Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Cukr

Cukr


host - xxx.xxx.134.156 (?)
31.12.2018 9:28, počet návštěv: 2153
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, hezký silvest a šťastný nový rok všem paličum. Cukr je za dobrou cenu, jak dlouho lze skladovat???Dík.

Zdeněk

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Cukr


host - xxx.xxx.49.31 (?)
31.12.2018 9:42
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jako bývalý včelař, potřeboval jsem ho kdysi celkem dost, si dovoluji tvrdit, že neomezeně dlouhou dobu.
Jen se musí přesypat z originálních sáčků, obalů. Nejlépe do nějakých barelů nebo sudů. A zamezit k němu přístup mravencům a možná i trochu vlhkosti.
I když ta vlhkost zas až tak degradující není, jen způsobí, že zhrudkovatí a ztvrdne.

Rafael.

Připojit reakci
      

Cukr


Standa_HK_ (1194) - xxx.xxx.223.242 (?)
31.12.2018 13:25
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Teoreticky jej lze po přepálení v destilační sestavě je trvanlivější, bohužel se vzrůstajícím jeho množstvím úměrně rostou i ztráty "neřízenou spotřebou".

Jinak cukr se nakupuje i do státních hmotných rezerv, kde jej skladují minimálně 5 let a pak se dělá obměna. Balíčky, které byly předtím v SHR nemají na obalu vyznačeno datum minimální trvanlivosti. Běžné balení má vyznačeno "datum výroby + 2 roky". Tj. na dnes balený cukr tisknou 31.12.2020.

SfK.

Připojit reakci
         

Cukr


vyslouzil (17342) - xxx.xxx.236.1 (?)
1.1.2019 11:01
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pokud se zabrání přístupu vlhkosti, má cukr prakticky neomezenou trvanlivost. Přesypávat je možné ale není nutné. S kilovými sáčky se líp manipuluje i počítá. Stačí balíky s originálními sáčky hermeticky obalit - např. zatavit do PE pytlů 

Připojit reakci
            

Cukr


host - xxx.xxx.236.138 (?)
1.1.2019 18:55
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zatavení do PE pytlů je samozřejmě nejlepší, mně se osvědčilo i balení do novin a uložení do krabic (např. po pivu). Nezabraňuje to pronikání vlhkosti tak dobře jako zatavení do PE folie, ale určitě cukr déle nežli rok po nákupu vydrží v sypkém stavu a je použitelný pro veškerá použití. PŠ

Připojit reakci
            

Cukr


host - xxx.xxx.134.156 (?)
26.1.2019 15:15
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den pane doktore. Cukr, jemný krystal používám k doslazovábí vína. U červeného se mi zdá, že málo sladí, přidám. Je to možné, všude šulí.

Děkuji. Zdeňa

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Dřevo do destilátu4517.10.201930391
Koupě Palírny 1614.10.20192941
Poraďte jaké kvasinky289.10.201918118
Hrušky, páliť alebo počkať?55.10.2019852
Test na metanol832.10.201994358
Kvas trnky630.9.2019768
Šípkovica ako ma to2326.9.201939132
Vzdálenost trubky od kotla626.9.2019800
Marhulovy kvas je moc husty1523.9.20191743
Posudzovanie ovocného kvasu920.9.20193309
Co se děje se slivovicí při uskladnění zraje?1615.9.201922600
Novy kvas nekvasi712.9.20191387
Výtěžnost a cena1012.9.20191695
Redeni palenky po destilaci, nebo pred konzumaci?710.9.20191160
Destilační přístroj - sestrojení606.9.2019138272
Smíchání dvou kvasů?155.9.201910356
Destilační přístroj193.9.20193410
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?5930.8.201935651
Míchat lutr při 2D?329.8.2019799
Pečetní vosk1027.8.20191283
Da se to este?927.8.20191259
borovička827.8.201921566
Kvas broskve226.8.2019989
Marhulovy kvas s kostkami1426.8.20191908
Olej v destilatu222.8.2019600
Myrobalány? Je možné kvasit je společně? 916.8.20191656
Cukr, cukr a jenom cukr1413.8.201918329
Aroma meruňkovica813.8.20191735
Pálení ovocných vín1912.8.201911794
Melounovice610.8.20191074
Kvas smrdí podobně jako ředidlo209.8.201931173
destilační přístroj10529.8.20191452429
Refraktometr na měření kvasu233.8.201912569
Trubka ke chladiči21.8.2019790
Z ceho udelat visnovku2231.7.20193681
Cudny proces palenia430.7.20191055
Meruňkový kvas 4627.7.201946912
Ražná - ražovica1526.7.201944704
Obsah alkoholu ve kvasu725.7.20191636
Ananasový kvas318.7.20191688
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Tvrdá kůže na bůčku16.10.2019
Tvrdá kůže na bůčku15.10.2019
Tvrdá kůže na bůčku14.10.2019
Rajčata - recepty7.10.2019
Jakou keramickou pánev?2.10.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů