Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Destilace levného vína

Destilace levného vína


host - xxx.xxx.251.7 (?)
27.1.2018 12:24, počet návštěv: 2033
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Polská kolona, upravené odříznutím odkalovacích prstů. Objem tlakáče 24 l. Po několika pokusech s levným vínem se chci zeptat, poradit. První dvě várky španělského vína ze skleněných 5 litrových soudků super. Poslední pálení sprostého krabičáku ale dalo po první destilaci zápach štiplavý, skoro snad čpavkový nebo sírový. Neumím to jako nechemik poznat. Chuť ale dobrá. Tipuju spíš na síru. Kde se stala chyba?

Loni jsem do kolony namotal měděné plechový pásek, 1c šíře a asi dva metry se tam vešly. Už trochu sešel. Je možné, že původně mi měď síru zadržela a nyní už ne?

Pomohl by mi na síru nějaký přípravek do vařáku? Slyšel jsem o modré sklici?

Mám to jako experiment, takže je to hraní, pořád zkouším a snažím se učit. Díky tedy za pochopení, pokud je můj dotaz nepřesný nebo laický.

Martin.

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Destilace levného vína


host - xxx.xxx.113.230 (?)
27.1.2018 15:34
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravim

upozornujem, ze lacne vino je vacsinou padelane, robia to z kukuricneho sladu.

hrozno to videlo z vrtulniku.

Peter

Připojit reakci
      

Destilace levného vína


host - xxx.xxx.251.7 (?)
27.1.2018 16:45
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Patřím v ty, co věří v právní stát. Takže pokud kupuju "bílé víno", nemůže být obsah vytvořen z něčeho jiného než z plodů vinné révy. obzvláště když člověk kupuje ve velkém řetězci, jehoč velké objemy prodejů podléhají nejčastější kontrole SZI. Jeho kvalita bude samozřejmě mizerná, ale první dva pokusy o destliaci mne utvrdili v tom, že výsledek může být i dobrý. Samozřejmě, že pít bych to před destilací asi nemohl.

Mám zkušenosti i s destilací vína vlastnoručně sklizeného (dvakrát) a výsledek byl kupodivu obdobný. Nepovedl se až ten krabičák. Možná to už bylo hodně stabilizováno.

Připojit reakci
         

Destilace levného vína


vyslouzil (16825) - xxx.xxx.236.1 (?)
28.1.2018 8:44
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Že by se víno dělalo ze sladu, považuji za nesmysl, vyšlo by to dráž než z hroznů. Ale i kdyby, proč ne, bourbon není špatné pití.
   Každé víno jistě vypálit lze. Problém je obsah kyseliny siřičité, kterou je třeba odstranit.  Za zvážení stojí pokus o dokvašení zbytkového cukru. U některých vín k němu dochází i když to nechceme

Připojit reakci
            

Destilace levného vína


host - xxx.xxx.251.7 (?)
28.1.2018 9:12
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tohle mě taky napadlo. Ještě mírně přisladit a nechat nastartovanými kvasinkami dokvasit. Vliv na kvalitu snad nebude tak velký, pokud již víno nebylo ředěno.

Martin

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Uchování opakování kvašení turbokvasnic2015.12.20181563
Jak vyrobit mandlovou "slivovici"?1915.12.20182334
Domácí pálení - danový přestupek nebo už trestný čin?2014.12.201842222
Zápach pálenky714.12.2018543
Stojanek na cedění kvasu 714.12.2018558
Třešně, přeslazený kvas, doba kvašení, kdy pálit?1414.12.20182865
Švestkový kvas - bílá plíseň 713.12.2018959
Aroma slivovice2612.12.20183132
Slivovice vs. calvados22511.12.2018331277
Jblkový kvas (druhák)410.12.2018475
Koupě automatické pálenice 10110.12.201823594
Ukončení destilace + ředění110.12.2018437
Mišpule610.12.20187197
Kvas ze švestek "na pokračování"419.12.20188561
Turbo kvasnice328.12.20183840
Ananasovice, pomerančovice164.12.201811835
Domácí pálenice174.12.20185213
Jednokotlová destilácia s deflegmátorom52.12.20181190
Jak legálně provozovat domácí pálenici?71.12.20182547
Kolko odobrat metylalkoholu6230.11.201893274
Jablkovy kvas meranie cukru6127.11.20188737
Refraktometr na měření kvasu2227.11.20186543
Zakalená slivovice17027.11.2018208735
Vínovice226.11.2018446
Kvas z cca 20kg broskví2825.11.201810621
Teoretický výnos2323.11.20184973
Jablkovy kvas5723.11.20189632
Pálenka z moštu4221.11.201813202
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?4021.11.201819435
Jaký zavařovací hrnec na destilaci1220.11.20185621
Uchovanie kvasu, resp skorší termín pálenia1419.11.20182854
Paleni slivovice doma1117.11.20184646
Hruškovice2817.11.201824086
Cukr nebo med?414.11.2018931
Kvašení ušlechtilými kvasinkami nebo nadivoko6914.11.201856812
Škrábavost pálenky4014.11.201850009
Trnkovica (trnka obecna)3710.11.201822468
Pliseň na švestkách 210.11.2018779
Stárnutí slivovice - zajímavý poznatek167.11.201814450
Destilace - základní dotazy415.11.20188204
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Uzení masa11.12.2018
Uzení masa11.12.2018
Uzení masa10.12.2018
Uzení masa8.12.2018
Dehtování8.12.2018
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2018
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů