Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Destilační přístroj - sestrojení

Stránky: 1, 2, 3, 4, 5...>   

Destilační přístroj - sestrojení


bojose (1) - xxx.xxx.59.152 (?)
29.10.2009 11:59, počet návštěv: 139737
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den chtěl bych poradit. Jaký má být sklon spojovacího potrubí z kotle do chladiče.Je to nějak určené. Děkuji za radu

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Destilační přístroj - sestrojení


host - xxx.xxx.200.63 (?)
4.11.2009 0:09
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jak jsem zjistil, sklon spojovacího potrubí je nutno dobře odzkoušet. Jednak je veden od kotle vzhůru ke chladiči ale to je věc známá a běžná. Mohu Vám doporučit, abyste sklon potrubí vyzkoušel na chuti po rektifikaci lutru. Jakmile se zachovají chuťe a vůně v nejlepší kvalitě, je to správný sklon. Nejlepší kvalita znamená, že Vám chutná a voní více jak u předešlého pokusu. Mělo by se to podařit tak na dvakrát až třikrát. Pozor, roli hraje i délka potrubí, měla by se zkoušet současně se sklonem.

Připojit reakci
      

Destilační přístroj - sestrojení


host - xxx.xxx.4.122 (?)
15.11.2009 13:00
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

tak toto jsem vůbec netušil že na chuť sliovice má vliv sklon a délka potrubí mezi chladičem a kotlem.Možete mě to nejak vysvětlit?Já si teda myslím že s tu trubku nemožete pořád ohýbat a rovnat jak se to hodí, protože by se ukroutila.Děkuji

Připojit reakci
         

Destilační přístroj - sestrojení


host - xxx.xxx.178.203 (?)
1.12.2009 18:01
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pripájam svoj postreh.Nad kotlom sa nachádza t.z.v.dóm, v ktorom sa tvoria výpary..Nad dómom môže isť trubka ešte hore výšku ktorej si určíte podľa možností v akých bude pristroj pracovať./Podľa výšky stropu /Ale nepísaným pravidlom je že sa udava tak že sa vypočíta 1a pol násobku výšky nádrže v ktorom je kvas.V najvyžšom mieste je treba umiestniť teplomer.potom trubla lkesá pod uhlom 20-25 stupňov dole k chladiču.Táto dľžka by mala byť 3 násobok až4 násobok výšky, a musí mať väščí priemer ako trubka chladiča./hada/.Keď. je had pol cólový tak trubka môže mať 1 cól.Had čim dlhší tým lepší.U 50 L kotla asi 8 metrov. Zožente si knihu Domácí výrova lihovin. Aurtor Bettina Malleova. Alebo stranka www.schnapsbrennen.at a bude vám všetko jasné

Připojit reakci
            

Destilační přístroj - sestrojení


host - xxx.xxx.145.170 (?)
16.12.2009 22:37
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den,

díky za dobré rady, ale s tou literaturou Domácí výroba lihovin je to problém scháním jí už půl roku ale bez úspěchu. Kdyby někdo měl typ kde ji objednat tak bych byl moc vděčný. Pavel

Připojit reakci
               

Destilační přístroj - sestrojení


host - xxx.xxx.45.160 (?)
17.12.2009 12:36
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den,

mrkněte sem rapidshare.com/files/57745016/etanol.rar

JP.

Připojit reakci
               

Destilační přístroj - sestrojení


host - xxx.xxx.222.45 (?)
21.9.2010 21:11
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Knihkupectví dobrovský v praze na pankráci v obchodnim centru arkády a stojí 249,-korun a je fakt výborná

Připojit reakci
            

Destilační přístroj - sestrojení


tatnda (1019) - xxx.xxx.147.34 (?)
29.12.2009 22:33
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

tak by mě zajímalo, jestli nad kotlem má trubka stoupat nebo klesat, směrem k odkalovači a chladiči

Připojit reakci
               

Destilační přístroj - sestrojení


host - xxx.xxx.78.64 (?)
15.1.2010 9:17
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pán popisuje různé úhly klesání, mi se s kotle osvědčilo stoupání, úhel nevím ale propojovací trubka má 1metr a na tu délku se zvedá směrem ke chladiči asi o 3 cm.Výše jsem popisoval propojení potravinářskou hadici.

Připojit reakci
         

Destilační přístroj - sestrojení


host - xxx.xxx.78.64 (?)
15.1.2010 9:11
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ohýbat??? propojte si helmu kotle s lihovou trubkou průhlednou potravinářskou hadičkou stačí 5cm délky, trubky tam zasuňte tak ať jsou 1cm od sebe, vznikne vám tak průzor kde můžete vidět co se tam děje a zároveň se vám hadička teplem nebude prohýbat, Opticky pak poznáte jaký sklon je ideální a v případě že trubku napojíte stejně i do chladiče můžete ji jakkoliv vypodložit.před začátkem varu lihu se v průzoru u lihové trubky hromadí a probublává metanol a jiné hnusy, které vaří dřív než etanol a jsou jedovatý, většina odtéká pomocí sklonu spatky do kotle.po dosžení správné teploty kvasu, nebo lutru v hadičce zmizí ona vodnatá složka a pouze se na stěnách tetelí kapičky etanolu.tento návod neznamená, že by se neměl oddělovat úkap, naopak postupovat stejně jako u neprůhledných aparatur, kde nevidíte co se děje a jste odkázáni pouze na budík a senzorické oddělení ukapu od jadra.

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4, 5...>   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Zakalená část pálenky1311.11.20191436
Kvas smrdí podobně jako ředidlo2111.11.201932057
Pálenka z kdoulí208.11.201922916
Jablkovy kvas meranie cukru716.11.201922159
Trnkovica (trnka obecna)395.11.201928884
Pečetní vosk114.11.20191741
Palenka z datli?103.11.20197062
Refraktometr na měření kvasu243.11.201913448
Destilat z duly (kdoule)32.11.201911574
Vaření hroznového vina21.11.2019276
Mereni obsahu alkoholu v likeru431.10.2019453
Pálenka z dýně6030.10.201958496
Tis cerveny129.10.2019205
Cukr, cukr a jenom cukr1528.10.201919234
Míchat lutr při 2D?528.10.20191307
Ideální cukernatost při zakládání kvasu326.10.201921495
Zakalená slivovice17222.10.2019236272
Dřevo do destilátu4517.10.201931820
Koupě Palírny 1614.10.20193901
Poraďte jaké kvasinky289.10.201918862
Hrušky, páliť alebo počkať?55.10.20191195
Test na metanol832.10.201996253
Kvas trnky630.9.20191061
Šípkovica ako ma to2326.9.201940858
Vzdálenost trubky od kotla626.9.20191141
Marhulovy kvas je moc husty1523.9.20191995
Posudzovanie ovocného kvasu920.9.20193589
Co se děje se slivovicí při uskladnění zraje?1615.9.201923205
Novy kvas nekvasi712.9.20191596
Výtěžnost a cena1012.9.20191978
Redeni palenky po destilaci, nebo pred konzumaci?710.9.20191498
Destilační přístroj - sestrojení606.9.2019139738
Smíchání dvou kvasů?155.9.201910822
Destilační přístroj193.9.20194042
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?5930.8.201936936
Da se to este?927.8.20191509
borovička827.8.201922022
Kvas broskve226.8.20191179
Marhulovy kvas s kostkami1426.8.20192172
Olej v destilatu222.8.2019769
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Udírna9.11.2019
Udírna9.11.2019
Lovecký a Turistický salám9.11.2019
Udírna8.11.2019
Jak obalit uzené maso?7.11.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů