Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Délka prokvašení kdoulového kvasu

Délka prokvašení kdoulového kvasu


host - xxx.xxx.208.184 (?)
19.10.2018 14:21, počet návštěv: 2231
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Prosím o radu někoho zkušeného, jak dlouho asi trvá prokvašení kdoulového kvasu a zda je to kvas náchylný na zoctovatění nebo je podobně jako švestkový nebo jablečný trvanlivější a jde jej vypálit i později. Založený kvas z kdoulí a jablek v poměru 4:1 začal jevit známky kvašení po 2 dnech při teplotě cca 20°C, byl umístěn ve sklípku, kde se bude zřejmě stabilní teplota pohybovat kolem cca 16/17°. Děkuji za radu.

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Délka prokvašení kdoulového kvasu


host - xxx.xxx.208.64 (?)
13.1.2019 14:07
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Rady jsem se sice nedočkala, získala jsem ale vlastní zkušenost jak postupovat při založení kdoulového kvasu, jak jej vést, jaká je délka jeho prokvašení, kvalita a trvanlivost. S výsledkem pálení jsem velmi spokojena, pálenka je vynikající chuti, má nádhernou vůni po kdoulích a množství vypáleného produktu předčilo mé očekávání.

Připojit reakci
      

Délka prokvašení kdoulového kvasu


host - xxx.xxx.19.119 (?)
13.1.2019 17:10
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

No asi „kdouláci“, na tento veb vloni nechodili, a nebo již zpychli a o rady se nedělí … Není nad vlastní zkušenosti, ono na tom zase není moc co zkazit. Hezký den a destilát si užijte.

Připojit reakci
      

Délka prokvašení kdoulového kvasu


Mimmo (1903) - xxx.xxx.91.93 (?)
13.1.2019 17:22
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

No a s tou zkušeností se podělíte? Já jsem zatím dělal jen kompot a marmeládu. Ale kdoulí je moc a špatně se krájejí. Přestože byly tvrdé a chemicky 4x ošetřené, všechny plody byly červivé. Optimista by řekl - nejvyhledávanější ovoce červíků. Osobně bych napřed jednu kdouloň přerouboval na hrušeň. Plody z ostatních stromů bych pak nasekal mačetou nebo sekyrkou na čtvrtky a zalil sladkou vodou v soudku. Myslím, že od října do prosince bude vše překvašeno, ale riziko octovatění nečekám. Jenom nevím, kdo to vypije.

Připojit reakci
         

Délka prokvašení kdoulového kvasu


siemens (32) - xxx.xxx.46.90 (?)
3.4.2019 22:49
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Robil som kvas uz 4x, cize 4 sezony.Vzdy to miesam so zltymi jabkami v pomere 2:1 alebo 1:1 podla toho kolko Dúl mám. Za kazdym to zmeliem na moynceku na dreň, zmeram cukornatost a dam pektolyticky enzym Dystizym FM alebo ten druhy na tvrde ovocie.

Zomlete ovocie  zvycajne byva po zomleti dost suche.Vzdy davam aspon vedro az dva vody aby voda vytlacila spomedzi pomletej zmesi neziaduci vzduch, ked je to anaerobny proces bez pristupu vzduchu

Po dvoch dnoch od zamiesania emzymu, rozmiesam kvas a vlejem prepripravene nizkoteplotne kvasnice. Kvas mam m priemre 16brix na zaciatku.Este nikdy po vykvaseni neklesol pod 5brix. doba kvasenie je cca 6tyzdnov a samozrejme zavisi od teploty prostredia.

kvas pocas kvasenia asi 3-4x zamiesam s mixerom na farbu alebo lepidlo, samozrejme uplne cistym.

pred palenim vezmem z povrchu cca 2cm vrstvu kolaca a vyhodim.

Kolac zamiesam.

Moji priatelia v srbskej Vojvodine tie duly nejako varia a po vychladnuti zakvasuju.Proces detailne nepoznam ale produkt je fajn.

Palenka z mojho kvasu je vzdy super!

Připojit reakci
            

Délka prokvašení kdoulového kvasu


vyslouzil (17234) - xxx.xxx.236.1 (?)
3.4.2019 23:19
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nezapomněl jste napsat o přídavku cukru?

Připojit reakci
               

Délka prokvašení kdoulového kvasu


siemens (32) - xxx.xxx.46.90 (?)
4.4.2019 23:45
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Niekedy cukor davam max kilo na 120l sud alale niekedy vobec nic podla toho kolko jablk a akych ide.

Zo samotnych dul nerobim, kedze nejako vzdy mam jabka. U nas krasne dozreta zlta dula ma 16brix, takze kto vie ci by to potrebovalo cukor, snad.len na rozkvasenie

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Myrobalány? Je možné kvasit je společně? 916.8.2019795
Cukr, cukr a jenom cukr1413.8.201916731
Aroma meruňkovica813.8.2019812
Pálení ovocných vín1912.8.201910780
Melounovice610.8.2019508
Pečetní vosk89.8.2019583
Kvas smrdí podobně jako ředidlo209.8.201929449
destilační přístroj10529.8.20191438293
Refraktometr na měření kvasu233.8.201910786
Destilační přístroj32.8.2019517
Trubka ke chladiči21.8.2019293
Z ceho udelat visnovku2231.7.20192775
Cudny proces palenia430.7.2019524
Meruňkový kvas 4627.7.201943749
Ražná - ražovica1526.7.201942657
Obsah alkoholu ve kvasu725.7.2019848
Novy kvas nekvasi619.7.2019667
Ananasový kvas318.7.20191242
Poraďte jaké kvasinky2714.7.201915978
Pálenka z mladých smrčků310.7.20191454
Kolik nateče ze 100l vína59.7.20191093
Pach po acetonu35.7.2019787
Domácí ořechovice1131.7.2019204265
Kvas z mandarinek1923.6.20192549
Zapach dymu623.6.20191767
borovička717.6.201920497
Slivovice jak poznat archív109.6.201910375
Malinovice, Banánovice, Melounovice177.6.201928508
Zakalovanie slivovice pri druhom paleni730.5.20191615
Koňak, brandy, vínovice a jiné ušlechtilé destiláty2730.5.201935737
Turbo kvasnice3519.5.20199052
Palenka z exotickeho ovoce1012.5.201922156
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?544.5.201932211
Pálenka zo sorbitolu61.5.20191277
Škrábavost pálenky4727.4.201962707
Archivace slivovice427.4.20191094
Jak rychle vypeckovat švestky423.4.20191123
Lze využít drtič větví i na ovoce?2912.4.201949654
Zápach v trnkovici po lihu86.4.20192051
Délka prokvašení kdoulového kvasu74.4.20192232
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Kaiserova elektrická udírna13.8.2019
Kaiserova elektrická udírna12.8.2019
Uzení masa11.8.2019
Kaiserova elektrická udírna7.8.2019
Kaiserova elektrická udírna7.8.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů