Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Destilační přístroj - sestrojení

Stránky: 1, 2, 3, 4, 5...> | Zobrazit celou diskuzi   

Destilační přístroj - sestrojení


bojose (1) - xxx.xxx.59.152 (?)
29.10.2009 11:59, počet návštěv: 123194
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den chtěl bych poradit. Jaký má být sklon spojovacího potrubí z kotle do chladiče.Je to nějak určené. Děkuji za radu

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Destilační přístroj - sestrojení


host - xxx.xxx.200.63 (?)
4.11.2009 0:09
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jak jsem zjistil, sklon spojovacího potrubí je nutno dobře odzkoušet. Jednak je veden od kotle vzhůru ke chladiči ale to je věc známá a běžná. Mohu Vám doporučit, abyste sklon potrubí vyzkoušel na chuti po rektifikaci lutru. Jakmile se zachovají chuťe a vůně v nejlepší kvalitě, je to správný sklon. Nejlepší kvalita znamená, že Vám chutná a voní více jak u předešlého pokusu. Mělo by se to podařit tak na dvakrát až třikrát. Pozor, roli hraje i délka potrubí, měla by se zkoušet současně se sklonem.

Připojit reakci
      

Destilační přístroj - sestrojení


host - xxx.xxx.4.122 (?)
15.11.2009 13:00
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

tak toto jsem vůbec netušil že na chuť sliovice má vliv sklon a délka potrubí mezi chladičem a kotlem.Možete mě to nejak vysvětlit?Já si teda myslím že s tu trubku nemožete pořád ohýbat a rovnat jak se to hodí, protože by se ukroutila.Děkuji

Připojit reakci
         

Destilační přístroj - sestrojení


host - xxx.xxx.178.203 (?)
1.12.2009 18:01
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pripájam svoj postreh.Nad kotlom sa nachádza t.z.v.dóm, v ktorom sa tvoria výpary..Nad dómom môže isť trubka ešte hore výšku ktorej si určíte podľa možností v akých bude pristroj pracovať./Podľa výšky stropu /Ale nepísaným pravidlom je že sa udava tak že sa vypočíta 1a pol násobku výšky nádrže v ktorom je kvas.V najvyžšom mieste je treba umiestniť teplomer.potom trubla lkesá pod uhlom 20-25 stupňov dole k chladiču.Táto dľžka by mala byť 3 násobok až4 násobok výšky, a musí mať väščí priemer ako trubka chladiča./hada/.Keď. je had pol cólový tak trubka môže mať 1 cól.Had čim dlhší tým lepší.U 50 L kotla asi 8 metrov. Zožente si knihu Domácí výrova lihovin. Aurtor Bettina Malleova. Alebo stranka www.schnapsbrennen.at a bude vám všetko jasné

Připojit reakci
            

Destilační přístroj - sestrojení


host - xxx.xxx.145.170 (?)
16.12.2009 22:37
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den,

díky za dobré rady, ale s tou literaturou Domácí výroba lihovin je to problém scháním jí už půl roku ale bez úspěchu. Kdyby někdo měl typ kde ji objednat tak bych byl moc vděčný. Pavel

Připojit reakci
               

Destilační přístroj - sestrojení


host - xxx.xxx.45.160 (?)
17.12.2009 12:36
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den,

mrkněte sem rapidshare.com/files/57745016/etanol.rar

JP.

Připojit reakci
               

Destilační přístroj - sestrojení


host - xxx.xxx.222.45 (?)
21.9.2010 21:11
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Knihkupectví dobrovský v praze na pankráci v obchodnim centru arkády a stojí 249,-korun a je fakt výborná

Připojit reakci
            

Destilační přístroj - sestrojení


tatnda (1059) - xxx.xxx.147.34 (?)
29.12.2009 22:33
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

tak by mě zajímalo, jestli nad kotlem má trubka stoupat nebo klesat, směrem k odkalovači a chladiči

Připojit reakci
               

Destilační přístroj - sestrojení


host - xxx.xxx.78.64 (?)
15.1.2010 9:17
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pán popisuje různé úhly klesání, mi se s kotle osvědčilo stoupání, úhel nevím ale propojovací trubka má 1metr a na tu délku se zvedá směrem ke chladiči asi o 3 cm.Výše jsem popisoval propojení potravinářskou hadici.

Připojit reakci
         

Destilační přístroj - sestrojení


host - xxx.xxx.78.64 (?)
15.1.2010 9:11
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ohýbat??? propojte si helmu kotle s lihovou trubkou průhlednou potravinářskou hadičkou stačí 5cm délky, trubky tam zasuňte tak ať jsou 1cm od sebe, vznikne vám tak průzor kde můžete vidět co se tam děje a zároveň se vám hadička teplem nebude prohýbat, Opticky pak poznáte jaký sklon je ideální a v případě že trubku napojíte stejně i do chladiče můžete ji jakkoliv vypodložit.před začátkem varu lihu se v průzoru u lihové trubky hromadí a probublává metanol a jiné hnusy, které vaří dřív než etanol a jsou jedovatý, většina odtéká pomocí sklonu spatky do kotle.po dosžení správné teploty kvasu, nebo lutru v hadičce zmizí ona vodnatá složka a pouze se na stěnách tetelí kapičky etanolu.tento návod neznamená, že by se neměl oddělovat úkap, naopak postupovat stejně jako u neprůhledných aparatur, kde nevidíte co se děje a jste odkázáni pouze na budík a senzorické oddělení ukapu od jadra.

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4, 5...> | Zobrazit celou diskuzi   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Destilační přístroj - sestrojení5621.10.2018123196
Hruškovice2221.10.201820185
Kvas s hrusiek a jablk1521.10.20188878
Kvas ze švestek "na pokračování"1820.10.20182104
Cukerný kvas z poských rychlokvasinek220.10.20181031
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?3120.10.201814316
Čo s pálenkou nižšej kvality820.10.20183485
Destilace - základní dotazy2220.10.20182275
Koupě automatické pálenice 6819.10.201811416
Délka prokvašení kdoulového kvasu119.10.2018104
Jablkovy kvas meranie cukru1419.10.2018984
Kolik cukru má být v kvasu při pálení3918.10.201864779
Vady pálenky716.10.2018961
Jak legálně provozovat domácí pálenici?616.10.2018694
Hruškový kvas1716.10.20185465
Teplota a rýchlosť kvasenia1015.10.20181194
Biely povlak na slivkovom kvase 115.10.2018344
Kvašení jablečného moštu315.10.2018395
Deka se propadá, ale cukr ukazuje 7%714.10.20181108
Pálení z řepného cukru1513.10.20183854
Turbo kvasnice1313.10.20181167
Ražná - ražovica1213.10.201834564
Škrábavost pálenky3312.10.201845013
Pálenka z dýně5612.10.201845635
Uchovanie kvasu, resp skorší termín pálenia1011.10.2018958
Jablkovy kvas2611.10.20183530
Šípkovica ako ma to229.10.201832319
Nová pálenice - jaký kotel?528.10.201850901
Vápno do kvasu pred destiláciou - áno alebo nie?46.10.2018682
Stárnutí slivovice - zajímavý poznatek156.10.201811382
Ohřev kvasu olejem a teplota a bezpečnost - požár265.10.201820543
Průběh kvašení jablek 65.10.20181047
Kolko odobrat metylalkoholu553.10.201887264
Cukornatosť slivky83.10.2018841
Kde sehnat malou pálenici1891.10.2018340363
Kvas Oskeruše711.10.201869654
Methanol51.10.2018955
Paleni slivovice doma727.9.20181743
Poraďte jaké kvasinky2424.9.201811123
Kvas z jablek3623.9.20188318
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Domácí klobásy19.10.2018
Domácí klobásy18.10.2018
Domácí klobásy16.10.2018
Domácí klobásy15.10.2018
Dehtování14.10.2018
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2018
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů