Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Da se to este?

Da se to este?


zahraXXX (4) - xxx.xxx.111.4 (?)
26.8.2019 15:58, počet návštěv: 1509
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

zdravim vospolok,

minuly rok som zalozil jablcny kvas. bohuzial po cca 3 mesiacoch ked sa zdal byt hotovy a pripraveny (vytvoril sa kolac a cez kvasne zatky prestalo bublat) som musel odcestovat a az teraz... cize po roku som znovu na slovensku. je mozne, ze sa to da este vypalit? ak ano ake hodnoty a coho by mal ten kvas mat aby bol pouzitelny. ja viem, hlupe otazky, ale fakt sa nevyznam a neviem, ci to mam vyliat a pouzit ako hnojivo :-).  dakujem vopred za akekolvek vysvetlenie

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Da se to este?


vyslouzil (17386) - xxx.xxx.236.1 (?)
26.8.2019 16:10
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Záleží na tom, z jak sladkých jablek byl kvas založen, zda a kolik byl přicukrovaný a kde byl po celou dobu uložen. Nicméně, pokud byl v chladu a uzavřen funkční kvasnou zátkou, nemusel by se zkazit. Pomohou v tom Vaše smysly: zrak (plíseň, křís), čich (ocet, plesnivina), chuť (štiplavost, kyselost, pachutě). 
Trochu nerozumím větě: vytvoril sa kolac a cez kvasne zatky prestalo bublat. Jablečný kvas vytvoří koláč ihned (podrcená jablka plavou), naopak po skončení kvašení se koláč obvykle potopí.

Připojit reakci
      

Da se to este?


zahraXXX (4) - xxx.xxx.164.166 (?)
26.8.2019 20:00
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

asi som to zle popisal s tym kolacom. cukor sa nepridaval ziaden. jablka boli roznych odrod povacsinou tvrdsie sladkokysle. odrody neviem. po cely cas to bolo ulozene v pivnici kde je stala teplota okolo 19 stupnov 

Připojit reakci
         

Da se to este?


zahraXXX (4) - xxx.xxx.164.166 (?)
26.8.2019 20:13
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

este na doplnenie:  bol tam pridany Oenoferm Freddo, Spiriferm a Distizym podla navodu. 

Připojit reakci
            

Da se to este?


vyslouzil (17386) - xxx.xxx.236.1 (?)
26.8.2019 22:37
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tady je rada těžká. Je to něco jako kdybych napsal: "Měl jsem jablka ve sklepě, řekněte mi, jestli jsou ještě k jídlu." Pokud ten kvas nevidíte, je to věštění z koule. 
   Jablka nejsou oskeruše, je to poměrně laciná surovina. Pokud nemáte nikoho, kdo by kvas posoudil, ekluje se Vám kvas ochutnat, máte letos slušnou úrodu, založte čerstvý kvas a za 3 měsíce ho vypalte. Možná by se zadařilo i z toho loňského, ale lepší destilát než z čerstvých to asi nebude.

Připojit reakci
               

Da se to este?


zahraXXX (4) - xxx.xxx.111.4 (?)
27.8.2019 7:13
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

presne to som, potreboval vysvetlit... Pomohou v tom Vaše smysly: zrak (plíseň, křís), čich (ocet, plesnivina), chuť (štiplavost, kyselost, pachutě).

ako laik a clovek, ktory to skusa prvykrat tieto veci nevycitam zo ziadnej prirucky. a ako vravite, staci pockat na novu urodu a dalej sa ucit na chybach.

velmi pekne dakujem za rady

Připojit reakci
                  

Da se to este?


host - xxx.xxx.157.239 (?)
27.8.2019 10:03
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Obsluha v pálenici by neporadila?

Připojit reakci
                  

Da se to este?


host - xxx.xxx.19.119 (?)
27.8.2019 10:32
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den,

no na Moravě měli "staří vinaři" pořekadlo : Dá sa (pít), nedá sa (ale dá sa svařit) a prodá sa Pražákom (ty prý vypijí všechno...)

Tož hezký den

Připojit reakci
                     

Da se to este?


vyslouzil (17386) - xxx.xxx.11.149 (?)
27.8.2019 11:14
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Mladí vinaři - ke smůle nás Moraváků - už poznali, že nejmlsnější a nejbohatší jazyky dnes žijí v Praze a tak tam vozí ty nejlepší vínasad.

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Zakalená část pálenky1311.11.20191439
Kvas smrdí podobně jako ředidlo2111.11.201932060
Pálenka z kdoulí208.11.201922916
Jablkovy kvas meranie cukru716.11.201922159
Trnkovica (trnka obecna)395.11.201928884
Pečetní vosk114.11.20191741
Palenka z datli?103.11.20197062
Refraktometr na měření kvasu243.11.201913449
Destilat z duly (kdoule)32.11.201911574
Vaření hroznového vina21.11.2019276
Mereni obsahu alkoholu v likeru431.10.2019454
Pálenka z dýně6030.10.201958498
Tis cerveny129.10.2019206
Cukr, cukr a jenom cukr1528.10.201919234
Míchat lutr při 2D?528.10.20191307
Ideální cukernatost při zakládání kvasu326.10.201921495
Zakalená slivovice17222.10.2019236275
Dřevo do destilátu4517.10.201931821
Koupě Palírny 1614.10.20193901
Poraďte jaké kvasinky289.10.201918862
Hrušky, páliť alebo počkať?55.10.20191199
Test na metanol832.10.201996253
Kvas trnky630.9.20191061
Šípkovica ako ma to2326.9.201940858
Vzdálenost trubky od kotla626.9.20191141
Marhulovy kvas je moc husty1523.9.20191995
Posudzovanie ovocného kvasu920.9.20193590
Co se děje se slivovicí při uskladnění zraje?1615.9.201923207
Novy kvas nekvasi712.9.20191596
Výtěžnost a cena1012.9.20191979
Redeni palenky po destilaci, nebo pred konzumaci?710.9.20191498
Destilační přístroj - sestrojení606.9.2019139740
Smíchání dvou kvasů?155.9.201910822
Destilační přístroj193.9.20194042
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?5930.8.201936941
Da se to este?927.8.20191510
borovička827.8.201922022
Kvas broskve226.8.20191179
Marhulovy kvas s kostkami1426.8.20192172
Olej v destilatu222.8.2019769
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Udírna9.11.2019
Udírna9.11.2019
Lovecký a Turistický salám9.11.2019
Udírna8.11.2019
Jak obalit uzené maso?7.11.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů