Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Da se to este?

Da se to este?


zahraXXX (4) - xxx.xxx.111.4 (?)
26.8.2019 15:58, počet návštěv: 1545
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

zdravim vospolok,

minuly rok som zalozil jablcny kvas. bohuzial po cca 3 mesiacoch ked sa zdal byt hotovy a pripraveny (vytvoril sa kolac a cez kvasne zatky prestalo bublat) som musel odcestovat a az teraz... cize po roku som znovu na slovensku. je mozne, ze sa to da este vypalit? ak ano ake hodnoty a coho by mal ten kvas mat aby bol pouzitelny. ja viem, hlupe otazky, ale fakt sa nevyznam a neviem, ci to mam vyliat a pouzit ako hnojivo :-).  dakujem vopred za akekolvek vysvetlenie

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Da se to este?


vyslouzil (17390) - xxx.xxx.236.1 (?)
26.8.2019 16:10
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Záleží na tom, z jak sladkých jablek byl kvas založen, zda a kolik byl přicukrovaný a kde byl po celou dobu uložen. Nicméně, pokud byl v chladu a uzavřen funkční kvasnou zátkou, nemusel by se zkazit. Pomohou v tom Vaše smysly: zrak (plíseň, křís), čich (ocet, plesnivina), chuť (štiplavost, kyselost, pachutě). 
Trochu nerozumím větě: vytvoril sa kolac a cez kvasne zatky prestalo bublat. Jablečný kvas vytvoří koláč ihned (podrcená jablka plavou), naopak po skončení kvašení se koláč obvykle potopí.

Připojit reakci
      

Da se to este?


zahraXXX (4) - xxx.xxx.164.166 (?)
26.8.2019 20:00
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

asi som to zle popisal s tym kolacom. cukor sa nepridaval ziaden. jablka boli roznych odrod povacsinou tvrdsie sladkokysle. odrody neviem. po cely cas to bolo ulozene v pivnici kde je stala teplota okolo 19 stupnov 

Připojit reakci
         

Da se to este?


zahraXXX (4) - xxx.xxx.164.166 (?)
26.8.2019 20:13
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

este na doplnenie:  bol tam pridany Oenoferm Freddo, Spiriferm a Distizym podla navodu. 

Připojit reakci
            

Da se to este?


vyslouzil (17390) - xxx.xxx.236.1 (?)
26.8.2019 22:37
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tady je rada těžká. Je to něco jako kdybych napsal: "Měl jsem jablka ve sklepě, řekněte mi, jestli jsou ještě k jídlu." Pokud ten kvas nevidíte, je to věštění z koule. 
   Jablka nejsou oskeruše, je to poměrně laciná surovina. Pokud nemáte nikoho, kdo by kvas posoudil, ekluje se Vám kvas ochutnat, máte letos slušnou úrodu, založte čerstvý kvas a za 3 měsíce ho vypalte. Možná by se zadařilo i z toho loňského, ale lepší destilát než z čerstvých to asi nebude.

Připojit reakci
               

Da se to este?


zahraXXX (4) - xxx.xxx.111.4 (?)
27.8.2019 7:13
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

presne to som, potreboval vysvetlit... Pomohou v tom Vaše smysly: zrak (plíseň, křís), čich (ocet, plesnivina), chuť (štiplavost, kyselost, pachutě).

ako laik a clovek, ktory to skusa prvykrat tieto veci nevycitam zo ziadnej prirucky. a ako vravite, staci pockat na novu urodu a dalej sa ucit na chybach.

velmi pekne dakujem za rady

Připojit reakci
                  

Da se to este?


host - xxx.xxx.157.239 (?)
27.8.2019 10:03
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Obsluha v pálenici by neporadila?

Připojit reakci
                  

Da se to este?


host - xxx.xxx.19.119 (?)
27.8.2019 10:32
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den,

no na Moravě měli "staří vinaři" pořekadlo : Dá sa (pít), nedá sa (ale dá sa svařit) a prodá sa Pražákom (ty prý vypijí všechno...)

Tož hezký den

Připojit reakci
                     

Da se to este?


vyslouzil (17390) - xxx.xxx.11.149 (?)
27.8.2019 11:14
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Mladí vinaři - ke smůle nás Moraváků - už poznali, že nejmlsnější a nejbohatší jazyky dnes žijí v Praze a tak tam vozí ty nejlepší vínasad.

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Tis cerveny221.11.2019240
Škrábavost pálenky4719.11.201966608
Domácí pálenice1919.11.201911569
Destilat z duly (kdoule)416.11.201911835
Zakalená část pálenky1311.11.20191652
Kvas smrdí podobně jako ředidlo2111.11.201932297
Pálenka z kdoulí208.11.201923059
Jablkovy kvas meranie cukru716.11.201922480
Trnkovica (trnka obecna)395.11.201929062
Pečetní vosk114.11.20191780
Palenka z datli?103.11.20197130
Refraktometr na měření kvasu243.11.201913657
Vaření hroznového vina21.11.2019330
Mereni obsahu alkoholu v likeru431.10.2019519
Pálenka z dýně6030.10.201958781
Cukr, cukr a jenom cukr1528.10.201919367
Míchat lutr při 2D?528.10.20191352
Ideální cukernatost při zakládání kvasu326.10.201921580
Zakalená slivovice17222.10.2019237041
Dřevo do destilátu4517.10.201932062
Koupě Palírny 1614.10.20194015
Poraďte jaké kvasinky289.10.201919024
Hrušky, páliť alebo počkať?55.10.20191256
Test na metanol832.10.201996629
Kvas trnky630.9.20191107
Šípkovica ako ma to2326.9.201941119
Vzdálenost trubky od kotla626.9.20191183
Marhulovy kvas je moc husty1523.9.20192056
Posudzovanie ovocného kvasu920.9.20193636
Co se děje se slivovicí při uskladnění zraje?1615.9.201923313
Novy kvas nekvasi712.9.20191620
Výtěžnost a cena1012.9.20192034
Redeni palenky po destilaci, nebo pred konzumaci?710.9.20191573
Destilační přístroj - sestrojení606.9.2019139996
Smíchání dvou kvasů?155.9.201910914
Destilační přístroj193.9.20194173
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?5930.8.201937237
Da se to este?927.8.20191546
borovička827.8.201922107
Kvas broskve226.8.20191221
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Kaiserova elektrická udírna10:52
Uzení masa19.11.2019
Uzení masa19.11.2019
Uzení masa17.11.2019
Jak obalit uzené maso?16.11.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů