Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
 Zahradní grily Weber - plynové, elektrické a lávové grily 

Pálení > destilační přístroj

destilační přístroj


vyslouzil (17559)
27.8.2007 8:16
Ořechy zelené v celém průřezu nejsou nikdy, i v červnu jsou uvnitř bílé. Podle mého je škoda dobrou slivovici míchat s čímkoli, nejlepší je sama o sobě. Někdy však pálenka není z nejkvalitnějších a někdo má taky zdroj poněkud levnějšího destilátu. Tady může dobře namíchaný likér skrýt nějaký ten nedostatek pálenky (z úplného acetonu a přiboudliny ovšem zázraky neuděláte). Pil jsem dokonce ořechovku vyrobenou ze zralých (suchých) ořechů - Chutnala úplně jinak, nebyla černozelená nýbrž světle hnědá s příchutí karamelu
Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   << Předchozí příspěvky | <...41, 42, 43, 44, 45...>   
                           

destilační přístroj


vyslouzil (17559) - xxx.xxx.77.39 (?), 14.12.2007 8:18
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jsem rád, že se Vám to podařilo. Inspiroval jste mě, takže příští podzim vyzkouším zkusmo na malém množství vyrobit ořechovku z pukajících slupek zrajících ořechů. Nezralých ořechů je mi přeci jen dost líto, v našich drsných podmínkách nebývají každoročně a málokdy je jich nadúroda.

Připojit reakci   
                           

destilační přístroj


host - xxx.xxx.168.167 (?), 27.8.2007 7:33
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Myslím si, že ořechy musí být "zelené" v celém svém průřezu.
Jinak to nebude ono a byla by škoda slivovice na takový experiment.
Omlouvám se, že jsem tady o druháku psal příliš pozdě. Do příštího června není zase tak daleko - akorát tak na udělání vína a pálenky. Abych nezapoměl, druhák šípkového vína bývá výborný... :-)
Připojit reakci
                           

destilační přístroj


vyslouzil (17559), 27.8.2007 8:16
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Ořechy zelené v celém průřezu nejsou nikdy, i v červnu jsou uvnitř bílé. Podle mého je škoda dobrou slivovici míchat s čímkoli, nejlepší je sama o sobě. Někdy však pálenka není z nejkvalitnějších a někdo má taky zdroj poněkud levnějšího destilátu. Tady může dobře namíchaný likér skrýt nějaký ten nedostatek pálenky (z úplného acetonu a přiboudliny ovšem zázraky neuděláte). Pil jsem dokonce ořechovku vyrobenou ze zralých (suchých) ořechů - Chutnala úplně jinak, nebyla černozelená nýbrž světle hnědá s příchutí karamelu
Připojit reakci
                           

destilační přístroj


host - xxx.xxx.45.90 (?), 27.8.2007 12:28
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Mám na mysli kotel nerez, kolonu asi měď tak průměr 70 nebo 80 mm, prostě nejmenší rynna. 1/3 měděné raschigovky kvůli síře a teď zbytek, zřejmě skleněné rašigovky a nebo skleněné kuličky? a hlavně výška kolony, to jsem zatím nezjistil a nikdo mi neporadil? A rád bych vařil na jedno přepálení tak kolem 60%. Samozřejmě výkon je maximální a dá se regulovat. Chladiče budou určitě skleněné a z kolony to bude v nerezu. Snad jsem napsal vše. Díky David
Připojit reakci
                           

destilační přístroj


host - xxx.xxx.2.33 (?), 28.8.2007 3:05
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Proč neudělat celoskleněnou? Deflegmátor by stačil r 55-60mm a rašido kolem 8mm nebo kuličky do 10mm v délce 500mm.Zesílený chladič spirály aspoň 12 kolem 14-16mm + 3x kuličky .Zbytek už záleží na regulaci,jak jste schopnej přesně nastavit teplotu.Jinak teploměr by měl být na spojce a né na kotly a měl by být lihový.Někteří šoumeni to dělají celé v jednom kuse a je to bez starostí.
Připojit reakci
                           

destilační přístroj


vyslouzil (17559), 28.8.2007 8:22
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Lihový teploměr v destilačním přístroji, myslím, není dobrý nápad.
Připojit reakci
                           

destilační přístroj


host - xxx.xxx.45.90 (?), 28.8.2007 9:08
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
proč myslíte, že lihový teploměr není dobrý nápad? je dost přesný a má rychlou odezvu, snad by jste tam nedal rtuťový! a pokud myslíte bimetal tak ten má setrvačnost jako prase
Připojit reakci
                           

destilační přístroj


vyslouzil (17559), 28.8.2007 10:06
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Protože líh při 80 stupních Celsia vře a teploměr tudíž exploduje.
Připojit reakci
                           

destilační přístroj


host - xxx.xxx.1.60 (?), 28.8.2007 13:11
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
co to tady placate lihove telomery jsou i do 130 C° a kde by asi bylo dobre merit tžeplotu ,vzdycky se meri to co vstupuje do chladice a ne do deflegmatoru. Vzdycky se meri to co chcete schladit - vysledny produkt a ne smes, podle toho poznate take co vam bude tect. je zbytecne merit paru, ktera obsahuje velke mnozstvi vody. jak asi odhadnete jeji slozeni pred chladicem i tady na obrazku (nekolik diskuzi pred je cely komplet vyfoceny) je jasne videt, kde je teplomer - tesne pred chladicem. treba by jste dali rtutovy a ten kdyz zalomite, tak to cele pekne vezmete a zahodite...  tak co oki? uz se
Připojit reakci
                           

destilační přístroj


host - xxx.xxx.101.234 (?), 30.8.2007 14:06
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Lihový teploměr
principiálně lze použít od -110 st.C  do + 70st.C, vyrábí se však běžně od -30 st.C do + 50 st.C. Bod varu lihu je při n. tlaku 78 st.C   
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | <...41, 42, 43, 44, 45...>   
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Kaiserova elektrická udírna15.2.2020
Kaiserova elektrická udírna15.2.2020
Stavba udírny (skříně) a příslušenství12.2.2020
Pec na pizzu12.2.2020
Stavba udírny (skříně) a příslušenství11.2.2020
Stavba udírny (skříně) a příslušenství10.2.2020
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů