Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Da se to este?

Da se to este?


zahraXXX (4) - xxx.xxx.111.4 (?)
26.8.2019 15:58, počet návštěv: 860
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

zdravim vospolok,

minuly rok som zalozil jablcny kvas. bohuzial po cca 3 mesiacoch ked sa zdal byt hotovy a pripraveny (vytvoril sa kolac a cez kvasne zatky prestalo bublat) som musel odcestovat a az teraz... cize po roku som znovu na slovensku. je mozne, ze sa to da este vypalit? ak ano ake hodnoty a coho by mal ten kvas mat aby bol pouzitelny. ja viem, hlupe otazky, ale fakt sa nevyznam a neviem, ci to mam vyliat a pouzit ako hnojivo :-).  dakujem vopred za akekolvek vysvetlenie

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Da se to este?


vyslouzil (17296) - xxx.xxx.236.1 (?)
26.8.2019 16:10
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Záleží na tom, z jak sladkých jablek byl kvas založen, zda a kolik byl přicukrovaný a kde byl po celou dobu uložen. Nicméně, pokud byl v chladu a uzavřen funkční kvasnou zátkou, nemusel by se zkazit. Pomohou v tom Vaše smysly: zrak (plíseň, křís), čich (ocet, plesnivina), chuť (štiplavost, kyselost, pachutě). 
Trochu nerozumím větě: vytvoril sa kolac a cez kvasne zatky prestalo bublat. Jablečný kvas vytvoří koláč ihned (podrcená jablka plavou), naopak po skončení kvašení se koláč obvykle potopí.

Připojit reakci
      

Da se to este?


zahraXXX (4) - xxx.xxx.164.166 (?)
26.8.2019 20:00
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

asi som to zle popisal s tym kolacom. cukor sa nepridaval ziaden. jablka boli roznych odrod povacsinou tvrdsie sladkokysle. odrody neviem. po cely cas to bolo ulozene v pivnici kde je stala teplota okolo 19 stupnov 

Připojit reakci
         

Da se to este?


zahraXXX (4) - xxx.xxx.164.166 (?)
26.8.2019 20:13
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

este na doplnenie:  bol tam pridany Oenoferm Freddo, Spiriferm a Distizym podla navodu. 

Připojit reakci
            

Da se to este?


vyslouzil (17296) - xxx.xxx.236.1 (?)
26.8.2019 22:37
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tady je rada těžká. Je to něco jako kdybych napsal: "Měl jsem jablka ve sklepě, řekněte mi, jestli jsou ještě k jídlu." Pokud ten kvas nevidíte, je to věštění z koule. 
   Jablka nejsou oskeruše, je to poměrně laciná surovina. Pokud nemáte nikoho, kdo by kvas posoudil, ekluje se Vám kvas ochutnat, máte letos slušnou úrodu, založte čerstvý kvas a za 3 měsíce ho vypalte. Možná by se zadařilo i z toho loňského, ale lepší destilát než z čerstvých to asi nebude.

Připojit reakci
               

Da se to este?


zahraXXX (4) - xxx.xxx.111.4 (?)
27.8.2019 7:13
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

presne to som, potreboval vysvetlit... Pomohou v tom Vaše smysly: zrak (plíseň, křís), čich (ocet, plesnivina), chuť (štiplavost, kyselost, pachutě).

ako laik a clovek, ktory to skusa prvykrat tieto veci nevycitam zo ziadnej prirucky. a ako vravite, staci pockat na novu urodu a dalej sa ucit na chybach.

velmi pekne dakujem za rady

Připojit reakci
                  

Da se to este?


host - xxx.xxx.157.239 (?)
27.8.2019 10:03
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Obsluha v pálenici by neporadila?

Připojit reakci
                  

Da se to este?


host - xxx.xxx.19.119 (?)
27.8.2019 10:32
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den,

no na Moravě měli "staří vinaři" pořekadlo : Dá sa (pít), nedá sa (ale dá sa svařit) a prodá sa Pražákom (ty prý vypijí všechno...)

Tož hezký den

Připojit reakci
                     

Da se to este?


vyslouzil (17296) - xxx.xxx.11.149 (?)
27.8.2019 11:14
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Mladí vinaři - ke smůle nás Moraváků - už poznali, že nejmlsnější a nejbohatší jazyky dnes žijí v Praze a tak tam vozí ty nejlepší vínasad.

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Koupě Palírny 1018.9.2019634
Co se děje se slivovicí při uskladnění zraje?1615.9.201921727
Marhulovy kvas je moc husty1213.9.2019950
Novy kvas nekvasi712.9.20191050
Výtěžnost a cena1012.9.20191200
Posudzovanie ovocného kvasu812.9.20192780
Redeni palenky po destilaci, nebo pred konzumaci?710.9.2019727
Destilační přístroj - sestrojení606.9.2019136737
Smíchání dvou kvasů?155.9.20199854
Destilační přístroj193.9.20192744
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?5930.8.201934181
Míchat lutr při 2D?329.8.2019526
Pečetní vosk1027.8.20191002
Da se to este?927.8.2019861
borovička827.8.201921017
Kvas broskve226.8.2019775
Marhulovy kvas s kostkami1426.8.20191419
Olej v destilatu222.8.2019425
Myrobalány? Je možné kvasit je společně? 916.8.20191416
Cukr, cukr a jenom cukr1413.8.201917650
Aroma meruňkovica813.8.20191404
Pálení ovocných vín1912.8.201911340
Melounovice610.8.2019804
Kvas smrdí podobně jako ředidlo209.8.201930364
destilační přístroj10529.8.20191445915
Refraktometr na měření kvasu233.8.201911731
Trubka ke chladiči21.8.2019568
Z ceho udelat visnovku2231.7.20193280
Cudny proces palenia430.7.2019831
Meruňkový kvas 4627.7.201945833
Ražná - ražovica1526.7.201943706
Obsah alkoholu ve kvasu725.7.20191293
Ananasový kvas318.7.20191474
Poraďte jaké kvasinky2714.7.201917032
Pálenka z mladých smrčků310.7.20191748
Kolik nateče ze 100l vína59.7.20191483
Pach po acetonu35.7.20191153
Domácí ořechovice1131.7.2019206475
Kvas z mandarinek1923.6.20192882
Zapach dymu623.6.20191937
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování14.9.2019
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování13.9.2019
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování10.9.2019
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování10.9.2019
Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování10.9.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů