Zdá se že jste tu knihu jen lehce prolistoval, ale určitě nestudoval (již zde byla několikrát citována v průběhu tohoto vlákna, ale i na jiných). Nechci těm "německým ženským", jak vy píšete, dělat reklamu (i když to ve skutečnosti jsou rakušané, chlap Schmickl a ženská Mallerová, v prvním vydání to vydavatel tak trochu pomotal), ale tato kniha se opravdu nezabývá pálenicemi (tedy ne těmi od 100 litrů výš), ale spíše přípravou alkoholu a případně z nich zhotovených likérů, v menších zařízeních (většinou kolem 5 - 20 litry, více je u nich spíše vyjímkou) a to v "domácím prostředí". V Rakousku je to dokonce, za určitých podmínek, i legální!! Navíc více jak 10 let provozují "kvalifikační kurzy" k tomuto hobby a jak se zdá, mají narváno...
Ne že bych se vším v knize souhlasil a že bych to tak přímo dělal, ale vždy napíší co a proč to tak doporučují... chce si to napřed dobře promyslet a potom teprve odsuzovat. Jestliže připravujete kvas v řádu stovek litrů, je vám tato knížka samozřejmě k ničemu!! Podmínky v At a v Cz jsou totiž dosti odlišné a to co se používá v malém, nemusí být výhodné ve velkém množství.
Já nikdy neodsuzuji žádnou vydanou knihu, která se mi dostane do ruky a přečtu si ji, vždy si tam něco najdu a zařadím do příslušné kategorie (a to se tím palírenstvím zabývám dobrých 40 let!!).
Přeji hezký den a mnoho zdraru v pálenici.