|
destilační přístroj
|
|
|
|
Předchozí příspěvky | < 31, 32, 33, 34, 35 >
|
|
|
|
|
|
host - 17.81 (?), 18.6.2007 23:05
No, ja myslim, ze by bylo nejlepsi dat vzlast kompoty a zavareniny. Babca do kompotu urcite nic nedavala, mozna do tech zavarenin. Kompoty se vetsinou delali pro vnoucata a je urcite ze stare skoly. Dal bych to vzlast. Smichta se to da i potom...
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 4.57 (?), 13.9.2007 7:51
Zdravím. Úplně jsem na Vás zapomněl, v těch opojných pokojných opojeních podzimním časem.
Kompoty se moc povedly. Nevím, jak jí mám říkat, té kořalce. Z veškeré té směsice vůní a chutě převládají nejvíc trnky - povidla odvedla dobrou práci.
Z 300 litr mače nateklo strašně moc. po naředění mám 65ltr 52%.
Jen ať si přijde, zima jedna.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 166.20 (?), 13.9.2007 23:37
Tak to gratuluji. Také bych potřeboval vymyslet název. Už jsem tu psal, že i mě se v dřívějších letech povedla takto nejlepší pálenka. Tou směsí ovoce je v ní úplně všechno. Někdo sice toto míchání ovoce a cukru nemá rád, ale právě to mi chutná. Jen to musíte i vy ostatní vyzkoušet. VašekB
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 4.57 (?), 24.6.2007 7:52
už to kvasí. po přidání kvasinek dle rady VaškaB. když jsem je dal poprvé, tak jenom rozmíchané a odstáté v cukrové vodě. 2 dny se nic nepohlo. tak jsem tam vrzl ještě jednou (na 300 kilo jsem dával kvasinek na 100) 1:1 mač s vodou, dostal jsem k tomu i živnou sůl, nejdříd do půllitru, až začalo pěnit, pak to 15litru, až se rozjel i ten 15 tak vrz to do mače a včera parádně šumněl.
všechno jsem dal dohromady, kompoty i marmelády.marmelád bylo "jenom" 80 flašekv půllitových sklenicích, a byly to většinou povidla a ta se nekonzervují. vyvaří se na husto.
potěšený jsem hlavně z vůně té směsky. kvas voní výborně. sice nezvykle, ale hezky. pak je ještě dobře (snad) že všechny kompoty byly z vypeckovaného ovoce (40 % broskve, 30 % špendlíky, ringle, 20% meruňky, 10% švestky). kvas míchám, aby se rozpusitli, nebo aspoň částečně rozmělnila ta povidla.
lízátka jsou úplně k ničemu. je to spíš lízátková drť.
chtete to někdo?
díky.f.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 166.20 (?), 25.6.2007 0:04
Tak to je dobře, že kompot už kvasí. I já před týdnem už začnul množit kvasinky a dělám víno z černého rybízu. Mám 60 litrů a ještě průbězně udělám. Trhal jste už někdo černý rybíz? To je náročný. Sice mám velice zručné ruce a trhám objema, ale po letošním suchu to jsou spíš velikostí lesní borůvky. Za hodinu 3kg. Tak večer místo televize sedím v rybízu. Kdybych si ho koupil, udělal bych lépe, ale nevím zda by mi to tolik chutnalo. Také trochu bojuji s demižony, mám stálý nedostatek. Nemáte někdo typ. V sudu zatím víno nedělám, potřebuji ho vidět jak vypadá a co dělá. VašekB
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | < 31, 32, 33, 34, 35 >
|
|
|
9 rychle rostoucích stálezelených stromů
Stálezelené stromy vytvářejí na zahradách krásné přírodní ohraničení, které lze použít místo tradičn...
Návod, jak na odplevelování při péči o trávník
Odplevelování trávníku je důležitý proces, který udržuje vaši krajinu zdravou. Když se na trávníku n...
Nejlepší rostliny pro rajčata a tipy, jak zajistit, aby se jim dařilo
Pokud uvažujete o pěstování rajčat na zahradě, měli byste zvážit pěstování doprovodných rostlin. Dop...
Závěsná velikonoční vajíčka: kreativní DIY projekt pro jarní výzdobu
Pokud hledáte velikonoční výzdobu, která je elegantní a zároveň snadno zvládnutelná jako DIY projekt...
Pěstování jahod: nejlepší tipy pro obrovskou úrodu
Vyzývám vás, abyste našli jahodu, která by chutnala stejně dobře jako ta, kterou jste si sami vypěst...
|
|
|
|