Polská kolona, upravené odříznutím odkalovacích prstů. Objem tlakáče 24 l. Po několika pokusech s levným vínem se chci zeptat, poradit. První dvě várky španělského vína ze skleněných 5 litrových soudků super. Poslední pálení sprostého krabičáku ale dalo po první destilaci zápach štiplavý, skoro snad čpavkový nebo sírový. Neumím to jako nechemik poznat. Chuť ale dobrá. Tipuju spíš na síru. Kde se stala chyba?
Loni jsem do kolony namotal měděné plechový pásek, 1c šíře a asi dva metry se tam vešly. Už trochu sešel. Je možné, že původně mi měď síru zadržela a nyní už ne?
Pomohl by mi na síru nějaký přípravek do vařáku? Slyšel jsem o modré sklici?
Mám to jako experiment, takže je to hraní, pořád zkouším a snažím se učit. Díky tedy za pochopení, pokud je můj dotaz nepřesný nebo laický.
Martin.