Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Cukr

Cukr


host - xxx.xxx.134.156 (?)
31.12.2018 9:28, počet návštěv: 1851
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, hezký silvest a šťastný nový rok všem paličum. Cukr je za dobrou cenu, jak dlouho lze skladovat???Dík.

Zdeněk

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Cukr


host - xxx.xxx.49.31 (?)
31.12.2018 9:42
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jako bývalý včelař, potřeboval jsem ho kdysi celkem dost, si dovoluji tvrdit, že neomezeně dlouhou dobu.
Jen se musí přesypat z originálních sáčků, obalů. Nejlépe do nějakých barelů nebo sudů. A zamezit k němu přístup mravencům a možná i trochu vlhkosti.
I když ta vlhkost zas až tak degradující není, jen způsobí, že zhrudkovatí a ztvrdne.

Rafael.

Připojit reakci
      

Cukr


Standa_HK_ (1165) - xxx.xxx.223.242 (?)
31.12.2018 13:25
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Teoreticky jej lze po přepálení v destilační sestavě je trvanlivější, bohužel se vzrůstajícím jeho množstvím úměrně rostou i ztráty "neřízenou spotřebou".

Jinak cukr se nakupuje i do státních hmotných rezerv, kde jej skladují minimálně 5 let a pak se dělá obměna. Balíčky, které byly předtím v SHR nemají na obalu vyznačeno datum minimální trvanlivosti. Běžné balení má vyznačeno "datum výroby + 2 roky". Tj. na dnes balený cukr tisknou 31.12.2020.

SfK.

Připojit reakci
         

Cukr


vyslouzil (17084) - xxx.xxx.236.1 (?)
1.1.2019 11:01
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pokud se zabrání přístupu vlhkosti, má cukr prakticky neomezenou trvanlivost. Přesypávat je možné ale není nutné. S kilovými sáčky se líp manipuluje i počítá. Stačí balíky s originálními sáčky hermeticky obalit - např. zatavit do PE pytlů 

Připojit reakci
            

Cukr


host - xxx.xxx.236.138 (?)
1.1.2019 18:55
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zatavení do PE pytlů je samozřejmě nejlepší, mně se osvědčilo i balení do novin a uložení do krabic (např. po pivu). Nezabraňuje to pronikání vlhkosti tak dobře jako zatavení do PE folie, ale určitě cukr déle nežli rok po nákupu vydrží v sypkém stavu a je použitelný pro veškerá použití. PŠ

Připojit reakci
            

Cukr


host - xxx.xxx.134.156 (?)
26.1.2019 15:15
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den pane doktore. Cukr, jemný krystal používám k doslazovábí vína. U červeného se mi zdá, že málo sladí, přidám. Je to možné, všude šulí.

Děkuji. Zdeňa

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Z ceho udelat visnovku417.6.2019145
Zapach dymu515.6.20191262
Slivovice jak poznat archív109.6.20199680
Malinovice, Banánovice, Melounovice177.6.201926843
Zakalovanie slivovice pri druhom paleni730.5.20191162
Koňak, brandy, vínovice a jiné ušlechtilé destiláty2730.5.201934685
Pálenka z mladých smrčků230.5.2019768
Turbo kvasnice3519.5.20197816
Palenka z exotickeho ovoce1012.5.201921181
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?544.5.201929802
Pálenka zo sorbitolu61.5.2019923
Škrábavost pálenky4727.4.201960423
Archivace slivovice427.4.2019746
Jak rychle vypeckovat švestky423.4.2019615
Kvas z mandarinek1616.4.20191560
destilační přístroj104915.4.20191427483
Lze využít drtič větví i na ovoce?2912.4.201948605
Zápach v trnkovici po lihu86.4.20191669
Délka prokvašení kdoulového kvasu74.4.20191818
Aroma slivovice364.4.201910541
Palenka z datli?92.4.20196046
Ochutnávka Radimov623.3.20191782
Stojanek na cedění kvasu 1721.3.20194509
Modry povlak na Broskvovici719.3.2019855
Parciální fermentace518.3.20191126
Ananasový kvas214.3.2019797
Kvas z mirabelek2011.3.201913273
Kvasenie a palenie manga710.3.20191192
Dřinka - použití229.3.201930067
Destilace - základní dotazy497.3.201915295
Test na metanol8025.2.201988693
3D pálení2323.2.20194303
Koupě automatické pálenice 11021.2.201938427
Jablkovy kvas meranie cukru6919.2.201916882
Posudzovanie ovocného kvasu617.2.20191753
Odpeckovač317.2.2019992
Ryngle vhodné k pálení1315.2.20192563
Kvas přes zimu1012.2.20192640
Stárnutí slivovice - zajímavý poznatek2411.2.201920317
Kvasná zátka1611.2.201912038
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Elektrická udírna z Mountfield16.6.2019
Litinový hrnec15.6.2019
Proč mi nechytají víčka?15.6.2019
Litinový hrnec15.6.2019
Elektrická udírna z Mountfield14.6.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů