Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Destilační přístroj

Stránky: 1, 2   

Destilační přístroj


sawe (85) - xxx.xxx.135.210 (?)
31.7.2019 9:17, počet návštěv: 4041
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím, chci si koupit destilační přístroj, nemá někdo zkušenost s tímto: PH Konyha destilační souprava 92 l Copper Inox ECO?

co to znamená dvojité sendvičové dno?

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Destilační přístroj


ewas (29) - xxx.xxx.135.210 (?)
31.7.2019 14:17
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Destilační nádoba je v podstatě hrnec vylisovaný z jednoho kusu nerezové oceli, u ECO je druhé dno přilepeno k tomu to hrnci, výplň tvoří hliníkový plát, tz. hrnec - hliníkový plech - dno (další plech). Premium nádoba je taktéž hrnec z hrubší nerezové oceli ve srovnání s ECO, druhé dno tvoří cca 12 mm nerezová plotna, která je k hnci přivařena. Tomuto se říká sendvičové dno... prostě je tvořeno více díly.

Připojit reakci
      

Destilační přístroj


sawe (85) - xxx.xxx.135.210 (?)
31.7.2019 15:54
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

nejsu si jistý jestli se to na tom nebude připalovat, máte ho někdo?

Připojit reakci
         

Destilační přístroj


host - xxx.xxx.238.190 (?)
20.8.2019 19:02
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zhlédl jsem mnoho videí na youtube Polských kolon.

Jedna věc mi nejde do hlavy snad mi to, zde někdo objasní.

Píše se že metanol se uvolnuje někde kolem 77/78 stupnů.

Na mnoha videích vidím, že třeba na kotlu mají 85 stupnů ale na horních teploměrech drží 76-79 stupnů. A zde mám dilema. Zda je rozhodující teplota kotle, nebo jak to vlastně je. Může mi to zde někdo vysvětlit prosím?Stále mi to vrtá v hlavě.

Připojit reakci
            

Destilační přístroj


host - xxx.xxx.5.25 (?)
22.8.2019 20:56
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Predpokladám, že chcete skvapalniť úrodu ovocia a pripiť si na zdravie viac ako len raz.

Preto najskôr základné informácie, Metanol (v tomto prípade nežiadúci produkt destilácie) - má bod varu 64/66 stupňov, Etanol (lieh, špiritus) - má bod varu 77/79 stupňov.

Na zachytávanie frakcie, ktorú chcete získať, je dôležitá teplota na hornom teplomere. Tá ukazuje teplotu produktu, ktorý destiluje. Ak je na hornom teplomere 76-79 stupňov, práve destiluje etanol, teda produkt, ktorý očakávate.

Teplota v kotli musí byť vyššia ako tá, ktorú vidíte na hornom teplomere, pretože je potrebné dostať destilovanú zmes do varu.

Připojit reakci
               

Destilační přístroj


host - xxx.xxx.238.190 (?)
23.8.2019 18:17
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Díky za reakci

Možná jsem to špatně vyjádřil. Zdálo se mi těch 76 - 79 stupnů v horní části kolony málo.

Myslel jsem, že by měli držet teplotu kotle mezi od xx max do 97 stupnů a teplotu v horní části kolony mezi 82 až 88 max 90. 

Připojit reakci
                  

Destilační přístroj


host - xxx.xxx.238.190 (?)
23.8.2019 18:25
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ještě bych doplnil 

Pročetl jsem mnoho příspěvků a vždy jsem se dočetl aroma ovocných kvasů se uvolnuje při vyšších teplotách (např. 86 stupnů),proto mě nešlo dohlavy tak nízké teploty.

Možná že je pro aroma rozhodující teplota kotle a teplota v horní části kolony na to nemá vliv a to je právě to co nevím co mi není jasné. Vysledoval jsem čím nižší teplotu drží v horní části tím vyšší mají lihovost, ale jak to má vliv na aroma to mi je záhadou. Pokud se najde někdo kdo mi to zde objasní budu rád předem díky.

Připojit reakci
                     

Destilační přístroj


host - xxx.xxx.214.129 (?)
27.8.2019 12:44
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

V pálenici mají kolonu. Čidlo teploty je umístěné v nejvyšším bodě celé strojovny. Napřed se to chvilku drží asi na 75stC na odchycení metanolu, pak asi 82stC na líh a nakonec se zvedne teplota na chvilku na 86stC asi na to aroma.

Připojit reakci
                        

Destilační přístroj


host - xxx.xxx.116.6 (?)
28.8.2019 10:47
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Diky za reakci. Ja si take myslel, ze je potreba drzet trochu vyssi teplotu v horni casti kolony, nez udavaji v navodech napriklad 78,3 az 82 stupnu v horni casti a na kotli do 97 stupnu. Polaci jsou povestni svymi cukernymu maci. Zde se jedna vytahnout z toho co nejvice lihu tam neni tahat jake aroma. Proto ty teploty.U ovocnych kvasu nejde jen o lihovost, ale hlavne dostat z toho kvasu to aroma, aby clovek vedel co vlastne pije.
Připojit reakci
            

Destilační přístroj


Mesány (30) - xxx.xxx.249.61 (?)
28.8.2019 12:00
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Ono nejde ani tak o methyl, ale o alkoholy, ktere se odparuji pri nizsich teplotach. Napriklad ethylacetat, npropanol a podobne - smrdi po redidlech, nebo jako odlakovac na nehty. Dokud takto palenka smrdi, tak davat pryc. Na 50 litrech kvasu je to maximalne decka, mnohdy ani to ne. Ridte se cichem. Co se tyce problematiky methanolu... Metanol je pouze bubak, kterym se lid zastrasuje od domaciho paleni. Ve zkratce: Pri ovocnem kvaseni ho ve 100 litrovem sudu vznikne jen nekolik mililitru. I po vypiti tkzv. ukapu neni mozne, aby mel clovek zdravotni komplikace, a az vubec ne, aby nekdo oslepl, nebo dokonce zemrel. Takovehle prusery se stavaji, kdyz nekdo do konzumniho lihu prilije onen sajrat, ktery ma nizsi spotrebni dan... Do vlakna venovaneho methanolu zde na zahrada.cz jsem v loni vlozil vysledky rozboru palenek na plynovem chromatografu. Nechal jsem si udelat i analyzu samotneho ukapu a vysledek byl takovy, ze objem methanolu ve vzorku byl nizsi, nez povolene maximum. Pro vysvetleni: vzorek ukap je mix vsech ukapu z nekolila paleni, ktere nevylevam, ale pouzivam na mazani. Jsou tam vzorky z odlucovacu a i ze samotneho jadra a dokapu. Nize prikladam screen obrazovky s vysledky. Co se tyce teplot, tak teplota varu methanolu je tusim nekde okolo 65°C, methanol se odparuje pri 78°C, jsou tam samozrejmne nejake odchylky a ztraty. Stopove mnozstvi methanolu se do vysledneho produktu dostane vzdy. Cim je ho tam mene, tim lepe, ale jeho mnouzstvi chut samotneho produktu neovlivnuje. To delaji jine slozky. Vsimnete si nize, ze ukap svestky ma 808 gramu methanolu na 100 litru, nejvyssi povolena hranice je 1200 gramu na 100 litr. Kazdy kvas je jiny, ale methanol je posledni vec, ktere bych se obaval. To uz mam vetsi strach ze zoctovateni kvasu, nebo z toho, ze bude malo ovoce :-D Mesány
Obrázky:
Vysledky analyzy palenek
Vysledky analyzy palenek
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Zakalená část pálenky1311.11.20191436
Kvas smrdí podobně jako ředidlo2111.11.201932056
Pálenka z kdoulí208.11.201922915
Jablkovy kvas meranie cukru716.11.201922159
Trnkovica (trnka obecna)395.11.201928883
Pečetní vosk114.11.20191740
Palenka z datli?103.11.20197062
Refraktometr na měření kvasu243.11.201913447
Destilat z duly (kdoule)32.11.201911574
Vaření hroznového vina21.11.2019276
Mereni obsahu alkoholu v likeru431.10.2019453
Pálenka z dýně6030.10.201958494
Tis cerveny129.10.2019205
Cukr, cukr a jenom cukr1528.10.201919234
Míchat lutr při 2D?528.10.20191307
Ideální cukernatost při zakládání kvasu326.10.201921495
Zakalená slivovice17222.10.2019236272
Dřevo do destilátu4517.10.201931820
Koupě Palírny 1614.10.20193901
Poraďte jaké kvasinky289.10.201918862
Hrušky, páliť alebo počkať?55.10.20191195
Test na metanol832.10.201996252
Kvas trnky630.9.20191061
Šípkovica ako ma to2326.9.201940857
Vzdálenost trubky od kotla626.9.20191141
Marhulovy kvas je moc husty1523.9.20191994
Posudzovanie ovocného kvasu920.9.20193589
Co se děje se slivovicí při uskladnění zraje?1615.9.201923205
Novy kvas nekvasi712.9.20191596
Výtěžnost a cena1012.9.20191976
Redeni palenky po destilaci, nebo pred konzumaci?710.9.20191498
Destilační přístroj - sestrojení606.9.2019139737
Smíchání dvou kvasů?155.9.201910822
Destilační přístroj193.9.20194042
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?5930.8.201936934
Da se to este?927.8.20191509
borovička827.8.201922022
Kvas broskve226.8.20191179
Marhulovy kvas s kostkami1426.8.20192172
Olej v destilatu222.8.2019769
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Udírna9.11.2019
Udírna9.11.2019
Lovecký a Turistický salám9.11.2019
Udírna8.11.2019
Jak obalit uzené maso?7.11.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů