Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > destilační přístroj

destilační přístroj


vyslouzil (17303)
15.6.2007 14:39
Nojo, ale v jakém množství? Málokdo má 100 litrovou baňku. Myslím že top je dneska nerez. Při cenách barevných kovů je mědi odzvoněno.
Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   << Předchozí příspěvky | <...31, 32, 33, 34, 35...>   
                           

destilační přístroj


vyslouzil (17303)
15.6.2007 14:39, počet návštěv: 1427297
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Nojo, ale v jakém množství? Málokdo má 100 litrovou baňku. Myslím že top je dneska nerez. Při cenách barevných kovů je mědi odzvoněno.
Připojit reakci   
                           

destilační přístroj


host - xxx.xxx.25.232 (?)
15.6.2007 14:59
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

neni to zadna sestava se zabrusi a nebo z prumeru, ktere jsou vhodne pro laborator. spojka mezi deflegmatorem a chladicem je zesilena na 4mm je pouzito potravinarske silnostene potrubi. jediny vstup je na lihovy teplomer a ten take slouzi k proplachovani ci vymene naplne v deflegmatoru. lihovej teplomer je cejchovanej do 130°C. olivky na chladici jsou zesilene z 9mm na 12mm to same je i spirala. deflegmator je zesileny z 35mm na 50mm a napln jsou 9mm kulicky, asi pres 0,5kg. tahle sestava vpohode utahne 15L. prutok chladici vody je ze zasobniku obsah-30L a vykon je 0,75L za min coz je dostacujici. pohon cirkulace je vzduchovacim moturkem do akvarka a spotreba je 3-4w (zanedbatelne). samotna destilace trva 2-3hod. neni nutna dalsi destilace 60% na prvni prepal je dostacujici.

Připojit reakci
                           

destilační přístroj


host - xxx.xxx.100.41 (?)
1.8.2007 9:49
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Pane Lojzo, sdědil jsem po dědovi skleněný destilační přístroj se kterým si nevím rady. Děda pálil potajmu, večer a jen pro svou potřebu, kdy povětšinou potřeboval víceprocentní ethanol k výrobě tinktur z léčivých rostlin. Já jsem na tom nyní podobně. 80% potravinářký líh v drogerii přijde na 120Kč/0,2l, tedy 600Kč za litr. Proč se mám nechat od státu okrádat, navíc když léky ještě půjdou nahoru a u lékaře budu platit už i za pozdrav. Pro vlastní potřebu k výrobě léčivých a tonizujících tinktur potřebuji sotva 3 litry ročně, s vědomím, že jako děda spoustu rozdám po příbuzenstvu. Jestli by Vám nevadilo, vyfotil bych ony tři díly s prosbou o sestavení. Vlastně jakousi představu mám z Vaší fotky, jen si nevím rady s kulatou baňkou opatřenou ve spodu skleněným výpustním ventilem. Deflegmátor spolu s chladičem pěkně zapadají, ale kam se třetím dílem? Předem díky za reakci.  VašekH (neB) 
Připojit reakci
                           

destilační přístroj


host - xxx.xxx.41.95 (?)
11.9.2007 23:18
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
.100.41 (?), 1.8.2007 9:49 ---
se omlouvam, nevedel jsem, ze se mne nekdo ptal. ta vypust na spodni bance je zbytecna, zrejmne to bylo ziskano nekde v laboratori a slouzilo k jinym ucelum.
Snad to neni banka na tlakove zkousky a snad to je varna... k tomu chladici a deflegmatoru - jsou urcite vyrobeny na zabrusy ty sou norlalizovane. Tak to musi na sebe pasovat. Ten stredovy dil, nevim o co se jedna, to bych musel videt, muze to byt spojka mezi objema pristroji vetsinou je opatrena dalsim zabrusem pro vlozeni teplomeru, ktery ma byt pred vstupem do chladice - pozor na to, muze byt rtutovy a zalomeni je mozne a pak mate smulu. Nekdy spojka byva soucasti deflegmatoru a nekdy i soucasti chladice zalezi jestli je sestupna a nebo vzestupna (take muze byt samostatna.cela sestava ale vyzaduje dokonale upevneni, jelikoz je ze zabrusu a aila steny neni nikde zesilena a neni kompaktni jako na obrazku, pocitejte s tim, ze pri spatnem upevneni to rozlamete, zabrusi jsou dost nachylne, ta takoveto zachazeni, proto preferuji zarizeni jako celek a ne se zabrusy. Rada foukacu me za to nema moc v lasce, protoze takovyto pristroj ma delsi zivotnost a tudiz neinkasuji tolik penez za novy ci opravy.
Připojit reakci
                           

destilační přístroj


host - xxx.xxx.130.172 (?)
7.5.2008 0:14
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Velmi zajímavá domácí klasika.Je možno doplnit nějaké rozměry?

Obsah?

Deflegmátor - velikost?

Díky za odpověď.

info@armetgold.cz

Připojit reakci
                           

destilační přístroj


host - xxx.xxx.176.2 (?)
19.6.2007 16:28
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Zdravím, známý mi doporučil přidávat do kvasu zkaramelizovaný cukr, nemá s tím někdo zkušenost? Dal bych max 2kg na 100litrů kvasu, med nemám. Díky za odpovědi.
Připojit reakci
                           

destilační přístroj


vyslouzil (17303)
19.6.2007 17:04
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
To je informační šum. Doporučil Vám bezpochyby hnědý cukr, tj. nerafinovaný. Ten je skutečně o mnoho lepší  (a o trochu dražší) než normální krystal.
Zkaramelizovaný cukr by sice mohl kvas ochutit (proč?) a obarvit (k ničemu), ale zkvasitelného podílu má méně než původní surovina, a rezidua rafinace opdstranit nelze. Hnědý nerafinovaný cukr doporučuji (když už musíte cukr dát a medu je Vám líto), karamel nikoli.
Připojit reakci
                           

Destilační přístroj


host - xxx.xxx.220.130 (?)
21.7.2011 0:25
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

souhlas = přepalovat medovinu jen pokud by se nepovedla 

Připojit reakci
   

destilační přístroj


host - xxx.xxx.148.94 (?)
15.6.2007 14:38
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Dobrý den, nevíte,jesli v destilačním přístroji na destilovanou vodu lze pálit i alkohol. Děkuji nashledanou
Připojit reakci
      

destilační přístroj


host - xxx.xxx.25.232 (?)
15.6.2007 15:16
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
jo, da ale je treba to doplnit o dalsi soucasti. jako je teplomer, aby se dalo urcit co se ma dat na cisteni oken a ke spotrebe,take deflegmator je dobry a ten by mel byt dostatecne vykonny, aby se s tim clovek nestratil moc casu. jen pro zajimavost na destilaci vody se pouziva nekolik chladicu spiralovy, kulickovy, zpetny, snekovy a prstovy, kazdy ma jine parametry a i funkce destilace. nejvhodnejsi se zda byt kombinace kulicko-spiralovy. kulicky srazi nejvetsi mnozstvi pary a spiravla jiz jen doladi zbytek. jestlize je to jen laboratorni chladic, pocitejte s myximalnim vylonem do 5L oz je malo. je lepsi, aby byl upraveny na vyssi vykon a to aspon na zavarovaci hrnec s obsahem 20L, kde pozink udela stejnou praci jako med - vysrazi pri varu na obvode syru. jinak se da pouzit i nerez, ale musi se tam vlozit medeny plech ve tvaru obraceneho "U"
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | <...31, 32, 33, 34, 35...>   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Vzdálenost trubky od kotla123.9.201949
Marhulovy kvas je moc husty1523.9.20191263
Posudzovanie ovocného kvasu920.9.20192972
Koupě Palírny 1120.9.20191237
Co se děje se slivovicí při uskladnění zraje?1615.9.201921907
Novy kvas nekvasi712.9.20191110
Výtěžnost a cena1012.9.20191278
Redeni palenky po destilaci, nebo pred konzumaci?710.9.2019782
Destilační přístroj - sestrojení606.9.2019137055
Smíchání dvou kvasů?155.9.20199947
Destilační přístroj193.9.20192879
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?5930.8.201934414
Míchat lutr při 2D?329.8.2019575
Pečetní vosk1027.8.20191040
Da se to este?927.8.2019920
borovička827.8.201921093
Kvas broskve226.8.2019808
Marhulovy kvas s kostkami1426.8.20191520
Olej v destilatu222.8.2019449
Myrobalány? Je možné kvasit je společně? 916.8.20191454
Cukr, cukr a jenom cukr1413.8.201917770
Aroma meruňkovica813.8.20191454
Pálení ovocných vín1912.8.201911411
Melounovice610.8.2019856
Kvas smrdí podobně jako ředidlo209.8.201930469
destilační přístroj10529.8.20191447175
Refraktometr na měření kvasu233.8.201911895
Trubka ke chladiči21.8.2019598
Z ceho udelat visnovku2231.7.20193325
Cudny proces palenia430.7.2019866
Meruňkový kvas 4627.7.201945997
Ražná - ražovica1526.7.201943902
Obsah alkoholu ve kvasu725.7.20191345
Ananasový kvas318.7.20191508
Poraďte jaké kvasinky2714.7.201917158
Pálenka z mladých smrčků310.7.20191782
Kolik nateče ze 100l vína59.7.20191538
Pach po acetonu35.7.20191216
Domácí ořechovice1131.7.2019206870
Kvas z mandarinek1923.6.20192925
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Kaiserova elektrická udírna22.9.2019
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování14.9.2019
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování13.9.2019
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování10.9.2019
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování10.9.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů