Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > destilační přístroj

destilační přístroj


vyslouzil (17303)
27.8.2007 8:16
Ořechy zelené v celém průřezu nejsou nikdy, i v červnu jsou uvnitř bílé. Podle mého je škoda dobrou slivovici míchat s čímkoli, nejlepší je sama o sobě. Někdy však pálenka není z nejkvalitnějších a někdo má taky zdroj poněkud levnějšího destilátu. Tady může dobře namíchaný likér skrýt nějaký ten nedostatek pálenky (z úplného acetonu a přiboudliny ovšem zázraky neuděláte). Pil jsem dokonce ořechovku vyrobenou ze zralých (suchých) ořechů - Chutnala úplně jinak, nebyla černozelená nýbrž světle hnědá s příchutí karamelu
Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   << Předchozí příspěvky | <...41, 42, 43, 44, 45...>   
                           

destilační přístroj


host - xxx.xxx.166.20 (?)
22.8.2007 8:56, počet návštěv: 1419954
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Škoda že tu nebyla rada na druhák z ořechovky dřív. Dnes velice lituji, že jsem neudělal toholo likéru více. Mám jen 4 dávky podle mého receptu a už včera mě napadlo, zda bych nenatrhal další ořechy, mám jedny hodně pozdně dozrávající. No ale nevím, zda se zráním ořechů netvoří nějaké látky tělu nevhodné. Možná by mohl poradit pan Vysloužil. Tento likér řadím k jednomu z nejlepších jaké jsem kdy pil. Musím si ho pochválit jak se mi letos povedl. Škoda že nejde ochutnat po internetu. VašekB
Připojit reakci   
                           

destilační přístroj


vyslouzil (17303)
25.8.2007 12:51
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Žádné zdraví škodlivé látky v dozrávajících ořeších nejsou, aromatických hořčin, které dělají z ořechovky to pravé ořechové, je ovšem taky podstatně méně. Receptury doporučují v případě prošvihnutí správného červnového termínu "měkké zralosti" použít jen nejpovrchnější oloupanou slupku. V tuto dobu už je ale asi dost pozdě.
Nicméně, nevidím důvod, proč to nezkusit. Chybějící hořkost a aroma lze doplnit pelyňkem, kardamonem a jiným kořením. Třeba objevíte novou chuť a proslavíte se jako pánové Becher a Stock.
Připojit reakci
                           

destilační přístroj


host - xxx.xxx.204.208 (?)
25.8.2007 13:31
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Kdo zná vyprávění pana Menšíka, určitě si vzpomene na  "vománkové víno".  Tam také přidávali různé bylinky, až vznikl prapodivný lektvar... To bych pak i ráda ochutnala. Daniela.
Připojit reakci
                           

destilační přístroj


vyslouzil (17303)
25.8.2007 16:22
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Pokud si vzpominám, Menšíkova historka "Vománkový víno" byla o svítícím hovnu
Připojit reakci
                           

destilační přístroj


host - xxx.xxx.204.208 (?)
25.8.2007 22:55
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
No, to máte pravdu, ale že to hovno svítilo přičítali tomu, co pili - a to bylo vománkový víno. Mimochodem v Menšíkově podání úžasné vyprávění... Daniela.
Připojit reakci
                           

destilační přístroj


host - xxx.xxx.255.30 (?)
14.9.2007 21:15
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Nevíte paní Danielo, jak se to vománkové víno dělá?
Připojit reakci
                           

destilační přístroj


host - xxx.xxx.166.20 (?)
13.12.2007 22:59
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nevím, zda to v tomto řádku bude správně umístěné, ale příznivci destilačního přístroje to najdou kdekoliv.

Píši k dotazu na použití zralých ořechů pro výrobu likéru, kterého jsem ve správné době nedozrálých plodů udělal moc málo, tedy jen asi 8 litrů. Po dotazu na pana Vysloužila, jsem na jeho radu oloupal ořechy škrabáčkem na brambory a použil jenom slabou slupku. Ořechy už byly skoro tak zralé, že možná po týdu či dvou by slupka praskla. Jinak jsem postupoval podle receptu který jsem dal malinko výše. No a opět to je výborné pití. Každá návštěva si dá, dokonce i manželka přesto že je odpůrcem jakéhokoliv alkoholu si dá také. Takže všem doporučuji vyzkoušení receptu na "Ořechový likér"  VašekB

Připojit reakci
                           

destilační přístroj


vyslouzil (17303) - xxx.xxx.77.39 (?)
14.12.2007 8:18
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jsem rád, že se Vám to podařilo. Inspiroval jste mě, takže příští podzim vyzkouším zkusmo na malém množství vyrobit ořechovku z pukajících slupek zrajících ořechů. Nezralých ořechů je mi přeci jen dost líto, v našich drsných podmínkách nebývají každoročně a málokdy je jich nadúroda.

Připojit reakci
                           

destilační přístroj


host - xxx.xxx.168.167 (?)
27.8.2007 7:33
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Myslím si, že ořechy musí být "zelené" v celém svém průřezu.
Jinak to nebude ono a byla by škoda slivovice na takový experiment.
Omlouvám se, že jsem tady o druháku psal příliš pozdě. Do příštího června není zase tak daleko - akorát tak na udělání vína a pálenky. Abych nezapoměl, druhák šípkového vína bývá výborný... :-)
Připojit reakci
                           

destilační přístroj


vyslouzil (17303)
27.8.2007 8:16
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Ořechy zelené v celém průřezu nejsou nikdy, i v červnu jsou uvnitř bílé. Podle mého je škoda dobrou slivovici míchat s čímkoli, nejlepší je sama o sobě. Někdy však pálenka není z nejkvalitnějších a někdo má taky zdroj poněkud levnějšího destilátu. Tady může dobře namíchaný likér skrýt nějaký ten nedostatek pálenky (z úplného acetonu a přiboudliny ovšem zázraky neuděláte). Pil jsem dokonce ořechovku vyrobenou ze zralých (suchých) ořechů - Chutnala úplně jinak, nebyla černozelená nýbrž světle hnědá s příchutí karamelu
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | <...41, 42, 43, 44, 45...>   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Vzdálenost trubky od kotla123.9.201955
Marhulovy kvas je moc husty1523.9.20191268
Posudzovanie ovocného kvasu920.9.20192973
Koupě Palírny 1120.9.20191243
Co se děje se slivovicí při uskladnění zraje?1615.9.201921910
Novy kvas nekvasi712.9.20191113
Výtěžnost a cena1012.9.20191278
Redeni palenky po destilaci, nebo pred konzumaci?710.9.2019782
Destilační přístroj - sestrojení606.9.2019137065
Smíchání dvou kvasů?155.9.20199947
Destilační přístroj193.9.20192879
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?5930.8.201934418
Míchat lutr při 2D?329.8.2019575
Pečetní vosk1027.8.20191040
Da se to este?927.8.2019921
borovička827.8.201921099
Kvas broskve226.8.2019808
Marhulovy kvas s kostkami1426.8.20191523
Olej v destilatu222.8.2019449
Myrobalány? Je možné kvasit je společně? 916.8.20191455
Cukr, cukr a jenom cukr1413.8.201917770
Aroma meruňkovica813.8.20191459
Pálení ovocných vín1912.8.201911413
Melounovice610.8.2019856
Kvas smrdí podobně jako ředidlo209.8.201930470
destilační přístroj10529.8.20191447214
Refraktometr na měření kvasu233.8.201911895
Trubka ke chladiči21.8.2019598
Z ceho udelat visnovku2231.7.20193325
Cudny proces palenia430.7.2019866
Meruňkový kvas 4627.7.201945997
Ražná - ražovica1526.7.201943903
Obsah alkoholu ve kvasu725.7.20191345
Ananasový kvas318.7.20191508
Poraďte jaké kvasinky2714.7.201917160
Pálenka z mladých smrčků310.7.20191784
Kolik nateče ze 100l vína59.7.20191538
Pach po acetonu35.7.20191216
Domácí ořechovice1131.7.2019206872
Kvas z mandarinek1923.6.20192925
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Kaiserova elektrická udírna22.9.2019
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování14.9.2019
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování13.9.2019
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování10.9.2019
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování10.9.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů