Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Destilát z kukuřice

Stránky: 1, 2, 3 | Zobrazit celou diskuzi   

Destilát z kukuřice


host - xxx.xxx.31.196 (?)
13.4.2010 18:43, počet návštěv: 74454
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Poradí mě někdo jak se vyrábí destilát z kukuřice.Dík.Dáša.

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Destilát z kukuřice


host - xxx.xxx.234.10 (?)
13.4.2010 19:05
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Bez enzimů nebo sladu to asi nepůjde... Podobně jako u brambor je třeba rozštěpit škrob na cukry.
Připojit reakci
      

Destilát z kukuřice


host - xxx.xxx.31.196 (?)
13.4.2010 19:18
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Prosím, má-li někdo přesný návod, ještě jsem s tímto nepracovala.

Připojit reakci
         

Destilát z kukuřice


host - xxx.xxx.39.70 (?)
18.4.2010 20:40
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Stačí si najít návod na výrobu Burbonu. Přeji hezké pořízení.

Připojit reakci
            

Destilát z kukuřice


host - xxx.xxx.220.205 (?)
19.4.2010 17:48
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Podrobný návod najdete v publikaci B.Malleova, H.Schmicklova: Domácí výroba lihovin, nakladatelství BETA 2004, str 48. Ovšem bez pivovarských kvasnic to nepůjde. slosar-petr@seznam.cz

Připojit reakci
               

Destilát z kukuřice


host - xxx.xxx.200.137 (?)
30.7.2010 18:59
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nejlepší bude použít stejný postup jako při infuzním vaření piva, návod je na každých stránkách věnovaných  "garážovému" pivovarnictví. Je to poměrně jednoduché, pivovarské kvasnice není problém sehnat buď v některém minipivovaru, nebo v nejhorším v sušené formě na e-shopech nabízejících suroviny a potřeby pro homebrewing

Připojit reakci
                  

Destilát z kukuřice


host - xxx.xxx.9.2 (?)
31.7.2010 22:56
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Návod na kvas z kukuřice- byla dobrá. Na 10 kg kukuřice/10 kg cukru + droždi za 3,-Kč do 100-120 l bečky. Kukuřice se nechá namočena asi dva dny a pak se rozloží na plachtu nebo do velkých lodní a občas za den se promíchá a navlhčí, aby dobře vyklíčila do klíčků asi 1,5 - 2 cm. Po vyklíčení se zaleje cukrem a drožděmi, můžeme přidat i citrón. V teplé místnosti vykvasí asi za 2-3 týdny. Cukrnatost kvasu 0 a pálime. Toto můžeme opakovat 2-3x. Nedoporučuji do kotle nalét kal, který je pod úrovni vykvašené kukuřice. Do kotle lejeme pouze čistý kvas (přes cedník) bez kukuřice a klíčků, před vlitím do kotle nemíchat. Kotel plnit pouze pod 3/4, lépe méně neboť kvas v kotli hodně pění a může se dostat do chladiče. Je dobré do kotle vlít trochu oleje, ať tak nepění.Po vypálení vlít do dubového soudku nebo přelít dubové hobliny a nechat uležet. Tímto způsobem se taktéž dělá režná, která není oproti kupné, tak parfémovana a jej jí možno smíchat po vypálení s kukuřici a pak vzhůru do bezvědomí.

Připojit reakci
                     

Destilát z kukuřice


vyslouzil (16631) - xxx.xxx.65.50 (?)
1.8.2010 11:58
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tímto postupem získáte destilát - převážně však z přidaného cukru. Kukuřice dodá jen příchuť, množství cukru v nasládlých klíčcích je zanedbatelné. Lepší kvalitu má pálenka z enzymaticky rozloženého kukuřičného škrobu. To ale není v domácích podmínkách tak jednoduché.

Připojit reakci
                        

Destilát z kukuřice


host - xxx.xxx.220.205 (?)
1.8.2010 15:57
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Naprosto s Vámi souhlasím, výše popsaný způsob není pro přípravu kukuřičné pálenky příliš vhodný především proto, že se kvasného procesu nezúčastní amyláza, což je enzym, který štěpí polysacharid škrob na sacharozu, která se v kyselém prostředí štěpí na monosacharidy. Vhodný postup najede v mém příspěvka na tomto portálu ze dne 19.4., ale jak už jsem tenkrát psal, bez pivovarských kvasnic to nepůjde. slosar-petr@seznam.cz

Připojit reakci
                           

Destilát z kukuřice


host - xxx.xxx.193.28 (?)
30.4.2014 21:54
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

bože ved enzými stoja pár korun, tak o čom to tu vyprávate, že to tak lahko nepôjde.

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3 | Zobrazit celou diskuzi   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Destilační přístroj - sestrojení5621.10.2018123193
Hruškovice2221.10.201820185
Kvas s hrusiek a jablk1521.10.20188878
Kvas ze švestek "na pokračování"1820.10.20182104
Cukerný kvas z poských rychlokvasinek220.10.20181031
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?3120.10.201814316
Čo s pálenkou nižšej kvality820.10.20183485
Destilace - základní dotazy2220.10.20182275
Koupě automatické pálenice 6819.10.201811416
Délka prokvašení kdoulového kvasu119.10.2018104
Jablkovy kvas meranie cukru1419.10.2018984
Kolik cukru má být v kvasu při pálení3918.10.201864779
Vady pálenky716.10.2018961
Jak legálně provozovat domácí pálenici?616.10.2018694
Hruškový kvas1716.10.20185465
Teplota a rýchlosť kvasenia1015.10.20181194
Biely povlak na slivkovom kvase 115.10.2018344
Kvašení jablečného moštu315.10.2018395
Deka se propadá, ale cukr ukazuje 7%714.10.20181108
Pálení z řepného cukru1513.10.20183854
Turbo kvasnice1313.10.20181167
Ražná - ražovica1213.10.201834564
Škrábavost pálenky3312.10.201845013
Pálenka z dýně5612.10.201845635
Uchovanie kvasu, resp skorší termín pálenia1011.10.2018958
Jablkovy kvas2611.10.20183530
Šípkovica ako ma to229.10.201832319
Nová pálenice - jaký kotel?528.10.201850901
Vápno do kvasu pred destiláciou - áno alebo nie?46.10.2018682
Stárnutí slivovice - zajímavý poznatek156.10.201811382
Ohřev kvasu olejem a teplota a bezpečnost - požár265.10.201820543
Průběh kvašení jablek 65.10.20181047
Kolko odobrat metylalkoholu553.10.201887264
Cukornatosť slivky83.10.2018841
Kde sehnat malou pálenici1891.10.2018340363
Kvas Oskeruše711.10.201869654
Methanol51.10.2018955
Paleni slivovice doma727.9.20181743
Poraďte jaké kvasinky2424.9.201811123
Kvas z jablek3623.9.20188318
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Domácí klobásy19.10.2018
Domácí klobásy18.10.2018
Domácí klobásy16.10.2018
Domácí klobásy15.10.2018
Dehtování14.10.2018
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2018
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů