiska nápadu, marketingu, biznis plánu a pod. a v tomto ma to presvedčilo a je to fajn. ale môžem sa mýliť, aj keď sa nezvyknem :) 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Hospůdka na mýtince - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (105) - 38.61 (?), 11.2.2017 16:24

Já tedy nevím, jak se dává velký palec, ale ode mne ho máte.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 139.99 (?), 11.2.2017 16:32

Co to udělá s pověstí všech destilátů z ČR - když jejich etalon chutná takto - si můžem jen domýšlet.
*
(Napadl mně v tom směru takový příklad):
Asi něco podobného jako když likérka Hills "obnovila po revoluci výrobu absintu. A přidali se další aby se svezli na vlně absintové euforie. Bohužel se jednalo jen o maceráty, chemicky obarvené, dochucené, příšerně hořké, s původním destilovaným absinthem nemající vůbec nic společného. Ani způsob podávání.
A jak jim ten jejích marketing vyšel, kolik na něm vydělali.
Zato české likérnictví a destiláterství utrpělo vážný šrám. V absintové světové komunitě se staly ty výrobky synonymem těch nejhorších břeček. Vše nepitné nazývali a nazývají Czechsinth nebo Crapsinth.
A Martinu Žufánkovi dalo hodně práce je přesvědčit, že i u nás umíme vyrobit kvalitní bylinný destilát. Podobně to platí i o ginech atd...

Rafael.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 236.1 (?), 11.2.2017 16:49

Vidím to stejně.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika