Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Cukr

Cukr


host - xxx.xxx.134.156 (?)
31.12.2018 9:28, počet návštěv: 1670
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, hezký silvest a šťastný nový rok všem paličum. Cukr je za dobrou cenu, jak dlouho lze skladovat???Dík.

Zdeněk

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Cukr


host - xxx.xxx.49.31 (?)
31.12.2018 9:42
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jako bývalý včelař, potřeboval jsem ho kdysi celkem dost, si dovoluji tvrdit, že neomezeně dlouhou dobu.
Jen se musí přesypat z originálních sáčků, obalů. Nejlépe do nějakých barelů nebo sudů. A zamezit k němu přístup mravencům a možná i trochu vlhkosti.
I když ta vlhkost zas až tak degradující není, jen způsobí, že zhrudkovatí a ztvrdne.

Rafael.

Připojit reakci
      

Cukr


Standa_HK_ (1145) - xxx.xxx.223.242 (?)
31.12.2018 13:25
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Teoreticky jej lze po přepálení v destilační sestavě je trvanlivější, bohužel se vzrůstajícím jeho množstvím úměrně rostou i ztráty "neřízenou spotřebou".

Jinak cukr se nakupuje i do státních hmotných rezerv, kde jej skladují minimálně 5 let a pak se dělá obměna. Balíčky, které byly předtím v SHR nemají na obalu vyznačeno datum minimální trvanlivosti. Běžné balení má vyznačeno "datum výroby + 2 roky". Tj. na dnes balený cukr tisknou 31.12.2020.

SfK.

Připojit reakci
         

Cukr


vyslouzil (17040) - xxx.xxx.236.1 (?)
1.1.2019 11:01
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pokud se zabrání přístupu vlhkosti, má cukr prakticky neomezenou trvanlivost. Přesypávat je možné ale není nutné. S kilovými sáčky se líp manipuluje i počítá. Stačí balíky s originálními sáčky hermeticky obalit - např. zatavit do PE pytlů 

Připojit reakci
            

Cukr


host - xxx.xxx.236.138 (?)
1.1.2019 18:55
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zatavení do PE pytlů je samozřejmě nejlepší, mně se osvědčilo i balení do novin a uložení do krabic (např. po pivu). Nezabraňuje to pronikání vlhkosti tak dobře jako zatavení do PE folie, ale určitě cukr déle nežli rok po nákupu vydrží v sypkém stavu a je použitelný pro veškerá použití. PŠ

Připojit reakci
            

Cukr


host - xxx.xxx.134.156 (?)
26.1.2019 15:15
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den pane doktore. Cukr, jemný krystal používám k doslazovábí vína. U červeného se mi zdá, že málo sladí, přidám. Je to možné, všude šulí.

Děkuji. Zdeňa

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Palenka z exotickeho ovoce718.4.201920055
Kvas z mandarinek1616.4.20191092
Malinovice, Banánovice, Melounovice1615.4.201925657
destilační přístroj104915.4.20191418860
Lze využít drtič větví i na ovoce?2912.4.201947792
Zápach v trnkovici po lihu86.4.20191315
Turbo kvasnice345.4.20196667
Délka prokvašení kdoulového kvasu74.4.20191557
Aroma slivovice364.4.20199506
Zakalovanie slivovice pri druhom paleni33.4.2019403
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?543.4.201927576
Palenka z datli?92.4.20195732
Ochutnávka Radimov623.3.20191523
Stojanek na cedění kvasu 1721.3.20194036
Modry povlak na Broskvovici719.3.2019645
Parciální fermentace518.3.2019891
Ananasový kvas214.3.2019529
Kvas z mirabelek2011.3.201912552
Kvasenie a palenie manga710.3.2019937
Dřinka - použití229.3.201929370
Destilace - základní dotazy497.3.201914017
Test na metanol8025.2.201986614
3D pálení2323.2.20193729
Koupě automatické pálenice 11021.2.201935306
Jablkovy kvas meranie cukru6919.2.201915491
Posudzovanie ovocného kvasu717.2.20191484
Odpeckovač317.2.2019718
Ryngle vhodné k pálení1315.2.20192128
Kvas přes zimu1012.2.20192270
Stárnutí slivovice - zajímavý poznatek2411.2.201919243
Kvasná zátka1611.2.201911491
Pálenka z melasy207.2.20192866
Škrábavost pálenky464.2.201958384
Destilát z piva a vína121.2.201913105
Kolko odobrat metylalkoholu6631.1.2019104206
Ředění slivovice629.1.20195817
Jaký zavařovací hrnec na destilaci1629.1.20199095
Cukr626.1.20191671
Umístění palírny3918.1.20196041
Chut po siře318.1.2019805
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Uzení masa studeným kouřem20:10
Strojek na uzavírání konzerv14.4.2019
Generátor kouře18.3.2019
Uzení masa studeným kouřem18.3.2019
Dehtování18.3.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů