|
destilační přístroj
|
|
|
|
host - 24.61 (?) 22.7.2013 18:39
Zdá se že jste tu knihu jen lehce prolistoval, ale určitě nestudoval (již zde byla několikrát citována v průběhu tohoto vlákna, ale i na jiných). Nechci těm "německým ženským", jak vy píšete, dělat reklamu (i když to ve skutečnosti jsou rakušané, chlap Schmickl a ženská Mallerová, v prvním vydání to vydavatel tak trochu pomotal), ale tato kniha se opravdu nezabývá pálenicemi (tedy ne těmi od 100 litrů výš), ale spíše přípravou alkoholu a případně z nich zhotovených likérů, v menších zařízeních (většinou kolem 5 - 20 litry, více je u nich spíše vyjímkou) a to v "domácím prostředí". V Rakousku je to dokonce, za určitých podmínek, i legální!! Navíc více jak 10 let provozují "kvalifikační kurzy" k tomuto hobby a jak se zdá, mají narváno...
Ne že bych se vším v knize souhlasil a že bych to tak přímo dělal, ale vždy napíší co a proč to tak doporučují... chce si to napřed dobře promyslet a potom teprve odsuzovat. Jestliže připravujete kvas v řádu stovek litrů, je vám tato knížka samozřejmě k ničemu!! Podmínky v At a v Cz jsou totiž dosti odlišné a to co se používá v malém, nemusí být výhodné ve velkém množství.
Já nikdy neodsuzuji žádnou vydanou knihu, která se mi dostane do ruky a přečtu si ji, vždy si tam něco najdu a zařadím do příslušné kategorie (a to se tím palírenstvím zabývám dobrých 40 let!!).
Přeji hezký den a mnoho zdraru v pálenici.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
Předchozí příspěvky | < 16, 17, 18, 19, 20 >
|
|
|
|
host - 250.203 (?), 11.8.2007 10:05
Také dobrá kniha je: "Výroba slivovice a jiných pálenek" od autorů Josef Dyr, Jan E. Dyr. Vydal to Maxdorf v r. 1997, ISBN 80-85800-53-5. Je tam vše od přípravy kvasu přes vlastní pálení, ředění a degustace vyrobené pálenky.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 200.181 (?), 21.7.2013 19:27
Na knihu od Malleové a Schmickleové prosím pozor, vše,co se tam píše, berte s rezervou a to pořádnou!!!Nejen, že píšou německé ženské o chlastu, ale kdo si to přečte, dojde k závěru, že obě baby viděly pálenici z ponorky a při kalné vodě..Například-výroba kvasů s vysokým obsahem alkoholu a třeba 30 kg cukru do stovky kvasu, dále tvrzení, že spojovací trubka mezi vařákem a chladičem směřuje od kotle k chladiči DOLU a těch perel tam lze najít při pozornosti více... Tady je to ověřeno stoletými zkušenostmi, proč číst knihu bab, co o tom nic neví?Ať tam raději založí klub pletení a ujímání ok při pletení hladce a obratce, ale nepletou hlavy!
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 24.61 (?), 22.7.2013 18:39
Zdá se že jste tu knihu jen lehce prolistoval, ale určitě nestudoval (již zde byla několikrát citována v průběhu tohoto vlákna, ale i na jiných). Nechci těm "německým ženským", jak vy píšete, dělat reklamu (i když to ve skutečnosti jsou rakušané, chlap Schmickl a ženská Mallerová, v prvním vydání to vydavatel tak trochu pomotal), ale tato kniha se opravdu nezabývá pálenicemi (tedy ne těmi od 100 litrů výš), ale spíše přípravou alkoholu a případně z nich zhotovených likérů, v menších zařízeních (většinou kolem 5 - 20 litry, více je u nich spíše vyjímkou) a to v "domácím prostředí". V Rakousku je to dokonce, za určitých podmínek, i legální!! Navíc více jak 10 let provozují "kvalifikační kurzy" k tomuto hobby a jak se zdá, mají narváno...
Ne že bych se vším v knize souhlasil a že bych to tak přímo dělal, ale vždy napíší co a proč to tak doporučují... chce si to napřed dobře promyslet a potom teprve odsuzovat. Jestliže připravujete kvas v řádu stovek litrů, je vám tato knížka samozřejmě k ničemu!! Podmínky v At a v Cz jsou totiž dosti odlišné a to co se používá v malém, nemusí být výhodné ve velkém množství.
Já nikdy neodsuzuji žádnou vydanou knihu, která se mi dostane do ruky a přečtu si ji, vždy si tam něco najdu a zařadím do příslušné kategorie (a to se tím palírenstvím zabývám dobrých 40 let!!).
Přeji hezký den a mnoho zdraru v pálenici.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 225.42 (?), 30.1.2007 17:02
Letos se mi destilát zakalil už kolem 60% měřeno při pokojové tep.Ředil jsem dest. vodou.Destilát je z čistých švestek.Minulé roky to bylo v poho. Jestli vás něco napadá prosím poraďte.Díky. S.K.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Alchymista - (1) - 11.70 (?), 23.10.2007 10:31
Z vlastní zkušenosti vím že pomáhá vlít do zakaleného, již ředěného destilátu, cca 3-5 ml (zhruba 1-2 kávová lžička) na 1 litr - nejlépe odstředěného mléka (0,5% tuku). Zamíchat a nechat cca 1 týden odstát a přefiltrovat. Mléko by se mělo vysrážet a strhnout sebou veškeré součásti zákalu.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | < 16, 17, 18, 19, 20 >
|
|
|
Pergoly: nápady a inspirace pro krásné venkovní prostory
Pergola je krajinný prvek, který musí být v souladu s venkovním designem a architekturou domu. Velik...
Venkovní kuchyně: inspirace pro perfektní letní vaření
Pokud máte to štěstí, že bydlíte v domě, nevynechávejte myšlenku na vybudování venkovní kuchyně. Vař...
Nápady na malé zahrady, které udělají velký dojem
Pokud jde o zahrady, ne vždy platí, že větší je lepší. Zvláště pokud si můžete prostor přizpůsobit p...
7 nejprodávanějších AKU sekaček na trávu v českých e-shopech
Jaro se blíží a s ním i čas, kdy naše zahrady vyžadují více péče. Pro mnohé z nás, kteří hledají efe...
8 zahradnických tipů pro krásnou a úspěšnou zahradu
Zahradničení může být terapeutickým způsobem, jak se zbavit stresu, strávit čas o samotě a kochat se...
|
|
|
|