Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
 Zahradní grily Weber - plynové, elektrické a lávové grily 
přesný výraz

Pálení > Destilační přístroj - sestrojení

Stránky: 1, 2, 3, 4, 5...>   

Destilační přístroj - sestrojení


bojose (1) - xxx.xxx.59.152 (?)
29.10.2009 11:59
Tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den chtěl bych poradit. Jaký má být sklon spojovacího potrubí z kotle do chladiče.Je to nějak určené. Děkuji za radu

Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   

Destilační přístroj - sestrojení


host - xxx.xxx.200.63 (?), 4.11.2009 0:09
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jak jsem zjistil, sklon spojovacího potrubí je nutno dobře odzkoušet. Jednak je veden od kotle vzhůru ke chladiči ale to je věc známá a běžná. Mohu Vám doporučit, abyste sklon potrubí vyzkoušel na chuti po rektifikaci lutru. Jakmile se zachovají chuťe a vůně v nejlepší kvalitě, je to správný sklon. Nejlepší kvalita znamená, že Vám chutná a voní více jak u předešlého pokusu. Mělo by se to podařit tak na dvakrát až třikrát. Pozor, roli hraje i délka potrubí, měla by se zkoušet současně se sklonem.

Připojit reakci
      

Destilační přístroj - sestrojení


host - xxx.xxx.4.122 (?), 15.11.2009 13:00
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

tak toto jsem vůbec netušil že na chuť sliovice má vliv sklon a délka potrubí mezi chladičem a kotlem.Možete mě to nejak vysvětlit?Já si teda myslím že s tu trubku nemožete pořád ohýbat a rovnat jak se to hodí, protože by se ukroutila.Děkuji

Připojit reakci
         

Destilační přístroj - sestrojení


host - xxx.xxx.178.203 (?), 1.12.2009 18:01
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pripájam svoj postreh.Nad kotlom sa nachádza t.z.v.dóm, v ktorom sa tvoria výpary..Nad dómom môže isť trubka ešte hore výšku ktorej si určíte podľa možností v akých bude pristroj pracovať. /Podľa výšky stropu/ Ale nepísaným pravidlom je že sa udava tak že sa vypočíta 1a pol násobku výšky nádrže v ktorom je kvas.V najvyžšom mieste je treba umiestniť teplomer.potom trubla lkesá pod uhlom 20-25 stupňov dole k chladiču.Táto dľžka by mala byť 3 násobok až4 násobok výšky, a musí mať väščí priemer ako trubka chladiča./hada/. Keď je had pol cólový tak trubka môže mať 1 cól. Had čim dlhší tým lepší. U 50 L kotla asi 8 metrov. Zožente si knihu Domácí výrova lihovin. Aurtor Bettina Malleova. Alebo www stranka schnapsbrennen.at a bude vám všetko jasné.

Připojit reakci
            

Destilační přístroj - sestrojení


host - xxx.xxx.145.170 (?), 16.12.2009 22:37
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den,

díky za dobré rady, ale s tou literaturou Domácí výroba lihovin je to problém scháním jí už půl roku ale bez úspěchu. Kdyby někdo měl typ kde ji objednat tak bych byl moc vděčný. Pavel

Připojit reakci
               

Destilační přístroj - sestrojení


host - xxx.xxx.222.45 (?), 21.9.2010 21:11
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Knihkupectví dobrovský v praze na pankráci v obchodnim centru arkády a stojí 249,-korun a je fakt výborná

Připojit reakci
            

Destilační přístroj - sestrojení


tatnda (1019) - xxx.xxx.147.34 (?), 29.12.2009 22:33
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

tak by mě zajímalo, jestli nad kotlem má trubka stoupat nebo klesat, směrem k odkalovači a chladiči

Připojit reakci
               

Destilační přístroj - sestrojení


host - xxx.xxx.78.64 (?), 15.1.2010 9:17
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pán popisuje různé úhly klesání, mi se s kotle osvědčilo stoupání, úhel nevím ale propojovací trubka má 1metr a na tu délku se zvedá směrem ke chladiči asi o 3 cm.Výše jsem popisoval propojení potravinářskou hadici.

Připojit reakci
         

Destilační přístroj - sestrojení


host - xxx.xxx.78.64 (?), 15.1.2010 9:11
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ohýbat??? propojte si helmu kotle s lihovou trubkou průhlednou potravinářskou hadičkou stačí 5cm délky, trubky tam zasuňte tak ať jsou 1cm od sebe, vznikne vám tak průzor kde můžete vidět co se tam děje a zároveň se vám hadička teplem nebude prohýbat, Opticky pak poznáte jaký sklon je ideální a v případě že trubku napojíte stejně i do chladiče můžete ji jakkoliv vypodložit.před začátkem varu lihu se v průzoru u lihové trubky hromadí a probublává metanol a jiné hnusy, které vaří dřív než etanol a jsou jedovatý, většina odtéká pomocí sklonu spatky do kotle.po dosžení správné teploty kvasu, nebo lutru v hadičce zmizí ona vodnatá složka a pouze se na stěnách tetelí kapičky etanolu.tento návod neznamená, že by se neměl oddělovat úkap, naopak postupovat stejně jako u neprůhledných aparatur, kde nevidíte co se děje a jste odkázáni pouze na budík a senzorické oddělení ukapu od jadra.

Připojit reakci
            

Destilační přístroj - sestrojení


host - xxx.xxx.64.137 (?), 20.4.2012 13:08
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jakou spirálu použít do duplicitního kotle kdy medium bude olej? zajímá mne konkrétní výrobek myslím že spirály určené pro ohřev vody nejsou vhodné vzhledem k tomu že olej se bude hřát na vyšší telpoty než voda a myslím že spirály pro ohřev vody by odcházely. poradí někdo jaké spirály používá???Děkuji

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4, 5...>   
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Průměr komínu k udírně27.9.2020
Nakládání a vakuování masa na uzení26.9.2020
Průměr komínu k udírně22.9.2020
Generátor kouře25.8.2020
Generátor kouře25.8.2020
Proč?6.8.2020
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2020