Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma
Rychle rostoucí živý plot. Vypěstujete maxirychle s minináklady. Více info>


Pálení > Destilace levného vína

Destilace levného vína


host - xxx.xxx.251.7 (?)
27.1.2018 12:24, počet návštěv: 1308
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Polská kolona, upravené odříznutím odkalovacích prstů. Objem tlakáče 24 l. Po několika pokusech s levným vínem se chci zeptat, poradit. První dvě várky španělského vína ze skleněných 5 litrových soudků super. Poslední pálení sprostého krabičáku ale dalo po první destilaci zápach štiplavý, skoro snad čpavkový nebo sírový. Neumím to jako nechemik poznat. Chuť ale dobrá. Tipuju spíš na síru. Kde se stala chyba?

Loni jsem do kolony namotal měděné plechový pásek, 1c šíře a asi dva metry se tam vešly. Už trochu sešel. Je možné, že původně mi měď síru zadržela a nyní už ne?

Pomohl by mi na síru nějaký přípravek do vařáku? Slyšel jsem o modré sklici?

Mám to jako experiment, takže je to hraní, pořád zkouším a snažím se učit. Díky tedy za pochopení, pokud je můj dotaz nepřesný nebo laický.

Martin.

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Destilace levného vína


host - xxx.xxx.113.230 (?)
27.1.2018 15:34
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravim

upozornujem, ze lacne vino je vacsinou padelane, robia to z kukuricneho sladu.

hrozno to videlo z vrtulniku.

Peter

Připojit reakci
      

Destilace levného vína


host - xxx.xxx.251.7 (?)
27.1.2018 16:45
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Patřím v ty, co věří v právní stát. Takže pokud kupuju "bílé víno", nemůže být obsah vytvořen z něčeho jiného než z plodů vinné révy. obzvláště když člověk kupuje ve velkém řetězci, jehoč velké objemy prodejů podléhají nejčastější kontrole SZI. Jeho kvalita bude samozřejmě mizerná, ale první dva pokusy o destliaci mne utvrdili v tom, že výsledek může být i dobrý. Samozřejmě, že pít bych to před destilací asi nemohl.

Mám zkušenosti i s destilací vína vlastnoručně sklizeného (dvakrát) a výsledek byl kupodivu obdobný. Nepovedl se až ten krabičák. Možná to už bylo hodně stabilizováno.

Připojit reakci
         

Destilace levného vína


vyslouzil (16060) - xxx.xxx.236.1 (?)
28.1.2018 8:44
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Že by se víno dělalo ze sladu, považuji za nesmysl, vyšlo by to dráž než z hroznů. Ale i kdyby, proč ne, bourbon není špatné pití.
   Každé víno jistě vypálit lze. Problém je obsah kyseliny siřičité, kterou je třeba odstranit.  Za zvážení stojí pokus o dokvašení zbytkového cukru. U některých vín k němu dochází i když to nechceme

Připojit reakci
            

Destilace levného vína


host - xxx.xxx.251.7 (?)
28.1.2018 9:12
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tohle mě taky napadlo. Ještě mírně přisladit a nechat nastartovanými kvasinkami dokvasit. Vliv na kvalitu snad nebude tak velký, pokud již víno nebylo ředěno.

Martin

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Dřevo do destilátu3121.6.201817138
Marpelně kvas1321.6.20181122
Dubove barikové chipsy - výroba a spracovanie520.6.2018395
Kostkovica - Jadrnicka819.6.2018471
Jaký vybrat refraktometr?2819.6.201819331
Cukr, cukr a jenom cukr1319.6.201812170
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?1719.6.20185705
Kvas z moruší88.6.20188396
Domácí ořechovice946.6.2018165839
Jaký zavařovací hrnec na destilaci73.6.20181076
Zestaření pálenky pomocí ultrazvuku2431.5.201832528
Pálení z řepného cukru930.5.20181518
Praxe v pálení329.5.2018643
Destilační přístroj - sestrojení5514.5.2018115724
destilační přístroj102810.5.20181325825
Refraktometer - poradte vhodny233.5.20188878
Sušené švestky622.4.2018850
Hruškovice1419.4.201815165
Test na metanol534.4.201867326
Pěstitelská pálenice v okolí Berouna - hledám728.3.20186913
Slivovice 20172725.3.20184790
Destilace vína - vínovice5319.3.201882674
Nákup drtiče jablek 1118.3.201818680
Radimov 2018 718.3.20181331
Slivovice - kvas24014.3.2018364327
Měření alkoholu ve vykvašeném kvasu...1113.3.201851223
Modrý kal 208.3.20182455
Malinovice, Banánovice, Melounovice156.3.201820219
Prosba o radu - vhodná koncentrace alkoholu v lutru před 2D82.3.20182096
Kvasenie stavy z cukrovej trstiny1322.2.20182092
Zakalení macerátu1322.2.20181768
Mišpule418.2.20185580
Ražná - ražovica1117.2.201831011
Dosladzovanie domaceho brandy a znizovanie liehovitosti116.2.2018413
Kde sehnat malou pálenici18514.2.2018317865
Obnovení kvasu3813.2.20184527
Marhulový kvas nekvasí2712.2.20187067
Slad - pálení205.2.201818371
Kvas Oskeruše701.2.201863623
Destilace levného vína528.1.20181309
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Dehtování7.6.2018
Dehtování7.6.2018
Dehtování6.6.2018
Dehtování6.6.2018
Dehtování5.6.2018
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2018
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů