Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chaty, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Destilační přístroj - sestrojení

Nejnovější příspěvky v tomto vláknu:
moc pěkné, určitě i praktické, pošlete detai..., host, 2.8.2016
Dobrý den, řeším stejný problém, pouze je to..., host, 16.10.2015
Potravinářský silikon vydrží do 180°C dle at..., Standa_hk, 16.10.2015
Motorový silikon vydrží 300 st.C, nehne s ní..., host, 16.10.2015
Dobrý den, sestrojil jsem si malý destiláček..., host, 14.10.2015
Stránky: 1, 2, 3 | Zobrazit celou diskuzi   

Destilační přístroj - sestrojení


bojose (1) - xxx.xxx.59.152 (?)
29.10.2009 11:59, počet návštěv: 111296
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den chtěl bych poradit. Jaký má být sklon spojovacího potrubí z kotle do chladiče.Je to nějak určené. Děkuji za radu

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Destilační přístroj - sestrojení


host - xxx.xxx.200.63 (?)
4.11.2009 0:09
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jak jsem zjistil, sklon spojovacího potrubí je nutno dobře odzkoušet. Jednak je veden od kotle vzhůru ke chladiči ale to je věc známá a běžná. Mohu Vám doporučit, abyste sklon potrubí vyzkoušel na chuti po rektifikaci lutru. Jakmile se zachovají chuťe a vůně v nejlepší kvalitě, je to správný sklon. Nejlepší kvalita znamená, že Vám chutná a voní více jak u předešlého pokusu. Mělo by se to podařit tak na dvakrát až třikrát. Pozor, roli hraje i délka potrubí, měla by se zkoušet současně se sklonem.

Připojit reakci
      

Destilační přístroj - sestrojení


host - xxx.xxx.4.122 (?)
15.11.2009 13:00
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

tak toto jsem vůbec netušil že na chuť sliovice má vliv sklon a délka potrubí mezi chladičem a kotlem.Možete mě to nejak vysvětlit?Já si teda myslím že s tu trubku nemožete pořád ohýbat a rovnat jak se to hodí, protože by se ukroutila.Děkuji

Připojit reakci
         

Destilační přístroj - sestrojení


host - xxx.xxx.178.203 (?)
1.12.2009 18:01
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pripájam svoj postreh.Nad kotlom sa nachádza t.z.v.dóm, v ktorom sa tvoria výpary..Nad dómom môže isť trubka ešte hore výšku ktorej si určíte podľa možností v akých bude pristroj pracovať./Podľa výšky stropu /Ale nepísaným pravidlom je že sa udava tak že sa vypočíta 1a pol násobku výšky nádrže v ktorom je kvas.V najvyžšom mieste je treba umiestniť teplomer.potom trubla lkesá pod uhlom 20-25 stupňov dole k chladiču.Táto dľžka by mala byť 3 násobok až4 násobok výšky, a musí mať väščí priemer ako trubka chladiča./hada/.Keď. je had pol cólový tak trubka môže mať 1 cól.Had čim dlhší tým lepší.U 50 L kotla asi 8 metrov. Zožente si knihu Domácí výrova lihovin. Aurtor Bettina Malleova. Alebo stranka www.schnapsbrennen.at a bude vám všetko jasné

Připojit reakci
            

Destilační přístroj - sestrojení


host - xxx.xxx.145.170 (?)
16.12.2009 22:37
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den,

díky za dobré rady, ale s tou literaturou Domácí výroba lihovin je to problém scháním jí už půl roku ale bez úspěchu. Kdyby někdo měl typ kde ji objednat tak bych byl moc vděčný. Pavel

Připojit reakci
               

Destilační přístroj - sestrojení


host - xxx.xxx.45.160 (?)
17.12.2009 12:36
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den,

mrkněte sem rapidshare.com/files/57745016/etanol.rar

JP.

Připojit reakci
               

Destilační přístroj - sestrojení


host - xxx.xxx.222.45 (?)
21.9.2010 21:11
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Knihkupectví dobrovský v praze na pankráci v obchodnim centru arkády a stojí 249,-korun a je fakt výborná

Připojit reakci
            

Destilační přístroj - sestrojení


ponda (1056) - xxx.xxx.147.34 (?)
29.12.2009 22:33
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

tak by mě zajímalo, jestli nad kotlem má trubka stoupat nebo klesat, směrem k odkalovači a chladiči

Připojit reakci
               

Destilační přístroj - sestrojení


host - xxx.xxx.78.64 (?)
15.1.2010 9:17
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pán popisuje různé úhly klesání, mi se s kotle osvědčilo stoupání, úhel nevím ale propojovací trubka má 1metr a na tu délku se zvedá směrem ke chladiči asi o 3 cm.Výše jsem popisoval propojení potravinářskou hadici.

Připojit reakci
         

Destilační přístroj - sestrojení


host - xxx.xxx.78.64 (?)
15.1.2010 9:11
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ohýbat??? propojte si helmu kotle s lihovou trubkou průhlednou potravinářskou hadičkou stačí 5cm délky, trubky tam zasuňte tak ať jsou 1cm od sebe, vznikne vám tak průzor kde můžete vidět co se tam děje a zároveň se vám hadička teplem nebude prohýbat, Opticky pak poznáte jaký sklon je ideální a v případě že trubku napojíte stejně i do chladiče můžete ji jakkoliv vypodložit.před začátkem varu lihu se v průzoru u lihové trubky hromadí a probublává metanol a jiné hnusy, které vaří dřív než etanol a jsou jedovatý, většina odtéká pomocí sklonu spatky do kotle.po dosžení správné teploty kvasu, nebo lutru v hadičce zmizí ona vodnatá složka a pouze se na stěnách tetelí kapičky etanolu.tento návod neznamená, že by se neměl oddělovat úkap, naopak postupovat stejně jako u neprůhledných aparatur, kde nevidíte co se děje a jste odkázáni pouze na budík a senzorické oddělení ukapu od jadra.

Připojit reakci
            

Destilační přístroj - sestrojení


host - xxx.xxx.64.137 (?)
20.4.2012 13:08
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jakou spirálu použít do duplicitního kotle kdy medium bude olej? zajímá mne konkrétní výrobek myslím že spirály určené pro ohřev vody nejsou vhodné vzhledem k tomu že olej se bude hřát na vyšší telpoty než voda a myslím že spirály pro ohřev vody by odcházely. poradí někdo jaké spirály používá???Děkuji

Připojit reakci
      

Destilační přístroj - sestrojení


host - xxx.xxx.173.204 (?)
29.12.2009 20:12
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrej, podědil jsem malej sádek ovoce a tak bych chtěl poradit, kde se dá pořídit takový přístrojek pořídit, či nějaký návodek na sestrojení.Samo, že jen pro vlastní potřebu, zákony jsou neúprosné.Děkuji za případné rady.Zdar dobré kořalce.

Připojit reakci
         

Destilační přístroj - sestrojení


host - xxx.xxx.39.70 (?)
1.1.2010 12:21
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pročtěte si vlákno "Destilační přístroj" na tomto vebu, jsou tam alespoň základní informace. Jinak je i dostatek literatury např. : Domácí výroba lihovin - H.Schmicklová, B.Malleová,  Vyrábíme ušlechtilé destiláty - J.Pischl... dále jsou i jiné veby zabývající se tímto problémem (deslik.blogspot.com)...

Zdravím    Tonda.

Připojit reakci
            

Destilační přístroj - sestrojení


host - xxx.xxx.220.205 (?)
4.10.2010 17:35
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zmíněná publikace je skvělá a jedna z nejlepších na našem trhu (viz mé web stránky petrslosar.cz).  Ale bohužel jen ta část, která se netýká aparatury na zpracování máče, tam je na úrovni 18. století. Dobrá, ukecali jste mě, tak 19., ale už nepřidám ani rok. Diskutují se zde (bohužel i zmíněné autorky) různé aspekty konstrukce zařízení s cílem co je vlastně nej, aby se oddělily nežádoucí komponenty. Přiznám se, že v tuto chvíli dám nahlédnut do závěrů, které jsem jako chemik zkoumal déle než-li 30 let.  Zapomeńte na diskusi o úhlech trubice odvádějící páry z vařáku a další tzv. " prvky" mezi výstupem z vařáku a chladičem (např dómy atd). To je to 19. století!! Smysl má pouze to, co se v celém procesu destilace nemění, tedy ty části aparatury,  které nemění teplotu během destilace a na těch pracujte!! Pokud Vás však tlačí čas a máte oprávněnou obavu o svůj máč, chápu. Všechny své znalosti jsem zrealizoval v palírně Malá Ledská u Častolovic. Z lutru Vám připraví 90% přítomného lihu a budete-li chtít tak naředí na Vámi požadovanou koncentraci. slosar-petr@seznam.cz

Připojit reakci
         

Destilační přístroj - sestrojení


host - xxx.xxx.165.185 (?)
7.11.2014 9:34
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tak jsem dostavěl novou aparaturu, vařák jsem udělal z nerezové várnice 20l, deflagmátor z měděných trubek 15mm. Topím elektrickým vařičem který spínám termostatem na přechodu deflagmátor- chladič. Proti připalování mám ve vařáku síto. První pálení jedu do teploty 95°C, nechám několikrát naběhnout a vypnout, síla lutru víc jak 50%. Druhé pálení jedu do cca 83°C a síla kolem 85%. Náklady na stavbu cca 6 000,- materiál.

Obrázky:
aparatura
aparatura
Připojit reakci
            

Destilační přístroj - sestrojení


host - xxx.xxx.93.77 (?)
7.11.2014 20:04
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

No, dle mne je to spíše "vrabčí hnízdo", ale když vám vyhovuje... každý si své přístroje staví k obrazu svému a na co má.

Připojit reakci
               

Destilační přístroj - sestrojení


host - xxx.xxx.165.185 (?)
8.11.2014 13:07
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Vrabčí hnízdo, hi hi, pochlubte se vy, jak jste vyřešil deflegmátor.

Připojit reakci
                  

Destilační přístroj - sestrojení


host - xxx.xxx.93.77 (?)
9.11.2014 11:09
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nemám potřebu se chlubit, stačí mi, že přístroj funguje tak jak má a hlavně je nenápadný při rozložení. Hlavně o něm nesmí vědět sousedi... to víte, dnes se neudává, jen se to "vlastenecky oznámí". Tak bych nerad o něj přišel,... navíc nemám potřebu míti "jednání se státní či obecní mocí".

Připojit reakci
            

Destilační přístroj - sestrojení


host - xxx.xxx.32.50 (?)
2.8.2016 17:16
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

moc pěkné, určitě i praktické, pošlete detailnín foto napojení Děkuji Zdeňka

Připojit reakci
      

Destilační přístroj - sestrojení


host - xxx.xxx.199.233 (?)
3.1.2015 12:55
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý deň. Som začiatočník a tiež riešim problém so sklonom potrubia od kotla. Vravíte, že mám sklon nastaviť podľa chuti a vône lutru, ktorý mi nazívame vodka ak správne chápem :) Môžem sa spýtať, v ktorej chvíli ho mám chutnať? Na začiatku je vždy čistý, silný (50-60% podľa kvasu..) a voňavý. No ako klesajú percentá, klesá aj kvalita... Od sily nejakych 25% lutr smrdí a hrá do modra. Je to normálne? Do akej sily má voňať? Kotol mám 50 litrovy, nerezovy. Potrubie medené, dĺžka okolo 2m. Pri zostrojovaní stroja som sa riadil informaciami od známeho. Radil mi dodržať nepísané pravidlo a to osadit vhladič vo výške 1m od výšky kvasu v kotli. Nad kotlom ide potrubie 20cm rovno nahor, potom sa lame pod 45 stupnovým uhlom smerom nahor a ide tak asi 80cm. Potom sa znova láme do vodorovnej polohy k odkalovču asi 60cm. Z odkalovaca ide kolmo k zemy do chladica priblizne 40 cm. Chladič je sklenený. Je takéto zostavenie aspoň zhruba správne? Dakujem za rady a prípadnú kritiku :)

Připojit reakci
   

Destilační přístroj - sestrojení


host - xxx.xxx.99.44 (?)
20.6.2012 20:54
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Poradí někdo jaké lepidlo použít na vlepení plochého silikonového těsnění do destilačního kotle?Děkuji

Připojit reakci
      

Destilační přístroj - sestrojení


host - xxx.xxx.45.252 (?)
30.6.2012 9:10
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Potravinářský silikon v kartuši...

Připojit reakci
      

Destilační přístroj - sestrojení


host - xxx.xxx.1.30 (?)
1.7.2012 16:40
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

LOCTITE - Super Attak s aktivátorem. Cena cca 130.-Kč

Připojit reakci
   

Destilační přístroj - sestrojení


host - xxx.xxx.70.221 (?)
23.6.2012 10:35
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den nevím kam zařadit toto tak to plácnu sem, Nevíte někdo, kde se dá sehnat (u nás se tomu říká bublák) skleněná věcička která zabraňuje přístupu vzduchu ke kvasu. Díky za radu.

Připojit reakci
      

Destilační přístroj - sestrojení


pege (49) - xxx.xxx.38.2 (?)
23.6.2012 17:24
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

V normální drogérii nebo vinařské potřeby, jmenuje se to kvasná zátka.

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3 | Zobrazit celou diskuzi   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Archivace slivovice - co a jak?210.12.2017141
Test na metanol5110.12.201761431
Založení kvasu z bobulí stolní vinné révy 64.12.2017529
Jablečný kvas má zbytkvou cukernatost 6% Brix, co s ním?134.12.201718086
Palenka z exotickeho ovoce42.12.201713768
Manipulácia s kvasom424.11.2017482
Kompotovice714.11.20175856
Hruškový kvas, konec kvašení2814.11.20172926
destilační přístroj102910.11.20171286253
Malinovice, Banánovice, Melounovice139.11.201717397
Kvasenie stavy z cukrovej trstiny126.11.20171005
Dozrávám hrušky na trávníku - vzniká ještě cukr?426.11.201714904
Merunkovice - Marhulovica143.11.20172658
Repák + řepná pálenka253.11.201749994
Křísotvorná kvasinka v kvasu302.11.201722047
Pálení Matolin530.10.2017701
PET flase - Slivovica (alkohol obecne)2429.10.201728110
Švestkovy kompot616.10.2017801
Archivace slivovice5712.10.201729812
Jak vyrobit kvas na žitnou?413.10.2017104915
Samosběr švestek?11.10.2017439
Kde sehnat malou pálenici18430.9.2017302708
Kvas Oskoruse6228.9.201757895
Pálenka z dýně5528.9.201737796
Ako dosiahnúť kvalitu?1025.9.20171250
Kolko odobrat metylalkoholu5318.9.201775946
Voda do kvasu?1918.9.20172090
Kolik cukru má být v kvasu při pálení3418.9.201743886
Ražná - ražovica1018.9.201726924
Destilace vína - vínovice5216.9.201777122
Kvas z jahod411.9.2017623
Na koľko bx prisladit kvas?76.9.20171426
Zakalená slivovice1685.9.2017186293
Refraktometer - poradte vhodny2223.8.20177018
Odkôstkovač ovocia2917.8.201742509
Destilační přístroj - sestrojení5315.8.2017111297
Destilát z kukuřice2611.8.201764258
Kompotová jamovice2031.7.20171960
Domácí ořechovice9330.7.2017155635
Pridanie kvasiniek pod kolac?328.7.2017654
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
A až Z o uzení5.12.2017
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny3.12.2017
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny3.12.2017
Dmácí uzený sýr1.12.2017
Jak naložit maso na uzení28.11.2017
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama | Podněty a připomínky
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2017
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů