Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Délka prokvašení kdoulového kvasu

Délka prokvašení kdoulového kvasu


host - xxx.xxx.208.184 (?)
19.10.2018 14:21, počet návštěv: 2691
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Prosím o radu někoho zkušeného, jak dlouho asi trvá prokvašení kdoulového kvasu a zda je to kvas náchylný na zoctovatění nebo je podobně jako švestkový nebo jablečný trvanlivější a jde jej vypálit i později. Založený kvas z kdoulí a jablek v poměru 4:1 začal jevit známky kvašení po 2 dnech při teplotě cca 20°C, byl umístěn ve sklípku, kde se bude zřejmě stabilní teplota pohybovat kolem cca 16/17°. Děkuji za radu.

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Délka prokvašení kdoulového kvasu


host - xxx.xxx.208.64 (?)
13.1.2019 14:07
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Rady jsem se sice nedočkala, získala jsem ale vlastní zkušenost jak postupovat při založení kdoulového kvasu, jak jej vést, jaká je délka jeho prokvašení, kvalita a trvanlivost. S výsledkem pálení jsem velmi spokojena, pálenka je vynikající chuti, má nádhernou vůni po kdoulích a množství vypáleného produktu předčilo mé očekávání.

Připojit reakci
      

Délka prokvašení kdoulového kvasu


host - xxx.xxx.19.119 (?)
13.1.2019 17:10
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

No asi „kdouláci“, na tento veb vloni nechodili, a nebo již zpychli a o rady se nedělí … Není nad vlastní zkušenosti, ono na tom zase není moc co zkazit. Hezký den a destilát si užijte.

Připojit reakci
      

Délka prokvašení kdoulového kvasu


Mimmo (2040) - xxx.xxx.91.93 (?)
13.1.2019 17:22
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

No a s tou zkušeností se podělíte? Já jsem zatím dělal jen kompot a marmeládu. Ale kdoulí je moc a špatně se krájejí. Přestože byly tvrdé a chemicky 4x ošetřené, všechny plody byly červivé. Optimista by řekl - nejvyhledávanější ovoce červíků. Osobně bych napřed jednu kdouloň přerouboval na hrušeň. Plody z ostatních stromů bych pak nasekal mačetou nebo sekyrkou na čtvrtky a zalil sladkou vodou v soudku. Myslím, že od října do prosince bude vše překvašeno, ale riziko octovatění nečekám. Jenom nevím, kdo to vypije.

Připojit reakci
         

Délka prokvašení kdoulového kvasu


siemens (35) - xxx.xxx.46.90 (?)
3.4.2019 22:49
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Robil som kvas uz 4x, cize 4 sezony.Vzdy to miesam so zltymi jabkami v pomere 2:1 alebo 1:1 podla toho kolko Dúl mám. Za kazdym to zmeliem na moynceku na dreň, zmeram cukornatost a dam pektolyticky enzym Dystizym FM alebo ten druhy na tvrde ovocie.

Zomlete ovocie  zvycajne byva po zomleti dost suche.Vzdy davam aspon vedro az dva vody aby voda vytlacila spomedzi pomletej zmesi neziaduci vzduch, ked je to anaerobny proces bez pristupu vzduchu

Po dvoch dnoch od zamiesania emzymu, rozmiesam kvas a vlejem prepripravene nizkoteplotne kvasnice. Kvas mam m priemre 16brix na zaciatku.Este nikdy po vykvaseni neklesol pod 5brix. doba kvasenie je cca 6tyzdnov a samozrejme zavisi od teploty prostredia.

kvas pocas kvasenia asi 3-4x zamiesam s mixerom na farbu alebo lepidlo, samozrejme uplne cistym.

pred palenim vezmem z povrchu cca 2cm vrstvu kolaca a vyhodim.

Kolac zamiesam.

Moji priatelia v srbskej Vojvodine tie duly nejako varia a po vychladnuti zakvasuju.Proces detailne nepoznam ale produkt je fajn.

Palenka z mojho kvasu je vzdy super!

Připojit reakci
            

Délka prokvašení kdoulového kvasu


vyslouzil (17420) - xxx.xxx.236.1 (?)
3.4.2019 23:19
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nezapomněl jste napsat o přídavku cukru?

Připojit reakci
               

Délka prokvašení kdoulového kvasu


siemens (35) - xxx.xxx.46.90 (?)
4.4.2019 23:45
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Niekedy cukor davam max kilo na 120l sud alale niekedy vobec nic podla toho kolko jablk a akych ide.

Zo samotnych dul nerobim, kedze nejako vzdy mam jabka. U nas krasne dozreta zlta dula ma 16brix, takze kto vie ci by to potrebovalo cukor, snad.len na rozkvasenie

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Ředění slivovice1075.12.2019246514
Pálenka z kdoulí222.12.201923857
Dřevo do destilátu462.12.201933349
Škrábavost pálenky5125.11.201969034
Destilační přístroj - sestrojení6225.11.2019141834
Domácí pálenice1923.11.201912599
Tis cerveny323.11.2019634
destilační přístroj105523.11.20191470674
Destilat z duly (kdoule)416.11.201912141
Zakalená část pálenky1311.11.20192164
Kvas smrdí podobně jako ředidlo2111.11.201933030
Jablkovy kvas meranie cukru716.11.201923560
Trnkovica (trnka obecna)395.11.201929787
Pečetní vosk114.11.20192050
Palenka z datli?103.11.20197405
Refraktometr na měření kvasu243.11.201914330
Vaření hroznového vina21.11.2019489
Mereni obsahu alkoholu v likeru431.10.2019764
Pálenka z dýně6030.10.201959683
Cukr, cukr a jenom cukr1528.10.201919939
Míchat lutr při 2D?528.10.20191595
Ideální cukernatost při zakládání kvasu326.10.201921840
Zakalená slivovice17222.10.2019239411
Koupě Palírny 1614.10.20194558
Poraďte jaké kvasinky289.10.201919529
Hrušky, páliť alebo počkať?55.10.20191510
Test na metanol832.10.201997695
Kvas trnky630.9.20191313
Šípkovica ako ma to2326.9.201941953
Vzdálenost trubky od kotla626.9.20191425
Marhulovy kvas je moc husty1523.9.20192312
Posudzovanie ovocného kvasu920.9.20193853
Co se děje se slivovicí při uskladnění zraje?1615.9.201923866
Novy kvas nekvasi712.9.20191818
Výtěžnost a cena1012.9.20192352
Redeni palenky po destilaci, nebo pred konzumaci?710.9.20191867
Smíchání dvou kvasů?155.9.201911268
Destilační přístroj193.9.20194641
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?5930.8.201938253
Da se to este?927.8.20191801
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Elektrická udírna z Mountfield5.12.2019
Elektrická udírna z Mountfield5.12.2019
Destilát z medu - zná někdo návod na naložení kvasu?4.12.2019
Destilát z medu - zná někdo návod na naložení kvasu?3.12.2019
Uzeni bucek3.12.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů