Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.

Pálení > Cukornatosť slivky

Cukornatosť slivky


host - xxx.xxx.49.142 (?)
2.10.2018 21:48, počet návštěv: 2793
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)
Ahojte, mam otázku. Ako zameriam cukornatosť slivky? Ma refraktometer, len neviem ako hneď zmerat cukor v slivke. Kúpil som nejaké slivky s tým, že majú cukornatosť 18-20, ale po ochutnani sa mi nezdali moc sladké. Ide mi o to ako správne zmerat cukor. Ďakujem
Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Cukornatosť slivky


vyslouzil (17488) - xxx.xxx.92.38 (?)
2.10.2018 23:10
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Přečtěte si návod dodaný s refraktometrem, pak vymáčkněte kapku šťávy ze švestky.

Připojit reakci
      

Cukornatosť slivky


host - xxx.xxx.254.139 (?)
3.10.2018 5:54
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
To je v pohode, ja viem ako merať. Ale mne nešlo dostať čistú šťavu zo slivky. Až dnes ráno keď cez noc pustili trochu šťavy. Nameral som ale len 14.myslite že to má význam zakladať z nich kvas? Môžem ich kľudne vrátiť.
Připojit reakci
         

Cukornatosť slivky


vyslouzil (17488) - xxx.xxx.92.38 (?)
3.10.2018 9:42
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ale mne nešlo dostať čistú šťavu zo slivky

Pokud slivka při stisknutí nevydá ani kapku, pak je sušená.

Připojit reakci
            

Cukornatosť slivky


Michal82 (15) - xxx.xxx.237.32 (?)
3.10.2018 9:50
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

no zase aj pri mojich domacich slivkach bol s tym problem a pritom mali cukor 25. skusal som preto drochu duziny na refraktometer a ukazalo 14, potom rano ked popucene pustili stavu, tak som zase zo stavy nameral to iste 14.

otazka vsak znie, ci sa oplati zakladat kvas s takymi slivkami.

Připojit reakci
               

Cukornatosť slivky


host - xxx.xxx.49.255 (?)
3.10.2018 13:52
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
14°Bx není zas nijak extra tragická necukernatost. U ranějších odrůd je to normální hodnota. Ale vzhledem k této době to vůbec nevypadá dobře. Mám podezření, tipnul bych si, že se jedná o švestky nedostatečně vyzralé. A z těch i po přicukření slivovice dobrá nebude. * Vede mě tomu zkušenost jednoho mého známého. Majitel místní pálenice, nevím jestli to bylo z kamarádství nebo proto aby měl v neúrodném roce kšeft, nechal odněkud přivézt několik kamionů švestek a ty zájemcům rozprodal. A výsledky nebyly dobré... Rafael.
Připojit reakci
                  

Cukornatosť slivky


Michal82 (15) - xxx.xxx.254.139 (?)
3.10.2018 21:19
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

no presne toho sa obavam, vyzera to tak, ze boli dovezene z polska. uz som ich vratil a namiesto toho mam pekne vonave durandzie a bystricky, aj ked boli o trosku drahsie, aspon vysledok porovnam s mojimi vlastnymi :)  snad to vyjde

Připojit reakci
                     

Cukornatosť slivky


hugovotr (549) - xxx.xxx.25.229 (?)
3.10.2018 21:51
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Bez šťávy, bez cukru - že by šárka? Stejně letos u mě dopadla Valjevka.
Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Zápach v trnkovici po lihu86.4.20192524
Délka prokvašení kdoulového kvasu74.4.20192842
Aroma slivovice364.4.201914290
Ochutnávka Radimov623.3.20192515
Stojanek na cedění kvasu 1721.3.20196032
Modry povlak na Broskvovici719.3.20191577
Parciální fermentace518.3.20191729
Kvas z mirabelek2011.3.201918413
Kvasenie a palenie manga710.3.20192132
Dřinka - použití229.3.201934452
3D pálení2323.2.20196481
Koupě automatické pálenice 10821.2.201948427
Odpeckovač317.2.20191528
Ryngle vhodné k pálení1315.2.20194060
Kvas přes zimu1012.2.20193633
Stárnutí slivovice - zajímavý poznatek2411.2.201924067
Kvasná zátka1611.2.201914150
Pálenka z melasy207.2.20195927
Destilát z piva a vína121.2.201915567
Ředění slivovice629.1.20196835
Jaký zavařovací hrnec na destilaci1629.1.201911831
Cukr626.1.20192369
Umístění palírny3918.1.20199016
Chut po siře318.1.20191254
Jblkový kvas (druhák)918.1.20193667
Využití zbytku po pálení jablečného moštu111.1.2019965
Destilovať v medi, alebo antikore2110.1.201921605
Automaticka palirna ovoce 28.1.20191687
Síření sudů25.1.20191091
Jak vyrobit mandlovou "slivovici"?232.1.201914602
Slivovice vs. calvados2281.1.2019360629
Cukr nebo med?151.1.20195221
Ukončení destilace + ředění930.12.20184933
Švestkový kvas - bílá plíseň 2624.12.201810305
Kotel na pálení destilátu621.12.20185590
Domácí pálení - danový přestupek nebo už trestný čin?2119.12.201849909
Pálenka z moštu4319.12.201820814
Uchování opakování kvašení turbokvasnic2116.12.20185318
Zápach pálenky816.12.20183681
Třešně, přeslazený kvas, doba kvašení, kdy pálit?1414.12.20186264
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů