Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Délka prokvašení kdoulového kvasu

Délka prokvašení kdoulového kvasu


host - xxx.xxx.208.184 (?)
19.10.2018 14:21, počet návštěv: 1832
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Prosím o radu někoho zkušeného, jak dlouho asi trvá prokvašení kdoulového kvasu a zda je to kvas náchylný na zoctovatění nebo je podobně jako švestkový nebo jablečný trvanlivější a jde jej vypálit i později. Založený kvas z kdoulí a jablek v poměru 4:1 začal jevit známky kvašení po 2 dnech při teplotě cca 20°C, byl umístěn ve sklípku, kde se bude zřejmě stabilní teplota pohybovat kolem cca 16/17°. Děkuji za radu.

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Délka prokvašení kdoulového kvasu


host - xxx.xxx.208.64 (?)
13.1.2019 14:07
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Rady jsem se sice nedočkala, získala jsem ale vlastní zkušenost jak postupovat při založení kdoulového kvasu, jak jej vést, jaká je délka jeho prokvašení, kvalita a trvanlivost. S výsledkem pálení jsem velmi spokojena, pálenka je vynikající chuti, má nádhernou vůni po kdoulích a množství vypáleného produktu předčilo mé očekávání.

Připojit reakci
      

Délka prokvašení kdoulového kvasu


host - xxx.xxx.19.119 (?)
13.1.2019 17:10
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

No asi „kdouláci“, na tento veb vloni nechodili, a nebo již zpychli a o rady se nedělí … Není nad vlastní zkušenosti, ono na tom zase není moc co zkazit. Hezký den a destilát si užijte.

Připojit reakci
      

Délka prokvašení kdoulového kvasu


Mimmo (1796) - xxx.xxx.91.93 (?)
13.1.2019 17:22
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

No a s tou zkušeností se podělíte? Já jsem zatím dělal jen kompot a marmeládu. Ale kdoulí je moc a špatně se krájejí. Přestože byly tvrdé a chemicky 4x ošetřené, všechny plody byly červivé. Optimista by řekl - nejvyhledávanější ovoce červíků. Osobně bych napřed jednu kdouloň přerouboval na hrušeň. Plody z ostatních stromů bych pak nasekal mačetou nebo sekyrkou na čtvrtky a zalil sladkou vodou v soudku. Myslím, že od října do prosince bude vše překvašeno, ale riziko octovatění nečekám. Jenom nevím, kdo to vypije.

Připojit reakci
         

Délka prokvašení kdoulového kvasu


siemens (32) - xxx.xxx.46.90 (?)
3.4.2019 22:49
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Robil som kvas uz 4x, cize 4 sezony.Vzdy to miesam so zltymi jabkami v pomere 2:1 alebo 1:1 podla toho kolko Dúl mám. Za kazdym to zmeliem na moynceku na dreň, zmeram cukornatost a dam pektolyticky enzym Dystizym FM alebo ten druhy na tvrde ovocie.

Zomlete ovocie  zvycajne byva po zomleti dost suche.Vzdy davam aspon vedro az dva vody aby voda vytlacila spomedzi pomletej zmesi neziaduci vzduch, ked je to anaerobny proces bez pristupu vzduchu

Po dvoch dnoch od zamiesania emzymu, rozmiesam kvas a vlejem prepripravene nizkoteplotne kvasnice. Kvas mam m priemre 16brix na zaciatku.Este nikdy po vykvaseni neklesol pod 5brix. doba kvasenie je cca 6tyzdnov a samozrejme zavisi od teploty prostredia.

kvas pocas kvasenia asi 3-4x zamiesam s mixerom na farbu alebo lepidlo, samozrejme uplne cistym.

pred palenim vezmem z povrchu cca 2cm vrstvu kolaca a vyhodim.

Kolac zamiesam.

Moji priatelia v srbskej Vojvodine tie duly nejako varia a po vychladnuti zakvasuju.Proces detailne nepoznam ale produkt je fajn.

Palenka z mojho kvasu je vzdy super!

Připojit reakci
            

Délka prokvašení kdoulového kvasu


vyslouzil (17090) - xxx.xxx.236.1 (?)
3.4.2019 23:19
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nezapomněl jste napsat o přídavku cukru?

Připojit reakci
               

Délka prokvašení kdoulového kvasu


siemens (32) - xxx.xxx.46.90 (?)
4.4.2019 23:45
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Niekedy cukor davam max kilo na 120l sud alale niekedy vobec nic podla toho kolko jablk a akych ide.

Zo samotnych dul nerobim, kedze nejako vzdy mam jabka. U nas krasne dozreta zlta dula ma 16brix, takze kto vie ci by to potrebovalo cukor, snad.len na rozkvasenie

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
borovička717.6.201919773
Z ceho udelat visnovku717.6.2019513
Zapach dymu515.6.20191294
Slivovice jak poznat archív109.6.20199716
Malinovice, Banánovice, Melounovice177.6.201926878
Zakalovanie slivovice pri druhom paleni730.5.20191182
Koňak, brandy, vínovice a jiné ušlechtilé destiláty2730.5.201934728
Pálenka z mladých smrčků230.5.2019795
Turbo kvasnice3519.5.20197848
Palenka z exotickeho ovoce1012.5.201921199
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?544.5.201929899
Pálenka zo sorbitolu61.5.2019939
Škrábavost pálenky4727.4.201960485
Archivace slivovice427.4.2019758
Jak rychle vypeckovat švestky423.4.2019632
Kvas z mandarinek1616.4.20191576
destilační přístroj104915.4.20191427709
Lze využít drtič větví i na ovoce?2912.4.201948649
Zápach v trnkovici po lihu86.4.20191674
Délka prokvašení kdoulového kvasu74.4.20191833
Aroma slivovice364.4.201910575
Palenka z datli?92.4.20196061
Ochutnávka Radimov623.3.20191787
Stojanek na cedění kvasu 1721.3.20194525
Modry povlak na Broskvovici719.3.2019863
Parciální fermentace518.3.20191137
Ananasový kvas214.3.2019805
Kvas z mirabelek2011.3.201913286
Kvasenie a palenie manga710.3.20191208
Dřinka - použití229.3.201930092
Destilace - základní dotazy497.3.201915383
Test na metanol8025.2.201988773
3D pálení2323.2.20194327
Koupě automatické pálenice 11021.2.201938531
Jablkovy kvas meranie cukru6919.2.201916948
Posudzovanie ovocného kvasu617.2.20191761
Odpeckovač317.2.20191001
Ryngle vhodné k pálení1315.2.20192575
Kvas přes zimu1012.2.20192658
Stárnutí slivovice - zajímavý poznatek2411.2.201920347
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Elektrická udírna z Mountfield16.6.2019
Litinový hrnec15.6.2019
Proč mi nechytají víčka?15.6.2019
Litinový hrnec15.6.2019
Elektrická udírna z Mountfield14.6.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů