destilační přístroj
|
|
|
|
Předchozí příspěvky | < 16, 17, 18, 19, 20 >
|
|
|
|
|
|
host - 26.238 (?), 6.2.2007 18:27
Taky o něm dost přemýšlím,a ta cena je nejnižší co se dá sehnat u nás.Ta 120 vyjde na 24tisíc slov.korun,ale jinde chcou třeba za 100l 45tisíc,ale našichKč.viz poslední adresa na výrobnu.asi to bude o dost kvalitnější,ti slováci to dělaj z 200l sudu.Ale nejsi první od koho slyším spokojenost.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 178.44 (?), 10.2.2007 21:27
Ahoj slopaři,ještě podotýkám na ten kotel z SK ,není z nějaké staré bečky ,jak vyznělo z ohlasu ,ale je to tovární výrobek a musím jenom chválit.Fakt že jo. Jinak postrádám tady nějaký stopro recept ,na nějakou domácí laskominu.Ne nějaký řepoš na bílý čagan.Zdraví vás borec z valašska.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 26.238 (?), 13.2.2007 19:42
Já s tím asi už zatopil,u nás to přišlo v reklamním letáku.Borcovi z valach se omlouvám,pokud to vyznělo tak,že ten kotel je ze staré bečky.Já jsem jen chtěl přiblížit jak asi vypadá.Jinak chci ho taky...
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 29.162 (?), 19.2.2007 5:42
Pánové, když to tady tak čtu, tak 90% příspěvků jsou všelijaké nápady a zkušenosti týkající se přípravy a složení kvasu, postavení zařízení atd. Bohužel jsem nenašel příspěvěk, který by se týkal samotné podstaty procesu tr. vztahu teploty a destilace( event redestilace ) jejího udržování tak . Vždyť čím primitivnější zařízení, tím větší hrozba příměsi metylalkoholu v etylalkoholu (-lihu). Je mi jasné, jak to řešit v laboratoři, ale není mi jasné, jak to řešit "na kotle".
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 228.179 (?), 19.2.2007 7:38
u destilace sledujete buď teplotu (která postupně stoupá), nebo hustotu vytékajícího destilátu - takhle jsem to viděl v pálenici. První pálení končili tuším při 15% líhu v destilátu (vytékajícím). Ten metanol je dost zavádějící a je to na delší psaní, vás by měly spíše trápit výševroucí serzoricky aktivní látky (ocas), které ovlivní chuť výsledného destilátu. Tomáš
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 162.128 (?), 19.2.2007 18:59
na obsah metylalkoholu nema prilis vliv zarizeni, ve kterem se destiluje, ale je to dane teplotou = metylalkohol vre pri jine teplote nez etylalkohol, a je tedy nutne prvni frakce vylit a zachytavat az frakci, kdy skutecne vre ethylalkohol. Podivejte se do tabulek na teploty (ze skoly jsem uz pres 20 let a nepamatuji si je presne).
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | < 16, 17, 18, 19, 20 >
|
|
|