Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Cukr

Cukr


host - xxx.xxx.134.156 (?)
31.12.2018 9:28, počet návštěv: 1522
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, hezký silvest a šťastný nový rok všem paličum. Cukr je za dobrou cenu, jak dlouho lze skladovat???Dík.

Zdeněk

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Cukr


host - xxx.xxx.49.31 (?)
31.12.2018 9:42
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jako bývalý včelař, potřeboval jsem ho kdysi celkem dost, si dovoluji tvrdit, že neomezeně dlouhou dobu.
Jen se musí přesypat z originálních sáčků, obalů. Nejlépe do nějakých barelů nebo sudů. A zamezit k němu přístup mravencům a možná i trochu vlhkosti.
I když ta vlhkost zas až tak degradující není, jen způsobí, že zhrudkovatí a ztvrdne.

Rafael.

Připojit reakci
      

Cukr


Standa_HK_ (1139) - xxx.xxx.223.242 (?)
31.12.2018 13:25
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Teoreticky jej lze po přepálení v destilační sestavě je trvanlivější, bohužel se vzrůstajícím jeho množstvím úměrně rostou i ztráty "neřízenou spotřebou".

Jinak cukr se nakupuje i do státních hmotných rezerv, kde jej skladují minimálně 5 let a pak se dělá obměna. Balíčky, které byly předtím v SHR nemají na obalu vyznačeno datum minimální trvanlivosti. Běžné balení má vyznačeno "datum výroby + 2 roky". Tj. na dnes balený cukr tisknou 31.12.2020.

SfK.

Připojit reakci
         

Cukr


vyslouzil (17000) - xxx.xxx.236.1 (?)
1.1.2019 11:01
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pokud se zabrání přístupu vlhkosti, má cukr prakticky neomezenou trvanlivost. Přesypávat je možné ale není nutné. S kilovými sáčky se líp manipuluje i počítá. Stačí balíky s originálními sáčky hermeticky obalit - např. zatavit do PE pytlů 

Připojit reakci
            

Cukr


host - xxx.xxx.236.138 (?)
1.1.2019 18:55
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zatavení do PE pytlů je samozřejmě nejlepší, mně se osvědčilo i balení do novin a uložení do krabic (např. po pivu). Nezabraňuje to pronikání vlhkosti tak dobře jako zatavení do PE folie, ale určitě cukr déle nežli rok po nákupu vydrží v sypkém stavu a je použitelný pro veškerá použití. PŠ

Připojit reakci
            

Cukr


host - xxx.xxx.134.156 (?)
26.1.2019 15:15
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den pane doktore. Cukr, jemný krystal používám k doslazovábí vína. U červeného se mi zdá, že málo sladí, přidám. Je to možné, všude šulí.

Děkuji. Zdeňa

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Ochutnávka Radimov623.3.20191157
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?5123.3.201926199
Stojanek na cedění kvasu 1721.3.20193741
Modry povlak na Broskvovici719.3.2019486
Parciální fermentace518.3.2019756
Ananasový kvas214.3.2019386
Kvas z mirabelek2011.3.201912117
Kvasenie a palenie manga710.3.2019790
Dřinka - použití229.3.201929011
Destilace - základní dotazy497.3.201913216
Test na metanol8025.2.201985455
3D pálení2323.2.20193381
Turbo kvasnice3423.2.20196157
Palenka z datli?623.2.20195325
Koupě automatické pálenice 11021.2.201933905
Jablkovy kvas meranie cukru6919.2.201914743
Posudzovanie ovocného kvasu717.2.20191361
Odpeckovač317.2.2019583
Ryngle vhodné k pálení1315.2.20191872
Kvas přes zimu1012.2.20192068
Stárnutí slivovice - zajímavý poznatek2411.2.201918647
Kvasná zátka1611.2.201911221
Pálenka z melasy207.2.20192524
Zápach v trnkovici po lihu67.2.2019924
Škrábavost pálenky464.2.201957460
Aroma slivovice352.2.20198743
Destilát z piva a vína121.2.201912799
Kolko odobrat metylalkoholu6631.1.2019103034
Ředění slivovice629.1.20195637
Jaký zavařovací hrnec na destilaci1629.1.20198695
Cukr626.1.20191523
Umístění palírny3918.1.20195681
Chut po siře318.1.2019699
Jblkový kvas (druhák)918.1.20192377
Délka prokvašení kdoulového kvasu413.1.20191208
Využití zbytku po pálení jablečného moštu111.1.2019605
Destilovať v medi, alebo antikore2110.1.201918566
Automaticka palirna ovoce 28.1.20191153
Síření sudů25.1.2019610
Pálenka z dýně584.1.201951359
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Generátor kouře18.3.2019
Uzení masa studeným kouřem18.3.2019
Dehtování18.3.2019
Dehtování16.3.2019
Jake drevo15.3.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů