Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Délka prokvašení kdoulového kvasu

Délka prokvašení kdoulového kvasu


host - xxx.xxx.208.184 (?)
19.10.2018 14:21, počet návštěv: 2223
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Prosím o radu někoho zkušeného, jak dlouho asi trvá prokvašení kdoulového kvasu a zda je to kvas náchylný na zoctovatění nebo je podobně jako švestkový nebo jablečný trvanlivější a jde jej vypálit i později. Založený kvas z kdoulí a jablek v poměru 4:1 začal jevit známky kvašení po 2 dnech při teplotě cca 20°C, byl umístěn ve sklípku, kde se bude zřejmě stabilní teplota pohybovat kolem cca 16/17°. Děkuji za radu.

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Délka prokvašení kdoulového kvasu


host - xxx.xxx.208.64 (?)
13.1.2019 14:07
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Rady jsem se sice nedočkala, získala jsem ale vlastní zkušenost jak postupovat při založení kdoulového kvasu, jak jej vést, jaká je délka jeho prokvašení, kvalita a trvanlivost. S výsledkem pálení jsem velmi spokojena, pálenka je vynikající chuti, má nádhernou vůni po kdoulích a množství vypáleného produktu předčilo mé očekávání.

Připojit reakci
      

Délka prokvašení kdoulového kvasu


host - xxx.xxx.19.119 (?)
13.1.2019 17:10
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

No asi „kdouláci“, na tento veb vloni nechodili, a nebo již zpychli a o rady se nedělí … Není nad vlastní zkušenosti, ono na tom zase není moc co zkazit. Hezký den a destilát si užijte.

Připojit reakci
      

Délka prokvašení kdoulového kvasu


Mimmo (1903) - xxx.xxx.91.93 (?)
13.1.2019 17:22
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

No a s tou zkušeností se podělíte? Já jsem zatím dělal jen kompot a marmeládu. Ale kdoulí je moc a špatně se krájejí. Přestože byly tvrdé a chemicky 4x ošetřené, všechny plody byly červivé. Optimista by řekl - nejvyhledávanější ovoce červíků. Osobně bych napřed jednu kdouloň přerouboval na hrušeň. Plody z ostatních stromů bych pak nasekal mačetou nebo sekyrkou na čtvrtky a zalil sladkou vodou v soudku. Myslím, že od října do prosince bude vše překvašeno, ale riziko octovatění nečekám. Jenom nevím, kdo to vypije.

Připojit reakci
         

Délka prokvašení kdoulového kvasu


siemens (32) - xxx.xxx.46.90 (?)
3.4.2019 22:49
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Robil som kvas uz 4x, cize 4 sezony.Vzdy to miesam so zltymi jabkami v pomere 2:1 alebo 1:1 podla toho kolko Dúl mám. Za kazdym to zmeliem na moynceku na dreň, zmeram cukornatost a dam pektolyticky enzym Dystizym FM alebo ten druhy na tvrde ovocie.

Zomlete ovocie  zvycajne byva po zomleti dost suche.Vzdy davam aspon vedro az dva vody aby voda vytlacila spomedzi pomletej zmesi neziaduci vzduch, ked je to anaerobny proces bez pristupu vzduchu

Po dvoch dnoch od zamiesania emzymu, rozmiesam kvas a vlejem prepripravene nizkoteplotne kvasnice. Kvas mam m priemre 16brix na zaciatku.Este nikdy po vykvaseni neklesol pod 5brix. doba kvasenie je cca 6tyzdnov a samozrejme zavisi od teploty prostredia.

kvas pocas kvasenia asi 3-4x zamiesam s mixerom na farbu alebo lepidlo, samozrejme uplne cistym.

pred palenim vezmem z povrchu cca 2cm vrstvu kolaca a vyhodim.

Kolac zamiesam.

Moji priatelia v srbskej Vojvodine tie duly nejako varia a po vychladnuti zakvasuju.Proces detailne nepoznam ale produkt je fajn.

Palenka z mojho kvasu je vzdy super!

Připojit reakci
            

Délka prokvašení kdoulového kvasu


vyslouzil (17234) - xxx.xxx.236.1 (?)
3.4.2019 23:19
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nezapomněl jste napsat o přídavku cukru?

Připojit reakci
               

Délka prokvašení kdoulového kvasu


siemens (32) - xxx.xxx.46.90 (?)
4.4.2019 23:45
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Niekedy cukor davam max kilo na 120l sud alale niekedy vobec nic podla toho kolko jablk a akych ide.

Zo samotnych dul nerobim, kedze nejako vzdy mam jabka. U nas krasne dozreta zlta dula ma 16brix, takze kto vie ci by to potrebovalo cukor, snad.len na rozkvasenie

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Myrobalány? Je možné kvasit je společně? 916.8.2019717
Cukr, cukr a jenom cukr1413.8.201916683
Aroma meruňkovica813.8.2019790
Pálení ovocných vín1912.8.201910766
Melounovice610.8.2019500
Pečetní vosk89.8.2019576
Kvas smrdí podobně jako ředidlo209.8.201929424
destilační přístroj10529.8.20191438051
Refraktometr na měření kvasu233.8.201910768
Destilační přístroj32.8.2019507
Trubka ke chladiči21.8.2019283
Z ceho udelat visnovku2231.7.20192765
Cudny proces palenia430.7.2019522
Meruňkový kvas 4627.7.201943687
Ražná - ražovica1526.7.201942642
Obsah alkoholu ve kvasu725.7.2019834
Novy kvas nekvasi619.7.2019659
Ananasový kvas318.7.20191235
Poraďte jaké kvasinky2714.7.201915960
Pálenka z mladých smrčků310.7.20191440
Kolik nateče ze 100l vína59.7.20191084
Pach po acetonu35.7.2019769
Domácí ořechovice1131.7.2019204199
Kvas z mandarinek1923.6.20192540
Zapach dymu623.6.20191761
borovička717.6.201920488
Slivovice jak poznat archív109.6.201910368
Malinovice, Banánovice, Melounovice177.6.201928489
Zakalovanie slivovice pri druhom paleni730.5.20191608
Koňak, brandy, vínovice a jiné ušlechtilé destiláty2730.5.201935726
Turbo kvasnice3519.5.20199035
Palenka z exotickeho ovoce1012.5.201922143
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?544.5.201932169
Pálenka zo sorbitolu61.5.20191262
Škrábavost pálenky4727.4.201962667
Archivace slivovice427.4.20191090
Jak rychle vypeckovat švestky423.4.20191115
Lze využít drtič větví i na ovoce?2912.4.201949643
Zápach v trnkovici po lihu86.4.20192046
Délka prokvašení kdoulového kvasu74.4.20192224
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Kaiserova elektrická udírna13.8.2019
Kaiserova elektrická udírna12.8.2019
Uzení masa11.8.2019
Kaiserova elektrická udírna7.8.2019
Kaiserova elektrická udírna7.8.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů