Destilát z piva a vína



Stránky: 1,  2   
Olin z Hané - (1) - 9.30 (?) 
28.11.2011 20:21, zobrazeno: 22872x

Má někdo zkušenost s vypálením piva? Dejme tomu 50 litrů 12stupňového piva a zajímalo by mě kolik můžeme získat destilátu dejme tomu naředěného na 50. Díky. Olin.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   
petrtoman - (10) - 63.207 (?), 28.11.2011 20:43
Pivo jsem ještě nepálil, ale pivní pálenku jsem pil. Dělá ji Černá Hora a Starobrno. Je docela dobrá, hodí se uležet v akátových nebo dubových sudech. Monte negro zlaté leží údajně 3 měsíce v akátovém sudu.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 176.36 (?), 28.11.2011 21:08

Výpočtem přes "palec", by se mělo vydestilovat tak 5 litrů 50%ní "pivovice".

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 176.36 (?), 28.11.2011 21:15

Jo a ještě jsem zapoměl upozornit na to, že pivo při destilaci dost pění... proto dávat radši na první destilaci méně (max. 1/2 objemu kotle), nebo odpěňovací přípravek. Při druhé destilaci je to již v pořádku.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 60.145 (?), 5.12.2011 22:25

Dobry den, mel bych dotaz. Vim, ze se to sem asi nehodi, ale mam doma malinkou domaci palirnicku (dostal jsem ji jako darek, takova ta sklenena seskladana z banek). Palirnicka je urcena pro destilaci vina. Chtel bych se zeptat, jestli by bylo mozne v teto sklenene palirnicce destilovat i pivo a jestli jsou nejaka rizika oproti destilaci vina, ktera zde jde bez problemu. Je mi jasny, ze pri objemu kotliku pouhych 3dl te pivovice moc nebude, ale jde mi spis jen o kostnuti. Dekuji za pripadnou odpoved.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 176.36 (?), 6.12.2011 9:29

... samozřejmě se dá, musíte však počítat s tím, že při "jednom přepalu" ta vydestilovaná "pivovice"  moc procent alkoholu mít nebude. A plnil bych max. polovinu baňky.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 220.205 (?), 6.12.2011 17:26

Souhlas. P.Š.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 60.145 (?), 6.12.2011 18:14

Dekuju za reakce. Jeste bych mel jeden dotaz. Kdyz prepaluji napriklad to vino nebo pivo, musim se starat o ukap a dokap nebo pri paleni jiz zpracovaneho alkoholu jedovate latky nevznikaji? Opet diky za odpoved.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 176.36 (?), 6.12.2011 19:37

Při destilaci vína (alespoň toho kupovaného) by úkap téměř neměl být (lze jej zanedbat), jádro by mělo být tak 1/5 až 1/4 destilovaného objemu, zbytek už by měl být dokap a destilační zbytek (přesněji se destilace řídí dle teploty a senzoriky vytékaného destilačního vzorku).

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 34.185 (?), 10.12.2013 20:28

Palenku palite z čerstveho piva nebo po přidání cukru? Popřipade kolik dáváte cukru na 50l piva? Při kolika stupních začínáte pálit? Děkuji.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2   
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika