Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Destilace vína - vínovice

Stránky: 1, 2, 3, 4, 5...> | Zobrazit celou diskuzi   

Destilace vína - vínovice


host - xxx.xxx.176.71 (?)
2.9.2008 16:58, počet návštěv: 92656
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, potřeboval bych poradit ohledně výroby destilátu, respektive kvasu z hroznového vína.Uvítám veškeré vaše názory a rady.Děkuji

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Destilace vína - vínovice


jgeneral (165) - xxx.xxx.209.3 (?)
2.9.2008 20:53
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

U vína je to jednoduché. Vypálíte a hotovo. Složitější je to u matolin (zdůrazňuji, že nejde o druhák), tam je potřeba opatrnosti a zkušenosti a výsledek bývá lepší.

Víno může být zoxidované. Pokud má vyšší obsah těkavých kyselin, tak výsledek nebude slavný. Oddělit první litr a včas odstavit dokap. Destilát odkyselit a znovu přepálit.

Připojit reakci
      

Destilace vína - vínovice


host - xxx.xxx.166.20 (?)
3.9.2008 23:48
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

No docela jsem zvědavý čím se pálenka odkyseluje, ne že bych to právě potřeboval ale takováto informace se neztratí. Děkuji, VašekB

Připojit reakci
         

Destilace vína - vínovice


jgeneral (165) - xxx.xxx.209.3 (?)
5.9.2008 20:55
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zkoušel jsem hydrogenuhličitan vápenatý, ten se ale rozpouštěl pomalu a ne zcela. Draselný je proto vhodnější. Není k zahození ani jedlá soda - hydrogenuhličitan sodný. Musí se dávat pozor, aby pH nestouplo nad 7, pak může dojít k navázání těkavých esterů, a pálenka nebude tolik vonět.

Někdo mi řekl i vápník (třeba z vápna), ale s tím nemám zkušenosti. Bude to fungovat, ale asi negativa budou převažovat.

Připojit reakci
      

Destilace vína - vínovice


host - xxx.xxx.77.228 (?)
23.10.2008 21:06
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

píšete oddělit první litr a včas odstavit dokap? oddělením prvního litru myslíte úkap? nebo vylít litr ať teče co teče.Vono totiž pokud budete pálit 10 l vína v 10 l kotlíku vylejete všechno, teda asi R.

Připojit reakci
         

Destilace vína - vínovice


jgeneral (165) - xxx.xxx.209.3 (?)
24.10.2008 17:49
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tak to jsem netušil, že to děláte v tak malém množství. 1l úkapu je bráno na klasický kotel 130l. Množství si tedy upravte podle sebe.

Připojit reakci
            

Destilace vína - vínovice


host - xxx.xxx.88.186 (?)
10.11.2008 9:40
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jen bych chtěl všem sdělit, že pálení jakéhokoliv destilátu bez povolení Celního úřadu je nezákonné tak si na to dejte pozor. Nezákonné je i vlastnit zařízení na výrobu destilátu! Nejlepší je to odvézt do pálenice. Je to bez práce, jistá kvalita a stojí to pár korun. Čau

Připojit reakci
      

Destilace vína - vínovice


host - xxx.xxx.89.20 (?)
27.2.2009 11:59
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobry den. Je nutne pri paleni vina oddelovat predok?. Mam nejaku knihu od anglickej autorky /nepamatam si meno/, ktora tvrdi, ze predok sa pri paleni vina neoddeluje, pretoze vino ako potravinovy produkt neobsahuje vyznamne mnozstvo metylalkoholu, a ten pri paleni kvapaliny nevznika, takze sa oddeluje az "ocas". Tiez tvrdi, ze druhe palenie je nutne, len ked vysledny produkt nie je dostatocne "silny". Dakujem za info.

Připojit reakci
         

Destilace vína - vínovice


host - xxx.xxx.168.167 (?)
27.2.2009 12:17
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Má to logiku, pokud tam metyl není, tak pálením nevznikne. Ale to platí v případě pálení prokazatelně nezávadného vína. Pokud se pálí domácí víno bez "vstupní" kontroly, byl bych opatrný.

Připojit reakci
            

Destilace vína - vínovice


vyslouzil (16622) - xxx.xxx.94.12 (?)
27.2.2009 12:26
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Malé množství metylu vzniká i při běžném alkoholovém kvašení.. V celkovém objemu kořalky se ta trocha ztratí, přesto vylitím prvních pár deci nic nepokazíte. Více metanolu pak může vzniknout suchou destilací celulózy (připálením slupek, pecek). K tomu by při destilaci samotné tekutiny dojít nemělo.
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4, 5...> | Zobrazit celou diskuzi   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Destilace - základní dotazy1018.10.20181256
Hruškovice1918.10.201819731
Jablkovy kvas meranie cukru917.10.2018488
Destilační přístroj - sestrojení5617.10.2018122837
Vady pálenky716.10.2018859
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?2916.10.201813967
Koupě automatické pálenice 6316.10.201810566
Jak legálně provozovat domácí pálenici?616.10.2018571
Hruškový kvas1716.10.20185264
Teplota a rýchlosť kvasenia1015.10.20181086
Biely povlak na slivkovom kvase 115.10.2018238
Kvašení jablečného moštu315.10.2018329
Deka se propadá, ale cukr ukazuje 7%714.10.20181019
Pálení z řepného cukru1513.10.20183759
Turbo kvasnice1313.10.20181111
Kolik cukru má být v kvasu při pálení3813.10.201863963
Ražná - ražovica1213.10.201834460
Škrábavost pálenky3312.10.201844799
Pálenka z dýně5612.10.201845484
Uchovanie kvasu, resp skorší termín pálenia1011.10.2018894
Jablkovy kvas2611.10.20183370
Šípkovica ako ma to229.10.201832223
Nová pálenice - jaký kotel?528.10.201850752
Vápno do kvasu pred destiláciou - áno alebo nie?46.10.2018633
Stárnutí slivovice - zajímavý poznatek156.10.201811228
Ohřev kvasu olejem a teplota a bezpečnost - požár265.10.201820459
Průběh kvašení jablek 65.10.2018983
Kolko odobrat metylalkoholu553.10.201886998
Cukornatosť slivky83.10.2018802
Kde sehnat malou pálenici1891.10.2018339801
Kvas Oskeruše711.10.201869405
Methanol51.10.2018916
Paleni slivovice doma727.9.20181643
Poraďte jaké kvasinky2424.9.201811004
Kvas z jablek3623.9.20188109
Destilačná kolona vs Dvojstupňová destilácia122.9.2018826
Domácí pálenice1622.9.20183340
Teoretický výnos1419.9.20182697
Můj první kvas2119.9.20183824
Kdy pálit hruškový kvas217.9.20181762
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Domácí klobásy16.10.2018
Domácí klobásy15.10.2018
Dehtování14.10.2018
Jak uchovat hotový kvas11.10.2018
Jak uchovat hotový kvas10.10.2018
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2018
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů