Cukornatosť slivky



vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 92.38 (?)
2.10.2018 23:10

Přečtěte si návod dodaný s refraktometrem, pak vymáčkněte kapku šťávy ze švestky.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
host - 49.142 (?), 2.10.2018 21:48, zobrazeno: 6420x
Ahojte, mam otázku. Ako zameriam cukornatosť slivky? Ma refraktometer, len neviem ako hneď zmerat cukor v slivke. Kúpil som nejaké slivky s tým, že majú cukornatosť 18-20, ale po ochutnani sa mi nezdali moc sladké. Ide mi o to ako správne zmerat cukor. Ďakujem
Adresa příspěvku
Připojit reakci
   
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 92.38 (?), 2.10.2018 23:10

Přečtěte si návod dodaný s refraktometrem, pak vymáčkněte kapku šťávy ze švestky.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 254.139 (?), 3.10.2018 5:54
To je v pohode, ja viem ako merať. Ale mne nešlo dostať čistú šťavu zo slivky. Až dnes ráno keď cez noc pustili trochu šťavy. Nameral som ale len 14.myslite že to má význam zakladať z nich kvas? Môžem ich kľudne vrátiť.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 92.38 (?), 3.10.2018 9:42

Ale mne nešlo dostať čistú šťavu zo slivky

Pokud slivka při stisknutí nevydá ani kapku, pak je sušená.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
Michal82 - (17) - 237.32 (?), 3.10.2018 9:50

no zase aj pri mojich domacich slivkach bol s tym problem a pritom mali cukor 25. skusal som preto drochu duziny na refraktometer a ukazalo 14, potom rano ked popucene pustili stavu, tak som zase zo stavy nameral to iste 14.

otazka vsak znie, ci sa oplati zakladat kvas s takymi slivkami.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 49.255 (?), 3.10.2018 13:52
14°Bx není zas nijak extra tragická necukernatost. U ranějších odrůd je to normální hodnota. Ale vzhledem k této době to vůbec nevypadá dobře. Mám podezření, tipnul bych si, že se jedná o švestky nedostatečně vyzralé. A z těch i po přicukření slivovice dobrá nebude. * Vede mě tomu zkušenost jednoho mého známého. Majitel místní pálenice, nevím jestli to bylo z kamarádství nebo proto aby měl v neúrodném roce kšeft, nechal odněkud přivézt několik kamionů švestek a ty zájemcům rozprodal. A výsledky nebyly dobré... Rafael.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
Michal82 - (17) - 254.139 (?), 3.10.2018 21:19

no presne toho sa obavam, vyzera to tak, ze boli dovezene z polska. uz som ich vratil a namiesto toho mam pekne vonave durandzie a bystricky, aj ked boli o trosku drahsie, aspon vysledok porovnam s mojimi vlastnymi :)  snad to vyjde

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
hugovotr - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (627) - 25.229 (?), 3.10.2018 21:51
Bez šťávy, bez cukru - že by šárka? Stejně letos u mě dopadla Valjevka.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Podklad dlažby na terasu22.4.2024
Výběr hliníkové pergoly od A do Z22.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika