Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Cukornatosť slivky

Cukornatosť slivky


host - xxx.xxx.49.142 (?)
2.10.2018 21:48, počet návštěv: 2202
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)
Ahojte, mam otázku. Ako zameriam cukornatosť slivky? Ma refraktometer, len neviem ako hneď zmerat cukor v slivke. Kúpil som nejaké slivky s tým, že majú cukornatosť 18-20, ale po ochutnani sa mi nezdali moc sladké. Ide mi o to ako správne zmerat cukor. Ďakujem
Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Cukornatosť slivky


vyslouzil (17240) - xxx.xxx.92.38 (?)
2.10.2018 23:10
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Přečtěte si návod dodaný s refraktometrem, pak vymáčkněte kapku šťávy ze švestky.

Připojit reakci
      

Cukornatosť slivky


host - xxx.xxx.254.139 (?)
3.10.2018 5:54
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
To je v pohode, ja viem ako merať. Ale mne nešlo dostať čistú šťavu zo slivky. Až dnes ráno keď cez noc pustili trochu šťavy. Nameral som ale len 14.myslite že to má význam zakladať z nich kvas? Môžem ich kľudne vrátiť.
Připojit reakci
         

Cukornatosť slivky


vyslouzil (17240) - xxx.xxx.92.38 (?)
3.10.2018 9:42
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ale mne nešlo dostať čistú šťavu zo slivky

Pokud slivka při stisknutí nevydá ani kapku, pak je sušená.

Připojit reakci
            

Cukornatosť slivky


Michal82 (14) - xxx.xxx.237.32 (?)
3.10.2018 9:50
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

no zase aj pri mojich domacich slivkach bol s tym problem a pritom mali cukor 25. skusal som preto drochu duziny na refraktometer a ukazalo 14, potom rano ked popucene pustili stavu, tak som zase zo stavy nameral to iste 14.

otazka vsak znie, ci sa oplati zakladat kvas s takymi slivkami.

Připojit reakci
               

Cukornatosť slivky


host - xxx.xxx.49.255 (?)
3.10.2018 13:52
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
14°Bx není zas nijak extra tragická necukernatost. U ranějších odrůd je to normální hodnota. Ale vzhledem k této době to vůbec nevypadá dobře. Mám podezření, tipnul bych si, že se jedná o švestky nedostatečně vyzralé. A z těch i po přicukření slivovice dobrá nebude. * Vede mě tomu zkušenost jednoho mého známého. Majitel místní pálenice, nevím jestli to bylo z kamarádství nebo proto aby měl v neúrodném roce kšeft, nechal odněkud přivézt několik kamionů švestek a ty zájemcům rozprodal. A výsledky nebyly dobré... Rafael.
Připojit reakci
                  

Cukornatosť slivky


Michal82 (14) - xxx.xxx.254.139 (?)
3.10.2018 21:19
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

no presne toho sa obavam, vyzera to tak, ze boli dovezene z polska. uz som ich vratil a namiesto toho mam pekne vonave durandzie a bystricky, aj ked boli o trosku drahsie, aspon vysledok porovnam s mojimi vlastnymi :)  snad to vyjde

Připojit reakci
                     

Cukornatosť slivky


hugovotr (517) - xxx.xxx.25.229 (?)
3.10.2018 21:51
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Bez šťávy, bez cukru - že by šárka? Stejně letos u mě dopadla Valjevka.
Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Ukončení destilace + ředění930.12.20184120
Švestkový kvas - bílá plíseň 2624.12.20188039
Kotel na pálení destilátu621.12.20184824
Domácí pálení - danový přestupek nebo už trestný čin?2219.12.201848107
Pálenka z moštu4319.12.201818060
Uchování opakování kvašení turbokvasnic2116.12.20184276
Zápach pálenky816.12.20182769
Třešně, přeslazený kvas, doba kvašení, kdy pálit?1414.12.20185282
Mišpule610.12.20188720
Kvas ze švestek "na pokračování"419.12.201812930
Ananasovice, pomerančovice164.12.201814249
Domácí pálenice174.12.20189741
Jednokotlová destilácia s deflegmátorom52.12.20182750
Jak legálně provozovat domácí pálenici?71.12.20184648
Zakalená slivovice17027.11.2018227971
Vínovice226.11.20181062
Kvas z cca 20kg broskví2825.11.201813416
Teoretický výnos2323.11.20187883
Jablkovy kvas5723.11.201816405
Uchovanie kvasu, resp skorší termín pálenia1419.11.20184626
Paleni slivovice doma1117.11.20188672
Hruškovice2817.11.201827839
Kvašení ušlechtilými kvasinkami nebo nadivoko6914.11.201862426
Trnkovica (trnka obecna)3710.11.201826636
Pliseň na švestkách 210.11.20181388
Co přidat k hotovému hruš. kvasu35.11.20181395
První pálení52.11.20182435
Teplota a rýchlosť kvasenia2330.10.20187335
Prevoz kvasu629.10.20181966
Biely povlak na slivkovom kvase 229.10.20182272
Slivovice zapáchá po acetonu2527.10.201847311
Odolnost kvasinek1826.10.20182624
Čemu věřit refraktometru nebo cukroměru1025.10.20182715
Kvašení jablečného moštu624.10.20182261
Destilační přístroj - sestrojení5721.10.2018135062
Kvas s hrusiek a jablk1521.10.201811734
Cukerný kvas z poských rychlokvasinek220.10.20181997
Čo s pálenkou nižšej kvality820.10.20184987
Kolik cukru má být v kvasu při pálení3918.10.201881682
Vady pálenky716.10.20182935
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů