Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Destilát z piva a vína

Destilát z piva a vína


Olin z Hané (1) - xxx.xxx.9.30 (?)
28.11.2011 20:21, počet návštěv: 13755
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Má někdo zkušenost s vypálením piva? Dejme tomu 50 litrů 12stupňového piva a zajímalo by mě kolik můžeme získat destilátu dejme tomu naředěného na 50. Díky. Olin.

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Destilát z piva a vína


petrtoman (10) - xxx.xxx.63.207 (?)
28.11.2011 20:43
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Pivo jsem ještě nepálil, ale pivní pálenku jsem pil. Dělá ji Černá Hora a Starobrno. Je docela dobrá, hodí se uležet v akátových nebo dubových sudech. Monte negro zlaté leží údajně 3 měsíce v akátovém sudu.
Připojit reakci
   

Destilát z piva a vína


host - xxx.xxx.176.36 (?)
28.11.2011 21:08
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Výpočtem přes "palec", by se mělo vydestilovat tak 5 litrů 50%ní "pivovice".

Připojit reakci
      

Destilát z piva a vína


host - xxx.xxx.176.36 (?)
28.11.2011 21:15
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jo a ještě jsem zapoměl upozornit na to, že pivo při destilaci dost pění... proto dávat radši na první destilaci méně (max. 1/2 objemu kotle), nebo odpěňovací přípravek. Při druhé destilaci je to již v pořádku.

Připojit reakci
   

Destilát z piva a vína


host - xxx.xxx.60.145 (?)
5.12.2011 22:25
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobry den, mel bych dotaz. Vim, ze se to sem asi nehodi, ale mam doma malinkou domaci palirnicku (dostal jsem ji jako darek, takova ta sklenena seskladana z banek). Palirnicka je urcena pro destilaci vina. Chtel bych se zeptat, jestli by bylo mozne v teto sklenene palirnicce destilovat i pivo a jestli jsou nejaka rizika oproti destilaci vina, ktera zde jde bez problemu. Je mi jasny, ze pri objemu kotliku pouhych 3dl te pivovice moc nebude, ale jde mi spis jen o kostnuti. Dekuji za pripadnou odpoved.

Připojit reakci
      

Destilát z piva a vína


host - xxx.xxx.176.36 (?)
6.12.2011 9:29
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

... samozřejmě se dá, musíte však počítat s tím, že při "jednom přepalu" ta vydestilovaná "pivovice"  moc procent alkoholu mít nebude. A plnil bych max. polovinu baňky.

Připojit reakci
         

Destilát z piva a vína


host - xxx.xxx.220.205 (?)
6.12.2011 17:26
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Souhlas. P.Š.

Připojit reakci
            

Destilát z piva a vína


host - xxx.xxx.60.145 (?)
6.12.2011 18:14
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dekuju za reakce. Jeste bych mel jeden dotaz. Kdyz prepaluji napriklad to vino nebo pivo, musim se starat o ukap a dokap nebo pri paleni jiz zpracovaneho alkoholu jedovate latky nevznikaji? Opet diky za odpoved.

Připojit reakci
               

Destilát z piva a vína


host - xxx.xxx.176.36 (?)
6.12.2011 19:37
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Při destilaci vína (alespoň toho kupovaného) by úkap téměř neměl být (lze jej zanedbat), jádro by mělo být tak 1/5 až 1/4 destilovaného objemu, zbytek už by měl být dokap a destilační zbytek (přesněji se destilace řídí dle teploty a senzoriky vytékaného destilačního vzorku).

Připojit reakci
                  

Destilát z piva a vína


host - xxx.xxx.34.185 (?)
10.12.2013 20:28
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Palenku palite z čerstveho piva nebo po přidání cukru? Popřipade kolik dáváte cukru na 50l piva? Při kolika stupních začínáte pálit? Děkuji.

Připojit reakci
                     

Destilát z piva a vína


host - xxx.xxx.90.120 (?)
21.12.2013 12:22
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Co k dotazu říci : pálí se samozřejmě z čerstvého piva, cukr se žádný nepřidává; zpracovává se většinou pivo s nějakou senzorickou vadou (to nemusí platit u velkoprodukce), nebo to, co lze "lacino" někde získat. Lze sice pivo znovu rozkvasit, u "homebrewingu" se to i občas používá při přípravě speciálů, ale to je mimo tuto diskuzi.

Protože seženete pivo s koncentrací 3,5 - 4,5% max., destilace (ta první, na rektifikační koloně jsem to nezkoušel) začíná destilace až od 96°C!! a získáte lutr o koncentraci 10 - 15%, více většinou ne. Proto musíte provést druhou destilaci na zkoncentrování takto získaného alkoholu. Při druhé destilaci se někdy přidává dávka chmele, pro posílení aroma. Získá se produkt o koncentraci 25 - 30%. Proto se někdy provádí i třetí destilace.

Prostě zpracování piva na destilát je dosti komplikované, závisí na mnoha faktorech; lze jej snadno pokazit a proto ne vždy se to povede. A hlavně, výtěžnost je malá, je to vždy na rozvaze, zda se vám to vyplatí!

Snad vám to na přiblížení "problému" postačí. Přeji hezký den, klidné Vánoce a úspěšný Nový Rok.

Připojit reakci
                        

Destilát z piva a vína


host - xxx.xxx.62.253 (?)
1.2.2019 21:15
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Dnes jsem zkusil vypalit zbytek piva, co se nedopil ze sudu. Z peti litru 11° piva jsem pri prvnim paleni ziskal pul litru lutru o koncentraci 22 voltu. Druhe paleni udelam zitra v malem papinacku, ale predpokladam, ze pri druhem paleni a naslednem naredeni dostanu tak dve deci az ctvrtinku 45 procentniho moku :) Chutnal jsem palenku, kdyz tekla 40% ze zacatku a chut je dost aromaticka a hodne vyrazna. Z prvu jako bych jedl z podlahy v pivovaru, ale po chvilce to nebylo spatny:) druhe paleni myslim to hodne zjemni. Kazdopadne na dlouhodobejsi uzivani to nevidim... Ve zkratce - vyteznost 4-5 litru na 100, chutove nic moc. Ale uvidime.
Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
borovička717.6.201919773
Z ceho udelat visnovku717.6.2019513
Zapach dymu515.6.20191294
Slivovice jak poznat archív109.6.20199716
Malinovice, Banánovice, Melounovice177.6.201926879
Zakalovanie slivovice pri druhom paleni730.5.20191183
Koňak, brandy, vínovice a jiné ušlechtilé destiláty2730.5.201934728
Pálenka z mladých smrčků230.5.2019795
Turbo kvasnice3519.5.20197852
Palenka z exotickeho ovoce1012.5.201921199
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?544.5.201929900
Pálenka zo sorbitolu61.5.2019939
Škrábavost pálenky4727.4.201960488
Archivace slivovice427.4.2019758
Jak rychle vypeckovat švestky423.4.2019632
Kvas z mandarinek1616.4.20191576
destilační přístroj104915.4.20191427767
Lze využít drtič větví i na ovoce?2912.4.201948650
Zápach v trnkovici po lihu86.4.20191675
Délka prokvašení kdoulového kvasu74.4.20191833
Aroma slivovice364.4.201910577
Palenka z datli?92.4.20196061
Ochutnávka Radimov623.3.20191787
Stojanek na cedění kvasu 1721.3.20194527
Modry povlak na Broskvovici719.3.2019864
Parciální fermentace518.3.20191138
Ananasový kvas214.3.2019805
Kvas z mirabelek2011.3.201913288
Kvasenie a palenie manga710.3.20191209
Dřinka - použití229.3.201930094
Destilace - základní dotazy497.3.201915386
Test na metanol8025.2.201988778
3D pálení2323.2.20194327
Koupě automatické pálenice 11021.2.201938535
Jablkovy kvas meranie cukru6919.2.201916951
Posudzovanie ovocného kvasu617.2.20191762
Odpeckovač317.2.20191002
Ryngle vhodné k pálení1315.2.20192575
Kvas přes zimu1012.2.20192658
Stárnutí slivovice - zajímavý poznatek2411.2.201920347
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Elektrická udírna z Mountfield16.6.2019
Litinový hrnec15.6.2019
Proč mi nechytají víčka?15.6.2019
Litinový hrnec15.6.2019
Elektrická udírna z Mountfield14.6.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů