Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.

Pálení > destilační přístroj

Destilační přístroj


host - xxx.xxx.166.20 (?)
11.7.2009 14:03

Ten rum dávám pouze Božkov. U levných rumu mám strach z kvality a zase drahý hych nekupoval. To aroma se asi snoubí s tou chutí ořechu, řebíčku a nového koření. Opravdu kdo máte doma nějakou pálenku, dejte se do výroby. Konečné dodělání s rumem má spoustu času, já na tom pracuji až když jedna dávka namíchané dojde a hotový likér pak už jen skladuji v 5 litrovém demižonku. VašekB.

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   << Předchozí příspěvky | <...71, 72, 73, 74, 75...>   
         

Destilační přístroj


Lojza Novak (8) - xxx.xxx.3.122 (?)
9.7.2009 0:50, počet návštěv: 1367625
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Myslím si že ten chladič je normál.dělám je už od doby  co jsem se vyučil (26let).Co se týká ceny tak ten velkej vyšel přes 4 000Kč a malej něco kolem 2 200Kč ten je na objem 25 L. Jediné změny jsou v konstrukci, kdy jsem zesílil slabé a namáhaneé části.Vše je vytemperováno, aby samovolně nepraskl.Je fakt, že to je stále sklo, ale co jsem udělal jeden z prvních se  zesílenou spojkou a zvýšeným výkonem, funguje do dneška to je už  víc jak 9let a to jsme na něm ze začátku dělali oba.

Připojit reakci   
            

Destilační přístroj


Lojza Novak (8) - xxx.xxx.3.122 (?)
9.7.2009 1:02
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Oba myslím se sousedem.Ořechovka musí být dobrá, je to výluh a bude  lehce nahořklá  což žaludku jedině prospěje.Já dělal macerát z listů jedlého kaštanu do 70% lihu. Také dosti zajímavé, hlavně účinek a ta barva. No člověk si vyhraje... Tak zatim zdar.

Připojit reakci
         

Destilační přístroj


host - xxx.xxx.231.244 (?)
11.7.2009 1:40
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím Václave. Jen malý dotaz k Ořechovce. Ten rum co se přidává na konci, je normální český rum, co se mu už nesmí říkat rum nebo je to skutečný třtinový rum, jak se mu i v EU smí říkat rum? MacMagor. 

Připojit reakci
            

Destilační přístroj


host - xxx.xxx.166.20 (?)
11.7.2009 14:03
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ten rum dávám pouze Božkov. U levných rumu mám strach z kvality a zase drahý hych nekupoval. To aroma se asi snoubí s tou chutí ořechu, řebíčku a nového koření. Opravdu kdo máte doma nějakou pálenku, dejte se do výroby. Konečné dodělání s rumem má spoustu času, já na tom pracuji až když jedna dávka namíchané dojde a hotový likér pak už jen skladuji v 5 litrovém demižonku. VašekB.

Připojit reakci
               

Destilační přístroj


host - xxx.xxx.29.214 (?)
21.7.2009 20:41
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Vážení, tak nevím,... dělám ořechovku již 30 let a mám cca 20 receptů na ořechovku, ale v žádném není přídavek "rumu" do základní receptury. Já jsem ho použil jen jednou, a to když se mi ořechovka nevyvedla (přidal jsem do ní vínovici z legální pálenice, kde špatně oddělily dokap a myslel jsem, že se to ztratí...)  pro zamaskování "ocasu". Jinak při správné "skladbě ořechovky"  a dostatečně "čistém" alkoholu, je přídavek "rumu" zbytečný, ... no když ale myslíte, že tam opravdu musí být, tak si ho tam dejte.

Zdravím příznivce dobrého pití Tony.

Připojit reakci
                  

Destilační přístroj


host - xxx.xxx.166.20 (?)
22.7.2009 0:24
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tak to já mám bohužel jen jeden recept a podělil jem se s ním už před dvěmi lety když jsem ochutnal. Tak nám sem dejte svůj nejlepší a já ho určitě hned vyzkouším. Jen skořice mi už nedělá moc dobře a tak se snažím jí omezit. VašekB.

Připojit reakci
   

Destilační přístroj


host - xxx.xxx.134.23 (?)
29.8.2009 22:03
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravim,

mam dotaz na zkusenosti z praxe ohledne zakaleni destilatu. Po prevozu domu z palenice (3x destilovany) jsem zjistil neprijemne zakaleni destilatu. Ani po tydnu odvetrani zustava stejne, bez jakehokoliv usazeni. Protoze jsem si nechal jiste mnozstvi neredene, a to je take zakalene, musi to byt zpusobene procesem paleni. Chutove se jedna o dobry destilat, pomer vypaleni lepsi jak 100/10. V palenici jsem na okraj jen zaslechl s podezrenim na potize chlazeni. Zna nejaky praktik cim by to mohlo byt a zda se s timto druhem zakalu da neco udelat? Predem diky. Jaca

Připojit reakci
      

Destilační přístroj


host - xxx.xxx.166.20 (?)
29.8.2009 23:19
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Třikrát destilované v palirně, to jsem tedy netušil, že by to někde takto dělali. A kolik má ředěná a neředěná pálenka procent? To snad museli zkoušet maximální výtěžnost a destilát chytali příliš dlouho, ale nechám to na radu nějakého profesionála. VašekB.

Připojit reakci
         

Destilační přístroj


host - xxx.xxx.54.27 (?)
30.8.2009 0:06
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Evidentně tam pronikla nějaká látka, která je ve směsi vody a lihu málo rozpustná. Jestli nějaký zbytek z ocasu z kvasu nebo se tam něco dostalo při pálení...? Už ta třetí destilace je podezřelá, jakoby jim tam v pálenici neco nejedovatého uniklo do destilátu a oni se toho chtěli zbavit destilací navíc.

Já bych zkusil, jestli delším vychlazením v mrazničce se ta látka nevyloučí v kapkách na povrch nebo na dno, látka na povrchu se pak odstraní nasáknutím do něčeho savého, savého papíru, čistého smotaného hadru... látka na dně odlitím slivovice do jiné nádoby. Nebo počkat na zimu na mráz, pokud je slivovice hodně.

Pokud to nevyjde, pak už zbývají chemické způsoby, které zasáhnou do kvality slivovice. Za prvé další destilace, identifikace fáze, ve které se ta rušivá látka látka objevuje nejvíc a její oddělení od zbytku slivovice.  Nebo zkusit, jestli se slivovice nevyčistí aktivním uhlím. Návody tady myslím někde jsou v diskuzi.

Připojit reakci
            

Destilační přístroj


host - xxx.xxx.54.27 (?)
30.8.2009 0:19
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ještě mně napadlo, mohlo by fungovat, pokud ta látka je olejovitého charakteru, nechat ji vychytat ze slivky nějakou polypropylénovou nebo polyetylénovou netkanou tkaninou. Ta má tu vlastnost, že olejovité látky se do ní dychtivě nasáknou a přilnou k polypropylenu. Proto se tato tkanina používá pro asanaci rozlitých ropných látek.  Ale nevím, jestli běžně sehnatelné materiály - bílá tkanina používaná na zahradách nebo polypropylénová geotextilie nebo ta rovnou určená pro ropné havárie nepustí do slivovice nějaké další svinstvo.

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | <...71, 72, 73, 74, 75...>   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Koňak, brandy, vínovice a jiné ušlechtilé destiláty2715.1.202038778
Nevydarené prvé pálenie815.1.20202151
Palenka z vína914.1.20201228
Kompotovice714.1.20208495
Vodka514.1.20201037
Destilace - základní dotazy506.1.202022272
Kvas bez lihu44.1.20201084
Vydrží lutr do další sezony?729.12.20191037
Redeni palenky po destilaci, nebo pred konzumaci?1022.12.20192900
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?6020.12.201940346
Slad - pálení2119.12.201924234
Ředění slivovice10916.12.2019251404
Pálenka z kdoulí222.12.201924613
Dřevo do destilátu462.12.201934981
Škrábavost pálenky5125.11.201971270
Destilační přístroj - sestrojení6225.11.2019143771
Domácí pálenice1923.11.201913593
Tis cerveny323.11.2019839
destilační přístroj105523.11.20191481254
Destilat z duly (kdoule)416.11.201912473
Zakalená část pálenky1311.11.20192691
Kvas smrdí podobně jako ředidlo2111.11.201933927
Jablkovy kvas meranie cukru716.11.201924981
Trnkovica (trnka obecna)395.11.201930766
Pečetní vosk114.11.20192432
Palenka z datli?103.11.20197734
Refraktometr na měření kvasu243.11.201915222
Vaření hroznového vina21.11.2019688
Mereni obsahu alkoholu v likeru431.10.20191040
Pálenka z dýně6030.10.201961094
Cukr, cukr a jenom cukr1528.10.201920691
Míchat lutr při 2D?528.10.20191838
Ideální cukernatost při zakládání kvasu326.10.201922236
Zakalená slivovice17222.10.2019243215
Koupě Palírny 1614.10.20195239
Poraďte jaké kvasinky289.10.201920247
Hrušky, páliť alebo počkať?55.10.20191781
Test na metanol832.10.201999601
Kvas trnky630.9.20191562
Šípkovica ako ma to2326.9.201943033
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Lovecký a Turistický salám15.1.2020
Uzení špeku15.1.2020
Uzení špeku15.1.2020
Uzení špeku14.1.2020
Uzení špeku14.1.2020
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů